Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
  • İnşallah yarın 4 tane Lassa Snoways2 plus 185-60-R14 lastiği 400'e alıyorum. Eninde sonunda bi karar vermek lazım, karar verelim derken kış geçecek
  • Herkes biliyor fiyat performans oranını.
    Ancak akli davranış kadar vicdani sorumluluğun da olması ve bunun iyi dengelenmesi gerekir.
    Fransa"nın ayıbına seyirci kalınamaz.
    Bilinçli tüketicilik bence burada başlamalıdır.
    Ancak bakıyorum da lastikçilere yine michelin"lerin önü tıka basa dolu...

Ayrıca fiyat performans oranında uzakdoğu mallarının bu orandan yüksek olmasa da düşük olacağını da sanmıyorum.

Biraz daha dikkat,daha az hız,daha az para.Sonuç:Gönül rahatlığı...

Ben bunu seçtim.Herkese tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmoz

İnşallah yarın 4 tane Lassa Snoways2 plus 185-60-R14 lastiği 400'e alıyorum. Eninde sonunda bi karar vermek lazım, karar verelim derken kış geçecek

haklısın fiyatlarda artıyor artık ben 3-4 hafta önce aynı ölçülerde 95 ytl.ye almıştım.
  • Öncelikle hatırlatmam gerekir:
    quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum
    Bu arada, ben konu hakkında her konuyu bilen bir "uzman" falan değilim. İhtiyaç halinde araştırmayı seven, bu arada da biraz olsun bilgilenen sıradan bir kullanıcıyım. Umarım yardımcı oluyorumdur ve yine umarım objektif kriterler ile kişisel görüşlerim ayırt edilebiliyordur.

.oO°Oo.

Sonra konuya dönelim:
    quote:

Orjinalden alıntı: erdem09
    kusura bakmazsanız birşey soracağım;2004-2005 imalatı fulda kristall montero 2 leri uludağ masalı anlatıp size satmaya kalkmışlardı ya,acaba daha evvel fulda kristall montero 2 lastik kullandınız mı?kullanmadıysanız çevrenizde kullanan var mıydı?eğer kullandıysanız nesinden memnun kalmadınız,kullanmadıysanız kötü lastikler olduğuna nasıl kanaat getirdiniz?eğer kötü bir kanaat getirmediyseniz neden elde kalmış 2004-2005 imalatı fulda kristall montero 2 lastikleri bana satmaya kalktılar dediniz?emin olun fulda kristall montero 2 lastikleri verilen paranın hakkını veriyor..kaldı ki test sonuçlarına bakarsanız montero lastiklerin ne altta kaldığını ne de en üstte olduğunu gayet dengeli performans verdiğini ve fiyatıyla da avantaj sağladığını görürsünüz,kaldı ki ben yıllardır yüz binlerce kilometre yapmış mesleği şoförlük olan bir kimse olarak kendi aracımda da fulda kristal montero 2 lastikleri kullanıyorum ve bir çok markanın yaz kış 4 mevsim lastiğini kullandım..inanınız diğer marka kış lastiklerinden ne çok üstün ne de onlardan aşağı,bariz bir fark göremiyorum aralarında..işini yapıyor..tercih etmemek ayrıdır ama falan yıl üretilmiş filan lastikleri satmaya kalktılar dedinizmi bence o markaya ve onu tercih edenlere haksızlık etmiş oluyorsunuz..yoksa ben gereksiz bir alınganlık mı yaptım acaba ne dersiniz?

Bu benim ilk arabam ve ilk defa kış lastiği alıyorum ve ilk defa bu kadar inceleme-araştırma ihtiyacı duydum. Çevremde de Fulda kullanan yok, çevremdeki herkes ezber tutturmuş yazlık-kışlık bir Michelin'dir gidiyor, çatır çatır da parasını bayılıyor. Konu hakkındaki tek sayısal-nicel belge de kendi lastiklerimin klasmanındaki test sonuçları:

ve Montero için

Buna göre benim tercih ettiğim Good Year 3 Yıldız (***) alırken, Montero 1 yıldız (*) almış. Değerlendirmesinde de Aşınmada çok iyi; Kuru ve ıslak sürüşte iyi; Kar ve Buzda kötü denmiş.

Diğer ölçülerde kral bile olabilirler belki ama ben kendi klasmanımdan bahsettiğimi belirtmiştim.

