Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
243
Favori
120.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Konu hala aktif bir bakayım dedim teşekkürler böyle bir konu için. herkes bilgi sahibi oluryor.

Bende 700 liraya 2as marka mont aldım 900 liraydı normalde.Kuştüyü parka ve 8000mm yağmur geçirmezlik su tutmuyor montun üstünde akıp gidiyor sevdim şimdilik https://www.karspor.com.tr/2as-volcano-erkek-mont-koyu-lacivert-9024

Sence nasıl hocam sen kesin buna değmez pahalı diyeceksin ama north face ve columbialar 700 liralık olanlar yağmurluk gibi duruyor.

bütçem bot için 250 lira civarı olduğu içinde greyder marka aldım waterproof falan diyor ama yapcak birşey yok kışı idare etsin yeter

En çok eller üşüyor Eldivenler çok pahalı hocam ya sence kar eldivenleri kullanılırmı günlük olarak şu nasıl su geçirmeyen eldiven istiyorum ucuz olarak bu var gerisi 200 lira hep.
    https://www.decathlon.com.tr/slide-100-eldiven-id_8398722.html

Nasıl halen memnun musunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet monttan gayet memnnunum çok iyi altına kalın kazak giydiğimde bazen terliyorum. boğaz kısmınıda çok güzel sarıyor ve sportif duruyor. Şapka ve kürk çıkabildiği için mart ayındada kullanabilirim diye düşünüyorum Kuş tüyü içinde bulunduğu belli bazen giydiğimde mont kabarıyor(%100 kuş tüyü değil diye biliyorum bu detaya dikkat belirli bir kısım kuştüyü). zaten gelen ürün yan cebine koymuşlar içinde bunu kullandık demek için kuş tüyü koymuşlar yan cebe bir kabın içinde. Su geçirmez özelliği olması 8000mm ve su tutmaz olması güzel.

700 liraya alabilmem çok iyi oldu olmasa 900 liraya alıcaktım

kardeşim adidasın 585 liralık montunu kullanıyor şunu

Adidasın üstünden su akıp gitmiyor ve kalın bir tarzı yok dış katmanın soğuk havada iyi tutarım bir yapısı yok (kuş tüyü olmadığındandır galiba) ve fermuar kısımları falan gözüktüğü için sportif değil okadar ama kardeşim üşütmediğini söylüyor bütçe konusuna takılırsan bunuda göz önüne alabilirsin kışa 2-3 ay kaldı sonuçta.. Tabi benim beğendiğimi başkası beğenmeyebilir gidip deneyerek almanı tavsiye ederim iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 16 Ocak 2018; 12:30:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Evet monttan gayet memnnunum çok iyi altına kalın kazak giydiğimde bazen terliyorum. boğaz kısmınıda çok güzel sarıyor ve sportif duruyor. Şapka ve kürk çıkabildiği için mart ayındada kullanabilirim diye düşünüyorum Kuş tüyü içinde bulunduğu belli bazen giydiğimde mont kabarıyor(%100 kuş tüyü değil diye biliyorum bu detaya dikkat belirli bir kısım kuştüyü). zaten gelen ürün yan cebine koymuşlar içinde bunu kullandık demek için kuş tüyü koymuşlar yan cebe bir kabın içinde. Su geçirmez özelliği olması 8000mm ve su tutmaz olması güzel.

700 liraya alabilmem çok iyi oldu olmasa 900 liraya alıcaktım

kardeşim adidasın 585 liralık montunu kullanıyor şunu
    https://www.boyner.com.tr/adidas-mont-650233-200102

Adidasın üstünden su akıp gitmiyor ve kalın bir tarzı yok dış katmanın soğuk havada iyi tutarım bir yapısı yok (kuş tüyü olmadığındandır galiba) ve fermuar kısımları falan gözüktüğü için sportif değil okadar ama kardeşim üşütmediğini söylüyor bütçe konusuna takılırsan bunuda göz önüne alabilirsin kışa 2-3 ay kaldı sonuçta.. Tabi benim beğendiğimi başkası beğenmeyebilir gidip deneyerek almanı tavsiye ederim iyi günler.

