Arkadaşlar hala olayın şokundayım.Bu sabah eve gelirken bilenler için bursa izmir yolu özlüce tesislerinin ordaki kırmızı ışıkda bekliyordum.Birden önümdeki iki arabanın birinden iki ötekinden bir kişi indi ve birbirlerine saldırmaya başladılar.Ben hemen koştum tek olanı ayırmaya diğer arabalardan inenlerde ötekileri tuttu birbirlerine ne bakıyosun lan gibilerinden bağırıyorlardı.Abi hayırdır ne oldu diye sorduğumda gelmiş dik dik bakıyo şeref... diye küfürler etmeye başladı.
Arkadaşlar cidden nereye gidiyoruz böyle bu olay benimde başıma geldi kaç kere ışıklarda millet işi gücü bırakıp yandaki arabayı olay yeri inceleme ekibi gibi izliyor.Ve bugün bu olayn bir tek benim başıma gelmediğini ve hatta kavga sebebi olduğunu görünce kafamdaki norveçe yerleşme fikri biraz daha güç kazandı.Ve buğünkü olayı gördükten sonra da trafikte özellikle kırmızı işıklarda at gözlüğü takmam gerektiğini anladım.Acaba sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
Kötü bi olay,ben henüz temmuzda alıcam ehliyeti,böyle olaylar yaşamadım ama sağda otururken kırmızıda durunca istem dışı bi şekilde kafamı çevirip bakarım nedense.Sürücünün gözüne bakmam tabi,arabasının jantına,ön konsoluna..Dikkatimi çeken birşey varsa bakarım ama hemen dönmeye çalışırım.Bazen dönüp bize bakanlarda olur onlardan ben de hiç hoşlanmam.Sanki birinin evini perde aralığından izlemek gibi.Ama bu adamlar gibi takıntılı olmak da dengesizliktir.Daha 1kaç hafta önce burda okumuştuk kırmızı ışık cinayetini
Ne yazıkki böyle olaylar sık sık yaşanıyor.Geçenlerde ş.içinde gri renkte bir honda hrv sıkıştırmaya başladı beni.Derdini anlamadım,yanımdada 12 yaşında bir çocuk vardı.Bu yüzden üstüne gitmemeye çalıştım,ama artık tehlikeli hareketler yapmaya başlayınca önüne geçtim,frene bastım,iyice sıkıştırdım.Sonra hızlandım,birazdan yine takıldı peşime.Yanımdaki çocuk olmasa durup ineceğim,oda tek bende,ama yanımda çocuk vardı.Tekrar aynı hareketi yaptım,üstüne kırdım,biraz korkmuş olacakki daha gelmedi peşimden.Cesaretinizden dolayı tebrik ederim ama dikkatli olmak lazım.Bu memlekette kim vurduya gitmek hiç te zor değil...En kısa zamanda elektrikli şok aletlerinden veya biber gazlarından almayı planlıyorum...Sizede tavsiye ederim
modernlesen dunyada, bencillesen, gorgusuzlesen ve agresfilesen bir toplumuz.
at gozlugune devam edin, hatta olay yeri incelemeye katilin. cunku arada bicak falan yeme riskiniz var. kimsenin cahil tavirlari icin kendimi riske atamam, adam olsaydi tartismasaydi benim kaybedecek cok seyim var. biri inip ustume gelirse inmem ustune surer kacarim. kacamiyorsam arabada oturrum kirsin aynayi silecegi rahatlasin. bunu da korktugumdan degil -cok sukur kalipliyim- cigeri 5 para etmez adam icin kendimi riske atmama adina yaparim.
itin tekini dovup yaraladim diye karakola gitmek falan bana yakismaz, sosyal cevreme de oldukca ters. bu yuzden size tavsiyem norvec gibi gunes acmayan donuk bir memlekete yerlesmektense olumsuzluklari etrafinizdan atin.
quote:
Orijinalden alıntı: emtue
modernlesen dunyada, bencillesen, gorgusuzlesen ve agresfilesen bir toplumuz.
at gozlugune devam edin, hatta olay yeri incelemeye katilin. cunku arada bicak falan yeme riskiniz var. kimsenin cahil tavirlari icin kendimi riske atamam, adam olsaydi tartismasaydi benim kaybedecek cok seyim var. biri inip ustume gelirse inmem ustune surer kacarim. kacamiyorsam arabada oturrum kirsin aynayi silecegi rahatlasin. bunu da korktugumdan degil -cok sukur kalipliyim- cigeri 5 para etmez adam icin kendimi riske atmama adina yaparim.
