Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekleme : Gerçekten yıllardır ürün alıp kullanıp satarım, böylesi bir olay yaşadıktan sonra geçmişte yaşadığım sorunsuz alışverişlere şükrettim. Aynı şekilde bir satışım olmuştu çünki. Bundan sonra çok daha dikkatli hareket etmek lazım. Alıcı önce havale yapayım falan deyince ufaktan güven hissettim ne yalan söyleyeyim. Aman dikkat.

Arkadaşlar merhaba, uzun olacak ancak lütfen okuyun bana tecrübe olduğu gibi size de olsun. (Öncesinde yaşadığım durumun aynısının yaşandığı bir konu okumuştum bu forumda ve o konu sayesinde dolandırılmaktan kıl payı kurtuldum.)

Elimde satmak istediğim bir laptop var (ilanlarımda mevcut) ve bu laptopu satmak için malum siteye koydum.
    Defalarca arayan vb. oldu anlaşamayıp kapattık ancak en son birisi aradı ve şöyle bir konuşma geçti, (A=Alıcı, B=Ben)

A: Kardeşim merhaba ilgili cihaz için aramıştım, doğru mudur?
    B: Evet, doğrudur buyrun
    A: Kızım mimarlık okuyor çizim için güzel bir bilgisayara ihtiyacı var ve sizin bilgisayarınız yeterince işimizi görecek gibi.
    B: Doğrudur, güncel program ve oyunlarda sorun yaşamadan kullanabileceğiniz bir cihaz
    A: Almak istiyoruz havale/kargo istiyorum ancak bankamın günlük havale limiti 1000₺, size her gün parça parça göndersem 1 haftayı bulur ödemeyi tamamlamak. Elden alsam nasıl olur?
    B: Tabii, buyrun bi çayımı içip test edin isterseniz satın almayın, çayımı içmiş olursunuz.
    A: Gelmesine gelmek isterim ancak hiç vaktim yok bilgisayar dükkanı işletiyorum yanına gelmem çok zor olur, buyur gel sen benim çayımı iç, hem işten anlıyorum bilgisayarını test edip ödemeyi yapıp teslim alayım.
    B: Olur, kendimi ayarlayabilirsem gelebilirim. İş yeriniz nerede?
    A: Sultangazi X Dükkanı, (dükkanın adını vermiyorum çünki dükkan sahibinin bence bu olay hakkında en ufak bir bilgisi yok, tamamen olaya yabancı birisi. çünki böyle bi dolandırıcılık işine giren insan kendi dükkanını ifşa etmez.)

Neyse, gittim ilgili yere, ama giderken kendime soruyorum niye böyle bişey yapıyorum neden ayağına gidiyorum falan diye. Neyse dedim en kötü anlaşamayız dönerim.
    Dükkanın önüne yaklaştım ve aradım adamı, açtı.

B: Söylediğiniz iş yerinin önündeyim, dükkan kapalı görünüyor kepenkleri açılmamış (pazar günü sabah saat 11 suları, büyük ihtimal dükkan sahibi açmamış henüz veya tatil günü.)
    A: Kardeşim şuan ufak bir kardeşimizin evindeyim bilgisayarı bozulmuş format atmak için dükkandan çıktım. Sen 3 dükkan yanda bir çiğköfteci var oraya git otur istersen ben hemen geliyorum.
    B: Tamam gördüm oraya geçiyorum ben o zaman
    A: Tamam ben seni arayacağım

5-10 dakika geçti tekrar aradı beni,

A: Kardeşim benim işim uzun sürecek, olduğun çiğ köfteciye kardeşlerim geliyor onlar alacak sizden cihazı. Birisi bilgisayardan anlıyor o test eder.
    B: Alıcı sensin ama, sonra kardeşiniz test edip bir problem olursa sorumluluk kabul etmem bilginiz olsun.
    A: Sorun yok, 5 dakikaya oradalar.

Tam da bu anda kafamda deli soru işaretleri dönmeye başladı ben neden buradayım neden birilerinin gelip cihazı almasını bekliyorum neden alıcı gelmiyor başkasını gönderiyor falan derken, zank etti beynim ve forumdaki konu aklıma geldi hemen çiğ köfteciden çıktım ve hızlıca uzaklaşıp karşı şeride geçtim yoldan geçen bir vatandaş gibi yürüyerek dükkanı izliyorum ne olacak ne bitecek gelen tipler nası tipler.

