Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş

Ya arkadaşlar bi yardım etseniz, yukarıda toxic3169 arkadaş da yazmış ama cevap alamamış. Bende bi kış lastiği alacağım corsa(silverline) için. Aracımın lastikleri 185/55/r15 , bazıları 60 yanak olsun diyolar bazıları orjineli ne ise ondan al diyolar. Acaba Hangisi daha çok fayda sağlar karda buzda. Birde marka olarak önerebileceğiniz nelerdir?

Alışveriş yaptıklarım : tarumar111, canozudogru, mastino, ozzycan,ned johnlansen

##Başkent Üniversiteli Trabzonsporlular##

----------------------------------------------------------------------------------------
    60 YANAK SÜRTME YAPABİLİR BENCE ORJİNALİ BOZMAYIN. SİZE TAVSİYE EDEBİLECEĞİM LASİTKLER:
    1) CONTİNENTAL TS810
    2) GOODYEAR UG7(ÇİVİ TAKILABİLİR OLSUN DERSENİZ UG500)
    3) MİCHELİN ALPİN A3
    4) PİRELLİ WİNTER SOTTOZERO, SNOWSPORT, SNOWCONTROL( ÇİVİ TAKILABİLİR İSTERSENİZ WİNTER CARVİNG)
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    ASLINDA MARKADAYA TAKILMAZSANIZ BİZİM VOLVO S40TA NANKANG SNOW VİVA1, CİVİC TE WOOSUNG KAR LASTİKLERİ VAR. 2 SENEDİR KULLANIYORUZ HİÇ YOLDA BIRAKMADILAR
    TABİ DİĞERLİ KADAR SAĞLAM DEĞİL O AYRI. LASTİK EN ÇOK MASRAF EDİLEN PARÇASI OLMALI ARABANIN, ÇNKÜ HAYATİ ÖNEM TAŞIYORLAR. O YZDEN
    1) CONTİNENTAL TS810
    2) GOODYEAR UG7(ÇİVİ TAKILABİLİR OLSUN DERSENİZ UG500)
    3) MİCHELİN ALPİN A3
    4) PİRELLİ WİNTER SOTTOZERO, SNOWSPORT, SNOWCONTROL( ÇİVİ TAKILABİLİR İSTERSENİZ WİNTER CARVİNG)
    DEN BİRİNİ TAVSİE EDERİM.
    AMA KISITLI BİR BÜTÇENİZ VARSA NANKANG,GİSLAVED,WOOSUNG GİBİ MARKALARI ÖNERİRİM. İŞİNİZİ GÖRÜR.

KOLAY GELSİN

• En azından Gislaved Alman Continental bünyesindeki bir lastik Çin malı değil..Gerçi öyle süper bir lastik değilmiş diye duydum ama lastikçi de öve öve bitiremedi..Çok yumuşak sertleşmez süper yol tutar falan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem09

UG 500 çivili değildir,çivilenebilir lastiktir..Yanıltıcı olmayalım..Elbette çivili lastiğin kuru asfaltta fren mesafesi ve yol tutuşu olumsuz etkilediği doğrudur,ancak satın alırken zaten çivisiz olarak geliyor UG500 lastikler..

SORRY

arkadaşlar yanılttıysam özür ama nette gördüğüm tüm ug500 ler çivili bende onları üretimde çivili olarak biliyordum gerçeğini hiç görmedim ama dediğim gibi netteki tüm resimler çivili yanlış bilgi vermek istemedim pardon

kendi sitesinde bile çivili
    www.goodyear.com.tr
    UltraDNS Client Redirection Service
    http://www.goodyear.com.tr/turkish/frm_index/urunler.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 21 Aralık 2006; 16:26:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tturnusol

SORRY

arkadaşlar yanılttıysam özür ama nette gördüğüm tüm ug500 ler çivili bende onları üretimde çivili olarak biliyordum gerçeğini hiç görmedim ama dediğim gibi netteki tüm resimler çivili yanlış bilgi vermek istemedim pardon

www.goodyear.com.tr

Goodyear'ın yeni, çevre dostu UG 500 lastiği, en zorlu kış şartlarında ihtiyaç duyduğunuz kadar çekiş verecek çivilenebilir lastiktir.