Özelime gelirsek; ben fiyat araştırması yaparken pazarlığa girişince Michelin bile Toyo satmaya kalktı. Kim bilir, belki o da iyidir ama neye göre, ilk kaça girer acaba? GoodYear bayilerinden biri de fiyatı düşürdü ve Montero reklamı yapmaya başladı ("hiç geri gelmedi, kendim de kullanıyorum, çok memnunum..." falan). Bir de lastiğin yanındaki işaretleri okumayı biliyorsanız ne zaman üretildiğini de görebiirsiniz. Şu anda elimdekiler 2006nın 41. haftası, yani Ekim ortası üretimleri. Ne şekilde depolandığını bilemediğim lastiğe para vermek istemedim.

Bunda alınmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Belki daha önce daha açık yazmalıydım ama dediğim gibi böyle bir açıklamaya gerek olacağını ummuyordum.

Montero lastikler en iyi olmayabilirler ve herhalde bu durumu da fiyatlarına yansıtıyorlar. Pek çok durumda çok güzel tatmin de edebilirler. Benim dayanmaya çalıştığım kaynaklar ise, yukarıda belirttiğim bayi-satıcı-test editörü gibi çeşitlilik gösteriyor. Satıcının tavrının bende antipati oluşturduğunu da kabul ediyorum.

Neyse, olayı fazla kişiselleştirip nefsi müdafaa mesajına dönüştürmek istemem. Benden daha iyi bilenlerin fikir ve tecrübelerini de elden geldiğince somut delil ve örneklerle aktarmaya çalışıyorum. Aynı sonuçları sadece başkalarına tavsiye etmekle kalmıyor, kendime de uyguluyorum. Burada da Monteronun kötü bir lastik olmadığını anlamış oluyoruz.

Son bir not daha ekleyeyim. "İşini görmek" çok göreceli bir ifade. Bayram için memlekete giderken Gölcük'te yaklaşık 20" boru yüklü kamyona arkadan çarpmış bir Festa gördüm. Sürücüsü ceset torbasına konmuş ve arabadan geriye kalanların yanında yatıyordu. O sahneden sonra bana gerekenin "işimi görmek"ten daha iyisi olduğunu anladım. Kendisi veya yakınları arabanın bir metre olsun daha erken durabilmesi için neler vermezlerdi ki? Durum böyleyken, kışın kontrolün sürücüden araba ve yol durumuna geçtiği şartlarda nasıl olabilir de "çok para vermek istemiyorum" bahanesine sığınabiliyor arkadaşlar, şaşıyorum. Karda spin atmışlığım da vardır, düz yolda giderken hafif bir rüzgarın beni yolun kıyısına doğru yan yan sürüklemişliği de.

Benim arabamdakilerin canları çok ama çok tatlı ve değerli.

.oO°Oo.

Edit: Ekim yerine Eylül yazmışım. MD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 12 Kasım 2006; 16:43:54 >

• mesudum

zaten olayı kişiselleştirmek diye birşey sözkonusu olamaz,fakat yargıya vardığınız konuda tecrübeniz olup olmadığını sordum sadece burada fulda da değil konu bu başka bir marka da olabilirdi niyetim de fuldayı savunmak değildi..elbette yukarıda belirttim araştırmanız bilinçli ve donanımlı olarak lastik bayiine gitmeniz seçiminiz adına verdiğiniz önemide ortaya koyuyor zaten.elbette test sonuçlarına göre bir kazanan diğer bir deyişle en iyi performansı sunan ve ardından gelenler oluyor,ancak unutmamak gereken aradaki farkların biz kullanıcılar olarak ne kadar hissedilebildiği ya da bu farkların biz kullanıcılara ne kadar avantaj/dezavantaj sağlayacağıdır..1 metrenin bile önemi var kabul,ama herşey 1 metre ile bitmiyor ki..bu 4 mevsim lastiği kullanmak gibi birşey,ihtiyaçlar dahilinde olan...4 mevsimin her koşulda biraz istekleri karşıladığı ama hiçbir zaman tam da istenen performansı gösteremediği düşünüldüğünde demek istediklerim daha kolay anlaşılacaktır sanıyorum..belirttiğiniz bir konuya da bildiğim kadarıyla açıklama getirmek isterim;michelin bayiilerinin önü dolu diyorsunuz ve michelin bile toyo satmaya kalktı...burada şu husus var ithal malı lastiklerde üretici türkiye'ye 2006 yılı için 10.000 adet kış lastiği veriyor örneğin..ve bu lastikler kasım ayı başlarında bitiyor,haliyle michelin'den başka markalarda satan bayii alıcıya başka bir marka öneriyor,veya elinde geçen seneden kalmış lastik varsa 150 ytl olan lastiğe 250 ytl istiyor,çünkü;michelin sendromu diye bir takıntılı hastalık var piyasada..nedenini bilemediğim michelin tutkunluğu,böyle olunca illa michelin isteyince alıcı 150 lira olan lastiği 250ye alıp gidiyor huzur içinde..çünkü bakıyor ki hiçbir yerde aradığı lastik yok..buldumu bakmıyor fiyatına..marka değeri denen olgu kendini iyice hissettiriyor..bunu bayii yapıyor tabi.son birşey söylemek isterim tercihlerle ilgili lastiklerimi aldığım fulda bayii kendi aracına yokohama kış lastikleri ayırttığını ve diğer görevli arkadaşlarında bilmeden bu lastikleri sattıklarını söylemişti,işte size tercih konusunda güzel bir örnek..fulda bayii ama yokohama tercih ediyor..saygılar sunar nezaketiniz için de ayrıca teşekkür ederim..

