Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi uyanmışsınız. Buda size ders olsun hocam. Kalabalık yerlerde buluşun. Sıkıntılı işler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • an4cond4 kullanıcısına yanıt
    insan başına gelmedikçe ders almıyor bir kere yapıp sıkıntı yaşamasam yine yapardım muhtemelen, 1 müsibet 1000 nasihattan iyidir sözü tamda bu konuya uyuyor artık alım satım işlerinde incik boncuk herşeye dikkat edilir hatalardan ders çıkarılır umarım ben ve herkes için.
  • İyi gene uyanmışsın ucuz atlatmışsın maldan öte onun psikolojisi insanı daha çok yıpratır geçmiş olsun kardeşim
    Avm her zaman 1. Tercihiniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LMNTRIX kullanıcısına yanıt
    Olayın güzel özeti

• daha geçen gün birebir birisi yaşamıştı onu görmediniz mi ?

aslında ta başta verdiği faso var ,eft/havale limiti düşükse gitsin bankadan göndersin
    ve asla alıcının ayağına gidilmez ,hele ki pazar günü

plakasız gezme dediğin çok kolay ,gideceğin yere yaklaştığında plakayı çıkartırsın ,sonra takarsın
    telefon kapatma olayını bir arkadaş yazmış zaten ,başka bir numaraya yönlendirme yapıyorlar ,bazen yönlendirme yaptıkları numarada bir rakamı mahsus eksik bırakıyorlar ,siz aradığınızda eksik numara çevirdiniz mesajıyla karşılaşıyorsunuz ,hatta çok ilgisiz birine yönlendirirler siz aradığınızda karşınıza ilgisiz birisi çıkar

adamlar sürekli yeni yöntemler buluyorlar ama artık gaspı dahi göze aldıklarına göre tam azıtmışlar ,birde gündemde af olayı hiç bitmezken neden korksunlar ?

üstelik bunlar yasaları herkesten iyi biliyor ,seni suçlu bile çıkartırlar

• Laazzz kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, konuya yazdığınız yorumun linkini iletebilir misiniz*
  • Bir keresinde bir monitor satacaktım, cevizlibag metrobüste falanca meshur kafede buluşacağız dedik, bulusma saatinde beni baska bir numara aradi ne konustugu anlaşılıyor ne birseyi, sonra asıl alıcı aradı etti vs ve gönderdiği diğer kişi ile buluştum, gelen kişinin Türkçe si neredeyse hic yok ve evsiz gibi bir giyimi vardı, anlaştığımız ücreti bana uzatıp monitörü almaya kalktı direk, ben vermedim monitörü adama dedim tramvay turkikesinin orda kamera önunde yapcaz dedim ama adam zerre anlamıyor, ben yürüdüm öyle geldi arkamdan, ben oradaki durak bekçisine durumu anlattım satış olacak dedim, adam sana parayı verecek ben sana monitörü vereceğim sen parayı kontol et sonra ben edeyim monitörü de en son olarak ver adama dedim o şekilde yaptık ve kamera önündeydik.(Gerçi kamera ne ise yarar 1000 tane prosedürü var neyse)
    Parayı aldigim gibi atm ye koştum yatırdım ve atm kabul etti o an rahatladım.
    Eğee bekci yanında ve kamera önünde olmasaydim kesinlille ya sahte para ya başka bir is dönecekti diye düşünüyorum hâlâ, gelen alıcının agzinda dogru dugdun diş yoktu ve turkce de anlamiyordu cok acayip biriydi asıl alıcı neden gelmiyordu vs.
    Dikkat etmek lazım

• Malum sitede dolandırıcılıklar arttı. 2007 yılından bu yana üyeyim oraya get'siz epey bir alışveriş yapmıştım başıma gelmemişti.

Fakat geçen ay 4800 tl dolandırıldım ve konu savcılıkta.

