Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
242
Favori
120.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Sitede efsaneymiş, 85 dolarlık botu 700 liraya satıyor Aslında 200 lira o botun ederi.

Bilinçli kazıklanmaktan çok sıkıldım bu topraklarda artık. 85 birim nere 700 birim nere. Neyse

Bot hala alabilirsin. Şubat var Mart var, ayazı var, yağmuru çamuru var.

Her ayakkabının kalıbı farklıdır. Aynı markanın başka modelinde ayağın farklı hisseder. Bir mağazada deneyip sipariş verebilirsin.

Almak istiyorsan Merrel yada Solomon bakmanı tavsiye ederim. Colombiadan daha iyiler. Ama işte fiyatlar o kadar saçma olduki. Bende artık ne diyeceğimi şaşırdım.

Önceliğin Merrel olsun sonra salomon sonra colombia olarak bütçene uygun olanı alabilirsin.

FİYatları sorma ya..

Merrel hiç bilmiyorum açıkcası Solomon 2 model begendım ama pek şehir için uygun değil gibi altı bayagı sivri falan sarılı model idi.Merrel ayakkabı botlara baktım mağazada elledım falan ama pek hoşuma gitmedi çok kabalar .Ama şehir içi giymek içn özellikle model tavsiye varsa alırım yani

Columbia alırım sanırım mağazada indirim falan oluyor arada yakalar birini alır gecerım sanırkm acık mavılı bır modelı var yazlık onu cok tutuyorum begenıyorum gözüm onda.

İlk aldığımı da mağazadan deneyerek aldım.Pek farketmemıstım ust kısımdan vurdugunu.Umarım 2.alışımda da vurmaz da Columbıa ayakkabılar benım ayağıma göre değilmiş demem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Ocak 2018; 0:41:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Taa Ekim ayında bunlar da karar kılmıştım ;

The Northface Erkek McMurdo III Parka
    TNF Mountain Light Triclimate
    TNF Altier Down Triclimate

Parka için kış sert olursa alırım diyordum kış bile gelmedi Zaten daha almadım da bunları.Bu gidişle almam da yazı beklerim.Eskiler ile 2 ay daha idare ediyorum.Sadece 2 ceket alırım teknik ceket o kadar.Sonra bahar geliyor zaten yaz ayında da bu 3 montu alırım indirimli olarak geçerim .4-5 yıl mont falan bakmam.Fiyatlar böyle giderse de 6 yıl sonra kredi çekip 5.000 liraya bir mont daha alırım

TNF Mountain Light Triclimate aldım ben.

Genellikle memnunum üründen. Konya da hiç sorun yaşamadım. Sabah 7 de çıkıyorum epey soğuk oluyor. Genellikle Tshirt, Polar, üstüne mont bu şekilde kombin yapıyorum.
    Pazartesi günü karsa gideceğim, orada daha detaylı kullanma fırsatım olacak, yazarım buraya gene.
    Ama 550 doluluk oranı az gibi geliyor bazen bana. Rüzgarlı havalarda hiç hissettirmiyor rüzgar, o yönden iyi.

Teşekkürler..
    Peki terletiyor mu ? O konuda sıkıntı yaşadınız mı

Hocam Merhaba. Bu hafta Kars'taydım. Montu sürekli dışarda giydim. Altımda tshirt, üstünde polar üstünde TNF mont vardı.
    Diğer arkadaşlarımda parka ve şişme montlardan vardı. İçlerinde kazak ve termal içlik giydikleri halde üşüdüler zaman zaman.
    Hatta 1 kere tshirt üstüne giydim çıktım, onda bile üşümedim desem yeridir.

Tek kötü yanı ise ürün su geçirmiyor ama suyu montun üstünde tutuyor, kolaylıkla kayıp gitmiyor. TNF nin farklı bir yağmurluğu var, ona nazaran daha kötü.

Çok teşekkurler önemlı bır referans oldu yorumumunuz

• Model tavsiye etmek biraz zor. Zevk meselesi. Sonuçta şehir içinde giyeceksiniz.