itin tekini dovup yaraladim diye karakola gitmek falan bana yakismaz, sosyal cevreme de oldukca ters. bu yuzden size tavsiyem norvec gibi gunes acmayan donuk bir memlekete yerlesmektense olumsuzluklari etrafinizdan atin.
kanunlar modern cezalar şeriatdaki gibi olursa çok tatlı olucak bu memleket
eğerki insanın gözünde kendi canınında değeri kalmasa o aman ceza sistemine işkence ile infazıda eklemek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent van Gogh
eğerki insanın gözünde kendi canınında değeri kalmasa o aman ceza sistemine işkence ile infazıda eklemek lazım
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: EL_MARIACHI
en azından ortalığı temizleyene kadar uygulanmalı :)
quote:
Orijinalden alıntı: bacey
quote:
Alıntıları Göster
toplumun her kesmininde
ve büyük coğunluğunda saygı hoşgörü hak hukuk kavramlarının ağırlığı hafiflemiş durumda
nereye gidiyoruz orasını kimse bilmiyor ama şu bir gercek 5 yıl sonra şuanki şartları ortamı mumla arıcaz...
her gecen gün yozlaşıyor ülke geri gidiyor
quote:
Orijinalden alıntı: NİTROUS666
toplumun her kesmininde
ve büyük coğunluğunda saygı hoşgörü hak hukuk kavramlarının ağırlığı hafiflemiş durumda
nereye gidiyoruz orasını kimse bilmiyor ama şu bir gercek 5 yıl sonra şuanki şartları ortamı mumla arıcaz...
her gecen gün yozlaşıyor ülke geri gidiyor
Alıntıları Göster
Alıştım artık... Alıştık..
Bende size başımdan gelen bi olayı anlatmak istiyorum. Bulundugum ilçe'de şehiriçi dolmuşlarında muavınlik yapıyorum.Yolumuzda gidiyorken yan sokaktan bi araç bakmadan tam yola çıkıyordu şöförde doğal olarak 2 kez kornayla uyardı (Fazla değil 2 kez dat dat yaptı.) sonra biz yolumuza devam ederken ilerki kavşakta önümüze kırıp durdurdu devam edemedik altımızdaki dolmuşla adam indi arabadan yok sen napıyorsun bilmem ne şöför aynen bu şekilde "ben bişey yapmadım " abi dedi. Adam döndü arabasına hayvan gibi sopayı alıp şöföre vurmaya başladı tabi ben şoktayım yolcular bakıyor neyse bende indim bi kaç kişi daha geldi ayırdı. Öyle kapandı olay ama cahilliğe bakın adam sokaktan dıkkat siz çıkıyor kornayla uyardık diye ilerki kavşakta önümüzü kesip sopayla iniyor önce dolmuşa vuruyor sopayla ardından şöförü tartaklıyor... Bu tip insanlardan memlekette çok var ne yazıkki..
Sonuç:Adamın aracının arkasında plaka yoktu ne plakasını alıp polise şikayet edebildik nede başka bişey...
quote:
Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
Bende size başımdan gelen bi olayı anlatmak istiyorum. Bulundugum ilçe'de şehiriçi dolmuşlarında muavınlik yapıyorum.Yolumuzda gidiyorken yan sokaktan bi araç bakmadan tam yola çıkıyordu şöförde doğal olarak 2 kez kornayla uyardı (Fazla değil 2 kez dat dat yaptı.) sonra biz yolumuza devam ederken ilerki kavşakta önümüze kırıp durdurdu devam edemedik altımızdaki dolmuşla adam indi arabadan yok sen napıyorsun bilmem ne şöför aynen bu şekilde "ben bişey yapmadım " abi dedi. Adam döndü arabasına hayvan gibi sopayı alıp şöföre vurmaya başladı tabi ben şoktayım yolcular bakıyor neyse bende indim bi kaç kişi daha geldi ayırdı. Öyle kapandı olay ama cahilliğe bakın adam sokaktan dıkkat siz çıkıyor kornayla uyardık diye ilerki kavşakta önümüzü kesip sopayla iniyor önce dolmuşa vuruyor sopayla ardından şöförü tartaklıyor... Bu tip insanlardan memlekette çok var ne yazıkki..