Yok benim alacaklarım belli zaten de bir sorayım dedim sen de nasıl oldu falan diye.Adidas için 500 lira vereceğime eklerim daha uygun daha güzel olanı alırım.
    Ben de bu modelleri ile benzer olanları alacağım TNF 'in var böyle parkaları.

• Taa Ekim ayında bunlar da karar kılmıştım ;

The Northface Erkek McMurdo III Parka
    TNF Mountain Light Triclimate
    TNF Altier Down Triclimate

Parka için kış sert olursa alırım diyordum kış bile gelmedi Zaten daha almadım da bunları.Bu gidişle almam da yazı beklerim.Eskiler ile 2 ay daha idare ediyorum.Sadece 2 ceket alırım teknik ceket o kadar.Sonra bahar geliyor zaten yaz ayında da bu 3 montu alırım indirimli olarak geçerim .4-5 yıl mont falan bakmam.Fiyatlar böyle giderse de 6 yıl sonra kredi çekip 5.000 liraya bir mont daha alırım

• Bende bunun bordosundan aldım çok iyi kaban

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Taa Ekim ayında bunlar da karar kılmıştım ;

Parka için kış sert olursa alırım diyordum kış bile gelmedi Zaten daha almadım da bunları.Bu gidişle almam da yazı beklerim.Eskiler ile 2 ay daha idare ediyorum.Sadece 2 ceket alırım teknik ceket o kadar.Sonra bahar geliyor zaten yaz ayında da bu 3 montu alırım indirimli olarak geçerim .4-5 yıl mont falan bakmam.Fiyatlar böyle giderse de 6 yıl sonra kredi çekip 5.000 liraya bir mont daha alırım

TNF Mountain Light Triclimate aldım ben.

Genellikle memnunum üründen. Konya da hiç sorun yaşamadım. Sabah 7 de çıkıyorum epey soğuk oluyor. Genellikle Tshirt, Polar, üstüne mont bu şekilde kombin yapıyorum.
    Pazartesi günü karsa gideceğim, orada daha detaylı kullanma fırsatım olacak, yazarım buraya gene.
    Ama 550 doluluk oranı az gibi geliyor bazen bana. Rüzgarlı havalarda hiç hissettirmiyor rüzgar, o yönden iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Genellikle memnunum üründen. Konya da hiç sorun yaşamadım. Sabah 7 de çıkıyorum epey soğuk oluyor. Genellikle Tshirt, Polar, üstüne mont bu şekilde kombin yapıyorum.
    Pazartesi günü karsa gideceğim, orada daha detaylı kullanma fırsatım olacak, yazarım buraya gene.
    Ama 550 doluluk oranı az gibi geliyor bazen bana. Rüzgarlı havalarda hiç hissettirmiyor rüzgar, o yönden iyi.

Teşekkürler..
    Peki terletiyor mu ? O konuda sıkıntı yaşadınız mı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Teşekkürler..
    Peki terletiyor mu ? O konuda sıkıntı yaşadınız mı

Çok rüzgarlı havalarda kolları ve bel kısmını sıkıyorum. hareketli olunca sıkıntı yok ama beklemeye başlayınca terletiyor. Koltuk altlarında havalandırma var, onlardan birisi açık sürekli. O şekilde bi önlem aldım.

• @Karpuzcu.

Hocam ıyı aksamlar.
    La sportiva dan yaz için spor ayakkabı alacagım, şehirde giymek için hangisi uygun olur ?
    Akasha mı ? Bushido mu ?

Birde kalıpları nasıllar ? Ben Lowa ve adidas da 44.5 gıyiyorum, la sportivada da 44.5 mu almalıyım ?
  • @12 Angry Men

Onları alacağınıza aynı fiyatlara Solomon tavsiye ederim. Çok daha rahattır.

Kalıplar konusunda bilgim yok. Ben genelde online ayakkabı almamaya çalışıyorum. Çünkü 45 den 48 e kadar ayakkabı giyiyorum. Bir ayakkabıda 45 olan diğerinde 48 oluyor. Kalıp konusu denemden aşılması zor.
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ıcın tesekkur ederım.

