Şimdi Ara

Kişisel Bakım Ürünlerinde Üretim/Son Kullanma Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kişisel bakım ürünlerinde ÜT ve SKT ya yazmıyor ya da görünmeyecek, çok zor görünen bir yerde yazıyor. Tüketiciler olarak bizler de maalesef özellikle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde ne üretim tarihine ne de son kullanma tarihine dikkat ediyoruz. Halbuki tıpkı gıda ürünlerdindeki gibi kişisel bakım ürünlerinin de bir skt'si bulunuyor. Nasıl ki bir yoğurdun ortalama 20-25 gün ömrü varsa bir parfümün de 2-3 sene ömrü var keza bir şampuanın da bir ömrü var.

Örnek olarak şu haberleri okumanızı tavsiye ederim: Belli başlı ürünlerin son kullanma tarihleri Tarihi geçen kozmetik ürünler zehir saçıyor

Bir küçükk bilgi bir de soru: geçenlerde nemlendirici krem almak istedim (arko-nivea vs) ürünlerin üzerinde skt ya da üretim tarihi yazmıyordu. ürünün üzerinde sadece raf ömrünü gösterir bir simge var , kapağı açık kavanoz üzerinde yazan "12m ya da 24m" işaretleri yani 12 months 12 ay yani... Tamam bu raf ömrünü gösteriyor da üretim tarihini bilmedikten sonra bu tarih ne işe yarayacak ki? Ayrıca bu tarih, ürün ambalajı açıldıktan sonra mı geçerli yoksa üretildiği andan itibaren mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Arkadaşlar kişisel bakım ürünlerinde ÜT ve SKT ya yazmıyor ya da görünmeyecek, çok zor görünen bir yerde yazıyor. Tüketiciler olarak bizler de maalesef özellikle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde ne üretim tarihine ne de son kullanma tarihine dikkat ediyoruz. Halbuki tıpkı gıda ürünlerdindeki gibi kişisel bakım ürünlerinin de bir skt'si bulunuyor. Nasıl ki bir yoğurdun ortalama 20-25 gün ömrü varsa bir parfümün de 2-3 sene ömrü var keza bir şampuanın da bir ömrü var.

Örnek olarak şu haberleri okumanızı tavsiye ederim: Belli başlı ürünlerin son kullanma tarihleri Tarihi geçen kozmetik ürünler zehir saçıyor

Bir küçükk bilgi bir de soru: geçenlerde nemlendirici krem almak istedim (arko-nivea vs) ürünlerin üzerinde skt ya da üretim tarihi yazmıyordu. ürünün üzerinde sadece raf ömrünü gösterir bir simge var , kapağı açık kavanoz üzerinde yazan "12m ya da 24m" işaretleri yani 12 months 12 ay yani... Tamam bu raf ömrünü gösteriyor da üretim tarihini bilmedikten sonra bu tarih ne işe yarayacak ki? Ayrıca bu tarih, ürün ambalajı açıldıktan sonra mı geçerli yoksa üretildiği andan itibaren mi?

Hemen açıklama yapayım önemli markalarda (Nivea, Loreal, Kerastase, Schwarzkopf gibi) barkod numarasının o bir kod yazar, bu kodu checkcosmetic.net gibi sitelere girerek üretim tarihini görebiliriz.Tüm kozmetiklerin açılmadan ömrü 3 yıldır.Ama Schwarzkopf çoğu ürünlerinde hem üretim hem de tüketim tarihini yazar.

• quote:

Arkadaşlar kişisel bakım ürünlerinde ÜT ve SKT ya yazmıyor ya da görünmeyecek, çok zor görünen bir yerde yazıyor. Tüketiciler olarak bizler de maalesef özellikle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde ne üretim tarihine ne de son kullanma tarihine dikkat ediyoruz. Halbuki tıpkı gıda ürünlerdindeki gibi kişisel bakım ürünlerinin de bir skt'si bulunuyor. Nasıl ki bir yoğurdun ortalama 20-25 gün ömrü varsa bir parfümün de 2-3 sene ömrü var keza bir şampuanın da bir ömrü var.

Mesajım 2 kere gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepfear7 -- 10 Haziran 2015; 19:10:25 >

• deepfear7 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah da neden skt ve üt yazılmıyor? Mağazadan ürün alırken hemen bakabilmeniz lazım ki ona göre karar verebilin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eyvallah da neden skt ve üt yazılmıyor? Mağazadan ürün alırken hemen bakabilmeniz lazım ki ona göre karar verebilin.

Bilmiyorum, şirketlere göre değişiyor.Ama ben alırken ilk dikkat ettiğim şey üretim tarihidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.