Şimdi Ara

KİTAP DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda bir arkadaşımın başına gelen bir olayı aynen paylaşmak istiyorum sizlerle..

Büyük bir yayınevinin adı üzerinden hareketle sahte bir kurumsal görünüme bürünmüş olan
    bahse konu firma önce sizi iş yerinizden ya da bir şekilde elde ettiği mobil numaranızdan arayıp kitap tanıtımı için randevu talep ediyor.Kabul etmeseniz bile kısa süre sonra da defalarca arayıp aynı talebi sürdürüyorlar. Tanıtımı kabul edince de prezentabl bir şirket elemanı size kitapların resimlerinin olduğu katalogları gösterip fiyat bilgisi vermeden seçim yapmanızı rica ediyor. Bir yandan da rutin bir form olduğunu iddia ettiği bir forma isim ve adres bilgilerinizi alıp imza atmanızı istiyor.Ardından da dışarda bekleyen elemana kitapları getirtiyor. Buraya kadar herşey normal...

Size imzalattığı evrak aslında bir sözleşme. Üzerinde 14 gün cayma hakkınız olduğu vb bilgiler var evet ama o 14 gün içinde sizinle asla iletişm sağlamıyorlar. Telefonlara ulaşamıyorsunuz. Bir şekilde ulaşsanız yalan dolanla 14 gün sonrasına denk gelecek şekilde öteliyorlar. 14 gün geçtikten sonra da ulaşmanız kolaylaşıyor.Ödemek zorunda olduğunuzu evrakta bilgilierinizin bulunduğunu söyleyip kestirip atıyorlar.

İcraya verin nasılsa itiraz ederim sonra da mahkemede hesaplaşırız diye düşünebilirsiniz. Şayet icraya verseler bile tebligatı yakalamanız gerek. Çoğu yerden tebligatın muhtrarlıklara bırakıldığını ve kişiye tebliğ edilmiş kabul edildiğini öğrenebilrisiniz. İtiraz sürecini kaçırınca mahkeme, harç vs. masraflar ve kaybettiğiniz taktirde karşı tarafın avukat masrafları vs. derken kitap için biçilen değer daha ödenesi geliyor ve göz göre göre kazıklanmayı kabul etmiş oluyorsunuz.

Bu şekilde gelen olursa siz siz olun asla teslim almayın. Evrak doldurmayın ve imza atmayın.

• Arkadaşlar üniversitelere açılan stantlardan da hiçbir şekilde kitap almayın.

Ablamı uyarmama rağmen iki set satın aldı ve borç bitmiş olmasına rağmen iki ay daha ödeme yapmasını istediler.

Sözleşmeleri de kendi isteklerine uygun hazırlıyorlar.

* Enflasyon oranında ek ücret talep edilebilir. Gibi saçma bir madde ile taleplerini ortaya koyuyorlar ve ne yazık ki devlet buna çözüm bulamıyor.

İdefix, kidega gibi sitelerden bitirdikçe yenisini alarak gidin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bir kitap kaç para ki senet sepet mahkeme icra işlerine kadar gidiyor olay

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Ulan bir kitap kaç para ki senet sepet mahkeme icra işlerine kadar gidiyor olay
    üniversitede bir sanat kitabı almıştım. kaç tlydi hatırlamıyorum ama 130 140 gibi. birisi bunlardan bi kaç tane alsa ve taksit yapsa cok uzun süre öder. o kitaplardan her yerde bulunmuyor. d&r gibi yerlerdeyse hiç yok.
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın allasen :)) 2000 lira olsun hadi. Ne mahkemesi, ne senedi sepeti?

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Hocam yapmayın allasen :)) 2000 lira olsun hadi. Ne mahkemesi, ne senedi sepeti?
    ben konuya hakim degilim sadece bir ogrenciye gore pahali setlerin olabilecegini söylemeye geldim =) tabi ki senet vs imzalanmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikkat!!! DOLANDIRICI
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.