La sportiva'nın renklerini ve modellerini beğendim, birde daha dayanıklılar diye biliyorum. Ama salomonlara da göz atarım hocam ama modellerini pek beğenmiyorum kaba geliyor bana.

Peki bushido ve akasha dan hangisi günlük hayat için daha iyi secım olur hocam ? Bence akasha daha uygun gıbı ama sızınde gorusunuzu almak ıstıyorum.

Bu arada Trekkinn.com da akasha'nın mavi rengi 377 tl ye düşmüş, normalde 500 civarı.

Ben bugune kadar hep 44-45 arası gıydım, muhtemelen 44.5 - 45 seçicem. Bende ılk kez risk alıp onlıne ayakkabı alacagım, modele karar verırsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 23 Ocak 2018; 0:59:45 >
  • @12 Angry Men

Akasha'nın fiyatı iyi düşmüş. Kaçmaz bence
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Slim Shady

https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/lafuma-shift-goretex/135951626/p
    https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/millet-grays-peak-goretex/136352854/p
    Bunun altına da bi orta katman aldık mı (100 küsür tl) kendi 3in1'imi yapmış olur muyum hocam? Yoksa 2'sine vereceğim fiyata daha uygun 3in1 tavsiyesi verebilir misin?

Bu siteden alışveriş yapan var mı ? 3d secure olmadığı için max 250 liralık alışveriş yapılabiliyor.

• Hocam günaydın öncelikle ben bundan 4 5 sene dolomite marka goretex filan dağcı botu almıştım o zaman yürüyüşe çıkıyordum şimdi çok kar yağarsa gündelikte kullanıyorum. Termal çoraplar yine. Benim sorum ayağım ısındığında biraz daha botun içinde genişliyor doğal olarak ve arkadan vuruyor sanırım ayağım büyüdü. Internette buzla filan az da olsa çözümü oluyor ayakkabıya zarar verir mi sizce uygulasam

• Beyler mont kaban tarzi bise alicam varmi tavsiye ?

1.85,70 kiloyum

• @Norveckırfaresi

Zarar verebilir. Ayakkabıcıya götürün biraz genişletirler.

@Nervo

Rüzgar almadığınız sürece sıcak tutar. Ama asıl kullanım amacı hareket halinde giymek içindir.
  • @Karpuzcu.

Hocam ayakkabıyı henüz sipariş vermedım, bu aksam verecegım bır aksılık cıkmazsa. Acaba bushido ıle akasha arasındakı farkı bılıyor musunuz ? %90 akasha'yı alacagım ama bushıdo ıle arasındakı farkı merak edıyorum.

Yabancı dılım kotu oldugu ıcın, translate kullanarak yabancı ıncelemelerı okudum ama translate ıle pek bır sey anlasılmadı. Ama anladıgım kadarıyla bushıdo daha teknık bır ayakkabı , akasha ise çok yonlu ve yumusak bır ayakkabı sanırım. Yıne de sızın bu ayakkabılar hakkında bılgınız varsa okumak ısterım.
  • Hocam 800-1000 tl civarı kaz tüyü mont tavsiyeniz var mı? İstanbul’da yaşıyorum. Teşekkürler.

• @12 Angry Men

Dostum ikisinin farkını çok bilmiyorum ama sanırım taban farkı var. Yumuşak ve sert olması ile alakalı.

@St. Dupont

istanbul'da yağmur, kar altında giyeceksiniz. Kuru hava kışın az zaten. Onun için kaztüyü montunuzun dışının yağmur geçirmemesi gerekiyor. Bu yüzden fiyatlar da çok uçuyor malasef.

Bu koşullar altında kaz tüyü mont olarak alınabilecek en iyisi.

The North Face McMurdo Parka.

Bazı yerlerde 1200 lira fiyatı oluyor.

Bütçenizi biraz aşıyor.

Yada dışı yağmurluk içi kaz tüyü olan 3in1 montlar var onlara bakabilirsiniz. Ama onların da fiyatları baya uçmuş son zamanlarda.

Ama hani yağmurda şemsiye falan alırım diyorsanız.

Tavsiye ederim. 700fill dolumlu kaz tüyü.

Olmadı bunun üzerine ucuz bir yağmurluk da alabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.