Plakasız bi fluence yaklaştı ve içinden 2-3 tane tas kafa diye tabir ettiğimiz bilgisayardan zerre anlayacağını düşünmediğim çocuklar indi (yaşları max 20) ve çiğ köfteciye girdiler ufak bi diyalog döndü 5 saniye sürmedi dışarı çıkmaları ve sağa sola baktılar beni arar gibi. Arabaya binip gittiler.

2 dakika sonra adam aradı,
    A: Kardeşim biz geldik göremedik seni
    B: Hayır oradaydım ama siz yoktunuz ve neden cihazı almaya plakasız araçla geliyorsunuz (ses tonundan anladığım kadarıyla bu adam en aşağı 35 40 yaşında, gelen kekolarda 20 yaşlarında varlar yada yoklar o yüzden adamın gelmediğinden kesin emindim)
    A: Saçmalama kardeşim ne alakası var
    B: Nasıl ne alakası var insanları dolandırmak için bu yolu mu seçtiniz şimdi de ayıp değil mi kaç yaşında adamsın
    A: #$#$# küfürler

Ve kapanış, numarayı arıyorum ve kullanılamıyor diyor.

Bu şekilde dolandırılıp ürününü kaptıran elbette vardır ancak orada yaşadığım gerilim had safhadaydı, ben çıkmadan gelselerdi karşı koysaydım belki o keko görünümlü amiplerden biri kesici alet çıkarıp zorla almaya çalışırken hayatıma bile kastedebilirdi.

Bu adamlar plakasız nasıl geziyor?
    Bir anda numaralarını nasıl kapattırabiliyorlar?
    Her iş için yeni hat çıkarıp anında iptal mi ettiriyorlar?

Ülke gerçekten çok kötü duruma gelmiş.

Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra bu şekilde birileri sizi ararsa direkt olarak kapatın telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 27 Ekim 2019; 21:45:12 >

• Sene 2004 kadikoy saray muhallebecisinde oturuyoruz arkadasla, o zaman nokia 6600 almisim. İyi giyinimli biri geldi yanimiza "kusura bakmayin sarjim bitti birini acil aramam lazim sizin tlf da arayabilir miyim" dedi bende biraz tereddut edince adam oturdugu masa da ki monitoru gostererek "isterseniz sizde kalsin" dedi.. o zaman icerde telefon dogru duzgun cekmiyordu. Adam bi anda kayboldu dedik tlf gitti ama monitor var kutuyu actik ki agirlik yapsin diye demir koymus.. Hayatimda ilk ve son dolandirilmam oldu

Gecen sene sahihinden kardesimin laptop satisa koydum bir ust modelini alacaz aynisindan bende de vardi, biri aradi aynen bu tarz diyalog, maltepe findikli ya gittim ama ben oncesinden plan yaptim. Benim laptobun kutusuna agirlik olsun diye insaattan demir koyup birde a4 kagi da sen tam o.c sin yazdim.. asil pc araba da bagajda duruyor, adam beni aradi iste gelemedim siz orda bufede oturun kardesm gelecek filan, sonra aradi iste kardesim yanlis yere gitmis siz oraya gidin filan. Ben disari ciktim elimde kutuyla giderken biri bana adres sorma bahanesi ile kutuyu elimden kapip kacti ama ben renk vermedim.. Sonra adama mesaj attim tebrik ederim guzel plandi ama hayvan terli diye.. En cok o kutuyu acip yuz ifadelerini gormek isterdim
    Öncelikle Geçmiş olsun

Diğer konuda da bu konuda da olduğu üzere Şayet bir Satıcı Alıcının ayağına malzeme götürüyorsa

Büyük İhtimalle Eşyasını ederinden fazlaya satmaya çalıştığı için sahibinden yada dh - letgo gibi yerlerde alıcı bulamayıp, bulduğu ilk ciddi alıcıya da fahiş fiyattan satmaya calısıyor sorun tamamen bundan kaynaklı bana göre

Yoksa 6.5k 'lık bir laptopu alıcının ayağına götürmesiniz. ya ordan 500 lira ederinden yüksek fiyata satacagım diye cezbolmuşsunuzdur yada uzun süre alıcı bulamamışsınızdır.

Genelde mantık ben bu laptopu 2 yıl once 4.000 TL'ye aldım ama dolar arttı şimdi laptopun sıfırı x firmada 7.000 TL. e benim pc'im de temiz ben bunu 6 dan 6.5 dan okutur üzerine koyar yeni nesil alırım oluyor malesef.