Sonuç:Adamın aracının arkasında plaka yoktu ne plakasını alıp polise şikayet edebildik nede başka bişey...
Alıntıları Göster
Film yaptırdım bakış görmemek için..
quote:
Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
Alıntıları Göster
Bu hukuk sistemimizin yetersiz olduğunun göstergesidir.Canımı sıkanı döverim cezamı çekerim çok çok 10 yıl mantalitesi var insanların kafasında. Cezalar artırılsın bak bakalım nasıl adam oluyor hepsi.
quote:
Orijinalden alıntı: DemirAtlı
Bu hukuk sistemimizin yetersiz olduğunun göstergesidir.Canımı sıkanı döverim cezamı çekerim çok çok 10 yıl mantalitesi var insanların kafasında. Cezalar artırılsın bak bakalım nasıl adam oluyor hepsi.
Alıntıları Göster
gercekten böyle haberleri duyunca insan kendi memleketine gelmeye korkuyor . Bu tip olaylari burada Almanya da ne yasadim nede duydum. He simdiye kadar tek bir Haber duydum onuda söyliyeyim ama onu yapanda Türklerdi arkasinda Kan davasi olayi vardi, otobanda arkasindan takip edip Otobanda Park yerinde bunu sikistirip araban 6 kisi inip karisini coluk cocugunun önünde adami öldüresiye bicaklamislar ve ardindan 1 gün gecmeden 6 sida yakalandi cok sükür. Niye hep biz Türkler böyle birsey yapiyoruz ??? Türkiyede nasilsak burada Avrupada böyleyiz . Ama kirmizi isikta kavga dövüs olayi veya laf atmalar burada biz Türklerden hic böyle birsey duymadim Almanlardanda duymadim. Bence Cezalar artik agir olmali diye düsünüyorum. Burada Almanyada böyle bir olay oldumu hemen o kisi Avukata gider ve olay para cezasi ile ve olay tekrarladimi hapis cezalari ile cezalandirilir (tabi ölüm yoksa sadece dövüs varsa gecerlidir, ölüm olayinda cezalar daha sert oluyor gerekirse ömür boyu alir).
Güzelim Türkiyemizde bir tek bu olay yoktu simdi oda geldi tam oldu.
Saygilar Yasin
quote:
Orijinalden alıntı: YasinDE
gercekten böyle haberleri duyunca insan kendi memleketine gelmeye korkuyor . Bu tip olaylari burada Almanya da ne yasadim nede duydum. He simdiye kadar tek bir Haber duydum onuda söyliyeyim ama onu yapanda Türklerdi arkasinda Kan davasi olayi vardi, otobanda arkasindan takip edip Otobanda Park yerinde bunu sikistirip araban 6 kisi inip karisini coluk cocugunun önünde adami öldüresiye bicaklamislar ve ardindan 1 gün gecmeden 6 sida yakalandi cok sükür. Niye hep biz Türkler böyle birsey yapiyoruz ??? Türkiyede nasilsak burada Avrupada böyleyiz . Ama kirmizi isikta kavga dövüs olayi veya laf atmalar burada biz Türklerden hic böyle birsey duymadim Almanlardanda duymadim. Bence Cezalar artik agir olmali diye düsünüyorum. Burada Almanyada böyle bir olay oldumu hemen o kisi Avukata gider ve olay para cezasi ile ve olay tekrarladimi hapis cezalari ile cezalandirilir (tabi ölüm yoksa sadece dövüs varsa gecerlidir, ölüm olayinda cezalar daha sert oluyor gerekirse ömür boyu alir).
Saygilar Yasin
Alıntıları Göster
arkadaşlar.. böyle kavga falan gördüğünüzde araçlarınızdan inmeyin!.. anahtarınızı alın öyle inin bile demiyorum inmeyin!!
eğer gerçek bir kavgaysa zaten ona müdehale edecek kişiler polislerdir.. asla karışmayın siz!
quote:
Saygilar Yasin
Alıntıları Göster
bu durumun hukuk sistemi ile falan alakası yok. ülkemizde maalesef insana saygı kalmamış. herkes birbirini düşman olarak görüyor. eğitim seviyesi düşük. her önüne gelen ehliyet alıyor. bu durumda trafiktede cehalet , bilgisizlik, seviyesizlik, terbiyesizlik en üst seviyeye ulaşıyor. bunun sonucunda kendini birşey zanneden cahil kişiler bu tür davranışlarda bulunuyorlar. Yazık bu ülkeye...!!!
quote:
Orijinalden alıntı: ugrvw
bu durumun hukuk sistemi ile falan alakası yok. ülkemizde maalesef insana saygı kalmamış. herkes birbirini düşman olarak görüyor. eğitim seviyesi düşük. her önüne gelen ehliyet alıyor. bu durumda trafiktede cehalet , bilgisizlik, seviyesizlik, terbiyesizlik en üst seviyeye ulaşıyor. bunun sonucunda kendini birşey zanneden cahil kişiler bu tür davranışlarda bulunuyorlar. Yazık bu ülkeye...!!!
