Şimdi Ara

kitabı gerçek kitapçıdan almak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kitap seçerken büyük kitapçılara gidip örn (dr, nezih il.) gözümle kitapları tarayıp uygun gelen kitabı oradan alıyorum. 5-10 tl yerine göre 20 tl daha pahalıya mal oluyor ama beni kitaplarla tanıştıran o kitapçılar olmuş oluyor. sanalda böyle bir seçenek yok varsa da kısıtlı. kitabın adını alıp sonradan internetten sipariş vermek gibi küçük esnaf zihniyetliliği yapmıyorum zira benim gibi kişiler sayesinde o tür yerler hizmet veriyor.

böyle düşünen bu eylemi yapan var mı?

burada diyorumki ben kitabı kitapçılardan alıyorum orada kendime uygun olup olmadığını anlayıp oradan alıyorum. oradan işimi halledip kitap ismini alıp internetten sipariş vermiyorum olay bu. yoksa bana ne sanal sitelerden sipariş verenlerden keza ben de sipariş veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 13 Nisan 2019; 12:34:13 >

• Lüks falan değil saydıkların. Sanki her tatilde yurt dışına kaçıyormuşum, altımda son model arabaya binlerce TL vergi yatıyormuşum gibi yazmışsın. Ülkenin berbat ekonomisi var diye en fazla 400 birime satılan PS4'ü lüksten saymışsın. iPhone ve PC'yi çok uzun süredir kullanıyorum. Zamanında ödediğim paraları bugüne kadar takside bölsen aylık çok az ediyor. Hala öğrenci olduğumdan aradaki fiyat farkları benim aileme maddi sorumluluk bilincimde olduğumu gösterir. 10 liram cebimde kalır kitabımı okurken yanında kahvemi içerim. Sanki yayınevinin parasından kesiliyor.
  • Beğendiğim kitapları internetten alıyorum çünkü aradaki farka bir öğün karnımı doyururum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sp!deR

Beğendiğim kitapları internetten alıyorum çünkü aradaki farka bir öğün karnımı doyururum.
    dostum geçmişine baktım iphone 7'ye sahipmişsin + pc + ps4 exclusive oyunları oynuyorsun 1 dkmı aldı bunları çıkarmak.

bu senin küçük esnaf zihniyetli olduğunu gösterir. lüks tüketime milyarlar verip bir kitaba 10 tl fazla vermemenin başka açıklaması olamaz.

seni burada şahıs olarak eleştirmiyorum istediğini yapabilirsin konu o değil, konu biz türkler maalesef.
  • Lüks falan değil saydıkların. Sanki her tatilde yurt dışına kaçıyormuşum, altımda son model arabaya binlerce TL vergi yatıyormuşum gibi yazmışsın. Ülkenin berbat ekonomisi var diye en fazla 400 birime satılan PS4'ü lüksten saymışsın. iPhone ve PC'yi çok uzun süredir kullanıyorum. Zamanında ödediğim paraları bugüne kadar takside bölsen aylık çok az ediyor. Hala öğrenci olduğumdan aradaki fiyat farkları benim aileme maddi sorumluluk bilincimde olduğumu gösterir. 10 liram cebimde kalır kitabımı okurken yanında kahvemi içerim. Sanki yayınevinin parasından kesiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 27 Mart 2019; 22:15:27 >
  • Ne dediğini çok anlamadım seni kitaplarla tanıştıran neden o kitapçılar oluyor? Orada mı karar veriyorsun hangi kitabı alacağına?

Öyle bir yazmışsın ki internetten kitap alanlar sanki vergi kaçırıyor.
  • Asıl kitapla seni internet tanıştırır. Eğer yazara çok hakim değilsen veya kitabı başka biyerde duymamış isen ya kitabın görünüşüne ve arkasında yazan yazıya göre alıcaksın ya da yine telefonu çıkarıp internetten bakıcaksın hem nasıl bir kitapçı olursa olsun sınırlı bir kitap sayısına sahip olucak fakat internette binlerce çeşit kitabı onlarca farklı sitede çok kısa sürede karşılaştırabilirsin. Kısacası bir kitanı almak internetten hem daha ucuz hem daha pratik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi yönden orta gelirliyim ve giderlerimi iyi hesaplamam gerek. O yüzden neresi ucuzsa oradan alırım. Kitabın aciliyeti olmadığına göre beklerim kargoyu da.
    Ancak güler yüzlü temiz esnaf ise gider oradan da alırım ki o da işini yapsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kitapçıdan bakıyorum tanışıyorum, internetten alıyorum
  • Yavşak sahaflara ve lüks avmlerdeki dükkanın kirasını size kitleyen kitapçılara para kaptırmayın. Kitap satan yerlere tapınak muamelesi yapıp tabulaştırmanın anlamı yok. Yasal yoldan nerde en ucuza buluyorsanız ordan alın.
  • hemen anlamadan atlayanlar olmuş. arkadaşım madem anlamıyorsun neden kesin yorum yapıyorsun... burada diyorumki ben kitabı kitapçılardan alıyorum orada kendime uygun olup olmadığını anlayıp oradan alıyorum. oradan işimi halledip kitap ismini alıp internetten sipariş vermiyorum olay bu. yoksa bana ne sanal sitelerden sipariş verenlerden... insanı hasta edersiniz siz yemin ediyorum şurada ağzımızın tadıyla bir konu açalım dedik damlayanlara bak hele....
  • Kitapcilarda ruhum daralıyor benim sacma sapan dizilimler sagdan soldan gecen insanlar cistak cistak muzikler vs