• ya arkadaşlar bende 175-65-14 ebatlarda 4 tane sava kışlastiği aldım goodyearın fabrikalarında üretiliyormuş.bayiye lassa almaya gittim aslında adam sava daha yumuşak lassayı bir yıl kullandıktan sonra sertleşiyor sava al daha iyi demişti.bende sava aldım aldıktan sonra pişman oldum sonuçta lassa bilinen marka sizce sava nasıl
  • daha hala Michelin lastik alıyorsunuz diyecek laf bulamıyorum size
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunuspdr@hotmail.com

ya arkadaşlar bende 175-65-14 ebatlarda 4 tane sava kışlastiği aldım goodyearın fabrikalarında üretiliyormuş.bayiye lassa almaya gittim aslında adam sava daha yumuşak lassayı bir yıl kullandıktan sonra sertleşiyor sava al daha iyi demişti.bende sava aldım aldıktan sonra pişman oldum sonuçta lassa bilinen marka sizce sava nasıl

sava lastikleri bildiğim kadarıyla good year'ın satın aldığı polonyalı bir lastik firması..ve üretimi polonyadaki fabrikada devam ettiriyor ve iddiaya göre good year kalitesiyle üretiliyorlarmış sava lastikleri..belirttiğiniz ebatta sanıyorum lassa 85-90 lira civarı bir fiyatla satılıyor fiyatını mukayese ederseniz size bir zararı olup olmadığına karar verirsiniz..lassanın çok iyi olmadığını biliyoruz e sava da yakın nitelikte bir lastik görevini yerine getirir size pek bir sıkıntı yaşatmaz diye düşünüyorum..lassanın test sonuçları pek iç açıcı değil zira..mesela bende bugun good year bayisine gittim ve bir lastik dikkatimi çekti,markası "gislaved" continental grubunun markası alman continental 2001-2002 yılı gibi satın almış galiba bu markayı ve romanyada üretim yapıyor..mukayese etmek gerekirse piyasada bulunan tüm bilindik markalardan sonra geliyor..kendi ayarında bir iki lastik sayarsak sava,gislaved,kumho,debica diyebiliriz..

• quote:

quote:

ya arkadaşlar bende 175-65-14 ebatlarda 4 tane sava kışlastiği aldım goodyearın fabrikalarında üretiliyormuş.bayiye lassa almaya gittim aslında adam sava daha yumuşak lassayı bir yıl kullandıktan sonra sertleşiyor sava al daha iyi demişti.bende sava aldım aldıktan sonra pişman oldum sonuçta lassa bilinen marka sizce sava nasıl

lassanın test sonuçları pek iç açıcı değil zira..

Lassa'nın test sonuçlarına nerden ulaşabiliriz? Bikaç saat önce 4 tane Lassa Snoways2 Plus aldım da
    Ama yine de Michelin'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmoz -- 11 Kasım 2006; 22:26:46 >

• drmoz lastikleri kaça aldın

carfurda 175 70 13 lassa 92 ytl fiyat ve bu lastikle ilgili görüşleriniz neler

12 taksit imkabnı var bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmoz

quote:

quote:

lassanın test sonuçları pek iç açıcı değil zira..