Begendiginiz modeller olursa onların üzerinde yardımcı olabilirim
  • quote:

Model tavsiye etmek biraz zor. Zevk meselesi. Sonuçta şehir içinde giyeceksiniz.

Begendiginiz modeller olursa onların üzerinde yardımcı olabilirim

Tabi ki.Ama mağazada olup da burada sitesinde olmayanlarda var.Merrel için genel olarak ben pek bakmadım yazdığım gibi.Bazılar da vibram taban onları da geçtim.

Mesela sitesinden beğendiklerim ;

Merrell J21277 "vibram taban" bunu geçtim.
    www.fargos.com.tr
    FARGOS Columbia | Dockers | Lumberjack | Scooter | Columbia | Merrrell | Ürünlerinde Fırsatlar ve Ücretsiz Kargo
    http://www.fargos.com.tr/merrell-j21277-moab-rover-mid-waterproof

Merrell J35545 "eğer numarası kalırsa bunu almayı düşünebilirim.
    www.fargos.com.tr
    FARGOS Columbia | Dockers | Lumberjack | Scooter | Columbia | Merrrell | Ürünlerinde Fırsatlar ve Ücretsiz Kargo
    http://www.fargos.com.tr/merrell-j35545-all-out-crush-light-erkek-ayakkabi-1

Merrell J23535
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/merrell-j23535-erkek-telluride-waterproof

Merrell J35831
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/merrell-j35831-erkek-capra-rise-mid-selectdry

Bu 2 model de Columbia..Açık mavi olan yukarıda bahsettiğim model.2 yıldır hep görüyorum hep alacağım seni diyorum

Columbia BM2667-437
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/columbia-bm2667-437-outdoor-erkek-ayakkabi

320-350 civarına düşünce alırım eğer bulursam.

Columbia BM6020-437
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/columbia-bm6020-437

Columbia BM2667-010 Mavilinin başka renklisi.
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/columbia-bm2667-010-outdoor-erkek-ayakkabi

• @eyoruk

Vibram tabana karşı bir antipatiniz mi var? Bence alacağınız bot kesinlikle vibram olmalı. Çok iyi tutunuyor yola. Yağmurda dik yokuşlarda rahat rahat yürüyorum kayma korkusu olmadan.

Bot düşünmüyorsanız bu havaları atlatırım diyorsanız mavi colombia ya güzel durur Benim de sevdiğim ender modellerden.

Ama bot almak isterseniz de merrel in siyah olanı tavsiye ederim.
  • Vibram kaymaz mı ya ? Mermer fayans ustunde ? Yağmurlu havada ? 2 tane normal bot var zaten ben sportif bır bot yok sadece onu alırım ya da baharlık yazlık bır columbıa alırım dıyorum. Bır de bot nemkadar hafif olabilirse bilmem de ağır olan modelleri istemiyorum.100 lira daha veririm hafif rahat olsun isterim
    Peki madem Columbıa o model begendınız nadır modellerden bunu sorayım, 400 liraya değer mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Ocak 2018; 16:01:06 >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Her vibram aynı değil diye biliyorum, en azından kullanım alanına göre farklılıkları var. Mesela bendeki Asolo Revert GV modeli vibram tabanlı ve fayans, mermer gibi zeminlerde ufacık bir ıslaklıkta kaymaya meylediyor. Kuru asfaltta normal, ıslak asfaltta pek güven vermiyor yine. Ya da doğada ıslak taş, kaya üzerinde de pek güvenilir değil. Ama kuru toprak ya da çamurda gayet iyi, sağlam basıyor yere. Benimki şehir değil, outdoor kullanımına yönelik olduğu için şehir içinde uygun değil.

www.amazon.de
    Asolo Herren Revert Gv Mm Trekking- & Wanderschuhe, Corteccia Antarcite: Amazon.de: Schuhe & Handtaschen
    https://www.amazon.de/Asolo-Trekking-Wanderschuhe-Corteccia-Anthracite/dp/B018ER9OCU

