Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
  • Arkadaşlar çok acil yardımlarınızı bekliyorum.sorum şu paketsiz düz 75 lik ford connectimiz var ASR ABS de malesef yok şu an üzerinde yarı aşınmış Goodyear Gt3 ler var.Araba hergün 30km yol yapıyo yani kar da yağsa gidecek.Kış lastiği almamız gerekiyor.Bir tanıdıktan toyo kış lastiği 195-60-15 boyutlarında fiyatı 110 Ytl bana bayağı ucuz geldi ne dersiniz? Forumda pek iyi bahsedilmemiş en iyisi sanırım goodyearın Ultra grip serisi. birde 4 yerine sadece önlere almayı düşünüyoruz. ya zaten arkalarda kampana fren ne kadar etkisi olacak.kardada 60-70 km hızla gidecek değiliz ya bizim için önemli olan karda kalkışlarda çekişi bir de fren performansı lütfen yardım.Acilen birşeyler yapmamız lazım malum havalar iyice bozuyor.
    TEŞEKKÜR EDERİM
  • valla ben aynı ebat ug7 yi 150 ye aldım 12 taksitle yukarda dediğim gibi

bence 30-40 fazla ver iyi bişey al
  • Ya kararsız kaldım artık almak zorundayım. 4 mevsim mi alayım kış lastigimi.boyutlarım 185/65/14 orjinal mi alayım(fren ve yol tutusu begenmiyorum) 195/60/15 alıp jantlarıda degişeyimmi cok sey far kedermi fren ve yol tutusta. en onemlisi marka ve model.marshall ve lassa nasıldır bilgi yok pek burda. herkes goodyear ug7, michellin faaln yazıyor.
  • eğer aracını çok fazla kullanmıyorsan

ve kar kışta olsa gitmem gerek demiyorsan 4 mevsim ideal

ama sürekli aracınla isen ve kar kış demeden yollarda ise o zaman alman mantıklı

ebatlada oynamanı pek tavsiye etmem

zaten kar lastiklerinde ne kadar dar olursa o kadar iyi tutunur

wrc yarışlarındna fark edebilirsin

adamlar nerdeyse bisiklet lastiği takacaklar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem_hakan

Ya kararsız kaldım artık almak zorundayım. 4 mevsim mi alayım kış lastigimi.boyutlarım 185/65/14 orjinal mi alayım(fren ve yol tutusu begenmiyorum) 195/60/15 alıp jantlarıda degişeyimmi cok sey far kedermi fren ve yol tutusta. en onemlisi marka ve model.marshall ve lassa nasıldır bilgi yok pek burda. herkes goodyear ug7, michellin faaln yazıyor.

öncelikle yaşadığın şehir önemli sonra soğuk kar ve buzun yoğun olduğu bir ildeysen ve trafiğe çok çıkıyorsan kış lastiği yoksa 4 mevsim
    kış lastiğinde taban ne kadar darsa okadar iyi yani cantların kalsın 175,170/65/r14 tavsiye ederim marka dersen aslında pek fark yok ben hankook 440
    icebear modeli aldım çifti 120 ytl aracımda şahin kar buz banamısn demiyo muşta şu an için her yer kar ve buz 60 km yol yaptım

• Hangi lastiği alacağıma bir türlü karar veremedeim. Yardımcı olur musunuz? 4 adet almak istiyorum. Fiyatı da makul olsun istiyorum.
    185/60/14
    1. Lassa Sonowways 2
    2. Pirelli Winter Carving (Çivi taktırmayacağım)
    3. Pirelli Snowsport

Siz yoğun kış şartlarında (Muş) ne önerirsiniz?

Teşekkür ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligonder

Hangi lastiği alacağıma bir türlü karar veremedeim. Yardımcı olur musunuz? 4 adet almak istiyorum. Fiyatı da makul olsun istiyorum.
    185/60/14
    1. Lassa Sonowways 2
    3. Pirelli Snowsport

Teşekkür ettim.

bende muş'tayım hankook kullanıyorum ve çok memnunum ama senin sölediklerinden lassa daha iyi
  • Arkadaşlar hadin yardımlarınızı bekliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: worldwar

Arkadaşlar çok acil yardımlarınızı bekliyorum.sorum şu paketsiz düz 75 lik ford connectimiz var ASR ABS de malesef yok şu an üzerinde yarı aşınmış Goodyear Gt3 ler var.Araba hergün 30km yol yapıyo yani kar da yağsa gidecek.Kış lastiği almamız gerekiyor.Bir tanıdıktan toyo kış lastiği 195-60-15 boyutlarında fiyatı 110 Ytl bana bayağı ucuz geldi ne dersiniz? Forumda pek iyi bahsedilmemiş en iyisi sanırım goodyearın Ultra grip serisi. birde 4 yerine sadece önlere almayı düşünüyoruz. ya zaten arkalarda kampana fren ne kadar etkisi olacak.kardada 60-70 km hızla gidecek değiliz ya bizim için önemli olan karda kalkışlarda çekişi bir de fren performansı lütfen yardım.Acilen birşeyler yapmamız lazım malum havalar iyice bozuyor.
    TEŞEKKÜR EDERİM

• quote:

Orjinalden alıntı: aligonder

Hangi lastiği alacağıma bir türlü karar veremedeim. Yardımcı olur musunuz? 4 adet almak istiyorum. Fiyatı da makul olsun istiyorum.
    185/60/14
    1. Lassa Sonowways 2
    3. Pirelli Snowsport

Teşekkür ettim.

aynı ölçülerde lassa snoways aldım ben 95 ytl.ye 2 ay önce.ben oldukça memnunum.
  • Kış lastiğinden kullanıcının beklentisi ne olmalıdır?