Lassa'nın test sonuçlarına nerden ulaşabiliriz? Bikaç saat önce 4 tane Lassa Snoways2 Plus aldım da
    Ama yine de Michelin'e

8 Kasım 2006; 14:45:52
    milest den alıntıdır..
    --------------------------------------------------------------------------------

ucuz lastik bakanlar için :

sayfasında "Tabelle" linkine basın ( puanlama 1 en iyi 5 en kötü) bizim Lassa snoways II nin ıslak (nass)ve kurudaki (troken)içler acısı halini görün schnee =kar ,eis=buz ,gerausch=gürültü,
    rollwiderstand=yuvarlanma direnci ve verschleiss=aşınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 12 Kasım 2006; 15:54:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

drmoz lastikleri kaça aldın

carfurda 175 70 13 lassa 92 ytl fiyat ve bu lastikle ilgili görüşleriniz neler

12 taksit imkabnı var bu arada

Benim ebatlar 185/60/R14 tanesini 107 ytl'ye aldım. Henüz olumlu ya da olumsuz birşey söyleyemem, sadece eski lastiklerle girdiğim çukurlarda bu lastiklerle daha az ses çıkıyo
    Ebatlarla birlikte fiyatlar da değiştiğinden, ayrıca bayiden aldığında lastik değişimi ve balans ayarı ücretsiz yapıldığından, aynı ebattaki lastiklerin bayi fiyatlarını sorarsan daha çok yardımcı olur.
    Yalnız kabaca söyleyebilirm ki 175 70 R13 her yönden daha ucuz olmalı.
    Saygılar...

• bu arada çok az bahsedilmiş fakat lastiğin üretim tarihi de önemli çünkü lastik ithal etmek istediğinizde üreticinin tazelik belgesi vermesi gerekiyor bu belgenin anlamı lastiğin en fazla 6 ay önce üretilmiş olduğudur.
    Gümrük mevzuatında böyle bir kanun olduğuna göre önemlidir herhalde dedim tabi neden önemlidir açıklayabilecek var mı? bu arada ben de 2006 üretimi Sava marka lastik aldım erdem09 'un gönderdiği almanca sitede lassa snow ways'i baya geçmiş cidden.Sava markasının %80'i goodyear'ın mış aldığım satıcı baya iddialıydı kayarsan geri getir abi dedi :)
  • ADAC son noktayı koymuş. GOODYEAR en iyisi. Bunun üstüne tartışmaya gerek yok. Adamlar buz pistinde test ediyorlar lastikleri. İzleyin görün videoları. Michelin 2 yıldız almış hala reklam yapıyor, yok en çok tavsiye edilenmiş.

Ucuz lastik isteyenler DEBICA FRIGO' ya da bi baksın. O da GoodYear. Çok ucuzmuş.
  • donniearko arkadaş AMS dergisinde de good year 205 55R16 sınıfında dünyanın en iyisi diyor.

Almancam yok, ADAC dan direkt lin vere bilir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: donniedarko

ADAC son noktayı koymuş. GOODYEAR en iyisi. Bunun üstüne tartışmaya gerek yok. Adamlar buz pistinde test ediyorlar lastikleri. İzleyin görün videoları. Michelin 2 yıldız almış hala reklam yapıyor, yok en çok tavsiye edilenmiş.

Ucuz lastik isteyenler DEBICA FRIGO' ya da bi baksın. O da GoodYear. Çok ucuzmuş.

bu yıl 185 taban ile 195 taban testi yapıldı.. 185 te Alpin A3 3 yıldızlı iken UG7 2 yıldızlıydı.. 195te ise ünlü markalar teste dahil değildi..

Geçen yıl 205 tabanda Alpin A2 2 yıldızlıydı onlar piyasadan kalktı.. Linkleri ilk sayfada verdim ADAC'tan
  • Ya asilciğim,

Clio 3 ün kış lastiğine ihtiyacı var mı ki?

Ankarada hangi lise mezunusun? Bende ankarada bitirdim üniversite öncesi eğitimimi...
  • Clio III ile ne alakası var anlamadım..

Liseyi Samsun'da okudum Samsun Anadolu Lisesi
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Ya asilciğim,

Clio 3 ün kış lastiğine ihtiyacı var mı ki?

Ankarada hangi lise mezunusun? Bende ankarada bitirdim üniversite öncesi eğitimimi...
  • Duydum iyi bölümde okuyormuşsun,tebrikler.

Gazi anadolu liseli var mı bölümünde??
  • Teşekkür ederim evet Gazili arkadaşlar var bölümümde Gazi Ankaranın iyi okullarından..

Ordan mı mezunsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Duydum iyi bölümde okuyormuşsun,tebrikler.

Gazi anadolu liseli var mı bölümünde??
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.