Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlız bu plan baya riskli şimdi ben belimde silahla gitsem yanıma bu 3 apaçi gelse pcyi almak için ağır abilik yapıp bide bıçak falan çekmeye kalsalar biraz sıkıntı yaşarlar acaba neye göre kurban seçiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be 2.el ürünü elden satmakdan korkar insan bunları okudukça. Bendede şuana kadar en garip olan olay sahibinden.comda z5 premium satıyorum sene 2017 1100den koydum çizik hata yok 20-25 gün garantisi kalmıştı istanbuldan bir arkadaş yazmış iban atarmısınız diye ibanı atmamla parayı yatırması bir oldu. Ben ürün kahvaltı yapmadan kargoya götürmüştüm artık ürün benim değil başkasının olan şeyinde bende durması büyük ağırlıktır benim için. Arkadaşa dedim hocam siz nasıl böyle birşey yaptınız ortalık dolandırıcı,kansız kaynıyor dedim bana internet üzerinden 2-3 kere dolandırıldığını söyledi ne diyeceğimi bilememiştim. İstanbulda normal şeyler gibime geliyor heleki kadıköyde tenha sokakları falan seçmeyin gezerken bile.
  • Valla direkten dönmüşsün. Geçmiş olsun kardeş.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Akım koruması olan cihazlar var telefonda bir şey olmayabilir örneğin iPhone , onun yerine yanında sen USB getir tak göster aha çalışıyor de onun haricinde zaten adamı haklı çıkarmış olursun telefona taktım bir şey olmadı ama bilgisayara takınca bozuldu dersen senin ürün bozuk alıcıyı dolandiiyormis gibi olursun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • steamgiftseviyekasma S kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa olmasi gereken bu nasıl olsa şikayet edildiğinde gram siklenmiyor vatandaş da kendi tedbirini böyle alır. mesela ben bu saatten sonra bu şahsın ilanlarını es geçerim. Dolandırıcı şahsın yeni ilan açması yeni hesap açması telefon hattı açması gerekecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun iyi kurtarmışsın...

bilgisayar yada cep telefonu satarken geri gelmeyecek şekilde harddiskleri 35 defa silen (yada herneyse) programla silin,

ama en garantisi hardiskleri değiştirin öyle satın cihazlarınızı...

yoksa itle köpekle uğraşırsınız, alem şerefsiz dolu...

kalın sağlıcakla...
  • Ne kadar guven verir bilmem ama, bu tip alisverisleri banka subelerinin icinde yapin derim.

Alici odemenizi hesabiniza yatirsin, mali icerde incelesin alsin.

Guvenlik var; kamera desen 300tane.

Olur da bir sikinti cikarsa, sesli ve goruntlu kayit altinda olursunuz.

Paranin da sahte olma ihtimali olmaz.

Paranoyaka baglandim derseniz, bir arkadasiniz da kapinin yakininda hazir beklesin...

Aranizda hesaba para alisverisi olacagi icin banka subesi de uyuzluk yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 30 Ekim 2019; 8:43:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Benden önce bir arkadaş açıklamış. Numarayi kullanilmayan bir hatta yönlendiriyorlar. Amaç siz aramaktan vaz geçin. Bir süre sonra yönlendirmeyi iptal ederler.

Alıntıları Göster
    Numaraya sms atın iletildi uyarısı geliyorsa hat açıktır ancak başka bir numaraya yonlendirilmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan0725

Vay be 2.el ürünü elden satmakdan korkar insan bunları okudukça. Bendede şuana kadar en garip olan olay sahibinden.comda z5 premium satıyorum sene 2017 1100den koydum çizik hata yok 20-25 gün garantisi kalmıştı istanbuldan bir arkadaş yazmış iban atarmısınız diye ibanı atmamla parayı yatırması bir oldu. Ben ürün kahvaltı yapmadan kargoya götürmüştüm artık ürün benim değil başkasının olan şeyinde bende durması büyük ağırlıktır benim için. Arkadaşa dedim hocam siz nasıl böyle birşey yaptınız ortalık dolandırıcı,kansız kaynıyor dedim bana internet üzerinden 2-3 kere dolandırıldığını söyledi ne diyeceğimi bilememiştim. İstanbulda normal şeyler gibime geliyor heleki kadıköyde tenha sokakları falan seçmeyin gezerken bile.
    Benim de benzer bir anım var,
    yıl 2010 sanırım, Sony Vaio laptopımı ilana koydum 1.850 tl ye, Diyarbakırdan gazeteciyim diye biri aradı ve 1.800 tl ye anlaştık ve iban istedi.
    20 dk ya hesabıma para geldi. O an, sanırım bu kadar kolay satışı beklemediğimdem şaşırdım, o gün kargoya yetişebilmek için, Atatürk havalimanına gittim kargo uçağına vermek için. Hatta, laptopun kutusu da yoktu, zarar görmesin diye laptop çantasınının içine gazete kağıtları ile laptopu yerleştirdim ve çantayı da hediye etmiştim.

