Merhaba daha önce böyle bir sorun yaşamadığım için fikirlerinizi almak istiyorum. 2021 de bir ev tuttum bir kira bedeli ve ekstra kira bedelinde depozito verdim. Evde oturduğum süre boyunca duvarlara tablo ve TV astım, duvar kağıtlarının olduğu duvarlara da bir kaç parça tablo astım, çıkarken depozito yu bırakıp giderim kafasındaydım. Zamanla bir odanın parkesinde soyulma ve kapı menteşesinde sorun meydana geldi, 2 hafta önce evden çıktık, taşınma süremiz kira ödediğim tarihi geçtiği için ekstra da bir ay kira verdim çıktım evden. Az önce ev sahibi arayıp masrafın 15 bin TL olduğunu söyledi, araştırdığımda kesinlikle yarısı kadar bile tutmayacak bir masraf olduğunu evi komple sıfırlamak niyetinde olduğunu düşünmeye başladım. Ev sahibi zamanında farenin kemirdiği fiber kabloyu bile yaptırmayan, İnternet kullanmayın diyen bir zat. Düşüncelerinizi bekliyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 7 Temmuz 2023; 11:29:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev sahibi ile yaşadığım sorunlar hk.
-
-
Konuyu tek taraflı dinleyerek yorum yapmak mantıklı değil . Ev sahibinide dinleyebilseydik keşke .
Neyse benim kızdığım bazı kiracılar gerçekten evi çok pis kullaniyor , parke , duvarlar , mutfak dolapları hepsine zarar veriyorlar. İnsanın kendi evi olmayınca her şeyi hor kullanıyor galiba . En azından evden çıkmadan önce zarar verdiginiz yerleri tamir ettirmeniz gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mutfak dolapları banyo parkeler vs zaten sorunsuz hocam sadece bir odanın 2 parça parkesimin ucunda ufak bir soyulma var. Depozitoyu zaten uğraşmamak için verdim, üstüne 1 hafta kalmayacağım eve 1 aylık kira verdim.
O zaman başka para verme . Zaten depozito ve 1 hafta için aylık kira vermişsin .Bundan daha fazlasını istemek fırsatcilik olur . Bir kaç parke parçasının maliyeti ne kadar olabilir ki
Teşekkürler hocam. Arkadaşa insanlık edip yine de fazla tutarsa üstünü ayarlarım dedim ama bu bildiğin evi sıfırlamak istiyor. Adamın kendisi mobilya imalatçısı, benim babam da aynı meslekte, 2 parça parke 100 TL değiştirmesi de 1 saatlik iş dedi. Aynı şekilde boyacıya sordum abi tüm odalar, boyası dahil taş çatlasa 3.5-4 arası tutar duvar kağıtları da dubel kadar delik varsa yama olur kapatılır dedi.
Hocam depozitoyu içerde bırakmışsın üzerine 1 aylık kira verip 2 haftada çıkmışsın, 1.5 aylık kirayı bırakmışsın yani daha ne vericen
Evin içine etmediysen, her yeri yıkıp dökmediysen yeterli olur zaten ufak tefek hasarlar için bunlar.
Tabi yine en objektif yorum resimler vs varsa ona bakılıp yapılır da söylediğiniz doğruysa kasmayın yani yolunacak tavuk değilsiniz.
-
Hiçbir şey yaptırmak zorunda değilsiniz. Söyleyin sizi bir daha aramasın.
-
Çok teşekkür ederim hocam, benim aklımı kurcalayan sözleşme bitmeden 2 ay önce tahliye ettik evi ileride herhangi bir hukuki süreçle uğraşır mıyım? Ek olarak ta kiraya %125 oranında zam yapılmıştı bunu lehimle kullanabilir miyim?
Kiranızı düzenli ödüyorsanız her şey kiracıdan yana. Herhangi bir süreciniz olmaz. Tavsiyem ise çıktığınız evle ilgili olarak bir süreçle uğraşmayın. Önünüze bakın. Baktınız arayıp duruyor engelleyin. Başka numaradan ararsa şikayet edin.
-
Merak ettiğim duvarların ne hale geldiği bende bir kere evi bir bayana verdim eşinden ayrılmıştı acıdım evin ağzına sıçmıştı her yere tablo asmıştı 2 ay sonrada geri kocasına dönmüştü ne depozito nede başka bir şey almıştım komple evi yeniden boyatmıştım Allah herkese 5-6 milyonluk ev nasip eder inşallah ondan sonrada 3-5 bin verip evi satın aldım sanan kiracılarla karşı karşıya getirir nasıl olsa kanun kiracıdan yana ev sahipleri hep haksız zaten...
