Şimdi Ara

KISAYOL SİMGESİNİN iŞARESİ YOK.SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar masaüstüne aldığım kısayol simgelerinin kısayolu gösteren simgesi yok.o görünmeyince program mı, kısayol mu anlamak olmuyor.normalde kısayol olarak masaüstüne aldığım bir dosyanın kısayolu olduğu belli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 20 Şubat 2009; 21:01:02 >

• bu xp cd sinden kaynaklanıyor dostum...
  • Masaüstünde sağ tıkla yeni>kısayol a tıkla
    herhangi biryerde bir dosyayı seç isime elleme ileri diyerek kısayol oluşturmayı bitir.

Bu oluşturduğn kısayolda kısayol olduğunu ifade eden OK işareti var mı?
  • Bu şekilde olacağından emin değilim ama denemekte fayda var

Başlat> çalıştır'dan
    regedit
    komutunu çalıştırıyoruz.

Burada;
    HKEY_CLASSES_ROOT altında yer alan "lnkfile" klasörüne 1 kere tıklıyoruz. (lnkfile= Lnkfile, Lüleburgaz'ın L'si yani )

Sağ taraftaki değerler içinde IsShortcut diye bir değer yoksa;

Pencerenin sağ tarafındaki boşluğa sağ tıklıyoruz, yeni> Dize Değeri diyoruz

Yeni dize değerinin adını IsShortcut yapıyoruz ve tamam diyip çıkıyoruz. Yeniden başlattıktan sonra sorun çözülebilir.

Şayet bu şekilde çözülürse çok sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: inshroud

Bu şekilde olacağından emin değilim ama denemekte fayda var

Başlat> çalıştır'dan
    regedit
    komutunu çalıştırıyoruz.

Burada;
    HKEY_CLASSES_ROOT altında yer alan "lnkfile" klasörüne 1 kere tıklıyoruz. (lnkfile= Lnkfile, Lüleburgaz'ın L'si yani )

Yeni dize değerinin adını IsShortcut yapıyoruz ve tamam diyip çıkıyoruz. Yeniden başlattıktan sonra sorun çözülebilir.

Bu arkadaşın istediğinin tam tersi

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Başlat> çalıştır'dan
    regedit
    komutunu çalıştırıyoruz.

Burada;

Bu arkadaşın istediğinin tam tersi

Değil arkadaşım. Değer sildirmiyorum, değer yazdırıyorum, tekrar okursanız anlarsınız.

• Çok özür dilerim.Bu sabah burada deprem oldu da,başım dönüyor hala :)
    Haklsınızı tam tersini yazmışsınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Estağfurullah, rica ederim. Çok geçmiş olsun bu arada, umarım bir kayıp yoktur? Televizyonda can ve mal kaybı yok dedi ama stresi bile yeter. Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Masaüstünde sağ tıkla yeni>kısayol a tıkla
    herhangi biryerde bir dosyayı seç isime elleme ileri diyerek kısayol oluşturmayı bitir.

Bu oluşturduğn kısayolda kısayol olduğunu ifade eden OK işareti var mı?

iyi geceler.tekrar yazıyorum.ben her hangi bir programın kısayolunu masaüstüe aldığım zaman masaüstü kısayol oluştur tıklamama rağmen masaüstünde kısayol ok işareti yok.masaüstü kısayolları sanki orada bir program varmış gibi görünür.
  • Alia;
    Seni tanıyorum,Türkçe'nin çok iyi olmadığını da biliyorum ama arkadaş yukarıda bir yöntem önermiş lütfen onu dene.

Başlat> çalıştır'dan
    regedit
    komutunu çalıştırıyoruz.

Burada;

• @alia sorunun alttaki birinci (1) resimdeki gibiyse yani tek eksiğin kısayol simgelerindeki ok işareti yok diyorsan
    yukarıdaki anlatılan işlemden sonra sağdaki ikinci (2) resimdeki gibi olacaktır..
    Yani o sorunun yukarda anlatılandan başka çözümü yoktur.
    Eğer daha başka bir sorun varsa onuda detaylı bir şekilde yazarsan yardımcı oluruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 18 Şubat 2009; 2:44:10 >
  • quote:

Alia;
    Seni tanıyorum,Türkçe'nin çok iyi olmadığını da biliyorum ama arkadaş yukarıda bir yöntem önermiş lütfen onu dene.

