Şimdi Ara

Kırık obp yüzünden ciddi psikolojik bunalım geçiriyorum [LÜTFEN İÇERİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
6
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler dostlar.Önceki konularımda cevap olarak belirtmiştim ama şimdi konu açma gereği duydum.ÇÜNKÜ ÇOK BÜYÜK BİR VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM.

Öncelikle mezunum ve sayısalım.Bu sene kırık obp ile sınava gireceğim ki sanırım 21 puan gelecek.Bu yüzden fena halde depresyona girdim diyebilirim.Pişman olacaksan niye yazdın diyecek olan arkadaşlara da cevabım tamamen aile baskısı ve ailevi problemlerden dolayı diyebilirim.Ne zaman derse başlasam -büyük bir hevesle- aklıma kırık obp geliyor ve imkansız abi diyorum ve kapatıyorum ve tüm gün başım ağrıyor ve bunalıma giriyorum.Hedefim 30k ve bir arkadaşla konuştuğumda 10k olmam lazımmış ki 30kya gerilesin.İyi de hocam ben 10k HAYATTA OLAMAM! Olur diyenler için ben kendimi tanıyorum.Fizik ve geometri derslerinde pek iyi değilim nasıl 10k olayım.Dostlar yol gösterin napmalıyım bazen yemin ediyorum okumamayı düşünüyorum ama bu sefer okumasam ne yapacağım?Yemin ediyorum düşünüyorum.Günlerim haram oldu,gülmeyi mutlu olmayı özledim.Umutlarım hayallerim bir anda yabancı oldu bana.Düşüncelerinizi,tavsiyelerinizi,30k olmam için özellikle izlemem gereken adımları,kırık obp ile 30k olmanın şartlarını benimle paylaşırsanız şu kardeşiniz büyük dertten kurtulacak.

Zamanınızı aldıysam kbakmayın ama kime içimi açayım,kime dertlerimi anlatayım.Neyin var diyorlar,anlatıyorsun boşver diyorlar.Şimdiden teşekkürler dostlar.

• Ailene söyle sana baskı yapıp yollasınlar kazandığın yeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin GroBkreutz -- 8 Ağustos 2014; 23:40:55 >
  • Ben kırık obp ye razıyım yeterki evden gidiyim diye dusunuyodum kanka uzme canını. Ben meslek lisesinden 2 yıllığa geçip ordan tıp kazanan biliyorum Her zaman bi umut vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesuryurek56

Ben kırık obp ye razıyım yeterki evden gidiyim diye dusunuyodum kanka uzme canını. Ben meslek lisesinden 2 yıllığa geçip ordan tıp kazanan biliyorum Her zaman bi umut vardır
    Yazıyı okurken çok kötü öldüm ya :/ Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BBA0C49E5

Yazıyı okurken çok kötü öldüm ya :/ Allah yardımcın olsun.

Alıntıları Göster
    1 sene bekle öyle hazırlan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

Böyle bir şeyi hayatta yapamam.Bu sene olur olmaz ki olmayacağa benziyor yorumlardan anlaşılan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IEEE06

quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

Böyle bir şeyi hayatta yapamam.Bu sene olur olmaz ki olmayacağa benziyor yorumlardan anlaşılan...

Alıntıları Göster
    Ben de gireceğim kırık obp ile ama çok ciddi olarak girmeyeceğim yani olmazsa üniversiteme devam. Hedef fazla yüksek olduğundan burada belirtmemeyi tercih ediyorum yapamazsın diyen olur diye
    Öncelikle hesap yap. Kaç netlerle kaç bin olurum diye. Puanzadan olabilir başka öyle site bilmiyorum. Üstteki puan yeri 0-100 arası puan istiyor, 40 yazarak hesaplıyorum ben kendiminkini.
    Ve sıralama olarak olaya bakınca morali bozuluyor insanın o yüzden puan olarak bakıyorum. Mesela benim puanım 429, beraber çalıştığım arkadaşımın puanı 480'lerdeydi. Bu yıl obp kırık değildi ama benim kafam da pek iyi değildi.
    Çalıştığın, rahat olduğun, sınav psikolojisine girmediğin sürece daha iyisini bile yaparsın.
    Sayısal olduğun için çalışma konusunda pek tavsiye veremiyorum çünkü tm'yim olur da tm'ye geçersen o zaman derim bir şeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysis

