< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 27 Ekim 2019; 21:45:12 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 27 Ekim 2019; 21:45:12 > |
iyi uyanmışsın knk. forumda da hep yazıyorlar avmde falan buluşun diye. öyle yapmak lazım sanırım
|
Sene 2004 kadikoy saray muhallebecisinde oturuyoruz arkadasla, o zaman nokia 6600 almisim. İyi giyinimli biri geldi yanimiza "kusura bakmayin sarjim bitti birini acil aramam lazim sizin tlf da arayabilir miyim" dedi bende biraz tereddut edince adam oturdugu masa da ki monitoru gostererek "isterseniz sizde kalsin" dedi.. o zaman icerde telefon dogru duzgun cekmiyordu. Adam bi anda kayboldu dedik tlf gitti ama monitor var kutuyu actik ki agirlik yapsin diye demir koymus.. Hayatimda ilk ve son dolandirilmam oldu
Gecen sene sahihinden kardesimin laptop satisa koydum bir ust modelini alacaz aynisindan bende de vardi, biri aradi aynen bu tarz diyalog, maltepe findikli ya gittim ama ben oncesinden plan yaptim. Benim laptobun kutusuna agirlik olsun diye insaattan demir koyup birde a4 kagi da sen tam o.c sin yazdim.. asil pc araba da bagajda duruyor, adam beni aradi iste gelemedim siz orda bufede oturun kardesm gelecek filan, sonra aradi iste kardesim yanlis yere gitmis siz oraya gidin filan. Ben disari ciktim elimde kutuyla giderken biri bana adres sorma bahanesi ile kutuyu elimden kapip kacti ama ben renk vermedim.. Sonra adama mesaj attim tebrik ederim guzel plandi ama hayvan terli diye.. En cok o kutuyu acip yuz ifadelerini gormek isterdim |
5 sene Sultangazi'de yaşadım. Oranın insanlarıyla bırakın ticaret yapmayı, arkanızı bile dönmeyin. Zaten sokağa çıksanız 5 insandan 4 ü suriyeli diğer 1 kişinin tipi bozuktur. Allaha şükür kurtuldum o semtten. Geçmiş olsun
|
Öncelikle Geçmiş olsun
Diğer konuda da bu konuda da olduğu üzere Şayet bir Satıcı Alıcının ayağına malzeme götürüyorsa Büyük İhtimalle Eşyasını ederinden fazlaya satmaya çalıştığı için sahibinden yada dh - letgo gibi yerlerde alıcı bulamayıp, bulduğu ilk ciddi alıcıya da fahiş fiyattan satmaya calısıyor sorun tamamen bundan kaynaklı bana göre Yoksa 6.5k 'lık bir laptopu alıcının ayağına götürmesiniz. ya ordan 500 lira ederinden yüksek fiyata satacagım diye cezbolmuşsunuzdur yada uzun süre alıcı bulamamışsınızdır. Genelde mantık ben bu laptopu 2 yıl once 4.000 TL'ye aldım ama dolar arttı şimdi laptopun sıfırı x firmada 7.000 TL. e benim pc'im de temiz ben bunu 6 dan 6.5 dan okutur üzerine koyar yeni nesil alırım oluyor malesef. Çoğu forumda bu şekilde. ekran kartı fiyatları da aynı şekilde adam 2 yıl kullanmıs 3.200 liraya aldığı 1080ti yi 3.250 TL den ilana koyuyor. Sonra alıcı bulunca da yapışıyor. Siz malınızı araştırıp ederinden koyarsanız böyle birşey de başınıza gelmez. Bir AVM'de ATM'nin önünde buluşursunuz sonrasında karşıdan aldıgınız parayı atm ye yatırır gerçekliğini kontrol edersiniz ve alış-veriş gerçekleşir. FIrsatcılık yapacağım derken eldekinden de olmayın !! |
Ben de zamanında 4500 liraya sattığım cihaz için birisi sahibinden üzerinden iban istedi ben de sorgulamadan attım adam sonra yolladım parayı dedi bi baktım hesaba 4500 lira bi afalladım noluyor para geldi üründe bende duruyor elim ayağım bi dolandı nasıl güvendi yolladı diye, hemen aradım adamı dedim para gelmiş ben ürünü yollayacağım bu gün, adam da gayet sakin olarak problem değil yarında yollayabilirsiniz dedi, ben üzerime yük binmiş gibi işten izin alıp fırladım kargoya ve ürünü yolladım kargo kağıdının resminide adama attım şükür sağ salim ulaşmış cihaz 1 gün sonra, ama parayı atan adamken adamın yerine tedirgin olan ben oldum niyeyse sonrasında da 10 bin liralık bir telefonumda dolandırıldım arkadaşın anlattığına benzer bir yöntemle
|
Plakasiz fluence falan bu dolandiricilik degil bobrek.avi bile olabilirdi. Iyi yirtmissin.
|
Başımdan geçen bir olay...
Malum sitede ilan açtım 3 4 gün ilan kaldı. Baya pazarlık edildi istenilen fiyat gelmeyince vermedim. Son biri aradı telefon için ufak tefek bilgiler sordu akşam alıyorum dedi. (hiç pazarlık yapmadı. Kıllanmıştım) Aradığı numara sabit numara sözde kendi de esnafmış. Neyse akşam oldu aramadı. Aradım ufak bir işim var dedi. Yarım saat sonra buluşalım dedi. Çıkmadan aradım benim işim uzun sürecek bir yakınım gelecek bakacak cihaza dedi o anlar benden daha iyi dedi. Neyse dediği yere şahsi aracımla gittim. (aynı ilçe içerisinde). Adamı aradım. Geldiğimi söyledim(Tabi daha sonra sabit değil normal numaradan aradı.) araba ne plaka ne söyledim. Arkadaşım yakınınızda hemen gelir dedi. Soğuk bir gündü. Max 20 yaşlarında bir velet geldiğini gördüm dikiz aynadan. Camı açtım kibarca gelin arabada bakın cihazıma dedim. BEN KİMSENİN ARABASINA BİNMEM dedi. Ben de memurum dedim bizden zarar gelmez dedim. Neyse ben çıktım dışarı akşam 9 gibiydi. Cihazı kurcaladı 1 dk sürmedi bireyleri bahane etti. Yok sensör çalışmıyor dedi. Yanımda aynı cihazdan bir tane daha vardı onu da gösterdim. cihazı almıyorum dedi. Tamam dedim. Sonra adamı aramadım. Ertesi gün Kocaeli den kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs aradı. Bir çete yakaladık. Elindeki kağıtta sizin de telefonunuz var siz para kaptırdınız mı dedi yok dedim. Meğer adam cihazları alıyor sahte para veriyormuş. Ben de kıl payı kurtarmıştım... Tecrübe Arayan kişi pazarlık yapmıyorsa. Geleceği yere başka birini yolluyorsa. Farklı numaralardan arıyorsa cihaz hakkında detay sormuyorsa UZAK DUR. |
I into007 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
https://forum.donanimhaber.com/dolandirildim-siz-de-magdur-olmayin--127698693 Burada dursun. Millet görsün. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 28 Ekim 2019; 13:58:21 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi into007 -- 28 Ekim 2019; 14:9:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 28 Ekim 2019; 14:44:57 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 28 Ekim 2019; 14:42:26 > |
|
|
|
|
|