< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (25. sayfa)
-
-
Yıkım kararı aldırdıktan sonda binayı yeniden yaptırmanız gerekiyor, karar çıktıktan sonra geri dönüşü yok. Kiracılarınızdan iş yeri kiracısı var ise, yeni yapılan binada iş yeri olacaksa ilk hak ona tanınıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bi yolunu bulmaya calisacagim hocam yikmasam da hallederim diye dusunuyorum aşiri islek bir yerde evim. Besiktasin göbeginde
Diger boyutu ise bedavaya oturacagina su anki vampirler, boş dursun kafam daha rahat olur. Kimsenin hayrati olmak istemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ağustos 2022; 19:0:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yoksa sen de şu etrafımdan en az 50 kişiyi götürürüm diyenlerin ayağından mı gidiyorsun 👺
-
Adam mafya kurtlar vadisinden buraya ugramis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 30 Ağustos 2022; 20:41:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım evet ama kaç senelik kiracılarınız ? 10 seneyi doldurmadan kiracı çıkartmak gerçekten çok zor.
Hocam yikim karari alinca, mecburen çikacaklar. 2 tanesi 7 yillik 1 tanesi 3 yillik. Acikcasi 3 yillik olani çok takmiyorum hem hukuki hakki hem de nezih insanlar. Diger iki kiracimdan rahatsizim 1 i ogrenci tayfasi digeri de medeniyetten nasip almamis gurultucu bir aile. Su an rayic 12 bandinda ben zar zor 6 yaptim ki yilbasi sonrasi 7 vermeye zor ikna ettim. Bu iş 7 ile de olacak degil. Seneye o bolge 15 bandina iyice yerlesecek. Pul bir sekilde kalacak param.
Apartmani zaten yikacagiz. Bu sene olmasa da secim sonrasi duruma göre bakacagiz. Karari simdiden alalim çikartalim gecici de olsa ona göre birilerini bir sekilde sokarim diye dusundum. Tam yikilana kadar en azindan dibimde universite var ogrencilere göre haeeket ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ağustos 2022; 21:43:54 >
Yıkım kararı alıp kiracıyı çıkartıp başka kiracı sokarsanız çok yüklü tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bir avukatla görüşmeden böyle işlere kalkışmayın.
Allah sizin gibi paragözlerin malım mülküm var diye ortada gezinenlerin eline düşürmesin. Deprem de gördük bir anda kiraları 10 katına çıkardınız insanlar mecbur ev tutacak diye yatacak yeriniz yok vallahi.
-
Allah inşallah başına verir o zaman anlarsın ayrıca köylü olmak veya olmamayı zaten senelerce evde oturuyor ev sahibi mahkemeye verse bile
-
Hocam öyle birşey olsa dahi dava açıp hakkını alabiliryorlar
Ya benim de var başımda bir tane benden başka da kiracısı var bir sürü evi var adamın arabaları var hala her ay düzenli olarak arayıp mesaj atıyor kira az gönderiyorsun geçinemiyorum diye. Kontrat ve devletin belirlediği miktarda zam yaptık anlaştık hatta tamam dedi şimdi de her aradığın da abuk subuk rakamlar istiyor. Oğlu arıyor telefonda posta koyuyor falan ne garip varlık bunlar.
-
Hocam sizinle daha öncede alıntılaştık . 7 senelik kiracılarınıza neden kira tespit davası açmıyorsunuz ki ? rayiç 12 diyorsanız % 10-20 hakkaniyet indirimi vs 9-10 k gibi bir rakam belirlenir muhtemelen.
Kira dönemini mi kaçırdınız ?
Ben bu ay içersinde ihtarname gönderecektim ama bizimkiler haziran ayında konuştuk anlaştık, bize yakışmaz diyince kalakaldım.
-
Maaşına ne kadar zam yapıldıysa, kiraya da o kadar zam yap gitsin. Yatırımını kiralık eve yaparken kanunların tamamen kiracıdan yana olduğunu, kira değerleme oranına devletin karar verdiğini biliyor muydu? Biliyordu. Hem bunlara okey diyip evini kiraya vereceksin, hem de devlet müdahale edince mağdurum diye ağlamaya başlayacaksın. Mağdur falan değiller. Evleri zaten durduğu yerde x3 x4 yaptı. Bi de üstüne kirada da aynı şeyi istiyor. Kanunen öyle bir hakkı yok.
-
Maalesef, haziran ayında olunca bu yıl kaçtı zaten.