-
Usta sen ne anlatıyorsun? Bana ne senin depozito vermemiş kiracından 30 kere söyledim ben fazlasını verdim. Evde 20 ye yakın dubel deliği var, bir kaç parça çift taraflı bant kalıntısı var, duvar boyası zaten fildişi en kıytırık, en ucuz tek kat boyadan oluşuyor, silmeye kalkınca alttaki sıva ortaya çıkıyor. Yatırım bilen adam ev alıp kiraya vermez zaten bu devirde.
Sen ve senin gibilerin durumunu anlatmak için yazdım ve haklı da çıktım senin 20 dediğin yerde en az 40-50 vardır 20 tablo ne demek sanat galerisi mi burası adam haklı bence komple alçı yoklama boya yapması gerekli madem kendine bu kadar güveniyordun fazladan verdin çıkarken ev sahibini çağırırdın aha evin durumu fazla paradan yaptır diyeydin...
-
Kardeşim adam kuruş hesabı yapmamış sanane yahu. Kirası 8 binse 12 bin bırakmış gitmiş işte sen daha yok 20 dubel deliği mi olur niye 10 değil sanat galerisi mi açtınız bilmemne muhabbeti yapıyorsun, 15 de ev sahibinin istediğini verip 30 bin liraya dubel mi doldurtacak adam.
Hayır sanki zorla ev al zorla kirala diyor da millet bir de 3-5 milyona evi 3-5 bine kiraya veriyoruz diyorsun, verme kardeşim o zaman sat faize koy.
-
Dayı seni blokluyorum umarım çok daha beterlerine denk gelirsin. İster sanat galerisine çeviririm, istersem sinema salonuna, evi kiraladım 15 inden 15 ine otomatik ödeme sabah saat 9 da para hesabında, depozito mevcut.
Saçmalamışsın
20 ye yakın dubel fazla, wc ye iki mutfaga 3 salon iki odalar 2*2 hadi bi duzine olsun ki ben fazladan yazdım,ev sahibi akıllı davranıp sen girmeden önce evin resmini ve cıktığındaki resimleri çekip seni mahkemeye verirse ve depozitten fazla gider varsa alır
-
İki odada 2 televizyon direk 8 adet dubel oluyor hocam. Uzun ince TV üstü tablolarda 2 adet delik oluyor oradan da 4 girdiğinde 12 dubel yapar. 3 oda ve hole toplamda 8 parça tablo gayet normal. 3 gram alçının kapatacağı delik için uğraşmam hocam.
Sözleşmede yıllık %10 zam yazılı iken, %250 zam yapan ev sahibine de bir şeyler yaparlar sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 7 Temmuz 2023; 17:33:21 >
ben olsam ev sahibi aradığında "evdeki arızalar neyse benim tadığım biri var ona yaptırırım" deyin. sizden boşalttığı evi en az 15bine kiraya verecek. bide depozito 30bin. yasal olarak kullanıma bağlı sorunları kendi yaptırmak zorunda. tadilatı bedavaya getirmeye çalışmasın. çivi çaktığınız yere alçı yapsanız, üstünede boya bence sorumluluğunuz biter.
şuan tüm ev sahipleri kiracıları çıkartma derdinde. adamın evini boşaltarak iyilik yapıyorsun. bence daha fazla iyilik yapmayın.
evden çıkarken fotoğraf çektiniz mi bilmiyorum ama bazı açgözlü ev sahipleri para için herşeyi yapar.
erken çıkma konusunda ev sahibi yeni kiracı bulduysa sorun olmaz bence, sözleşmede ne yazıyor oda önemli. sözleşmede erken çıkmada tazminat derse bilemem. internetten bakmak lazım.
şunu hiçbir kiracı unutmamalı. karşınızdaki ev sahibi, ne kadar güler yüzlü, babacan, iyi bir insan olursa olsun.
eve girerken evin tüm odalarının resmini çek, sözleşmenin ilk imzalanmış halinin resmini çek, bunları, bilgisayarda, drive veya usb de sakla. sözleşme mutlaka yap,elden kira verme, iban iste, bankadan kira olarak öde, mümkünse 1 gün dahi geciktirme.
evden çıkarken, o babacan, iyi yürekli, müslümanlık timsalı ak sakallı amca ve dedeler şeytana dönüşüyor. iş mahkemeye düşerse yaptığın sözleşme, iban ödemeleri, çektiğin fotoğraflar seni kurtarır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3DCA2A8C8 -- 7 Temmuz 2023; 19:0:43 >
-
Umarım ev sahibi eve verilen zararların tespitini yaptırıp avukat yolu ile tahsile gider...
-
"İki odada 2 televizyon " sana cevap vermekten vazgeçtim :))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X