Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de zamanında 4500 liraya sattığım cihaz için birisi sahibinden üzerinden iban istedi ben de sorgulamadan attım adam sonra yolladım parayı dedi bi baktım hesaba 4500 lira bi afalladım noluyor para geldi üründe bende duruyor elim ayağım bi dolandı nasıl güvendi yolladı diye, hemen aradım adamı dedim para gelmiş ben ürünü yollayacağım bu gün, adam da gayet sakin olarak problem değil yarında yollayabilirsiniz dedi, ben üzerime yük binmiş gibi işten izin alıp fırladım kargoya ve ürünü yolladım kargo kağıdının resminide adama attım şükür sağ salim ulaşmış cihaz 1 gün sonra, ama parayı atan adamken adamın yerine tedirgin olan ben oldum niyeyse sonrasında da 10 bin liralık bir telefonumda dolandırıldım arkadaşın anlattığına benzer bir yöntemle

• Forumdaki ihtiyacı olan eski üyelikli, referanslı arkadaşlara satmayıp, sırf 300-500 daha fazla para alayım diye malum siteleri kullananlar beter olsunlar. Herkes kendini akıllı zannediyor. 3-5 fazla alacağıma daha ucuza forumda satarım daha iyi.
  • O üyelikleride patlatıyorlar, sırf eski üye diye dalmamak lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burda kritik bir nokta var. Şerefsizler telefon hattını kısa sürede nasıl iptal edebiliyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı okurken ben gerildim. Gayet akıcı ve roman tadında anlatmışsınız olayı. Geçmiş olsun.

• Sultangazi'ye gidilir mi yav, berduşlukta ilk Sultançiftliği ile yarışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla iyi yırtmışsın usta az daha dikkat. geçmiş olsun
  • Öncelikle Geçmiş olsun

Diğer konuda da bu konuda da olduğu üzere Şayet bir Satıcı Alıcının ayağına malzeme götürüyorsa

Büyük İhtimalle Eşyasını ederinden fazlaya satmaya çalıştığı için sahibinden yada dh - letgo gibi yerlerde alıcı bulamayıp, bulduğu ilk ciddi alıcıya da fahiş fiyattan satmaya calısıyor sorun tamamen bundan kaynaklı bana göre

Yoksa 6.5k 'lık bir laptopu alıcının ayağına götürmesiniz. ya ordan 500 lira ederinden yüksek fiyata satacagım diye cezbolmuşsunuzdur yada uzun süre alıcı bulamamışsınızdır.

Genelde mantık ben bu laptopu 2 yıl once 4.000 TL'ye aldım ama dolar arttı şimdi laptopun sıfırı x firmada 7.000 TL. e benim pc'im de temiz ben bunu 6 dan 6.5 dan okutur üzerine koyar yeni nesil alırım oluyor malesef.

Çoğu forumda bu şekilde. ekran kartı fiyatları da aynı şekilde adam 2 yıl kullanmıs 3.200 liraya aldığı 1080ti yi 3.250 TL den ilana koyuyor.

Sonra alıcı bulunca da yapışıyor.

Siz malınızı araştırıp ederinden koyarsanız böyle birşey de başınıza gelmez. Bir AVM'de ATM'nin önünde buluşursunuz sonrasında karşıdan aldıgınız parayı atm ye yatırır gerçekliğini kontrol edersiniz ve alış-veriş gerçekleşir.

FIrsatcılık yapacağım derken eldekinden de olmayın !!

• Benim anladığım bu kolaylastirilmis gasp gibi bir şey artık yolda bir anda kesip değil de ayağına çağırıp gasp ediyorlar malını.
    Haysiyetsizlige bak ya. Hırsız soyacagi adami istediği noktaya getirir olmuş.

• mseyitsahin kullanıcısına yanıt
    Ayağına çağırıp telefonunuza el mi koydular?

• Hat iptal olayına ben açıklık getireyim. Turkcell de çalışırken aynı şekilde soranlar olmuştu..
    Bunlarda 4-5 numara olur genelde ve dönüşümlü kullanırlar.
    Siz numarayı aradığınızda kullanılmıyor demesi; o an sizi aramak için kullandıkları numarayı normal her telefonda olan arama yönlendirmeyi açarak kullanılmayan bir başka numaraya yönlendirdikleri için sanki hattı iptal ettiler sanıyorsunuz ve bir daha da aramıyorsunuz. Bir kaç zaman sonra bu hattı acacaklar ve siz zira ararsaniz ben bu numarayı yeni aldım diyecekler...

Ekleme: Hatlar da kendi üstlerine olmaz doğal olarak, bir kaç yabancı pasaportu bulurlar, yabancılar kontrolü hat alabiliyorlar, eğer hat yabancı üstüne ise takibi de çok zor olur, genelde hat üstünden bir bilgi elde edilemez malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 29 Ekim 2019; 1:28:13 >
  • Direk kendi dükkanına da cagiran var. Başıma geldi. Ben laptopu bırakmadım. Savciliga gidersen evet ben laptopu satin aldim ama param yoktu ödeyemedim. En kısa zamanda borcumu ödeyeceğim diyor ve serbest kalıyor. Bunun bir kademe ilerisini de yaşadım. Adam lüks ofis tutmuş, iceride guzel sekreterler vb. Kapının önünde lüks araba. Sen laptopu birak iki gun sonra para hesabında. Şu an nakit yok vs vs. Siz para hazır olunca arayin ben yine gelirim dedim çıktım.

