Şimdi Ara

Kiracıyım, ev sahibiyle ciddi sorunlar var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar İzmir'de okuyorum bu dönem ev değiştirdik bi arkadaşımla ve Bornova'da lüks bi apartmanı ucuz denk getirdiğimiz için 2+1 eve çıktık.

Evi çok beğendik her şeyi anlaştık vs. derken ev sahibi önümüze sözleşmeyi getirdi ve sözleşmenin 7. maddesinde "Eve kız giremez." diye bir madde vardı, biz bi şekilde halledilir diye imzaladık eve yerleştik.

Ev arkadaşımın sevgilisi eve geldi 1-2 kez, gelmez olaydı. Adam apartmana kamera taktırmış deliriyor kız gördüğü zaman. Bi de artık bununla da kalmadı, okuldan erkek bi arkadaşımız 2 gündür bidze yatıyo kalıyodu, geldi ev sahibi neymiş efendim yatılı misafir de yasakmış. Mahkemelerde süründürürüm sizi 5000 lira tazminat alırım diye bağırıp duruyo.

En ufak bir ses yaptıysak, komşular en ufak bizden şikayetçiyse en adi şerefsiz olayım. Daha 10 ayı olan bi sözleşmemiz var ne yapmamız lazım arkadaşlar?

Evet İzmir gibi, Bornova gibi bi yerde böyle bi yobaza denk geldik.

Bu adamın bahsettiği 5000 lira neyin tazminatı? Hukuki geçerliliği ne bu anlattıklarımın lütfen yardım edin.

• tef-ox kullanıcısına yanıt
    Sözleşme özgürlüğü kapsamında insanlar sözleşmeye dilediği maddeyi koymakta serbesttir. Ancak kamu düzenine, genel ahlaka, kanunun emredici hükümlerine aykırı madde konulamaz. Bunun gibi kişilik haklarına aykırı maddeler de geçersizdir. Kanaatimce "eve kız giremez" maddesi de bu kapsamda değerlendirilebilir :)

Şaka bir yana korkmanızı gerektirecek birşey yok arkadaşlar. O öğrenci düşmanı, yobaz adam size birşey yapamaz. 5000 tl tazminatı da afedersin bir tarafından uydurmuş sizi korkutmak için. Ama siz yine de bu kız meselelerini çok fazla abartmayın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alacaklı Vekili

Sözleşme özgürlüğü kapsamında insanlar sözleşmeye dilediği maddeyi koymakta serbesttir. Ancak kamu düzenine, genel ahlaka, kanunun emredici hükümlerine aykırı madde konulamaz. Bunun gibi kişilik haklarına aykırı maddeler de geçersizdir. Kanaatimce "eve kız giremez" maddesi de bu kapsamda değerlendirilebilir :)

Şaka bir yana korkmanızı gerektirecek birşey yok arkadaşlar. O öğrenci düşmanı, yobaz adam size birşey yapamaz. 5000 tl tazminatı da afedersin bir tarafından uydurmuş sizi korkutmak için. Ama siz yine de bu kız meselelerini çok fazla abartmayın ;)

Abarttığımız hiç yok hocam zaten, özel üniversitede tam burslu okuyan adamlarız yani bu eve gerçekten arkadaşımız olan kızlar gelip bi kahve içemeyecek mi? Maalesef ülkede eve bi kız giriyosa insanların aklına cinsellikten başka şeyler gelmiyor, çok yazık.

Vaktinizi ayırıp bizi rahatlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.

• tef-ox kullanıcısına yanıt
    Ben size hak veriyorum ama bu adamlar üniversite öğrencisine it kopuk gözüyle baktıkları için böyle oluyor. Bir sıkıntınız olursa burdan ulaşın. Başarılar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.