Fotoğraf çekildiğinde gözlerin bazen kızmızı çıkmasının nedeni nedir?
fotograflarda flaşın karanlıkta aniden patlaması ve ışığın tamamen açık göz bebeğinde yansımasıyla oluşur..kırmızı renk, gözdeki kılcal kandamarlarından dolayıdır..ortamdaki diğer ışık kaynaklarını kullanarak bu etkiyi azaltabiliriz..ki makinelerde yer alan red eye reduction özelliğinin esası da buna dayanır..
quote:
Orjinalden alıntı: Lacrima
fotograflarda flaşın karanlıkta aniden patlaması ve ışığın tamamen açık göz bebeğinde yansımasıyla oluşur..kırmızı renk, gözdeki kılcal kandamarlarından dolayıdır..ortamdaki diğer ışık kaynaklarını kullanarak bu etkiyi azaltabiliriz..ki makinelerde yer alan red eye reduction özelliğinin esası da buna dayanır..
Benim fotoğraf makinemde de bu özellik var. Demek böyle oluyormuş... Geçen hafta biyoloji öğretmenimiz bunun nedenini anlatmıştı da ben kaçırmıştım. Teşekkürler...
Ben daha net olarak bu mekanizmadan bahsetmek istiyorum.. fotoğraf makinelerindeki bu sistemde ani ve şiddetli ışık patlamaları vasıtasıyla önce göz bebeklerinin doğal refleksi sonucu küçülmeleri sağlanır.. İlk patlayan flaştan sonra bu refleks gerçekleşirken 2. kez patlayan flaşla birlikte bu sefer fotoğraf makinesi de gelen görüntüyü işler ve kaydeder.. Yani ilk feyk :) flaşında kayıt yapmazken 2. flaşta kayıt yaparak kırmızı damar ağının çok az görüldüğü küçük göz bebekli halimizi görüntüler...
Bende oldum olası göze karşı bir hassasiyet vardır. Gözden bahsedildiği zaman bir hoş olurum. Şimdi dediniz ya iris ani bir hareketle daralıyormuş, gözdeki damarlar felan, ben yine bir hoş oldum. Bence gözleri böyle yormaya gerek yok. Fotoşop gibi yazılımlarla da pekala düzeltilebilir.
Bende oldum olası göze karşı bir hassasiyet vardır. Gözden bahsedildiği zaman bir hoş olurum. Şimdi dediniz ya iris ani bir hareketle daralıyormuş, gözdeki damarlar felan, ben yine bir hoş oldum. Bence gözleri böyle yormaya gerek yok. Fotoşop gibi yazılımlarla da pekala düzeltilebilir.