Başlat> çalıştır'dan
    regedit
    komutunu çalıştırıyoruz.

Burada;

Benim regeditte yaptığım ayarların resmini bakabilrmisiniz?
    ACABA doğru mu?
    [img=http://img100.imageshack.us/img100/6567/adszgj8.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 20 Şubat 2009; 0:12:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BenCesur

@alia sorunun alttaki birinci (1) resimdeki gibiyse yani tek eksiğin kısayol simgelerindeki ok işareti yok diyorsan
    yukarıdaki anlatılan işlemden sonra sağdaki ikinci (2) resimdeki gibi olacaktır..
    Yani o sorunun yukarda anlatılandan başka çözümü yoktur.
    Eğer daha başka bir sorun varsa onuda detaylı bir şekilde yazarsan yardımcı oluruz..

sorun aynen 1 resimde gösterdiğinz gibidir.

• Bahsettiğim şekilde yapmışsınız fakat oluşturduğunuz değerin adı IsShortcut olmalı. Veri kısmı boş olmalı.

Yani "Yeni Değer #1" yerinde IsShortcut yazmalıydı

Oluşturduğunuz değeri silip tekrar bir değer oluşturarak adını IsShortcut olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Umarım çözülür.
  • Kendi bilgisayarımda denedim.

Ben, masaüstündeki simgelerde kısayol okunun olmasını istemediğim için onları kaldırmıştım, yani sizin söylediğiniz gibi kullanıyorum bilgisayarı. Regedit'e girip söylediğim şekilde ayar yapınca kısayol okları yerine geldi. Bilgisayarı baştan başlatmanız gerekiyor. Kısacası yöntem çalışıyor. Kolay gelsin
  • quote:

Bahsettiğim şekilde yapmışsınız fakat oluşturduğunuz değerin adı IsShortcut olmalı. Veri kısmı boş olmalı.

Yani "Yeni Değer #1" yerinde IsShortcut yazmalıydı

Oluşturduğunuz değeri silip tekrar bir değer oluşturarak adını IsShortcut olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Umarım çözülür.

evet sizin gösterdiğiniz gibi yaptım oldu.teşekkür ederim.ayrıca BenCesur ;mesuthaksoy"e de teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 20 Şubat 2009; 19:27:32 >
  • Başlığın sonuna ÇÖZÜLDÜ ibaresini eklersen sevinirim Alia

KISAYOL SİMGESİNİN iŞARETİ YOK ÇÖZÜLDÜ

olarak değiştirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 19 Şubat 2009; 21:00:00 >
  • arkadaşlar bende masaüstünde sağ tıklıyorum yeni den kısayol diyorum kısayol oluşturma menüsü gelmiyor.

sistem windows 7 ultimate. birden bire oldu virüs vs hiç birşey yoktur pc de bildiriyim güncel kav 2011 ve combofix le taradım.
  • arkadaşlar benim isteğimde tam tersi.. kısayol işaretini kaldırmak istiyorum..

IsShortcut değerini sildim yeniden başlattım ama kısayol işareti hala duruyor.. acaba bu taktik sadece xp kullanıcılarında flnmı işe yarıyor ??

sistemim win 7 ultimate
  • quote:

Orijinalden alıntı: sMug

arkadaşlar benim isteğimde tam tersi.. kısayol işaretini kaldırmak istiyorum..

IsShortcut değerini sildim yeniden başlattım ama kısayol işareti hala duruyor.. acaba bu taktik sadece xp kullanıcılarında flnmı işe yarıyor ??

sistemim win 7 ultimate

şimdi farkettimde regeditten IsShortcut değerini silinmiyor.. yani siliyorum slinsinmi zart zurt 'okey diyorum' .. regedit tekrar açtığımda IsShortcut hala orda duruyor.. ayar oldum biri yardm etsn lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.