Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: playdead

Michelin Alpin de A2 mi A3 mü olduğu nasıl anlaşılır?

Bu a3
    />

Bu a2

KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

• Arkadaşın verdiği resimlerden yada lastik yanaklarında bulunan 4 rakamlı bir sayı var o sayı lastiğin üretildiği zamanı kodlar.. İlk iki hane üretildiği haftayı son iki hane de üretildiği yılı simgeler..

Örnek: 0806 ise 2006'nın 8.haftası üretilmiş demektir.

Eğer lastik 2006 da üretildiyse A3 tür

quote:

Michelin Alpin de A2 mi A3 mü olduğu nasıl anlaşılır?
  • Bugün gislaved eurofrost3 alıyorum, en ufak ebat bu lastikte vardı, diğer aracımıza geçen sene Bridgestone LM25 taktırmıştık bir kere yokuş yukarı geri geri çıkmaya çalışırken yolda bırakmıştı onun dışında genel performansı iyiydi. Ağır kar koşullarında Lassa Snoways 2 Plus'un performansı çok başarılı ama oda yağmurda çuvallıyor.. sadece kar da kullanacaksanız yukarıdaki saydığınız tüm markalardan daha başarılı.

KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

Yukarıdaki gislaved deseni sizi yanıltmasın yurtdışı testlerde performansı alt sıralarda fakat o ebatlarda başka marka yoktu, ayrıca lastiklerde desenden ziyade lastik hamurunun formülü önemlidir.

Saygılarımla

• Kendimce uzun araştırmalar sonrası bugün gidip lastiğimi alacağım.

Karda gerçekten çekiş gücü olarak UG 7 nin üzerine yok, AMS kasım ve autobild kaynaklı her iki test ve yurt dışı forumları dahil araştırmalarım hem R15 hem R16 sınıfında bunu gösteriyor.

Fakat bir kış lastiği devamlı olarak karda kullanılmıyor., Çok daha fazla kuru ve ıslak yol koşullarında kullanılıyor. Bu şekilde düşününce işler değişiyor. UG 7 nin ıslak havada R16 sınıfında iyi olduğunu yine araştırmalar sonucu biliyorum. Fakat R15 de o kadar iyi değil....

Toplam sonuçtan çıkardığım ise Continental Winter contac T810 Tüm yoıl şartlarını düşününce dünyanın en iyisi!!!

Nedenleri::
    1. AMS Kasım sayısında kesinlikle önerilir:: Karda UG 7 yakın performansı var. Test sonuçlerı arasındaki fark o kadar az ki normal kullanıcı fark edemez. Fakat CONti ıslak ve kuru havada çok daha iyi..

2. Autobild Kaynaklı test: Conti bu test te birinci çıktı. Özellikle kış lastiklerinin en kötü yanı olan ıslak ve kuru zeminde yaz lastiğine yakın performans verdi.

3. ADAC 2006 testlerinde kesinlikle önerilir....

4. BMW ve mercedes continental kullanıyor. Bakınız kampanya www.bmw.com.tr

5. teknolojisi ile bir adım önde.. Neredeyse her yıl yapılan tüm testlerde üst sıralarda...

Şimdi de neden Michelin değil:::Yaz lastiğinde iyi ama kış lastiğinde ne yazık ki...

1. a2 Autobild kaynaklı testte orta sıralarda kendine yer buldu...
    2. Yeni A3 ise AMS dergisi ki referans bir dergidir: Bu topikde öneceden de verdim...A3 karda iyi değil, ıslak havada çok güvenli değil, kuru havada iyi ama fakat conti tüm disiplinde ondan daha iyi...
    3. Contiden 20 ytl daha pahalı, Karda mükemmel bir lastik olan UG 7 den 65 YTL daha pahalı ( R16 sınıfı)
    4. Fransız...

Saygılar......

TERCİHİM CONTİNENTAL WİNTERCONTACT T810....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 16 Kasım 2006; 11:11:39 >

• Yanlış hatırlamıyorsam Continental lastiklerin de 2006 Mayısından sonra üretilenleri makbul. Fiyat sorunu yoksa neden olmasın? Conti zaten fiyat bakımından her zaman biraz yüksektir. Ama yumuşak karakterli olması nedeniyle ne yaz ne kış lastiklerinde, fabrika çıkışlı araçlarda gelenlerin dışında (Opel Corsa - Continental Eco Contact) olumsuz bir düşünce duymazsınız. Ben fiyat nedeniyle GY UG7 tercih etmiştim.

Benim anlamadığım Bridgestone'dan (İngiltere satışındaki adıyla Firestone) daha iyi ve dengeli lastik sayısı çok olduğu halde fiyatları yüksek ve pazarlık payı da neredeyse yok. En fazla liste peşin fiyatına taksit yapıyorlar. Benim ölçülerde fiyatları 128/139. Zaten Michelin de 128. Good Year 122 ama ben 107,5'e aldım Ekim 2006 imalatı lastiklerimi.