Böyle kolay alışverişlerim sonrasında da çok oldu,
    geçen ay ben de dolandırıldım, işte böyle kolay bir alışveriş yaptım derken 4.800 tl dolandırılmak, paradan çok bir insanın bile bile bu işi meslek haline getirmesine çok üzüldüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 30 Ekim 2019; 9:18:12 >

• günlük havale limiti 1000 lira ne ya nasıl yedin bunu bide bilgisayar dükkanı olan adam sözde...
  • Adamın şuaraya gel dediğinde gidersen zaten oltaya gelmiş balıksın demektir. Yani bu aslında bir test ve sen bu testi geçip adamın ayağına gittin. Adamda bu testi geçen adam zaten dolandırılmayı hakeden, bilgisayar başında saatleri geçen asosyal biridir diyor . Dolandırılıncada sesi çıkmaz nasılsa diyip işi bitiriyor.

Neyse geçte olsa uyandınız . Böyle şeyler insana tecrübe kazandırır. İnsan oğlu işte bi anlık dalgınlığınız sizi canınızdan malınızdan edebilir. Neyseki zamanında çaktın davayı.
  • Ucuz yitirmiş

• 2012'de Wii alacaktım. Konak meydanda buluştuk. Wii gelmiş, hiç deneme vs yok ama bir çok Wii aldım öyle kendime, arkadaşlara. Fakat adamın tip sabıka. Fatura sordum "evde kaldı" cevabını aldım. Gidelim eve alalım dedi. Ev nerede? Toros. Gidilir mi oraya? Cebindeki parayı alırlar. İyi günler dedim ve geri döndüm.
  • Ortadoğuya hoşgeldiniz!
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Hocam gün gelir devran döner olmuş resmen
  • Geçmiş olsun, gtü zor kurtarmışsın.

• Yıllardır internetten alışveriş yaparım şimdiye kadar 1 defa bile dolandırılmadım. Sadece 1 kez sahibinden com sitesinde, getli alışverişte sahtekarın biri benden laptop parçası alıp, kargo yüksek diye bahane ederek geri yolladı onda da anakartı bozuk olan ile değiştirip sağlam anakartı bir şekilde hacılamış. Bir daha da get ile satış yapmadım.

eğer ki dolandırılıyorsan bu yüzde 99 senin dikkatsizliğin yani senin suçundur. Yüzde 1 ihtimal ise web sitesinin güvenli ticaretini suistimal edenler tarafından kaynaklanabilir

Yani buraya dolandırıldım ya da az kalsın dolandırılacaktım şeklinde başlık açman sadece seni küçük düşürür ben olsaydım böyle bir başlığı buraya yazmazdım

not: yazıyı okudum evet senin suçun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 30 Ekim 2019; 13:28:43 >
  • Duyduğum en komik dolandırıcılık hikayesi benim en yakın arkadaşın başına geldi. Anlattığı zaman gülmekten karnıma ağrılar girmişti. Burada yazsam o kadar komik olur mu bilmiyorum ama yazacağım. Bir gün arkadaşın evinin ziline 2 polis basıyor, savcılıktan bekleniyorsunuz diye, savcılığa gidiyor hayvani bir dosya, telefon dolandırıcıları arkadaşın nüfus cüzdanı fotokopisi ile bir çok hat çıkarıp milleti dolandırmış. Arkadaşın masumiyeti anlaşılmış ama nüfus cüzdanı fotokopisi bunların eline nasıl geçti diye arkadaşa sormuş. O da anlatmış.
    Bir gün yolda giderken bir adam hişşt hemşerim diye bunu durdurmuş. Arkadaşa; geçen hafta kardeşiyle otururken bir adam arabalarına çarpıp kaçmış ve o adamın kendisi olduğunu ve polis çağıracağını söylemiş. Arkadaş , benim arabam yok, karıştırıyorsunuz diyince , derdini polise anlatırsın demiş. Arkadaş da tamam gelsin demiş. Daha sonra Eleman, sen çok emin konuştun şüphelendim bir de kardeşim gelsin o daha net gördü demiş. Kahvehaneye geçip beklemişler, içilen çayın parasını dahi benim arkadaş ödemiş. Elemanın kardeşi gecikince adam kardeşim gecikti , en iyisi sen 1 fotoğraf ve telefon numarası bırak ben sana haber veririm demiş. Arkadaş fotoğraf olmadığını söyleyince , eleman da nüfus cüzdanı fotokopisini istemiş , bizim safta vermiş. Bu fotokopi ile onlarca hat çıkarmışlar. Uyanık olmak lazım, insanın basının ne şekilde tehlikeye gireceği belli değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Bunun benzeri başıma gelecekti hocam adam bana ısrarla get açarmısın diyor. Bilgisayardan konuşuyoruz tabi bilirsiniz çok saçma inanılmaz saçma birşey. Mobil android uygulamada kişinin profiline bakabiliyorsunuz ama pcden bakamıyorsunuz. Bende telden girip baktım. Birde baktımki adam benim sattıgım anakarttan 2-3 tane satıyor arızalı olarak. Direk R yaptım iyi günler hocam dedim. Banada aynı numarayı oynuyacaktı kesin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.