Şimdi Ara

Kitap çıkarmak istiyorum, yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kitap çıkartmak istiyorum ancak bu işe girişmeden önce kafama takılan bazı sorular var. Herkes vermiş olduğu emeğin karşılığını almak ister tabi bu yüzden işin parasal kısmıyla ilgili bir kaç sorum olacak. Benim gibi bu işle yeni uğraşanlara yönelik kitap basım işini yapan bazı firmalar var, örneğin 160-200 sayfalık bir kitabın 1000 adetlik basımı için en iyi pakette istemiş oldukları fiyat 3000-4000 civarlarında.

-Merak ettiğim şey şu, diyelim ki kitabımızın basımı yapıldı, bu kitabın içeriği iyi olsa dahi 1 senede 1000 adetinin satılma ihtimali çok mu düşüktür, bu firmaların bu anlamda pek bir katkısı yok mudur?

-İkincisi kitabın fiyatı diyelim ki 20 lira olarak belirlendi ve 1000 adetin tamamı satıldı bu durumda bana sağlayacağı kar ne kadar olur?

Dilerim bu işlerde tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkürler.

• Daha önceden konuştuk forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz. Yayınevi ile imzalayacağınız sözleşmede belirlenen tutar Size ödenir, dağıtım işini yayınevi yaparsa daha iyi, eğer bin baskı tükenirse ikinci baskıyı indirimli alma şansınız var. Tabii son dönemde neler değişti bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Şubat 2014; 1:18:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası kitabının tutarlılığına bağlı birçok yayınevleri farklı sözleşmeler yapıyorlar gidip konusman lazım ve ne hakkında kitap cikartacaksn ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap içeriği nasıl ? 20 tl yi örnek olarak mı söyledin? 200 sayfalik kitap 20 tl ye zor satılır gibi. Umarım yaparsın. Bastırsan öm ile ulaş almak isterim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn. simo hayha; ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ederim, kitabım çıkınca inşallah size hediye olarak ben gönderirim.

kitabın içeriği kısa sözlerden, aforizmalardan oluşuyor. Bazı yerlerde kazansan kazansan 600 lira ancak kazanırsın gibi yorumlar okudum. Eğer iş bu kadar kötüyse boşuna o kadar kitap bastırmanın bence anlamı yok. Kafa yorduğunuz bir emeğin bu kadar değersiz olması üzücü birşey. 20 lirayı rastgele verdim, amacım sadece 1000 adet satıldığında ortalama bu işten ne kadar para kazanılabileceği, mesela 10000 veya 5000 gibi. Bu firmalar acaba sözleşmelerde sabit bir yüzde mi kullanıyorlar, onu bilsem ordan da bir hesap yapılabilir.

bu ara sözlerimden bir örnek;

Yitik!

Nhayetinde ölümün çıkmazında olan bir hayatta kaybolmuşların hayal kırıklığı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikirca20 -- 2 Şubat 2014; 11:58:26 >
  • alikirca20 A kullanıcısına yanıt
    Orta halli bir yayınevi yazara en fazla %12 verir. Yani sizden bir beklentisi olmadan kitabı basacak yayınevlerinden bahsediyorum. Diyelim beşten fazla kitabınız var, atıyorum doğan kitap basıyor sizin kitapları, altıncı kitap için -hatta her bir kitap için- artabilir.
    Tamamen örnek olarak verdim.
  • İşler şöyle yürüyor benim bildiğim;
    Elinde ki eserin sana ait olduğunu garantiledikten sonra, yayınevlerine gönderiyorsun.
    Beğenip de yayınlamak isteyen olursa, seninle bi anlaşma yoluna gidiyorlar.
    Buna göre, elde edilecek cirodan sana pay veriyorlar, ama kitabında tüm masraflarını (basım, dağıtım) karşılıyorlar..
    Bu pay ilk başlarda %10-15 olabilirken, ileride artmakta.