Çoğu forumda bu şekilde. ekran kartı fiyatları da aynı şekilde adam 2 yıl kullanmıs 3.200 liraya aldığı 1080ti yi 3.250 TL den ilana koyuyor.

Sonra alıcı bulunca da yapışıyor.

Siz malınızı araştırıp ederinden koyarsanız böyle birşey de başınıza gelmez. Bir AVM'de ATM'nin önünde buluşursunuz sonrasında karşıdan aldıgınız parayı atm ye yatırır gerçekliğini kontrol edersiniz ve alış-veriş gerçekleşir.

FIrsatcılık yapacağım derken eldekinden de olmayın !!
    Ben de zamanında 4500 liraya sattığım cihaz için birisi sahibinden üzerinden iban istedi ben de sorgulamadan attım adam sonra yolladım parayı dedi bi baktım hesaba 4500 lira bi afalladım noluyor para geldi üründe bende duruyor elim ayağım bi dolandı nasıl güvendi yolladı diye, hemen aradım adamı dedim para gelmiş ben ürünü yollayacağım bu gün, adam da gayet sakin olarak problem değil yarında yollayabilirsiniz dedi, ben üzerime yük binmiş gibi işten izin alıp fırladım kargoya ve ürünü yolladım kargo kağıdının resminide adama attım şükür sağ salim ulaşmış cihaz 1 gün sonra, ama parayı atan adamken adamın yerine tedirgin olan ben oldum niyeyse sonrasında da 10 bin liralık bir telefonumda dolandırıldım arkadaşın anlattığına benzer bir yöntemle
    Başımdan geçen bir olay...
    Malum sitede ilan açtım 3 4 gün ilan kaldı. Baya pazarlık edildi istenilen fiyat gelmeyince vermedim. Son biri aradı telefon için ufak tefek bilgiler sordu akşam alıyorum dedi. (hiç pazarlık yapmadı. Kıllanmıştım) Aradığı numara sabit numara sözde kendi de esnafmış. Neyse akşam oldu aramadı. Aradım ufak bir işim var dedi. Yarım saat sonra buluşalım dedi. Çıkmadan aradım benim işim uzun sürecek bir yakınım gelecek bakacak cihaza dedi o anlar benden daha iyi dedi. Neyse dediği yere şahsi aracımla gittim. (aynı ilçe içerisinde). Adamı aradım. Geldiğimi söyledim(Tabi daha sonra sabit değil normal numaradan aradı.) araba ne plaka ne söyledim. Arkadaşım yakınınızda hemen gelir dedi. Soğuk bir gündü. Max 20 yaşlarında bir velet geldiğini gördüm dikiz aynadan. Camı açtım kibarca gelin arabada bakın cihazıma dedim. BEN KİMSENİN ARABASINA BİNMEM dedi. Ben de memurum dedim bizden zarar gelmez dedim. Neyse ben çıktım dışarı akşam 9 gibiydi. Cihazı kurcaladı 1 dk sürmedi bireyleri bahane etti. Yok sensör çalışmıyor dedi. Yanımda aynı cihazdan bir tane daha vardı onu da gösterdim. cihazı almıyorum dedi. Tamam dedim. Sonra adamı aramadım. Ertesi gün Kocaeli den kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs aradı. Bir çete yakaladık. Elindeki kağıtta sizin de telefonunuz var siz para kaptırdınız mı dedi yok dedim. Meğer adam cihazları alıyor sahte para veriyormuş. Ben de kıl payı kurtarmıştım...

Tecrübe

Arayan kişi pazarlık yapmıyorsa. Geleceği yere başka birini yolluyorsa. Farklı numaralardan arıyorsa cihaz hakkında detay sormuyorsa UZAK DUR.
    into007 i kullanıcısına yanıt
    I into007 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: into007

Rica etsem konuyu özelden atar mısın, onuda okuyayım ne kadar bilgi o kadar iyi, bize de tecrübe olur.
    Buyrun. Aynı taktik.

https://forum.donanimhaber.com/dolandirildim-siz-de-magdur-olmayin--127698693

Burada dursun. Millet görsün.
  • iyi uyanmışsın knk. forumda da hep yazıyorlar avmde falan buluşun diye. öyle yapmak lazım sanırım
  • Alıcı satıcının ayağına gelir. NOKTA.