Ben de gireceğim kırık obp ile ama çok ciddi olarak girmeyeceğim yani olmazsa üniversiteme devam. Hedef fazla yüksek olduğundan burada belirtmemeyi tercih ediyorum yapamazsın diyen olur diye
    Öncelikle hesap yap. Kaç netlerle kaç bin olurum diye. Puanzadan olabilir başka öyle site bilmiyorum. Üstteki puan yeri 0-100 arası puan istiyor, 40 yazarak hesaplıyorum ben kendiminkini.
    Ve sıralama olarak olaya bakınca morali bozuluyor insanın o yüzden puan olarak bakıyorum. Mesela benim puanım 429, beraber çalıştığım arkadaşımın puanı 480'lerdeydi. Bu yıl obp kırık değildi ama benim kafam da pek iyi değildi.
    Çalıştığın, rahat olduğun, sınav psikolojisine girmediğin sürece daha iyisini bile yaparsın.
    Sayısal olduğun için çalışma konusunda pek tavsiye veremiyorum çünkü tm'yim olur da tm'ye geçersen o zaman derim bir şeyler

Alıntıları Göster
    Kardeşim keşke tercih yapmadan bunları düşünseydin. ailende eminimki seni anlardı bir şekilde.
    Önünde 9 10 ayın var. 13-14 bin olsan yeterli olcaktır senin için. 21 puanın eksilmiş bu neye denk gelir onu hesapla. 3 net ygs matı fazla yapsan. 3 lys mat 3 geoyu artırsan netlerini yeterli olcaktır. 21 puan cok büyük bir kayıp değil ki hele önünde cok uzun bir zaman var. bu zamanda lys matı fulleyecek konuma bile gelirsin inan bana. 21 puan gercekten kapatılabilicek bir puan. ama simdiden psikolojini bozarsan dersleri sallarsan kafanı duvarlara vurursun sonra. calis sık disini geometrin mi kötü fiziğin mi kötü calis ekime kadar fizik, geometri aciklarini kapat. diğerlerin iyiyse marta hazirana kadar onları her türlü halledersin zaten. ama her seyden önce inan biraz kendine. 10bine girenlerde senin gibi insan. onlardan farkın ne senin. o dediğim gibi 35 mat yapıyosan 38 yapcaksın öyle düsün ve o zaman o 21 puanın cok önemli olmadığını anlıcaksın. simdiden kolay gelsin. dediğim gibi GÜVEN BİRAZ KENDİNE

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzdebirsarj

Kardeşim keşke tercih yapmadan bunları düşünseydin. ailende eminimki seni anlardı bir şekilde.
    Önünde 9 10 ayın var. 13-14 bin olsan yeterli olcaktır senin için. 21 puanın eksilmiş bu neye denk gelir onu hesapla. 3 net ygs matı fazla yapsan. 3 lys mat 3 geoyu artırsan netlerini yeterli olcaktır. 21 puan cok büyük bir kayıp değil ki hele önünde cok uzun bir zaman var. bu zamanda lys matı fulleyecek konuma bile gelirsin inan bana. 21 puan gercekten kapatılabilicek bir puan. ama simdiden psikolojini bozarsan dersleri sallarsan kafanı duvarlara vurursun sonra. calis sık disini geometrin mi kötü fiziğin mi kötü calis ekime kadar fizik, geometri aciklarini kapat. diğerlerin iyiyse marta hazirana kadar onları her türlü halledersin zaten. ama her seyden önce inan biraz kendine. 10bine girenlerde senin gibi insan. onlardan farkın ne senin. o dediğim gibi 35 mat yapıyosan 38 yapcaksın öyle düsün ve o zaman o 21 puanın cok önemli olmadığını anlıcaksın. simdiden kolay gelsin. dediğim gibi GÜVEN BİRAZ KENDİNE

Alıntıları Göster
    çok zor . düşünsene türkiyenin en iyi üniversitesini kazansan bile gidemiceksin bir altına gideceksin

mesela ankara hukuk kazansan istanbul hukuka gitmek zorunda kalacaksın.

