Şimdi Ara

Kısa Devre | AMD'de önemli gelişme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Donanım dünyasının nabzını tuttuğumuz Kısa Devre'nin yeni bölümü yayında. Mesut Çevik ve Erdi Özüağ bu bölümde Lenovo'nun heyecan verici dizüstü bilgisayar modeli ThinkPad X1 Extreme'e yakından bakıyor, AMD kanadında Ryzen 3000 serisi için çok önemli bir anakart konusunu gündeme taşıyor, Tesla'nın otomobilleri için geliştirdiği işlemciyi yorumluyor ve gündemdeki bazı diğer haberlere yorum getiriyor. 

Yayın akışımız şu şekilde;

08:20 AMD'nin Ryzen 3000 ailesi bir işlemci alıp anakartına takacaklar, dikkat!
    15:05 Nvidia üretimi çipleri kullanmayı bırakan Tesla kendi işlemcisini geliştirdi
    21:55 Intel'in kendi geliştirdiği GPU'lar Ray Tracing desteğiyle gelecek
    23:57 Casuslukla suçlanan Super Micro, üretim merkezini değiştirmeye hazırlanıyor
    26:04 Windows 10'un yeni güncellemesi 32 GB alan istiyor

• Peki nasıl öğrenebiliriz bios flash ın kaç mb olduğunu ? B350 gaming pro carbon anakarta sahibim.

• Youtube videosu neden 360p acaba, daha öncede mobilite aynı şekildeydi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bırakta erdi lafını bitirsin..

+

super micro çinli değil.abd merkezli..

trumpun politikaları gereği üretimi abd ye kaydırma durumları söz konusu olduğundan bu tarz haberlerle politikalarına zemin hazırlama dedikoduları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 4 Mayıs 2019; 5:23:49 >
  • Youtube'a video yüklendikten sonra, video Youtube sunucularında işlenip sıkıştırılıyor (tekrar render ediliyor). ilk önce sırasıyla 360-480-720..... şeklinde işlenip yayına sunuluyor. Sunucunun üstündeki yüke ve yüklenen videonun süresine, bitrate-çözünürlük kalitesine bağlı olarak, daha yüksek kalite görüntü daha geç aktif oluyor.

• Programa GTX 1050'li cihaz incelemesinin eklenmesi güzel olmuş. Sitede GTX 1650, 1660'lı cihaz incelemelerinin artması temennisi ile, elinize sağlık.

• Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Aman eskiden Ful Hd otomatik açiliyordu sayfadaki videolar bir seferde paket bitiyordu böyle iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu model gecen yil Agustos ta tanitildi ve piyasaya surulmustu. Yani cok eskimis bir modeldir. DH e test inceleme vs amacli temin eden sirket niye aylarca beklemistir ? Dolar firlamis oradan da kar elde edecek anlasilan. Stokculuk yaptiklarini dusunuyorum ...

ThinkPad X1 Extreme 4K HDR olani ozellikle detayli derinlemesine arastirdim ve sikayetleri de vardir. Islemci fan sesi rahatsiz edicidir .

Under clock ve tekrardan itinali yeterli thermal paste kaliteli olani yapilsa da bir nebze iyilesme elde edilebilse de sorunlu ...

Hepsini gectim gercek 10 bit panel kullanilmiyor! Baslarda 10 bit renk derinligi diye lanse edilmisti sonra o ibareyi kaldirdilar zamanla da 8+2 bit olarak suan gercegi ifade etmektedir.

Ekranin daha da kalitelisi isteyenler ThinkPad X1 Extreme in P1 modeli vardir AYNI KASA biraz daha hafif ama islemci ve GPU ekran renklerinde daha ideal 10 bit e yakin vermektedir.

8+2 bit denen olayda 2 bit FRC ( Frame Rate Control ) rezaleti vardir aslinda cihaz 8 bit ten bir farki yoktur ...

Keske dedigim tam mat dokunmatik olmayan 4K HDR 10 panel olsaymis lakin dokunmatikli olanda ekstra cam katmani ile agirligi da artmaktadir ve goz tarama ozelligi de opsiyonlu dahi satin alirken secemiyorsunuz ama sizdirilan haberlere gore 2019 modeli yani ThinkPad X1 Extreme Gen 2 de kamerasi islemcisi ekran karti saglam degisecektir. Yine gercek dokulu karbon fiber kasali da gelecektir. Ilk sinyalleri CES 2019 daki ThinkPad X1 Carbon 2019 modelinde gormustuk .

Illa suan alayim diyen varsa ozellikle ekrani icin cokkomelli diyenler icin :) P1 modelinde bilhassa Nvidia Quadro ekran kartlilarini secin. Bilen bilir gerci ... Birsuru sertifikalari vardir stabil ve ideal calismasi acisindan.

Amerika'da iken siparisimi iptal etmek zorund kalmistim ekranin kalitesi icin gercek bir inceleme yapan cok gec cikmasi vesile olmustu .

