Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çiğköfteci de işin içinde, bilgin olsun. Doğrudan bir çıkarı olmasa bile, dolandırıcının arkadaşı, ahbabı olduğu belli. İçeri girip 5 saniye sonra çıktılarsa ordan anla muhabbeti. Dua et ki çiğköfteci orda alıkoymadı seni. Olur muydu ? Artık hiçbir şeye olmaz diyemiyorum.

Ne yazık ki dolandırıcılara karşı devlet hiçbir şey yapmıyor.
    Birkaç sene önce bu tarz bir vaka yaşadım. Dolandırıldığıma dair elimdeki tüm somut kanıtlarla beraber adliyeye ifade vermeye gittim. İfademi alan nöbetçi savcı, ''nasıl inandın'' deyip durmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Ulan sana ne ? Güvenip inanmış olmam, öyle bir gaflete düşmüş olmam benım sorunum. Ki inanmamam zordu, her gün gözümüzün önünde olan adam bizi dolandırdı. Senin işin benim ifademi alıp benim hakkımı aramak mı, bana salak muamelesi yapmak mı ? Yalandan bir dilekçe yazdı. Hiçbir şey olmayacağını biliyordum ama bi 2 ay bekleyeyim dedim. Tabi ki de olmadı.

Sonra biraz işin içine girdim. 8-10 tane facebook profili vardı. Ne kadar arkadaşı varsa irtibata geçtim. Herif hepsini tokatlamış. İstanbul'un yarısını falan herhalde dolandırmış.
    Araştırmaya devam ettim. Adresine kadar her şeyini öğrendim. Kızının okuduğu okula kadar.
    Sonra bir gün evine bir mektup bıraktım, dolandırdığı herkesin adını yazdım. Hepsi ile irtibata geçtiğimi, ne kadar sinirli olduklarını falan yazdım. Eğer paramı verirsen, hiç biri ile bir daha bir temasım olmaz dedim. Ama 1 hafta içinde ödeme yapmadığın taktirde adresin de dahil olmak üzere tüm bilgilerin, kardeşinin yaşadığı evin adresine kadar her şeyi o insanlarla paylaşacağım ve o insanları organize edip kapına dayanacağım dedim.

Telefonda asla ulaşamadığım, 4-5 farklı numara kullanıp hepsini iptal eden adam beni aradı ve paramı ödeyeceğini söyledi. Zaten korkudan altına etmiş vaziyetteydi. Eyvallahım olmayacağını bildiği için yükselemiyordu da. Sonuç olarak, faizi ile beraber ''seve seve'' ödedi paramı.

Kısacası, adaletimi kendim sağlamış oldum. Sakın düştüğünüz bu tür durumlarda yargıya falan güvenmeyin. Vatandaşa verilen zarar umrunda bile değil devletin. 10 kuruş vergi kaçırsan yargılanırsın ama birilerini dolandırmış olduğunla ilgilenmiyor devlet.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan0725

Bunun benzeri başıma gelecekti hocam adam bana ısrarla get açarmısın diyor. Bilgisayardan konuşuyoruz tabi bilirsiniz çok saçma inanılmaz saçma birşey. Mobil android uygulamada kişinin profiline bakabiliyorsunuz ama pcden bakamıyorsunuz. Bende telden girip baktım. Birde baktımki adam benim sattıgım anakarttan 2-3 tane satıyor arızalı olarak. Direk R yaptım iyi günler hocam dedim. Banada aynı numarayı oynuyacaktı kesin.
    Bana bir de çift kargodan kazık atmış oldu üstelik. o kargo parasını da sürat kargo 50 liralık kargoyu icraya vermekle tehtit etti falan. bir de hergün üstüne kargo alınmadı diye gecikme zammı falan koydular. sonunda aldım kurtuldum. adam da konya daydı ben de antalyadayım işte 250 300 km falan dedim bir haftasonu arabaya atlayıp gideyim birkaç dişini kırıp döneyim falan ama iş uygulama kısmına gelince meblağ da ufaksa uğraşmıyorsun ama şöyle 3 - 4 belki daha da fazla miktarda bir yanlış olsaydı mutlaka peşine düşerdim. böyle dolandırıcılar da 50 100 tl için nasılsa gelip ağzımı yüzümü dağıtmaz diyorlar

Get yöntemiyle satış önermiyorum bu tarz siteler sadece kendi komisyonunu düşünüyor get diye bir sistem olması zaten en başından lüzumsuz alıcıların eee benim hakkımı kim koruyacak diye goy goy yapacağını duyabiliyorum...