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Her vibram aynı değil diye biliyorum, en azından kullanım alanına göre farklılıkları var. Mesela bendeki Asolo Revert GV modeli vibram tabanlı ve fayans, mermer gibi zeminlerde ufacık bir ıslaklıkta kaymaya meylediyor. Kuru asfaltta normal, ıslak asfaltta pek güven vermiyor yine. Ya da doğada ıslak taş, kaya üzerinde de pek güvenilir değil. Ama kuru toprak ya da çamurda gayet iyi, sağlam basıyor yere. Benimki şehir değil, outdoor kullanımına yönelik olduğu için şehir içinde uygun değil.

https://www.amazon.de/Asolo-Trekking-Wanderschuhe-Corteccia-Anthracite/dp/B018ER9OCU

Aynen ben de bu kaymalardan bahsedıyorum zaten.Toprak çamurluk yolumuz olmuyor .Site cıkısı avm falan derken balet olur cıkarım valla

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Grisport'un vibram olmayan tabanlı modelini 2-3 yıl hem şehir içinde hem arazide kullandım, gayet güzeldi tutunması. Tek olumsuz yanı ayak tarak parmakları hizasında taban ve üst kumaş çatlıyor; tabanı bally ile yapıştırıp kumaşı da köşkerde diktirip kullanmaya devam ediyorum:) Fiyatına göre başarılı.

GittiGidiyor
    Grisport Unisex Outdoor Trekking Bot 10694 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/grisport-unisex-outdoor-trekking-bot-10694-323549990

Bunun dışında Salomon Discovery Gtx modelinde Salomon'un Contagrip tabanı mevcut ve tatmin edici şekilde iyiydi. Ayrıca bu modelin ısı yalıtımı da güzel, incelemenizi öneririm. Şekil olarak şehir içinde kot pantolon altına da yakışıyor.

www.amazon.de
    SALOMON Discovery GTX Wandern Stiefel - AW15-46.6: Amazon.de: Schuhe & Handtaschen
    https://www.amazon.de/Salomon-Discovery-Herren-Trekking-Wanderstiefel/dp/B016DFJ53I

• @eyoruk

Bende TNF vibram taban var, daha bir kere kaydığımı hatırlamıyorum. Çivi gibi yere yapışıyor. Vibram'ın kaydığını sizden duyuyorum. Daha önce de şahit olmadım.

Ama kaymama konusunda Vibram dan daha kralı Salomon'un contragrip tabanı. Asfalt, fayans, parke ne varsa koşarak gidiyorum en ufak kayma yok. Hele ıslak zemin üffffTutkal misali yapışıyor.
  • quote:

@eyoruk

Bende TNF vibram taban var, daha bir kere kaydığımı hatırlamıyorum. Çivi gibi yere yapışıyor. Vibram'ın kaydığını sizden duyuyorum. Daha önce de şahit olmadım.

Ama kaymama konusunda Vibram dan daha kralı Salomon'un contragrip tabanı. Asfalt, fayans, parke ne varsa koşarak gidiyorum en ufak kayma yok. Hele ıslak zemin üffffTutkal misali yapışıyor.

Nasıl ya ? Ee niye kime sorsam okusam kayar şehirde diyorlar ? Yani tabi durduk yere kaymıyor da parlak ,ıslak zeminlerde fayans mermer üzerinde kayıyor deniyor ? Nedir bu işin aslı ya ? Beşktaş da adrenalin outdoor da eleman da böyle söyledi Kadıköy K2 outdoor daki elemen da.

Benim kışlık bir ayakkabı almam lazım aslında 2 aylığına da olsa.