Eğer iyi bir yazarsan kendini belli edersin hocam, merak etme.
    Çoğu yazar, meslek hayatının ilk yıllarında hep reddedilmiş, başarısızlığa uğramıştır.
    Yaşınızı bilmiyorum ama hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda tüm söylediklerimi unutabilirsin..

Para için kitap yazacak birisi asla başarılı olamaz!
  • tomthejeer

herşey tabi ki para değil üstelik yukarıda yazdım işin altında sonuçta bir emek var, mesele sizden istifade edecek olan birisinin son kuruşuna kadar buna değer diyebilmesidir, eğer bunu diyeceklerse siz zaten onu haketmişsinizdir. bir de senin düşünemediğin mevzular da var tabi, para ister kabul et ister kabul etme istenmeyen başka işlerde çalışma mecburiyetini ortadan kaldırıp insana daha fazla özgürlük sunar, bu özgürlük de sana daha fazla yazma ve sevdiğin işi yapma imkanı sunar, klasik suçlamalar yapmadan önce biraz daha gerçekçi olmayı dene derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikirca20

tomthejeer

herşey tabi ki para değil üstelik yukarıda yazdım işin altında sonuçta bir emek var, mesele sizden istifade edecek olan birisinin son kuruşuna kadar buna değer diyebilmesidir, eğer bunu diyeceklerse siz zaten onu haketmişsinizdir. bir de senin düşünemediğin mevzular da var tabi, para ister kabul et ister kabul etme istenmeyen başka işlerde çalışma mecburiyetini ortadan kaldırıp insana daha fazla özgürlük sunar, bu özgürlük de sana daha fazla yazma ve sevdiğin işi yapma imkanı sunar, klasik suçlamalar yapmadan önce biraz daha gerçekçi olmayı dene derim.

Düşünemediğimmiş.. Hadi Ya.. Ben zaten yazdıklarımı sevabına veriyorum, evde de taş kaynayıp yiyorum...

Franz Kafka'nın hayatını oku derim sana. Ve tabii hayatından sonrasını da.
    Attığın mesajdan anlıyorum ki, yaşın oldukça genç, sana birkaç tavsiyem var..

Bu işe menfaat işi olarak bakma. Yani şöyle düşünme; 'Ben 80 saat uğraşıp 150 sayfalık bir şey çıkardım ortaya bunun karşılında xx lira para kazanmalıyım.. O zaman emeğimi alırımm..'

Hayır evladım! Sen emeğini ancak ve ancak okuyucuya kendini kabul ettirdiğinde alırsın.
    Para 3.4. plandadır ve elbette sen okuyucuya kendini kanıtlarsan, edebi eserlerin beğeniye ulaşırsa, para da kazanırsın.

Diyeceğim son bir şey var. Türkiye de ya çok iyi bir aileden geleceksin, ya arkanda birileri olacak, ya da tam okuyucunun şerbetine göre yazacaksın..

Yoksa aç kalırsın. Çok ciddiyim. Yazarların çoğu fakirdir Tr de.

• bence %12 az değil 2000 tl lik satış yapılsa 200 den fazla birşey,tabi kitap güzelse ünlü olmada cabası
  • tomthejeer

yaşım küçük değil merak etme, paranın 3. 4. sırada geliyor olması demek benim burada onunla ilgili soru sormamı hatalı kılmaz, ikincisi aynı şekilde paranın hesabını yapmış olmak beni değersiz bir yazar da kılmaz, çünkü herkes en başta kendisinden emindir, kimsenin kimseye kafasına silah dayayıp zorla kitabını sattırdığı da yok sonuçta, beğenilirse zaten devamı gelecek, zaten devamı gelecek olan birşeyin hesabını yapmak da gayet normal birşey, sanki ortada bir dolandırıcılık işi varmış gibi parayı duyar duymaz arabesk tadında bir sitemde bulunmana gerek yoktu.
  • Bende isterdim doğrusu yazar olmak
  • Gün geçmiyor ki bir kişi daha yazmaya heves etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaxx

Gün geçmiyor ki bir kişi daha yazmaya heves etmesin.