Yeni lastik sahiplerine hayırlı olsun diyelim o zaman. İnşallah kimse keşke demez.

.oO°Oo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Yanlış hatırlamıyorsam Continental lastiklerin de 2006 Mayısından sonra üretilenleri makbul. Fiyat sorunu yoksa neden olmasın? Conti zaten fiyat bakımından her zaman biraz yüksektir.

Yukarıda da belirttiğim gibi Conti TS800'ü geçtiğimiz Cumartesi günü aldım. Lastikleri yaklaşık 6 gün bekledim, arkadaşın söylediğine göre neredeyse tüm Ankara'ya yeni lastik gelmiş, diğer yrlerde durumun ne olduğunu bilmiyorum. Benimkiler 3906 tarihli yani Ekim. Liste fiyatı olarak da Michelin A3 ile yaklaşık aynı (175/70/R14) ancak benim avantajım Conti'den iyi fiyat alabilmiş olmamdı.
  • Benimkiler pilot alpin pa2 miş

sanırım alpin a3 ve pilot alpin pa2 en güncel lastikler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playdead -- 16 Kasım 2006; 15:35:36 >
  • aynen öyle

Alpinler T sınıfı, Pilot Alpinler H sınıfı
    quote:

Benimkiler pilot alpin pa2 miş

• Önerim T alın, H a gerek yok.

Aralarındaki tek fark hız sınırı, teki 190 diğeri 210 km/h

Şöyleki hız sınırı 190 olan ile 1 saatden fazla 190 km hızdan yukarı gitmeyeceksin:)))

Bunun dışında hiç bir fark yok...

Zaten adı kış lastiği 120 bile geçmemek lazım...
    quote:

Orjinalden alıntı: asilx

aynen öyle

Alpinler T sınıfı, Pilot Alpinler H sınıfı
    quote:

Benimkiler pilot alpin pa2 miş

• quote:

Orjinalden alıntı: Jakar1

quote:

Orjinalden alıntı: elbur26

Arkadaşalar bende bir iki gün içinde kış lastiği alcam. Forumdaki arkadaşaların tavsiyesi ile goodyear ug7 almaya karar verdim. UG7nin 12 taksitli fiyatı 92YTL. Continental 90YTL(18 taksit), Lassa 70YTL(nakit) dedi. Tabi bu fiyatlar 175/70/R13 için geçerli fiyatlar.

Hocam bu fiyatları hangi şehir ve hangi bayiden aldın zahmet olmazsa paylaşırmısın? Bende aynı ebatları araştıyorumda

Ben bu fiyatların hepsini İstanbul Gaziosmanpaşa' daki yetkili servislerden aldım. Bu servislere de şirketlerin internet sitelerinde verdikleri bayi numaralarından ulaştım. Bugün gidip UG7 aldım ve 370ytl ye 12 taksit yaptırdım(Balans ayarları sökme takma fiyata dahildir). Ama şimdi arkadaşlar Continental daha iyi diyolar. Bir haftadır formu okuyorum ve hep en iyisi UG7 idi. Şimdi niye böle oldu anlamıyorum. Moralimi bozdunuz. BENCE EN İYİSİ UG7.
    Ayrıca lastikçi UG500 de çok ısrar etti. Ama ben okuduklarımın etkisiyle UG7 aldım. UG500 hakkında fikir verirseniz çok iyi olur. Benim duyduğum istenince çivi takılabiliyor; ayrıca izleri,diş derinliği çok daha iyi.

Bu arada isteyenlere Goodyear bayisinin telefon numarası:(212) - 578 87 54

UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR!!

• eğer continantel ts800 18 taksit 90 ytl bulursan 2 değil 4 tane al. eğer lassa snoways 2 plus 70 ytl ye bulursanda 4 değil 8 tane al!!!
    quote:

Arkadaşalar bende bir iki gün içinde kış lastiği alcam. Forumdaki arkadaşaların tavsiyesi ile goodyear ug7 almaya karar verdim. UG7nin 12 taksitli fiyatı 92YTL. Continental 90YTL(18 taksit), Lassa 70YTL(nakit) dedi. Tabi bu fiyatlar 175/70/R13 için geçerli fiyatlar.
    AYRICA FRANSANIN YAPTIĞINDAN SONRA ARTIK MİCHELİN ALMAYIN! DEĞİŞİLMEZ YADA EŞSİZ DEĞİL Kİ!
    Bilginize Sunulur...
  • Olur mu UG 7 çok iyi bir lastik, yanlış hiç bir şey yok!!!
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Jakar1

quote:

Hocam bu fiyatları hangi şehir ve hangi bayiden aldın zahmet olmazsa paylaşırmısın? Bende aynı ebatları araştıyorumda

Ben bu fiyatların hepsini İstanbul Gaziosmanpaşa' daki yetkili servislerden aldım. Bu servislere de şirketlerin internet sitelerinde verdikleri bayi numaralarından ulaştım. Bugün gidip UG7 aldım ve 370ytl ye 12 taksit yaptırdım(Balans ayarları sökme takma fiyata dahildir). Ama şimdi arkadaşlar Continental daha iyi diyolar. Bir haftadır formu okuyorum ve hep en iyisi UG7 idi. Şimdi niye böle oldu anlamıyorum. Moralimi bozdunuz. BENCE EN İYİSİ UG7.
    Ayrıca lastikçi UG500 de çok ısrar etti. Ama ben okuduklarımın etkisiyle UG7 aldım. UG500 hakkında fikir verirseniz çok iyi olur. Benim duyduğum istenince çivi takılabiliyor; ayrıca izleri,diş derinliği çok daha iyi.

