Satın almak için ev bakıyorum, bir tane buldum ve emlakçı ile görüştüm. 2000 TL kira ödüyormus icindeki kiracı, o muhitte evler 9000 TL civarına kiralanıyor. Aralıkta da 2500 TL yapacakmış kirayı, belli ki sıkıntılı bir tip oturan. Evi alsam bu kiracıyı nasıl çıkarırım? 30 gün içinde ihtar ve sözleşme bitiminde çıkış olur diyor kanun. Ama çıkmazsa tahliye davası sürecini başlatmak gerekiyor. Bu adam bu şekilde senelerce oturur evde üç kuruşa. Var mıdır tavsiye verebilecek? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (24. sayfa)
-
-
Satin aldığıniz konutta eğer içinde kiracı var ise kiraciyi tahliye edebilmeniz için konutta kendinizin oturacagini beyan etmelisiniz kiracıya bildirmelisiniz, kiracı kabul etmez ise mahkeme yoluyla kendinizin konutu ihtiyaçtan aldığınızı kendiniz oturacagini belirtirseniz mahkeme görülür, mahkeme ayni il icinde baska konutunuzun olmadigini sizin oturacaginiza kanaat getirirse konutun tahliyesine karar verir ve kiracıya 6 ay mühlet verir bu sürede kiracı konutu terk etmelidir, yalnız 3 yıl kiraya veremezsiniz konutta kendiniz ikamet etmeniz gerekir, yoksa içinde kiracı varken onu çıkartıp yüksek fiyattan kiraya verecegim diye hayale kapılmayın eğer kiracı azıcık kanun biliyor ise 10 yıl kontratiyla oturur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 29 Ağustos 2022; 17:13:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memura %40+40 zam yapıldı nasıl 2 katına çıkmadı maaşlar? Bir önceki mesajını anlamadım, özel sektörde bile çalışanlar x2 zam aldı. Bu ortamda kira artışı %25 tutmak resmen ev sahibini soymak.
Baktığın pencere doğru ama rakamsal hataların var. Geçen sene karı koca 15 kazanan memur çift şu anda 30k alıyor. 3k kirası oldu 3750 TL, ama gelir 15k arttı. Bu nasıl iş?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üzerime kayıtlı hiçbir yerde taşınmazım veya pay sahipliğim yok. Ne konut ne arsa. Babamın üstüne kayıtlı bir evde oturuyorum.
Ama belli ki evdeki kiracı sıkıntılı, aylardır satamıyorlar evi fiyat da aynı. Alırsam bürokratik ve hukuki olarak uğraşacağım belli ki. Eve zarar falan verirse de ayrı dert.
Edit: Evet oturmak için alıyorum evi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 29 Ağustos 2022; 17:22:0 >
spesifik örneklerle olmaz o iş. ücretli çalışanların yarısı, asgari ücret alıyor. önemli bir kısmı da açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında gidip gelmekte. ayrıca 40+40 =80. enflasyon ise en hafif haliyle % 170. ayrıca 2000 lira kira verenlerden, 4000-6000 vb. isteyen ev sahibi de gırla. ben genel bir tablo çizmeye çalıştım. spesifik örnek vermedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Spesifik örnek vermedim diyorsun, 2825 TL olan asgari ücret 5500 TL olmadı mı?
Gıda enflasyonu vs ev sahibini neden bağlasın. Temelde maaşlar %100 arttı mı? Asgari ücrette bile?
E kira zammı nasıl %25 oluyor? Burada devlet sermaye transferi yapıyor göz göre göre. 2k ödeyen 6k ödememeli zaten, buna lafım yok. Ama 2500 yapmak yerine de 3500-3750 gibi orta noktada buluşulmalı.
Çevremdeki kiracı arkadaşlar da bu konudakiler de genel olarak kenelik peşinde. Devlet %25 dedi diyip arkasına sığınıyor.
%25 olayı başlı başına saçmalık zaten. onda hemfikiriz. uyan da yok takip ettiğim kadarı ile. balık baştan kokmuş. reelde yaşanılan enflasyon 200 e yaklaşmış. resmiyette 79 a inanacaksınız baskısı var. neyse, bu zamanları akıl sağlımızı koruyarak geçirmemizi temenni ediyorum.