Aromatik yağlardan arındırılmış kış üzerinde buz (IOW) sırt tasarımı ve yaratıcı Çivi Tutma Teknolojisi Sistemi (SATS) bütün çivilerin her zaman sıkıca oturmuş olduğunu garanti eder. En uygun çivi dağılım şekli maksimum çekişi çevresel bir fayda olan ses düzeyini düşürerek verir.

Kilitlenen merkez hattı blokları donmuş karda meydana gelen yönlendirme olumsuzluklarını (nibbling) azaltacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu da sürüş konforunu arttırmaktadır.

ALINTI:GOOD YEAR WEB SİTESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 21 Aralık 2006; 19:15:07 >

• arkadaşlar ben nokianın çivili lastiklerinden taktırdım(250ytl) ve kaza yaptım lastik buzlu yolda tutmadı lastiğin kötülüğünden mi yoksa yol mu fazla buzluydu onu bilemiycem ama lastikler teknolıojiık olarak çok iyi çiviler fabrikasyon çıkışilı çiviler sonradan çakmalı diil.en iisi lassa snoways 2plus diolar
  • Arkadaşlar 4 mevsim lastikler hakkında yeterli bilgi bulamadım.Ben daha önce Goodyear Vector 5 kullanmıştım.Kışın karda çok fazla sorun yaşamamıştım.Şu anda ise arabamda (clio RNA) Goodyear'ın yaz lastiği var.İçim rahat değil,fakat lastik değiştirip stoklama sorunum olduğu için tekrar 4 mevsim lestik alsam yeterli olurmu acaba!. İstanbul'da yaşayanlar en fazla 1-2 hafta kar görürler ama bunun dışında en fazla ıslak zemin söz konusudur.Onun için kar lastiği yerine hepsini karşılayacak özellikte tekrar Vector 5 veya aynı ayarda bir lastik alsam İstanbul şartları için yeterli olurmu. ne dersiniz?.Hangi lastiği öneririsiniz?.
  • GOODYEAR VECTOR 5 ALDIM
    175 70 R 13
    TANESİNİ 75 YTL /4 TAKSİT BU LASTİK AYNI ZAMANDA YAZINDA KULLANILABİLİR MİŞ
    4 MEVSİM ÖZELLİĞİ OLAN TEK LASTİK DENİYOR BUNA
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem09

quote:

Orjinalden alıntı: tturnusol

SORRY

www.goodyear.com.tr

Goodyear'ın yeni, çevre dostu UG 500 lastiği, en zorlu kış şartlarında ihtiyaç duyduğunuz kadar çekiş verecek çivilenebilir lastiktir.

Aromatik yağlardan arındırılmış kış üzerinde buz (IOW) sırt tasarımı ve yaratıcı Çivi Tutma Teknolojisi Sistemi (SATS) bütün çivilerin her zaman sıkıca oturmuş olduğunu garanti eder. En uygun çivi dağılım şekli maksimum çekişi çevresel bir fayda olan ses düzeyini düşürerek verir.

Kilitlenen merkez hattı blokları donmuş karda meydana gelen yönlendirme olumsuzluklarını (nibbling) azaltacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu da sürüş konforunu arttırmaktadır.

ALINTI:GOOD YEAR WEB SİTESİ

TAMAM YA NE KIZIYONUZ GÖZDEN KAÇMIŞ
    NEYSE BUNUDA ÖĞRENDİK THANKS

• ben fiat unomda 1 yıldır goodyear vector 5 kullanıyorum...geçen kışı (kar yağışı dahil) bu lastiklerle geçirdim...lastikler sadece yazın aşırı sıcakta sorun olabiliyor...kış özellikli olduğu için lastik hamuru fazla yumuşak hale geliyor ve fren performansını ciddi etkiliyor.

sonuç: sonbahar ve kış aylarında iyi...sıcak havalarda DİKKAT
  • Bugün Continental Wintercontact TS810 aldım. 4 tane 185/65/15" lastiğe peşin 560 YTL verdim. Henüz sadece lastikçiden eve kadar 2 km yol yaptım ve yollar da kuruydu. İlk karı gördükten sonra yorumlarımı yazarım. Ama 195/55 performans lastiğinden sonra araba pek bir hafiflemiş gibi geldi bana.