Bu arada isteyenlere Goodyear bayisinin telefon numarası:(212) - 578 87 54

UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR!!

• Selam Goodyear bayilerinde Sava marka kış lastiği satılıyor tanıdığım bir bayii var geçen gün oraya gittim lastiklerime baktırmak için iyi de yapmışım rot ayarlarım bozulmuş ve balansı.Bu markayı tavsiye ettiler bizim ebatta da var 155.70.13 bir bakayım dedim deseni hoşuma gitti slovenya malı Goodyear sava nın 100 de 80 ine ortak her tür araç ve ebat lastik üreten bir şirket ben 4 adet aldım çok güzeller sert süspansiyonlu bir araca sahip olduğumdan dolayı yumuşacıklar sessizler bir de karda çamurda görmek lazım tavsiye ederim.65.00ytl ve en azından avrupalı.Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: francoli

Fransız olmayan bir kış lastiği önerir misiniz

Nokian düşünüyordum ancak 155 yok.Üretmiyorlarmış.

Vakumlu her marka olabilir.

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gojom -- 17 Kasım 2006; 1:07:30 >

• 175/65/14 sava kış lastiği aldım bende çok memnunum sessiz yu8muşak bi lastik ıslaktada çok beğendim
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhendis.bey

eğer continantel ts800 18 taksit 90 ytl bulursan 2 değil 4 tane al. eğer lassa snoways 2 plus 70 ytl ye bulursanda 4 değil 8 tane al!!!
    quote:

AYRICA FRANSANIN YAPTIĞINDAN SONRA ARTIK MİCHELİN ALMAYIN! DEĞİŞİLMEZ YADA EŞSİZ DEĞİL Kİ!
    Bilginize Sunulur...

Arkadaşalar goodyear bayinin telini verdim. Continental bayi nin linki
    http://www.oltas.com.tr/dealers/dealers.asp?dealerID=107&lang=tr

burayı arayın fiyat sorun
    Lassa bayinin linki

burayı da arayıp sorun. Madem paylaşım için burdayız umarım yardımcı olurum.
    Özellikle lassa ve continental bayiileri servis gibi çok modern yerler. Mahalle arasında kalmış yerler sanmayın sakın. Goodyear onlara göre daha küçük bir yer. Ayrıca bu fiyatlar 175/70/R13 ebatları için geçerli fiyatlardır.
    4 tane UG7 aldım zaten saygılar!!!

• Slm.
    ben 2000 yılında ilk aldığım arabamda (1992 şahin) 2 tane michelin alpin almıştım o 2001 veya 2002 yılı kışıydı tam hatırlamıyorum ankarada üst üste bi kaç kar yağdı buzun üstüne kar yağdı ben o yollarda hiç sorunsuz gezdim 2003 yılında clio aldım yine aynı lastikleri önlere iki tane taktım hafif frene dokununca yola paralel olarak döndüm sonra iki tane daha aldım sorun olmadı arabayı değiştirdim şimdi fransa döneklik yaptı michelin almadım prelli vinter carving aldım ama heniz kar performansını deneyemedim. Ama tavsiyem şuki ne marka alırsanız alın ama 2 tane değil 4 tane alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper001 -- 17 Kasım 2006; 10:50:30 >
  • Arkadaşlar bir takım kış lastiği alın da markası ne olursa olsun, aralarında öyle uçurum gibi performans farkları yok ama yaz lastiği ile çok fark var , yani kış lastiği aldığınızda her şekilde avantajlısınız , kış lastikleri ile de slalom yapmaya kalkışmak hata, bu sebeple kış lastiklerinizden beklentiniz performanstan çok lastiğinizin sizi yolda bırakmaması olmalı. Zaten kazaların çoğu daha çok yolun kuru ve daha açık olduğu insanın gaza basmasını teşvik eden havalarda, yaz aylarında oluyor, kışın insanlar daha temkinli sürüyorlar.Siz de muhtemelen öyle süreceksiniz.
  • Bugün aldım..
    205/55 R16

Continental Winter Contact T810 aldım...4 adet...

180 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 18 Kasım 2006; 3:15:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Bugün aldım..
    205/55 R16

180 ytl

Hayırlı olsun.
    Kazasız, belasız, güle güle kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Bugün aldım..
    205/55 R16

180 ytl

Hayırlı olsun Allah kazaasız belasız kullanmak nasip etsin.
    Tecrübelerini de mutlaka paylaş bizimle!
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.