ebay, aliexpress vs neyse o sistem olacak. alıcı ya da satıcı zarar ederse bir şekilde dolandırılırsa o şirketler bedelini kendi ceplerinden ödeyip dolandırıcıyı kendileri mahkemeye verecekler ve kendi zararlarını tazmin edecekle bence burada suç bu siteleri kullanan bu denli meşhur eden ve milyonlarca tl haksız kazanç elde etmelerini sağlayan bizlerindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 31 Ekim 2019; 0:35:44 >

• Yine aynadakiyle karıştırdın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Çiğ köfteci habersizdi hocam eminim yani, adamın hal ve hareketleri çok doğaldı sıradan bir esnaftı hatta çok cana yakındı yani. Rahatsız edici bir davranışı yoktu, giderken "hayırlı işler" dediğimde, "sağol abi hayırlı pazarlar" gibisinden bir cümle kurdu.
    Yoksa çete ile beraber olsa "nereye gidiyorsun abi, dur biraz sohbet edelim" falan diyebilirdi.
    Haklısın seni oyalayabilirmiş aslında. Demek ki onun haberi yok gerçektende. Yazık adamın da başını yakacaklardı haydutlar, sonuçta orda kamera vs vardır en kötü gördü tanığı olarak çağırırlar mahkeme boyu dava dava gezerdi muhtemelen. Allah korusun ya memleket teksas olmuş resmen.
  • Geçmiş olsun.
    Fakat dükkan içindesin insanlar var görüyor gündüz vakit ne yapabilirlerdi ki ? Bilgisayarı sen kendi elinle vermedikten sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Bu dolandırmadan çok gasp değil mi ? Cezası dolandırıcılıktan çok daha ağırdır.
    Hatta cinayetten bile ağır. Cinayet işleyen ölen kişi için küfür etti, tahrik etti, namusuma laf etti gibi bişeyler söylese cezada indirim alıyor ama gasp (yani yağma suçu) en ağır suçlardan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Profil resminden kaybettin kardeşim. Tabi tüm insanlara bu gözle bakamayız ancak durum bu laptopu da küçük kuzenime verdim. Youtube hesabımı da bağladım enes batur izlerse geri alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LMNTRIX

Öncelikle Geçmiş olsun

Diğer konuda da bu konuda da olduğu üzere Şayet bir Satıcı Alıcının ayağına malzeme götürüyorsa

Büyük İhtimalle Eşyasını ederinden fazlaya satmaya çalıştığı için sahibinden yada dh - letgo gibi yerlerde alıcı bulamayıp, bulduğu ilk ciddi alıcıya da fahiş fiyattan satmaya calısıyor sorun tamamen bundan kaynaklı bana göre

Yoksa 6.5k 'lık bir laptopu alıcının ayağına götürmesiniz. ya ordan 500 lira ederinden yüksek fiyata satacagım diye cezbolmuşsunuzdur yada uzun süre alıcı bulamamışsınızdır.

Genelde mantık ben bu laptopu 2 yıl once 4.000 TL'ye aldım ama dolar arttı şimdi laptopun sıfırı x firmada 7.000 TL. e benim pc'im de temiz ben bunu 6 dan 6.5 dan okutur üzerine koyar yeni nesil alırım oluyor malesef.

Çoğu forumda bu şekilde. ekran kartı fiyatları da aynı şekilde adam 2 yıl kullanmıs 3.200 liraya aldığı 1080ti yi 3.250 TL den ilana koyuyor.

Sonra alıcı bulunca da yapışıyor.

Siz malınızı araştırıp ederinden koyarsanız böyle birşey de başınıza gelmez. Bir AVM'de ATM'nin önünde buluşursunuz sonrasında karşıdan aldıgınız parayı atm ye yatırır gerçekliğini kontrol edersiniz ve alış-veriş gerçekleşir.

FIrsatcılık yapacağım derken eldekinden de olmayın !!
    pahalı cihazları satmak kolay olmuyor zira o kadar parası olan genelde ikinci el bakmaz. fiyat uygun olsa bile ölücüler yüzünden ilk ciddi alıcıya normalde vermeyeceğin tavizler verebiliyorsun.

• Öncelikle geçmiş olsun yüzyüze satıştan uzak durun sahibinden get tarzı satış yapmanızı öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi yırtmışsınız, bundan sonraki alışverişleri karakol önünde yapmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.