Alıntıları Göster
Suç tamamen polisin, kaç kere gördüm böyle kavgaların ayırılıp bırakıldıgını
Yapıcaksın adli soruşturmayı, wericeksin iki tarafıda mahkemeye, birde tutucan nezarette bunları
Ya milletin kanundan korkusu yok ki, adam ne olucak daya yeriz döveriz diye dalıyor, kaybedicek bişiyi oldugunu hissetirmessen böyle oluyor
İlla ucunda çizili sopa lazım bizim millete
quote:
Orijinalden alıntı: drahte 1905
Suç tamamen polisin, kaç kere gördüm böyle kavgaların ayırılıp bırakıldıgını
Yapıcaksın adli soruşturmayı, wericeksin iki tarafıda mahkemeye, birde tutucan nezarette bunları
Ya milletin kanundan korkusu yok ki, adam ne olucak daya yeriz döveriz diye dalıyor, kaybedicek bişiyi oldugunu hissetirmessen böyle oluyor
İlla ucunda çizili sopa lazım bizim millete
Alıntıları Göster
delikanlılık mı magandalık mı..??
hangisi sizce..??
AB bizi alsında ülkemiz yollarında yaşayan ayıcıklarla mı uğraşsın.
quote:
Orijinalden alıntı: cevizkabugu
hangisi sizce..??
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
hangisi sizce..??
su en son cümlen gercekten cok dogru birsey tebrik ederim . Trafikte bile kavga eder olduk simdi AB bizi alsinda dediyin gibi bu kültür görmemisler ilemi ugrassin
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
hangisi sizce..??
su en son cümlen gercekten cok dogru birsey tebrik ederim . Trafikte bile kavga eder olduk simdi AB bizi alsinda dediyin gibi bu kültür görmemisler ilemi ugrassin
Alıntıları Göster
E Ğ İ T İ M ! ! !
quote:
Orijinalden alıntı: HazzaR
E Ğ İ T İ M ! ! !
Alıntıları Göster
konu resmen kanayan bir yaramız
diyecek laf bulamıyorum, insanlıktan, saygıdan neden uzaklaşıyoruz? dövdün de ne oldu? vurdun kırdın, kan akıttın, sonra? yazık, üç günlük dünya da sana yapılmasını istemedeğin şeyi başkasına neden reva görürsün!
quote:
Orijinalden alıntı: matgab
konu resmen kanayan bir yaramız
diyecek laf bulamıyorum, insanlıktan, saygıdan neden uzaklaşıyoruz? dövdün de ne oldu? vurdun kırdın, kan akıttın, sonra? yazık, üç günlük dünya da sana yapılmasını istemedeğin şeyi başkasına neden reva görürsün!
Alıntıları Göster
İnsanlığımız,dürüstlüğümüz,mertliğimiz, hoşgörümüzle övündüğümüz atalarımızın nesilleri olarak neden ve nasıl böyle oluyoruz anlayamıyorum. "NİTROUS666" arkadaşımın dediği gibi bu günleride mumla arayacağız galiba.Yazık halimize vallahi yazık
quote:
Orijinalden alıntı: joker23
İnsanlığımız,dürüstlüğümüz,mertliğimiz, hoşgörümüzle övündüğümüz atalarımızın nesilleri olarak neden ve nasıl böyle oluyoruz anlayamıyorum. "NİTROUS666" arkadaşımın dediği gibi bu günleride mumla arayacağız galiba.Yazık halimize vallahi yazık
Alıntıları Göster
quote:
birkaç müsveddenin asılması ile adam olunsaydı... norveç e değil iran a idelim derdik... o malum şahıslar evrimi tamamlamyanlar... diğerleride evrimini tamamlamayıp ip arayanlar... bizede gurbet yolları....