Kutuphaneler ve İnternet candir

Ayrica ucuza alabilecekken niye pahaliya alasın icin icin bunu sende biliyorsun ama kendini bastirmak icin kucuk esnaf zihniyeti vs diyip asagiliyorsun kampanyalarla dra oranla bazen yuzde 50 ucuza almak mümkün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leingrad

Yavşak sahaflara ve lüks avmlerdeki dükkanın kirasını size kitleyen kitapçılara para kaptırmayın. Kitap satan yerlere tapınak muamelesi yapıp tabulaştırmanın anlamı yok. Yasal yoldan nerde en ucuza buluyorsanız ordan alın.
    Reyiz harbiden bu sahafci takimindan olup 1 tane kitap okumamis adamlar var yav

Hatta abartmiyorum hayatimda 1 tek duzgun sahaf gormedim

Ulan insan o kitaplarin tozunu yutsa azicik edeplenir sadece arka sayfasini okusa kültürlenir yok

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kitapcilarda ruhum daralıyor benim sacma sapan dizilimler sagdan soldan gecen insanlar cistak cistak muzikler vs

Kutuphaneler ve İnternet candir

Ayrica ucuza alabilecekken niye pahaliya alasın icin icin bunu sende biliyorsun ama kendini bastirmak icin kucuk esnaf zihniyeti vs diyip asagiliyorsun kampanyalarla dra oranla bazen yuzde 50 ucuza almak mümkün
    Ben de sanaldan sipariş veriyorum olm mesele o değil. Adam yazmış zaten kitabı reelden beğenip sanaldan sipariş vermek mesele bu. Artık anlamayana kazma kürek girecem...

• 3-4 farklı internet sitesini kullanıyor en ucuzundan alıyorum
  • Nadiren kitapçıdan yada sahaftan kitap alırım.Nedeni internetteki fiyatın üzerine bir de Kargo ücreti koyduklarını öğrendim.
    Geçen gün normal bir kitapçıda dolaşırken 'Ursula ablamızın Mülksüzler ' kitabını gördüm. Okumadığım ama çok merak ettiğim bir kitaptır. Raftan çekip sayfaları karıştırdım.Birkaç paragraf okudum sonra Tamam bunu alıyorum dedim kendi kendime. Kasaya geldim kitabı koydum Dııt etti sonra kasiyer ' 45 Türk Lirası ' dedi..
    Ben kıza bakarak ' ohaa bu bu kadar pahalı mı ya ' dedim.Evet dedi.Az dur internete bakayım dedim.Kitabınabak.com dan bakınca kitabın fiyatı max.32 TL olduğunu gördüm ve kasiyere de bunu gösterdim.İyi de bunu kargo ücreti de var ama dedi.Tartışmadan kitabı aldığım rafa koydum.Usulca kitapçıdan çıktım.
    Daha kitapçıdan kitap almam

• Nerdeyse hiç kitapçıya gitmem. Genellikle sevdiğim türleri internetten araştırır, tavsiye alır, konularını okurum. Sevdiğim yazarların kitaplarını da keza. Bir kitapçıya ya da sahafa gidiyorum aradığım kitapların bazıları oluyor bazıları olmuyor, istediğim yayınevi olmuyor, istediğim çevirmenleri bulamıyorum. Tek tek tek defalarca dükkanları arşınlayacağıma (bulma garantisi yokken) ayrı ayrı ödeme yapacağıma, giriyorum Hepsiburada ya (reklamla alakası yok son 2-3 senedir hep oradan alıyorum yırtık, kargo sıkıntısı vs. olmadığı için) tek tek yayınevi, çevirmen seçerek eski kitapları bile sıfır bularak indirimli (dükkan kirası, elektrik, su vs. yok çünkü) ve taksitli şekilde alıp ertesi gün teslim alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 13 Nisan 2019; 8:56:56 >
  • Mutlaka sahaftan sahafa değişir ama tek birşey söyleyeceğim.Geçenlerde Bakırköy istasyondan çıkarken gözüme Tuncay Özkan'ın Mit'in Gizli Tarihi kitabı çarptı.Fiyat sordum,önce 30 TL fiyat çekti kitaba,yok hiçbir yerde dedi.Tamam eyvallah dedim,gidecekken 20 ver senin olsun diyor.İstemiyorum dedim,yola devam ederken açtım Nadirkitap'tan baktım 4 TL'ye satıyorlar.Çevrenizde 2-3 tane düzgün hoşsohbet kitapcı varsa gidilir ama böyle açgözlü çok adam oluyor.Almadan dikkat etmek lazım.Avm kitapçılarını da sadece bir kampanya standı veya Can Yayınları'nınki gibi kampanya olursa değerlendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Erencan -- 13 Nisan 2019; 12:55:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leingrad

Yavşak sahaflara ve lüks avmlerdeki dükkanın kirasını size kitleyen kitapçılara para kaptırmayın. Kitap satan yerlere tapınak muamelesi yapıp tabulaştırmanın anlamı yok. Yasal yoldan nerde en ucuza buluyorsanız ordan alın.
    bırak hocam , alsınlar. böyleleri pahalı alacakki, biz ucuz alalım. herkes ucuz alırsa firmalar para kazanamaz

@avcılarınavcısı teşekkürler hocam, sayende ucuz kitap alıyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.