aynı baskıyı ben de gördüm ama elimden geleni yapıp yazmadım. simdi ek tercihleri atlattıktan sonra hazırım:d

• quote:

Orijinalden alıntı: Tavuklumakarna

çok zor . düşünsene türkiyenin en iyi üniversitesini kazansan bile gidemiceksin bir altına gideceksin

mesela ankara hukuk kazansan istanbul hukuka gitmek zorunda kalacaksın.

aynı baskıyı ben de gördüm ama elimden geleni yapıp yazmadım. simdi ek tercihleri atlattıktan sonra hazırım:d

Alıntıları Göster

Bir kere izle sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Bir kere izle sadece.

Alıntıları Göster
    Kardeş bende kırık obp (19,5 puan) ile 15k ya girmeye çalışacağım artık olduğu kadar.

• Kirik obp sana sadece 21 puan kaybettirir (senin soyledigibe gore) o 21 puani da 4-5 tane daha fazla soru dogru yaparak dengelyebilirsin cok buyuk bir kayip degil hedefin 30 k ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yobres

Kirik obp sana sadece 21 puan kaybettirir (senin soyledigibe gore) o 21 puani da 4-5 tane daha fazla soru dogru yaparak dengelyebilirsin cok buyuk bir kayip degil hedefin 30 k ise
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.O zaman işimiz Allaha kalmış elimden geleni yapayım bakalım.Ama bu vicdan azabı sıralamamı görene kadar devam edecek bunun kurtuluşu yok.Dediğiniz gibiyse eğer 3-4 soruyla kapatabilirsem çok çok iyi o zaman.Allah razı olsun içim az da olsa rahatladı
  • Kazandığın yere git ing hazırlık oku
    Yoksa isteğe bağlı okuyabiliyorsun
    Sonra okulu dondur tekrar hazırlan
    10k ol hazırlığı atla
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysis

Hocam sen felsefe istiyordun herhalde, koç falan baya yükseldi; nereye yerleştin ?

Ben de hazırlık okurken tekrardan hazırlanacağım, kırık puanla. 30 için değil 10 bin için çalış.

• 30k ile girmek istedigin okul/bolum neresi? Bu sene kac k siralama yaptin? Bu sene nereye yerlestin? Bu sorularin cevaplarina gore konusulabilir ancak. Ki 10k icin "hayatta olamam" yorumunu yapan birisi 30k da olamaz bence.
  • Valla çok zor bir durum beni 20den 40bine attı kırık obp. Bu sene yerleşmedim. Bence 1 sene bekle 2016da girersin. Kendimden biliyorum o psikoloji bütün sene olumsuz etkiler seni. Her ders çalıştığında aklına kırık obp gelir moralin bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta1

30k ile girmek istedigin okul/bolum neresi? Bu sene kac k siralama yaptin? Bu sene nereye yerlestin? Bu sorularin cevaplarina gore konusulabilir ancak. Ki 10k icin "hayatta olamam" yorumunu yapan birisi 30k da olamaz bence.

70k oldum hocam.10k olamam evet bunu biliyorum,hem ailevi sorunlarım çok fazla hem de 10k olacak durumda değilim.

Bilkent ee istiyorum ücretli ki baktıgıma gore 31k ile almıs gecen sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pardaillan'

Valla çok zor bir durum beni 20den 40bine attı kırık obp. Bu sene yerleşmedim. Bence 1 sene bekle 2016da girersin. Kendimden biliyorum o psikoloji bütün sene olumsuz etkiler seni. Her ders çalıştığında aklına kırık obp gelir moralin bozulur.

2016 yılında felan hayatta giremem hocam.Ömür bu dondurulmuyor ki,bu sınav yüzünden en iyi yıllarımızı heba ediyoruz ki 2016 yılında kattiyen giremem hocam.Ders çalışırken felan aşırı derecede rahatsız ediyor zaten hem bedenen hem ruhen ciddi anlamda rahatsız oluyorum.Off off moralim yerıne gelıyor bazıları ımkansız cok zor dıyolar kalemı fırlatıyorum yemınle.Allah yardımcım olsun.
  • Aynı ben , bende kırık obp ile giricem ölüyorum vicdan azabından :( napıcam hiç bilmiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.