Çek ile alayım desem Merrell J09537 modeli var ama o da çok kaba sıradan geldi görünüş olarak.
    www.fargos.com.tr
    http://www.fargos.com.tr/merrell-j09537-erkek-outmost-vent-waterproof

The North Face Litewave Ampere Ii Ayakkabı
    www.maceracumhuriyeti.com
    Macera Cumhuriyeti Outdoor Ürünler - Outdoor Ayakkabı Kamp
    http://www.maceracumhuriyeti.com/The-North-Face-Erkek-Litewave-Ampere-Ii_30884.html#0
    www.karspor.com.tr
    Türkiye'nin Lider Kayak, Snowboard, Outdoor, Kamp ve Spor Malzemeleri Online Satış Sitesi
    https://www.karspor.com.tr/-8219

The North Face Litewave Fastpack Ayakkabı

The North Face Storm Hike Gore-tex Ayakkabı

Bunların hangileri tam kışlık emin olamadım doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 4 Şubat 2018; 11:50:50 >

• @eyoruk

Bunların hepsi baharlık aslında, ağır kış şartlarında pek dayanmaz, bileği açık da olduğu içinde ısınma da sorun olur.
  • Ağır kış şartı yok ki ama İlkbahar da yaklaşıyor hafif soğuk havalarda giymek için.Ne tam yazlık ne tam kışlık.

Ama tabi önce kışlık ayakkabı almam şart demişim.Sonra bu ayakkabılara dönmüşüm Suç benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 4 Şubat 2018; 21:53:40 >
  • quote:

Ağır kış şartı yok ki ama İlkbahar da yaklaşıyor hafif soğuk havalarda giymek için.Ne tam yazlık ne tam kışlık.

Ama tabi önce kışlık ayakkabı almam şart demişim.Sonra bu ayakkabılara dönmüşüm Suç benim.

Yapıştır merrel gitsin

• quote:

quote:

Ağır kış şartı yok ki ama İlkbahar da yaklaşıyor hafif soğuk havalarda giymek için.Ne tam yazlık ne tam kışlık.

Yapıştır merrel gitsin

Sen de en beğenmediğimi dedin ya
    Diğerleri kötü mü ?

• quote:

quote:

quote:

Yapıştır merrel gitsin

Diğerleri kötü mü ?

Merrel ayakkabı da tnf den çok daha iyi çünkü ayakkabı yapıyor adamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yapıştır merrel gitsin

Diğerleri kötü mü ?

Merrel ayakkabı da tnf den çok daha iyi çünkü ayakkabı yapıyor adamlar.

Yazdığını yapacaktım geçen hafta..Merrell yapıştıracaktım..Telluride Mid Waterproof modelini..Fakat numarası kalmamış .43 de olmadı bana..

Yazık oldu

• Hocam merhabalar. Gelecek sene 1 yıllığına almanya-frankfurtta bulunacağım. Zorlu kış şartları olacağını düşündüğümden kışlık yağmur ve rüzgar geçirmeyen bir mont almayı düşünüyorum. 600liraya kadar bütçem var belki 700olabilir. Aldığım monta bağlı tabi. Bu özelliklere göre önerebileceğiniz mont var mıdır türkiye şartlarında? ya da oraya gittiğimde mi almamı önerirsiniz. Bİr de model ve/veya marka önerebilirseniz çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cansinos

Hocam merhabalar. Gelecek sene 1 yıllığına almanya-frankfurtta bulunacağım. Zorlu kış şartları olacağını düşündüğümden kışlık yağmur ve rüzgar geçirmeyen bir mont almayı düşünüyorum. 600liraya kadar bütçem var belki 700olabilir. Aldığım monta bağlı tabi. Bu özelliklere göre önerebileceğiniz mont var mıdır türkiye şartlarında? ya da oraya gittiğimde mi almamı önerirsiniz. Bİr de model ve/veya marka önerebilirseniz çok iyi olur.
    Şimdi Euro 6 lirayı geçti. Hani ordan alsanız daha uygun olur mu bilemedim? Türkiye'ye göre daha fazla çeşit olacağından eminim.

Geçen sene 600-700 olan montlar şimdi 1.500 olmuş.

Bütçenize en uygun ve sizi koruyacak mont.

Solognac sibir 500. Kendi sitesinde 90 euro. Türkiye'de decatlon da 500-600 arası alınabiliyordu.

• Sibir 500ü decathlon mağazalarında bulamadım maalesef. 3in1 montlar hakkında ne düşünüyorsunuz peki?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.