Kötü bir şey midir bu?
  • Benim merak ettiğim de o kadar emek verip yazdık, öncelikle bu kitabın kendimize ait olduğunu resmileştirmemiz için yapmamız gereken işlem ne, bunun tutarı ne? Sonra internetten yayınevlerinin mail adreslerine mi postalayacağız, ciddiye alıp okurlar mı yoksa ilk sayfalarına göz mü atarlar sadece o da bilinmez, çoğu kitabın ilk sayfaları biraz yavan olur sonuçta.
  • Merhaba GencayA, kitabın kendimize ait olduğunu kanıtlama kısmını 3 sene önce fazlasıyla araştırdım. kesin ve garanti olan tek yöntem yazdığınız kitabı A4 kağıda çıktı alarak noterden tasdik yaptırmanız. noter her sayfaya o günün tarihini attığı için, kitabınız kötü niyetli insanların eline geçtiğinde bu noterin kaşesi ile kendi kitabınız olduğunu kanıtlayabiliyorsunuz ve sizden başka hiç kimse bu kitap üzerinde hak iddia edemiyor. ama ne yazık ki (özellikle de kitabınızın sayfa sayısı fazla ise) bu çok pahalı bir işlem. çünkü noter sayfa sayısına göre fiyat belirliyor. diğer alternatif ise, ben bunu bir yayınevinin sahibinden öğrendim ve herkese iletmeye çalışıyorum. A4 kağıda döktüğünüz kitabınızı zarar görmeyecek şekilde bir paket yapıp iadeli taahhütlü olarak kendi adresinize posta yapıyorsunuz. gönderi makbuzu ve imzaladığınız nüshayı mutlaka saklayıp paketi de kesinlikle açmıyorsunuz. bu da ikinci yol olarak bana söylendi. bunun üzerinde de tarih olduğu için kanıtlama imkanına sahipsiniz. diğer bir konu ise, yayınevlerinin mail adreslerine göndermeniz kısmı. evet bütün yayınevleri bu şekilde mail adreslerine göndermenizi ve gözden geçirmek istediklerini söylüyorlar. ama ne derece ve ne kadar ilgilenirler bu tartışılır. umarım yardımcı olabilmişimdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: AynSally

Merhaba GencayA, kitabın kendimize ait olduğunu kanıtlama kısmını 3 sene önce fazlasıyla araştırdım. kesin ve garanti olan tek yöntem yazdığınız kitabı A4 kağıda çıktı alarak noterden tasdik yaptırmanız. noter her sayfaya o günün tarihini attığı için, kitabınız kötü niyetli insanların eline geçtiğinde bu noterin kaşesi ile kendi kitabınız olduğunu kanıtlayabiliyorsunuz ve sizden başka hiç kimse bu kitap üzerinde hak iddia edemiyor. ama ne yazık ki (özellikle de kitabınızın sayfa sayısı fazla ise) bu çok pahalı bir işlem. çünkü noter sayfa sayısına göre fiyat belirliyor. diğer alternatif ise, ben bunu bir yayınevinin sahibinden öğrendim ve herkese iletmeye çalışıyorum. A4 kağıda döktüğünüz kitabınızı zarar görmeyecek şekilde bir paket yapıp iadeli taahhütlü olarak kendi adresinize posta yapıyorsunuz. gönderi makbuzu ve imzaladığınız nüshayı mutlaka saklayıp paketi de kesinlikle açmıyorsunuz. bu da ikinci yol olarak bana söylendi. bunun üzerinde de tarih olduğu için kanıtlama imkanına sahipsiniz. diğer bir konu ise, yayınevlerinin mail adreslerine göndermeniz kısmı. evet bütün yayınevleri bu şekilde mail adreslerine göndermenizi ve gözden geçirmek istediklerini söylüyorlar. ama ne derece ve ne kadar ilgilenirler bu tartışılır. umarım yardımcı olabilmişimdir...

Çok teşekkürler gerçekten yardımcı oldunuz, 2. yöntem de iyiymiş gerçekten ama 1. yöntem daha garantili gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.