Şimdi Ara

Kısa filmler için eski kamera mı yeni mi ? Lens gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternette sokak çekimlerini paylaşmak istiyorum. El gimbalı aldım, tripod vs her şey tamam.

Elimde Nikon 7100 var. Fotoğraf güzel çekiyor ama video işini beceremedim sanki. Lensi de 18-140 vr var.

Sizce bu alet işimi görür mü yoksa bunu satıp başka bir ürün mü alsam ?

Bakıyorum internette kristal gibi görüntü çekmiş youtuberlar.

Nikon D7100 ise

"D7100, 30 fps hızında Full HD çözünürlüklü video çekimi yapabiliyor. Kamera 60 fps Full HD video kayıt seçeneği de sunuyor ama sadece 1,3x kırpma modu açıkken..."

diyor.

Sizce yeter mi bana ? Eğer bu alet iyi ise lens ne önerirsiniz buna uygun ?

Teşekkürler.

Ayrıca

• D7100ü bilmiyorum. Youtubedan sample videolara baktım.Videoda pek iç açıcı değil gibi.

Kaliteli video ve slowmotion,lut,log vs özellikler için sony veya panasonic aynasızları tavsiye ederim.

Kristal gibi görüntüler içinde prime lens kullanabilirsiniz.Hepsini elde etmek için kesenin ağzını açmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

D7100ü bilmiyorum. Youtubedan sample videolara baktım.Videoda pek iç açıcı değil gibi.

Kaliteli video ve slowmotion,lut,log vs özellikler için sony veya panasonic aynasızları tavsiye ederim.

Kristal gibi görüntüler içinde prime lens kullanabilirsiniz.Hepsini elde etmek için kesenin ağzını açmak gerekiyor.
    Teşekkürler.

D7100 için lens alsam kullanamaz mıyım sizce ?
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Beklenti meselesi.Bence prime lenslerle iyi görüntü kalitesi yakalanabilir.

Nikonlar hakkında çok bilgim yok açıkcası. Ama fotoğraf kalitesi olarak şuanki cihazlardan geri kalacağını düşünmüyorum.Fotoğraf olarak makineyi değiştirmeye gerek yok gibi.

Ama Nikonların video af konusunda iyi olmadığını biliyorum/duydum.

Şimdi lens masrafı vs yapmadan bunları göz önünde bulundurmak lazım.Masraf yaptıktan sonra beğenmezseniz tekrar satmakla vs uğraşacaksınız.

Gerekli bilgi birikimi vs oldukdan sonra eski cihazlarla güzel işler çıkıyor.

Bir çok etmen var yani.Yeni aynasızlar da full hd/4k çekiyorlar ama sensör/kodek vs dolayı aynı çözünürlükte olsalar bile kaliteleri çok daha iyi.
  • Arkadaş log demiş ama sizin ihtiyacınız mı var log çekmeye? color grading biliyor musunuz? Log ihtiyacınız mı onu belirlemek gerek. Mesela bende Canon 700D var, 50mm f1.8 var ve video tripodu var. Kısa film çekince yetersiz. Niye bu kadar uğraşıyorum diye düşünüyorum. Keza video çeken biri de Nikon kullanmamalı hele eskiyse body. Ben hem fotoğraf hem de video ile uğraştığım için satıp yeni bir body alıcam sony veya fujifilm. Nikon, canon video AF'de kötüler bariz belli bu. Size de tavsiyem yeni bir body ve lens setine girmeniz. Aynasızlar daha avantajlı olabilir sizin için. Bir adet de açık diyaframlı prime lens alırsanız keskinlik + ışık ihtiyacınız daha da azalır.
  • Şu sayfanın alt kısmındaki özelliklere göre başarısını gösteren grafik ekranda "Compare Mode" u açıp oraya farklı modelleri koyup video başarısına bakabiliyorsunuz özetle.
    DPReview
    Nikon D5600 review: making connectivity a snap?
    https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5600/6

Nikon D7200 bile Nikon D5600'den geride video olarak mesela. Nikon'un 7000 serisi video için kullanmasınlar diye özellikle, kasten bu konuda zayıf yapılmış stratejik olarak üretiminde engelli modeller gibi hep. Aynasızlar videoda daha iyi. Fakat uzun çekimler olacaksa Sony a6300 falanın halen ısındığına dair yeni yeni yorumlara da rastladım. O konuda da araştırmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byperest

Arkadaş log demiş ama sizin ihtiyacınız mı var log çekmeye? color grading biliyor musunuz? Log ihtiyacınız mı onu belirlemek gerek. Mesela bende Canon 700D var, 50mm f1.8 var ve video tripodu var. Kısa film çekince yetersiz. Niye bu kadar uğraşıyorum diye düşünüyorum. Keza video çeken biri de Nikon kullanmamalı hele eskiyse body. Ben hem fotoğraf hem de video ile uğraştığım için satıp yeni bir body alıcam sony veya fujifilm. Nikon, canon video AF'de kötüler bariz belli bu. Size de tavsiyem yeni bir body ve lens setine girmeniz. Aynasızlar daha avantajlı olabilir sizin için. Bir adet de açık diyaframlı prime lens alırsanız keskinlik + ışık ihtiyacınız daha da azalır.
    Teşekkürler, Canon Eos M50 aldım, bir de 11-22 lens aldım.

Güzel ücretli picture style yükledim, flat çekim sonrası color correction ve color grading yapıp finalize ediyorum.

Auto focus gerçekten iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.