• Bundan 8 ay kadar once basima gelen bir olayi ozetliyim malum bir uygulama var letg bu uygulamayi baya ceteler gaspcilar turlu turlu dolandiricilar mesken olmus neyse konuya geceyim samsug galaxy s8 vardi ilan verdim adamin biri ben telefonu alacam dedi saat olarakta aksam saatleri ozellikle 21:00 -22:00 arasi alabilirim dedi tamam dedim
    Yer kucikyali olarak belirledim eve yakin yer velhasil adam geldi saat gece 11 oldu kardes ben anca geldim surda falanca yerdeyimndedi sote bir bulmus kamera vsvsv yok onceden kesif yapmis polisin dedihine gore neyse siyah fluence 2 kisi geldi tele bakti tabi gece ben anlayamadim 2 ci el cihaza 2300 tl ye anlastik namussuzlar gecenin karanligindan faydalanarak bana sahte para verdiler karanlik oldugundan anlayamadim aptalligima geldi anlayamadim sahte para verebileceklerini asla tahmin etmezdim asagi yukari 20-25 yillik al sat yapmisligim var hayatimda ilk defa tokatlandim tabi herseyin ilki var ben sukrettim ya o aksam zifiri karanlikta bicak cekselerdi muhtemelen direnirdim ve bicaklanirdim olebilirdim de ama Allaha sukurler olsun ucuz atlattim olayi mumkun oldukca herkese anlatirim kalpazanlar sahterkarlar dolandiricilarla dolu ulke.

cihaz ikinci el oldugindan faturasi vsvs yoktu bir islem yapamadim
    Boyle bir dolandirilma vakasi yasadim.
    Polis birsey yapmiyor ustune dalga konusu oluyorsunuz.
    Sonra bu adamlari aradim telefonlar jet hiziyla kapatilmis nasil olabilir anladimki cete olarak bi isi organize olarak meslek olarak yapiyorlar.
    Teknolijiyide iyi kullaniyorlar ozellikle letg uygulamasi sakin ha cok yuklu nakit satis almayin iban siz islem yapmayin cep sube cok onemli
    Merkezi yer de degil mumkunse avm kafe tarzi mekanlar kamerali ortamlar olmali
    Cunku bunlar sebeke 2-3 kisi bu isi yapmaz 10 kisilik sebekeler var
    Boyle bir tokatlanma anim var malesef sukrederim bu olaya ders cikardim en onemli sey saglik sihhat

• -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Patlatiyorlar tabi ama yüzyüze görüştüğümüz çayını içtigimiz adamlar var :) Eşeği her zaman sağlam kazığa baglicaksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Burda kritik bir nokta var. Şerefsizler telefon hattını kısa sürede nasıl iptal edebiliyor?
    Benden önce bir arkadaş açıklamış. Numarayi kullanilmayan bir hatta yönlendiriyorlar. Amaç siz aramaktan vaz geçin. Bir süre sonra yönlendirmeyi iptal ederler.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam cihazı bir yere bıraktırtıp hem de tanıdığım bir yer haliyle tanıdığım yer olunca bende bıraktım gözüm kapalı ama adamında durumdan haberi yok parayı almak için 2 dk lik yol yürüdüm sonrası malum ama nasıl öyle bir hataya düştüm ne oldu ne bitti anlamadım bile olay bitti gitti sonra ben aptallığıma yanmaya başladım nasıl yaptım böyle hata diye
  • Anlattığınız olay dolandırıcılığa değil yağmaya dönüşeceğe benziyor, ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.

Ticareti herzaman kendinizi güvende hissedeceğiniz yerlerde yapın. Paranızı almadan ürünü teslim etmeyin. Basit kuralların dışına çıkarak ticaret yapmayın. Bir avukat olarak uyarıyorum, haberlerde veya forumlarda gördüğünüzden çok daha farklı dolandırıcılık yöntemleri var ve bu insanlar çok zekiler. Öte yandan dolandırıcılığı ispat etmek hukuken çok zor çünkü belli şartları sağlaması gerekiyor. Bu nedenle sizin dolandırıcılık diye tabir ettiğiniz olayların çoğu takipsizlik ile sonuçlanıp alacak davasına dönüyor. 3 kuruş fazla kar etmek için elinizdeki maldanda olmayın, uyanık davranın.
  • Olgi kullanıcısına yanıt
    Parayı eft ile almak çözüm değil, parayı aldığın kişi, dolandırıcının dolandırdığı diğer kişi olabilir ve parasını geri alabilir.
  • an4cond4 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim 10 binlik cihaz gidince şoku atlattım ardından 20 liralık çiğ köfte paket yaptırıp eve gittim hiç polisti vs uğraşmadım çünkü ümidim yok hiç polisten yana uğraşıp edip bulacaklarına dair ki ben uğraştığımla kalacağım daha çok koyacaktı bana o yüzden kafayada takmamaya çalıştım elden başka bir şey gelmez diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mseyitsahin

Valla hocam benim 10 binlik cihaz gidince şoku atlattım ardından 20 liralık çiğ köfte paket yaptırıp eve gittim hiç polisti vs uğraşmadım çünkü ümidim yok hiç polisten yana uğraşıp edip bulacaklarına dair ki ben uğraştığımla kalacağım daha çok koyacaktı bana o yüzden kafayada takmamaya çalıştım elden başka bir şey gelmez diye.
    Bu işi meslek haline getirmiş kişileri bulmak ve zararınızı tazmin etmek genelde mümkün olmuyor. SÜreci takip etmek belki ceza aldırmanızı sağlayabiliyor ancak oda bizim hukuk sistemimizde minimum 2-3 seneyi buluyor. Yani işler oraya gelmeden tedbirli davranmak lazım, dediğiniz gibi dolandırıldıktan sonraki süreç insanları daha çok yoruyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.