Kar yağması aldığım lastikleri denemek için iyi bir fırsattı.Günlük işimi normal bir şekilde gördüm.Ancak,zaten sadece ıslak olan yollarda normal lastikleri olan araçlar da ilerleyebiliyordu.Kış lastiğini,normal lastikli araçların zorlandığı yerlerde denemeliydim.Pek çok aracın takılıp kaldığı rampayı tırmanmaya başladım.Ağır bir şekilde çıktım.Ortasında durdum.Bu aşamadan sonrası tahmin edilebilir.Araba direksiyonu oynattıkça kaymaya başladı.Patinaj çekmekten bir hal oldum.Zorlukla arabayı kaldırabildim.

Zincirin artık gerekmediği,çivili lastiklerin yasaklandığı zaten gerek de olmadığı konuşuluyor.Ancak,bu tecrübe beni bu konuda düşündürüyor.

Kış lastiği buzda sıradan bir lastik gibi takılıp kalacaksa,kayacaksa anlamı nedir?1 metre daha önce durabilmesi mi?

Sizler de benzer tecrübelerinizi yazarsanız iyi olur.Dik ve buzlu bir rampada çıkabilecek lastik var mıdır,markası nedir?

En kısa zamanda çivi taktırsam iyi olcak galiba...

• quote:

Orjinalden alıntı: dodii123

Kış lastiğinden kullanıcının beklentisi ne olmalıdır?

Kar yağması aldığım lastikleri denemek için iyi bir fırsattı.Günlük işimi normal bir şekilde gördüm.Ancak,zaten sadece ıslak olan yollarda normal lastikleri olan araçlar da ilerleyebiliyordu.Kış lastiğini,normal lastikli araçların zorlandığı yerlerde denemeliydim.Pek çok aracın takılıp kaldığı rampayı tırmanmaya başladım.Ağır bir şekilde çıktım.Ortasında durdum.Bu aşamadan sonrası tahmin edilebilir.Araba direksiyonu oynattıkça kaymaya başladı.Patinaj çekmekten bir hal oldum.Zorlukla arabayı kaldırabildim.

Zincirin artık gerekmediği,çivili lastiklerin yasaklandığı zaten gerek de olmadığı konuşuluyor.Ancak,bu tecrübe beni bu konuda düşündürüyor.

Kış lastiği buzda sıradan bir lastik gibi takılıp kalacaksa,kayacaksa anlamı nedir?1 metre daha önce durabilmesi mi?

Sizler de benzer tecrübelerinizi yazarsanız iyi olur.Dik ve buzlu bir rampada çıkabilecek lastik var mıdır,markası nedir?

En kısa zamanda çivi taktırsam iyi olcak galiba...

muhakkak en iyisi buz pateni yapılan zemin benzeri buzlanmış ve en az yüzde 20 eğime sahip bir alanda dahi duran,yeniden hareket eden lastik.ancak ben bu özelliklere sahip lastik görmedim.audi firmasının bir reklam filminde benzer şartları oluşturmuşlar ancak orda buz yerine kalın bir kar tabakası vardı.

bizim ise günlük yaşantıda edindiğimiz deneyimler çok farklı olacaktır çünkü kaygan ve kış şartları taşıyan en az 4 farklı yol çeşiti var(-sulu kar,-erimemiş kalın kar tabakasında ilkdefa bizim gittiğimiz yol,-erimemiş kar tabakası bir çok araç tarafından ezilerek buz tabakası haline getirilmiş yol,-eğimli bir yolda gündüz güneş nedeniyle eriyen kar gece ayaz nedeniyle kalın bir buz tabakası haline dönüştüğü yol gibi)

bu yol şartlarının herbirinde lastik farklı tepki veriyor özellikle eğimli yollarda.görüş yazan arkadaşlar yol şartlarınıda tam tarif etmeliler.

• Bahsettiğim yol kar üzrinden çok aracın geçmesiyle buza dönüşmüş,belki üzerinde ince bir kar tabakası bulunan, yaklaşık 40 derece eğimi olan bir yoldu.

Bu durumda kış lastiğinin etkisi yüde 20 kadar dersem,biraz abartsam da çok yanılmış olmam galiba.Zincirle o yolda kalacağımı sanmıyorum çünkü.
  • acıkcası yenı sıtem lastıkler sayesın de zıncıre fılan gerek yok bıde şu palet sıısteler yetetlı olur artık kıştan korkulmuyo
  • Hani tipi gibi kuru kar yağar da erimek nedir bilmez. Öyle ki, yere düşen sanki kum tanesi gibidir, pek ıslatmaz ama nasıl da kaydırır. Havayı birden soğutur. Görüşü düşürür de, sürprizlere açık ve korumasız olursunuz...