FULL HD alinmaz ... Sonucta oyun odakli KASLI bir cihaz degildir. Mesut'un dedigi gibi en az 2K ki bence 4K en ideali olacaktir ve bir de daha olmayan gercek 10 bit panel ...

Umarim 2019 Agustos ta tanitilacak olani bircok hatalar giderilmis olur...

Bu kadar gec Turkiye'ye gec gelmesi de cok manidar olmustur ...

Test inceleme ornegi zaten Turkce Q veya Turkce F klavyeli degil ! Anlasilan paralel ithalatli ve yuksek ihtimalle bu cihazlar stoklanmistir...

Kurumsal dahi alinamaz ...

Zaten kurumsal siparislerinizi direk Lenovo Turkiye uzerinden siparis verilmektedir. Genel olarak bu cihaz bende hayal kirikligi birakmistir . Amerika da iken bu cihazin 4K HDR denen modelini kisa sureli de olsa kullanmistim.

Notebookcheck
    ThinkPad Roadmap: Chinese leak reveals Lenovo's release plans for 2019, including new ThinkPad X390 & T495s
    https://www.notebookcheck.net/ThinkPad-Roadmap-Chinese-leak-reveals-Lenovo-s-release-plans-for-2019-including-new-ThinkPad-X390-T495s.400896.0.html

Tekrar Amazon a da bir bakayim dedim su detay da var yuh dedim :
    https://www.amazon.com/dp/B07NQVTNLB/

Renewed ibaresi .

Simdi bu eskimis olanlar arasinda bir de renewed mi diye sozde degil saglam delillere dayali kanitlar musterilere sunmasi gerekecek ozellikle Turkiye'den alacaklar icin dikkatli olun derim...

Turkiye gibi ulkelerde tuketici haklari ve pazarlamalarda mecburi ifadeler konulmamasi ile renewed refurbished veya reconditioned nice urunler satilmaktadir. Ki bunlarda bir keleklik belli olmasin diye kampanya diye satarlar veya makul veya normal fiyattan satabilirler de ...

Aksini ispat edilmedigi surece Turkiye sartlarini da gozonunde bulundurursak sahsen UZAK durun derim ... Kurumsal alimlar yapilacaksa dahi olsa uzak durun derim ...

• Asus markasini pek sevmem tavsiyede etmem ancak Teeeeee 2011 2012 senesimde ürettiği anakartlarda bile, hatta kullandiğim Asus P8Z68-V/GEN3 anakarttan örnek vereyim, bendeki bu şimdinin eski demode anakartinda bile Bios depolama alali 64 MB.... Bugun gidip 2000 TL verip alacağiniz anakartlarin çoğu 16 MB imiş..

Yani şunu belirtmek istiyorum, Üreticiler eskiden ürün kalitesine daha çok önem veriyodu ama gelişen değişen piyasa v.b.v.b.v.b.v.b. şeyler üreticileri erdi hocanin dediği gibi 50 sentlik bi ivir zivirdan bile tasarruf etme noktasina getirmiş..
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hocam o megabayt değil megabittir. Yani 8 e böleceksiniz. 8 megabayt olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Hocam o megabayt değil megabittir. Yani 8 e böleceksiniz. 8 megabayt olması lazım.
    "64 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI 2.0a, Multi-language BIOS,
    ASUS EZ Flash 2, ASUS CrashFree BIOS 3, F12 PrintScreen Function"

diyor.. Uefi bios 8 mb'e siğar mi bilmiyorum açikçasi ama Bios sürümünü indirmek istediğimde bile 16 megabaytlik bi dosya iniyor... Yanlişim varsa kusura bakilmasin. Konuyu görünce acaba benimki kaçmiş o dönemler diye bakinca 64 MB gördüm. Özellikler kısmında yaziyor.. Dediğiniz doğrudur büyük ihtimal.

Bu da anakartin linki :https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68VGEN3/overview/

Özetle yinede bugun bilmem kaç binlik anakartlara bile 16 MB bellek koyan üreticinin anakartini almamak için bi sebep bence.. Adamlar günü kurtarmak için iş yapmişlar resmen.. 2020den sonrada böyle bi sorun yaşamayi kimse istemez.. İnsanlar AMD'nin ve ortaklarinin sözüne güvenerek sistem topluyor bide ona gelecekmiş buna gelmeyecekmiş sorunu yaşamak istemez kimse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 6 Mayıs 2019; 18:49:33 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hocam işte yüz binlerce üretip satarım mantığı ile nereden kısacaklarını şaşırıyorlar. Adamlar 1 cent 1 cent tir diyor.

• Asus destekleyecek anakart bios listesini yayınlamış ve bu listede 16mb anakartlar da var öyle bir sorun olsa demez mi bu bioslara güncellersen dikkat anakart açılmaz diye ben pek anlam veremedim videodaki yoruma
  • bu olaydan sorumlu anakart üreticileri... siz AMD'ye iftira atmışsınız be ya...
  • Reyiz gene neşelendirdi. AMD 4000 serisi laptoplardan bir tane bulabilirsin umarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.