Yanlış yapmışsınız ama son anda uyanmışsınız.
  • Bu dolandırmadan çok gasp değil mi ? Cezası dolandırıcılıktan çok daha ağırdır.
  • savcılığa şikayette bulunun, başınıza bisey gelmemiş ama yine de cezalarını bulsunlar kendini über süper zekalı sananlar.

Vardı öyle milletin malını çalıp kolay yoldan para kazanmak. Sorsan "elhamdülillah müslüman" bi de bunlar. Ahiretini zerre düşünmeyen kafirler kendi bataklığında boğulsunlar ama bi zahmet az ötede oynasınlar.
  • Daha henüz işlenmemiş bir suç ile savcılık ilgilenmez. Zaten genelde savcılık böyle şeylere bakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delimi

Daha henüz işlenmemiş bir suç ile savcılık ilgilenmez. Zaten genelde savcılık böyle şeylere bakmıyor.
    benim de umudum yok ama şansını denemek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİKKAT DOLANDIRICILIK VAKASI
    7 yıl önce açıldı
    Dikkat!!! DOLANDIRICI
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarını aynen bu şekilde kaptıran bir üye vardı. Son anda uyanıp bilgisayarını bıraktığı terziye geri gidiyor ve bilgisayar çoktan uçmuş oluyor.

Aman dikkat!
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Rica etsem konuyu özelden atar mısın, onuda okuyayım ne kadar bilgi o kadar iyi, bize de tecrübe olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: into007

Buyrun. Aynı taktik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 28 Ekim 2019; 13:58:21 >
  • Ben yeni bilgisayar aldım eski laptopu bu olaylar yüzünden satmıyorum, güvenemiyorum. Küçük kuzenlerimden birine vericem veya indirim günlerinde mağazalarla takas yaparım... Konu için teşekkürler.
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Eyw kankim. Yalnız okudum da bu daha da fenaymış, vay arkadaş planlara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi into007 -- 28 Ekim 2019; 14:9:56 >
  • Ben olsam başta şu havale işinden anlardım.

Böyle saçma bir bahane olamaz. Ki ben hiç tanımadığım birinden 8 bin lira para havale alıp bilgisayar yolladım. Adam nasıl güvendi bilmiyorum başkası olsa garanti dolandırırdı...

Alacak olan almayı isteyen her türlü gelir yada parayı yollar alır. Satıcı alıcının ayağına gitmez. Gidiyorsanız da 3-4 kişi arkadaşlarınızla falan gidin bu devirde ne olacağı belli olmuyor işte...

Ayrıca şahıs tel isim soyisim yer ayrıntı vermemişsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 28 Ekim 2019; 14:44:57 >
  • Sizde yani sokak ortasında bilgisayarı para almadan birisine verip gidiyorsun yada 1000 lira alıp gidecektin yani

Bende pc sattım hatta dual Xeon du zamanında iyi paraydi adam evime geldi nakit getirmedi ne olur ne olmaz diye , PC baktı inceledi çalışırken anlaştık sonra parayı benim hesaba aktardı evden PC yi aldi çıktı gitti

Aman biraz uyanık olun bilmediğiniz yere ne ürün nede yüklü nakit götürün

Edit : Aklıma geldi 4 sene önce İzmir'den birisine sırf telde bir kaç gün konuşarak 32 inç Asus 4k profesyonel monitör satmıştım adam parayı gönderdi bende kargo yaptım dedikleri gibi başkası belki şeytana uyar göndermezdi ürünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 28 Ekim 2019; 14:42:26 >
  • Geçmiş olsun. Tek teselliniz işin sonu kötü bitmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Buyrun. Aynı taktik.

Alıntıları Göster
    Bunun olayda tuhaf olan bilgisayarı bırakıp parasını almaya gitmiş.

• okullarda dersinin verilmesi gerekiyor bunun. benim 27 yaşındaki 2 arkadaş ta dolandırıldı. biri 9bin biri 2bin
  • Ben bu dolandırıcılıkta gasp olacağına inanmıyorum fazla saçma alıcı satıcının ayağına gider evette. Adam yine arabayla 5 6 kişi gelse yanınıza gasp eder gider. Gasp için illa dükkana çağırması gerekmiyor. Hatta bunların olayı tamamen gaspsa sokaktan geçen herkesin telefonlarını ceplerler. Öyle bir aşk yok ciddi bir suç bu kıcları yemez en fazla dolandırıcılık yöntemi vardır bi tane yaşayan birisi anlatsa anlarız.
  • Bu bilinen bir yöntem. Düşmeyin artık böyle şeylere.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.