Kiraci dediğiniz gibi ise biraz uzun olabilir mahkemeye verip oradan çıkacak kararı bekleyeceksiniz, bu sirada oturdugunuz konutta devam edersiniz, aynı il icinde konutunuz yok ise mahkeme konuyu değerlendirip kiracininda durumuna bakıp bi karar verecek tahliye kararı yönünde değerlendirir ise kiracıya daireyi bosaltmasi icin 6 aylik bi sure verecektir büyük ihtimal sizde konutunuza gecersiniz diye dusunuyorum
5 seneden eski kiracıların hepsine yeniden değerleme davası açılabiliyor ayrıntısını bilmiyorum. 10 senelik kiracıların zaten gerisine tekmeyi koyup atıyorlar evden. %25 gibi bir rakamla hala kira artışı yapan kiracılar 5 seneden daha az süredir oturanlar. %25 saçma bir rakam ama unutmamak lazım, o adam ordan çıkar çıkmaz o kira x3 olacak. Arkadaşım kadıköy yeldeğirmeninde oturuyor şu anki kirası 3 bin tl. Çıktığı an 15 bin tl ve yakında çıkmak zorunda. %25 saçma evet ama %500 de saçma ve bu emlakçı şerefsizlerin eseri. Dediğim gibi bir şeye yatırım yaparken neye yatırım yaptığını bilmek lazım. Tamamen devletin kontrolündeki bir yatırıma girip sonra da devlet canı istediği gibi ayar çekince ağlamak da saçma. Evin zaten durduğu yerde x3 x4 yapmış. Dolar bazında bile artmış. Birilerinin barınma ihtiyacını başkalarının karhanesi yaparsan sonuç burada böyle tartışır dururuz. Barınma ihtiyacının serbest piyasa malı olmaması gerekiyordu daha en başında.
-
40+40 zam %96'ya tekabül eder, önce matematik.
Spesifik örnekten kastın nedir ülkede tüm maaşlar 2 ile çarpılmış, %25 kira zammı bununla nasıl mukayese edilecek?
%170 gerçek enflasyon verisinde hepimiz buluşuruz onda sıkıntı yok. Ev sahibine aradaki %145'i kim verecek?
Anlamadığınız nokta şu. Kimse kimsenin hayatını devletin regülasyonları yüzünden finanse etmek zorunda değil.
Annem babam bu yıl ilk defa köye gitti uzun süreli. 4-5 aydır oradalar. Resmen para harcadığımız yok, herşeyi yetiştiriyoruz diyorlar.
Talebin bu kadar yüksek olduğu büyük şehirlerden kıra göçecek bu insanlar o zaman. Ben zaten ne dedim? Kiracı ve ev sahibi orta yol bulmalı. 6k isteyen ev sahibi çok diyorsun bu spesifik örnek olmuyor mu?
E bizim kiracı 1050 TL'ye oturuyor ben de bunu örnekleyip genelliyim mi? %25 zam korkunç bir sermaye aktarımıdır, kimse kimseyi finanse etmek zorunda değil. En azindan yasal enflasyon kadar zam izni verilmelidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uyan çok, çevremde çok fazla kiracı insan var. %25 yaptı geçti hepsi, sıkıyorsa çıkarsın diyor.
Hiçbiri ev sahibi ile ara bulma peşinde değil. Ulan 25 yapma 37 yap ölür müsün? Maaşı 5k da 13k'ya çıkmış, 6k ederi olan dairede 2100 TL'ye oturuyor.
İşte bahsettiğim sermaye ve zenginlik transferi bu. Devlet bu regülasyona seneye de devam ederse, bu kiracı durup dururken zenginleşmiş olacak. Ev sahibinin pasif geliri ise 2 sene boyunca çöp olacak. Sonraki yıllarda da enflasyon düşük geldi diyelim buyrun cenaze namazına. Adamın yatırım veya gelir gözü ile aldığı daire 4-5 sene başkasını finanse etmiş olacak.
Tahliye kararı vermezse? O zaman yandık hocam, öyle bir durum doğuyor.
Karar hakimin takdirinde eldeki evrakları delilleri vs. inceleyip durumu degerlendirip karar veriyor
Orası aşikar hocam, 2.2m bayılıp 2000 TL'ye kiracı oturtmak istemiyorum. Zaten kendim oturmak istiyorum kiracı vs. istemiyorum.
Anladığı dilden konuşursanız yarın sabah evi dışarı döker.
Adam resmen dalga geçiyor, küfür ediyor sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 29 Ağustos 2022; 21:5:46 > -
ondan sonra cinayet işlendi falan filan , adamın malına resmen çökmüş
Ev sahibi değilsen niye dertleniyorsun ki. Ev sahibiysen de yeni evi ne yapacaksın. İlla alacağım diyorsan git boş bir ev al otur. Devletin koyduğu %25 zammı beğenmeyenler de vermesinler kiraya boş tutsunlar evi. Böylece kullanılmamış eskimemiş olur.
-
Onun babayiğit bir tanıdığı da sana kafayı gömerdi. Senin tanıdığın da ona... Karakollarda savcılıkta sürünür dururdunuz. Nedense forumda herkes bir kabadayı. Gömerdim ederdim. Ne biliyorsun belki adamın silahı var üstelik belki kafadan yarım gömeyim derken telef olacaksın!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 30 Ağustos 2022; 12:17:14 > -
benimde silahım var ezilmem ezerim merak etme knkam yakalanmadan kaybederiz cacıkları, ben kabadayı değilim hakkımı devlet ve kanunlar savunmuyorsa ben savunacağım. oturup malak gibi bekleyelimmi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 30 Ağustos 2022; 12:45:32 > -
yazınız suç içeriyor. uyarmadı demeyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X