TS810 almayı kafaya koyduğum için lastik ebadını biraz büyüttüm (birebir ölçüsü yok) ama kışın zaten sakin sakin kullanacağım için olası yol tutuş kaybını gözardı ettim. Gerçi taktıktan sonra sırf meraktan bir iki sert viraj da aldım ve sıkıntı da hissetmedim. Hatta 195/55 performans lastiğinde sonra konfor kaybı olmamasının yanında sürüş de pek bir yumuşamış gibi geldi.
  • Öncelikle bu konu başlığı ve fikirler için tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.. Çok bilgilendirici.. Hele de benim gibi kar da araç kullanma tecrübesi olmayan bir adanalı için...

Tüm mesajları okudum ve 185/60/14 Pirelli Winter Carving almaya karar verdim. Şu an Muş merkez deyim. Ama kışın şehirler arasında da araç kullanacağım. Tatillerde filan Adanaya gidip geleceğim.

Sorum şu olacak: Malum çivili lastik ses yapıyor filan. Hem tanesine de 30-35 ylt filan istiyorlar. Praktikerde lastiğin adedi 85 ytl imiş. Sizce 4 adet kar lastiği (çivisiz) mi almak, yoksa 2 adet alıp çivi taktırmak mı? Diğer lastiklerim epey iyi durumda. 1,5 yıllık filan. Çok kararsızım. 10 yıllık ehliyetm var ama hiç karda araç kullanmadım. Zincirle filan uğraşmak istemem.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • öncelikle herkese selam!
    quote:

Öncelikle bu konu başlığı ve fikirler için tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.. Çok bilgilendirici.. Hele de benim gibi kar da araç kullanma tecrübesi olmayan bir adanalı için...

Tüm mesajları okudum ve 185/60/14 Pirelli Winter Carving almaya karar verdim. Şu an Muş merkez deyim. Ama kışın şehirler arasında da araç kullanacağım. Tatillerde filan Adanaya gidip geleceğim.

Sorum şu olacak: Malum çivili lastik ses yapıyor filan. Hem tanesine de 30-35 ylt filan istiyorlar. Praktikerde lastiğin adedi 85 ytl imiş. Sizce 4 adet kar lastiği (çivisiz) mi almak, yoksa 2 adet alıp çivi taktırmak mı? Diğer lastiklerim epey iyi durumda. 1,5 yıllık filan. Çok kararsızım. 10 yıllık ehliyetm var ama hiç karda araç kullanmadım. Zincirle filan uğraşmak istemem.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

aligonder; winter carving buzda ve karda çok iyi!!! bence işinizi fazlası ile görür
    yanlız şunu hatırlatmak isterim continental firmasının internet sitesinde de belirttigi üzere
    Kış mevsiminde hava şartlarının % 40'ı kuru yol, % 45'i yağmurlu yol ve % 15'i de karlı yol olarak biliniyor
    çivili lastikler buzda yada karda iyi olabilirler ama ıslak zeminde (sulu kar dahil) kötülerdir. geçen yıl bir arakadaşım peugeot 307 si ile yoldan çıktı 70 ile gitmesine rağmen konya yolunda. ben carvingimi çivisiz kullanıyorum. 1 kez karda kullanma fırsatım oldu gayet iyi. başka bir tanıdığım 2004 senesinden beri fiat stilosunda çivisiz olarak carving kullanıyor. gayet memnun kaymadığını söylüyor. winter carving alanlara ayrıca bir sene ücretsiz yol yardımı veriyorlar.(yol yardımı kapsamı çok geniş isterseniz patlak lastiğinizi bile onlar değiştiriyor ve size bir üyelik kartı yolluyorlar) ayrıca ice age2 filminin dvd sini hediye ediyorlar.
    son olarak lastigin üzerinde üretim tarihi yazar. bnm carvingde DOT yazısının yanında 4806 yazıyor. sondaki 06 yazısı 2006 üretimi olduğunu gösterir. lastik ömrü max 5 yıl olduğundan en yeni üretimini tercih etmenizi tavsiye ederim.
    karda araç kullanmak koordinasyon işidir heleki 10 senelik şöförsünüz kesinlikle bir sıkıntı yaşamazsınız. sadece normale göre daha yavaş kullanın ve çok fren yapmak yerine düşük devirlerde düşük vitesleri kullanmayı tercih edin. asla yokuş inerken vitesi boşa almayın. aksine yokuş inerken 2.vitesi seçip eğer çok kar buz warsa 1 diş elfreni çekili olarak inin.
    KAR LASTİĞİ HERZAMAN 4 ADET ALINMALIDIR. AKSİ HALDE KÖTÜ SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR. ARACINIZIN ARKASI SAVRULUP SİZİ YOLDAN ÇIKARABİLİR.
    şimdiden hayırlı olsun. kazasız keyifli bir kış dilerim