Akşam 23:00 gibi yokuş ve virajlar arasında kombinasyonlarla evime vardım. Zaman zaman arabamı denemek için fren-patinaj denemelerine girdim. Düzde ve rapmpada. Patinaj yoktu ama ABS daha erken devreye giriyordu. Anlaşılan yol tutuşu eskisi kadar iyi değildi, yerler sanki kayganlaşmıştı.

Eve geldim, arabadan indim ve yerlerin ne kadar tehlikeli olduğunu o zaman anladım. Arabam ve lastiklerim uyum içinde durumu bana hissettirmemişti bile.

Eğim diyorsunuz: Arka arkaya ve sıkı "S" virajlarda eğim %40, düz rampalarda %20-30. Zaman zaman 4 viteste (dizelin gücü ), ama akıllı zamanlarımda 2. viteste çıktığım rampalar.

Sabah arabamı kardan temizlerken motoru da açtım, farları da yaktım. Yola girdim. Akşam çıktığım yokuşu inmem gerekiyordu. Hem de tutmuş karda, zaman zaman akşamki kısmi erimenin kar altında gizli buza dönüşmüş halinde. Sanki bana fazla abartıyormuşum gibi geldi. Ama başka araçların nasıl sallana sallana gittiğini görünce memnuniyetim arttı kendi adıma.

Esas test akşama. Erimiş ve ezilmiş kar, gizli ve açık buz, cam yüzey, yokuş yukarı tırmanma, tırmanırken arka arkaya ve dar virajlar, yolda oynayan ve kayan çocuklar, arabalar, kediler... Ondan sonra yarın sabah aynı şartların azıcık daha ayaz yemişinde iniş ve işe gidiş.

Daha anlatacak çok şeyim olacak herhalde.

Opel Corsa - Goodyear UltraGrip 7 iyi bir ikili oldular, bunu gördüm. (Bir de ben tabi ki de )

.oO°Oo.

• aslında sürekli otomobil kullanan bir insan için kış şartları çok değişik deneyim ve macerayıda beraberinde getiriyor.özellikle yolda çok fazla trafik yoksa ve aracınız kış şartlarına hazırsa.

şöyleki kış gelmeden evvel sürekli gidip geldiğiniz yol artık ezberlediğiniz aynı virajlara aynı süratle girdiğiniz zamanla insanı bıktıran bir yolken.

aynı yol kar yağdığı ve kış şartları oluştuğu zaman size heyecan veren ,kendinizi ve diğer kullanıcıları tehlikeye atmadan gideceğiniz yere vardığınız zaman kendi özgüveninizi tazelediğiniz bir yol haline geliyor.

ancak kış lastiğininde bir sınırı var muhakkak özellikle aynı şartlara sahip yolu inerken.
  • Aracınız önden çekişli olduğu müddetçe ,rampada en iyi kış lastiğinide alsanız kalkamamanız normaldir.Aynı denemeyi geri geri yapın başarılı olacaksınız....

4 çeker + kış lastiği en mükemmel kombinasyon...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem_hakan

Ya kararsız kaldım artık almak zorundayım. 4 mevsim mi alayım kış lastigimi.boyutlarım 185/65/14 orjinal mi alayım(fren ve yol tutusu begenmiyorum) 195/60/15 alıp jantlarıda degişeyimmi cok sey far kedermi fren ve yol tutusta. en onemlisi marka ve model.marshall ve lassa nasıldır bilgi yok pek burda. herkes goodyear ug7, michellin faaln yazıyor.

İstanbuldayım ve istanbuld akar en fazla 15 gun var. aralıklı oda.Ama yagmur cok istanbulda kısın.ne önerirsiniz.
  • Arkadaşlar 175 65 R14 ebadında kış lastiği fiyatı aldım. Pirelli Winter Carving
    Montaj + balans adedi 105 ytl 5 taksit yapıyor. Sizce fiyat iyi mi ? Bu lastiği kullanan var mı
    Ayrıca Continantal için 134 Ytl dediler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetozgen

Arkadaşlar 175 65 R14 ebadında kış lastiği fiyatı aldım. Pirelli Winter Carving
    Montaj + balans adedi 105 ytl 5 taksit yapıyor. Sizce fiyat iyi mi ? Bu lastiği kullanan var mı

Bana biraz pahalı geldi.Pratikerde aynı lastik yanılmıyorsam 85 ytl idi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetozgen

Arkadaşlar 175 65 R14 ebadında kış lastiği fiyatı aldım. Pirelli Winter Carving

Pahalı...
    Ben 185/65/15'i aldım o fiyata. 2 taksit gerçi benimki ama yine de o fiyat pahalı.14 ile 15 " arasında baya fark oluyor + 175lik seninki. Neyse hayırlısı.
    Lastik iyi lastik ama...Şu sıralar sürekli buz üstündeyim sorun yaşatmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 27 Aralık 2006; 14:31:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.