Kiracılarımın ikisinden hoşnut değilim, pek medeniyet sahibi insanlar değiller. Ayrıca evlerden birinde ben oturmak istiyorum. Ailemin ve üzerimde de hali hazırda bir ev olduğu için bu talebim de ret yiyecektir mahkeme sonucu. Pek bir çözüm bulamadım. Avukatlarla uğraşmak lazım bir yol olmalı.
-
Hocam anlatamıyorsun ki işte. Cahil kesim. O kadar anlattım telefonda bir daha da arayıp yada mesaj atıp rahatsız etme arada ev sahibi - kiracı ilişkisi olsun dedim ama adam onu bile dinlemiyor fırsat buldukça arıyor bende engelledim tabi bana arama bildirimi düşmüyor 2 dakika sonra whatsapp üzerinden yazmaya başlıyor hemen telefonuma neden bakmıyorsun evimden çık gibi şeyler yazıyor. Ben mesajına da aramana da bakmak zorunda değilim diyorum o zaman evimden çık diyor bana. Ne evmiş arkadaş. Oğlu alır telefonu posta koyar ben o eve girmesini bilirim falan artislik yapar babası başlar bilmem şu kadar daha fazla ver der. Ben anlamıyorum bu insanları. Allah şahit adamın ihtiyacı yok kafayı bana takmış sadece. Kendi evinde oturuyor kira derdi yok kaç bin liralık arabalarla geziyorlar benim haricimde 5-6 daireden daha kira alıyor zaten belki daha da fazla ama özellikle sadece benimle uğraşıyor. Başka kiracılarında var neden sadece bana taktın diyorum onlarla da konuştum hiç biri evden çıkmıyor dedi bana dalga geçiyor resmen. Ben neden çıkayım ki o zaman. Misal ben şuan 2000₺ kira veriyorsam benden 2750₺ para istiyor gibi düşünün. Bu kadar fark mı olur? Zar zor geçiniyorum para pul oldu bilmem ne başlıyor hemen. Sen geçinemiyorsan biz ölelim o zaman.
-
Kira tespit davası 5 yıldan sonra mı açılabiliyordu?
Bir daha arar ya da mesaj atarsan taciz ve tehdit şikayeti için cumhuriyet savcılığına gideceğim de.
-
evet ama ihtarname zamanı oldukça önemli , yeni kira dönemine girmeden en az 30 gün içerisinde kiracıya tebliğ edilmeliymiş . bir arkadaş tane tane oldukça güzel açıklamıştı.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153701757
Av. Oğuz YavuzyoutubeKira sözleşmesinin üzerinden 5 yıl geçmesiyle kiraya veren, kira tespiti davası ile kira bedelinin piyasasına yükseltilmesini talep edebilir. Ancak kira tespiti davası açılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kira tespiti davası nasıl açılır? Kira tespiti davası açma süresi nedir? Kira tespiti davası açmanın şartları nelerdir? Kira bedelinin belirlenmesi nedir? Kira tespiti davasında 5 yıl nasıl hesaplanır? 00:00 Kira Tespit Davası Nedir? 02:03 Kira Tespiti Davasını Kimler Açabilir? 02:57 Kira Tespiti Davası Ne Zaman Açılabilir? 04:11 Kira Tespiti Davalarında Hakim Kira Bedellerini Neye Göre Belirler? 05:38 Kira Tespiti Davasında Kira Hangi Aydan İtibaren Artış İstenebilir? 07:49 Birden Fazla Kira Sözleşmesi Varsa 5 Yıl Nasıl Hesaplanır? 09:13 Kira Tespit Davası Sürerken Kiracı Evden Çıkarsa Ne Olur? 09:33 Kira Tespiti Davası Açıldıktan Sonra Ev Sahibi Talebini Yükseltilebilir mi? #kirasözleşmesi #kiratespiti #kiratespitdavasıhttps://www.youtube.com/watch?v=DXqh3RuYtkI&t=553s -
Kirasını ödemediği 5. Ayda çıkarttım evden yasal yollarla. Köylü olmayınca yol, yordam ve en önemlisi kanunu ve haklarınızı biliyorsunuz. 1 hafta gecikince ilk ihtarını aldı. 2. Ay 3 gün gecikince 2. İhtarını aldı ve hemen arkasından davası açıldı. 5. Ayda da kuzu kuzu çıktı. Sonrada arabasına icra gelince borcunu faizi ile birlikte 1 ay içinde ödedi.
Başıma ne gelip gelmediğini bilmeden boşuna burda atıp tutmayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X