Şimdi Ara

Kısa Sürede Android Uygulama Yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa sürede (1-2ay) bir android uygulama yazmak istiyorum. Sonuca göre ios için de çıkarabilirim. Basitçe bir üniversite not paylaşım uygulaması olacak. Kullanıcı kayıt sistemi yüzünden veritabanı da olacak. Sanırım ayrıca interaktif olacağı için sunucu gerekecek. (bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)
    Temel seviye oop dahil java se bilgim var. Temel seviye javascript bilgim var (reactjs hiç yok)
    Şimdi benim böyle bir uygulamayı yazmam için 1 2 ay sürede Java kullanarak mı adapte olurum yoksa react native mi? (kotlin de olabilir aslında)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aklıma pwa geliyor
  • Hadi ya. Basit bir uygulama 1-2 ayı geçer mi yani? Hem kendime proje olur kendimi geliştiririm diye düşünüyordum

• axlrose. kullanıcısına yanıt
    ben web developer adayıyım ondan pwa yazdım (bir de javascript görünce direkt atladım) yanlış anlamayın. yardımcı olanlar olacaktır
  • bugün android studioya tıklasan bir iki ayda ancak açılır teşbihte hata olmaz ben b4a yı önerebilirim dili de basic dili
    android studiodan sıkılırsan bakarsın
  • Temel seviye derken net olmamış,

Sunucuya gerek olamayabilir, çok karmaşık bir sistem değilse firebase ile halledersin.

Az çok bilgin varsa, evet 2 ayda işgören birşey ortaya çıkartabilirsin, ama hayalindeki gibi olmaz

• Android programlamada programlama dili işin %15-20 lik kısmı. Esas uğraştıran Android Framework, application lifecycle, resources, manifest.xml, çok kendine has bir yapısı var programın. Android Studio'yu kaba hatlarıyla çözmek bile haftalar alabiliyor (çünkü çok yavaş, Gradle nasıl çalışıyor hala tam anlamış değilim, yeni birşey), sadece emülatör bile delirtmeye yeter.
    Eğer pratik zekalı biriysen 3-5 gün genel kavramlara çalışıp sonra mevcut örneklere bakarak belki(!) çalışan birşey üretebilirsin birkaç ayda. Örnekler:
    Android Developers
    Samples  |  Android Developers
    https://developer.android.com/samples
    ben denedim, olmadı, çünkü anlamadan birşeyler yapamıyorum, öyle kıvrak kurnaz bir zekam yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Native bir işlev yok ki bunda neden mobile app olsun ki. Mobile first web sitesi yapabilirsin. 2.si mobile app yapmayı öğrenebilmek senin altyapı ve kavramana bağlı. Sana evet yapabilirsin, hayır yapamazsın dememiz boş. Ben 11 yıldır kod yazıyorum ios ve android app geliştiren bir pozisyona geçiş yaptım kendime 2 ay verdim. Ben kotlin tavsiye ederim öğrenmesi daha kolay switf e daha fazla benziyor. Ben olsam flutter ceya react native bakardım ama native olması için bir gerekçe yok iken native yazmanın motivasyonunu göremiyorum. App yazmakla bitmiyor. Bunu yayınlatma süreci hataların yakalanması ve müsterileri kötü puan basmaması için sağlıklı bir app olası gibi durumlar var. Yani sadece yazmış olmak yetmiyor. ios da 679 tl yıllık geliştirici hesabını da unutmamalı. bir de bu notları bir yerde saklaman gerekiyor bu da altyapı gideri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 8 Haziran 2019; 13:5:50 >
  • Tavsiyem, cross platform çözümlerine yönelmeniz olacaktır.
    Bu çözümlerde, uygulamayı yazma hızının çok daha fazla olacaktır, native çözümlere göre. Üstelik iki taraf içinde (IOS/Android) kodunuz hazır olacak.

Size Flutter Framework'ünü öneririm. React-native göre öğrenme hızı çok kolay.
    İlk başlarda zor gelebilir, fakat alıştıktan sonra native uygulama yazmak daha zor gelecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.