• Goodyear UG6 nasildir? 155/80 R 13 icin UG7 olmadigi icin UG6 dusunuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Goodyear UG6 nasildir? 155/80 R 13 icin UG7 olmadigi icin UG6 dusunuyorum.

alternatif yoksa yapacak başka bişey yok

yada ug7nin olduğu bi ebat seçebilirsin 165/70/r13 gibi mesela

yada başka marka bakmalısın

mesela lassa snoways2 de senin ölçü var

oda iyi lastiktir
  • eger snoways2, UG6 dan iyiyse onu almak daha mantikli o zaman.

Orijinal ebatin disina pek cikmak istemiyorum, direksiyon hidrolik olmadigi icin 155 ten 165 e gecis bile ozellikle park manevralarinda falan cok fark ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Arkadaşlar kış çoktan geldi.

İlla kar mı yağacak kış olması için? İlla buz mu görmemiz lazım?

Bizim aldıklarımız KIŞ lastikleri, KAR lastikleri değil. Neden?

Kışın hava ve yol sıcaklığı 7°C derecenin altına düşünce normal lastikler eski yumuşaklıklarını ve yol tutuşlarını kaybederler. Virajlarda ve frenlerde sertleşmiş lastik kaymaya meyilli olur.

Devamlı karda çekişten bahsedilmesi pek çok insanın ilk defa kış lastiği aldığını gösteriyor. Ben de onlardan biriyim, ilk arabam, ilk kış lastiğim, ilk kışım. Ama geçen yıl Mart ayında buzda bayır aşağı yarım spin atmaktan gaza basarak kurtulmam, Kasım ayında dağ başında karda ilerleyememem, tutunamayarak kara saplanan bazılarını kurtarmak zorunda kalmam bana ders olarak yetti de arttı bile.

Kış lastiği karda iyi çeker, iyi durur, virajı iyi alır, manevrayı daha iyi yapar. Zeminin KAR olmadığı, BUZ, soğuk ıslak ve soğuk kuru yollarda da normal lastiklere göre kullanım GÜVENLİĞİni artırır.

Konfor için kış lastikleri arasında kıyas yapılmalı. Yoksa esas kullanım amaçları bizim, yolcularımızın ve trafikteki diğer unsurların güvenliği.

Lütfen, kullanımdaki farkı görmek içinwww.adac.de sitesindeki testler bölümünden kış lastikleri (winterreifen) kısmındaki test videolarını görün. İki Golf'un kalıkş patinajını ve fren kızaklamalarını görün. Sonra da karda, siste, yağmurda ve buzda aradaki özellikle duruş farkının ne kadar değerli olduğunu hayal edin.

.oO°Oo.

ben o tesyi seyettim ama ordaki latikler ne marka??

• Hangi lastiklerin teste sokulduğunu test sonuçlarından görebiliyoruz. Ama kıyas için kullanılan normal lastiklerin ne olduğunu bilmiyorum. Belki orada bir yerlerde yazmışlardır.

Çok önemli mi?

.oO°Oo.
  • Herkeze merhaba
    2001 1,6 opel astra aracıma 195/60 15 goodyear ecellence almaya karar verdim.
    Satıcı elinde olmadığı için H serisi yerine bir üst V serisi takalım diyor.
    Bir üst hız serisinden lastik takmak bir dezavantaj yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exca -- 25 Aralık 2006; 14:58:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: exca

Herkeze merhaba
    2001 1,6 opel astra aracıma 195/60 15 goodyear ecellence almaya karar verdim.
    Satıcı elinde olmadığı için H serisi yerine bir üst V serisi takalım diyor.
    Bir üst hız serisinden lastik takmak bir dezavantaj yaratır mı?

yok olmaz

biraz daha pahalıdır o kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Hangi lastiklerin teste sokulduğunu test sonuçlarından görebiliyoruz. Ama kıyas için kullanılan normal lastiklerin ne olduğunu bilmiyorum. Belki orada bir yerlerde yazmışlardır.

Çok önemli mi?

.oO°Oo.

yok meraktan sordum.oradaki lastikleri müthiş karda buzda ve suda yol tutuşu mükemmel .ama bilgilendirebilirsen sevinirim teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.