Dikkatimi çeken bir şey daha var o sitede, sahte hesaplar ve ele geçirilmiş hesaplar oldukça fazla ve bilgisayar ve telefon bölümde çok fazla var.
    Laptop için 6-7 yere mesaj yazmıştım, tam 4 tanesinden gelen cevap aynı, xxx nolu telefon ile whatsapptan görüşelim diye.. isimler ve laptoplar farklı ama telefon nosu aynı idi.

-------

Merak ettiğim senaryo şu: Eğer siz çiğköftecide kekoları bekleyeseydiniz nasıl bir gidişat olacaktı dolandırıcılık adına?
  • Almak istiyoruz havale/kargo istiyorum ancak bankamın günlük havale limiti 1000₺, size her gün parça parça göndersem 1 haftayı bulur ödemeyi tamamlamak. Elden alsam nasıl olur?

Dolandırıcı olduğu Burdan belli, günlük limit 1000 TL ne ya ararsın bankayı kardeşim havale EFT limitini şu kadar yapmanızı istiyorum dersin onlarda yapar.Ucuz kurtulmuşsun, böyle amip çok memlekette.Islak odunla bir güzel doveveksin böyle tipleri

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    İşin komiği o g*t hala dışarda bi yerde, böle pis pis işlere yapmaya devam edicek.
    Savcılığa versen tr'de kuraldır, bir şey olmadan o olaya müdahele etmeye gerek duymayız.
    ...$2ç23ç55£#5½£3
  • Bu tür suçlarin çoğalmasında ki ana etken cezaların caydırıcı olmaması, ikincisi de şikayet takibin bireye vermesi, takibi şikayete bağlı olması kamu davası olsa resen sorusturulup ceza verilse cezalar düşer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2004 kadikoy saray muhallebecisinde oturuyoruz arkadasla, o zaman nokia 6600 almisim. İyi giyinimli biri geldi yanimiza "kusura bakmayin sarjim bitti birini acil aramam lazim sizin tlf da arayabilir miyim" dedi bende biraz tereddut edince adam oturdugu masa da ki monitoru gostererek "isterseniz sizde kalsin" dedi.. o zaman icerde telefon dogru duzgun cekmiyordu. Adam bi anda kayboldu dedik tlf gitti ama monitor var kutuyu actik ki agirlik yapsin diye demir koymus.. Hayatimda ilk ve son dolandirilmam oldu

Gecen sene sahihinden kardesimin laptop satisa koydum bir ust modelini alacaz aynisindan bende de vardi, biri aradi aynen bu tarz diyalog, maltepe findikli ya gittim ama ben oncesinden plan yaptim. Benim laptobun kutusuna agirlik olsun diye insaattan demir koyup birde a4 kagi da sen tam o.c sin yazdim.. asil pc araba da bagajda duruyor, adam beni aradi iste gelemedim siz orda bufede oturun kardesm gelecek filan, sonra aradi iste kardesim yanlis yere gitmis siz oraya gidin filan. Ben disari ciktim elimde kutuyla giderken biri bana adres sorma bahanesi ile kutuyu elimden kapip kacti ama ben renk vermedim.. Sonra adama mesaj attim tebrik ederim guzel plandi ama hayvan terli diye.. En cok o kutuyu acip yuz ifadelerini gormek isterdim

• Yıllarca netten ürün aldım aldıklarım fotoğraf ekipmanı olduğundan bilen bilir ucuz ama kalitesiz objektifle başlanıp kaliteliye doğru gidilir (para yoksa) hem aldım hem sattım, dolandirilmamak için bazı kurallar edindim.
    - get açmaktan kaçmayan satıcı
    - ürünün başka fotoğraflarını (yeni) atabilen satici
    - aceleye getirip ürün kaçıyor isteyen var vs muamelesinde bulunmayan ile keyfe keder şeklinde rahat olmayan satıcı
    Az çok bunlara dikkat ederim.
    Birde;
    Satıcı alıcının ayağına gitmez hicbir zaman, atalar ne demiş her horoz kendi çöplüğünde öter yani satıcının ayağına giderek onun şartlarına razı gelmiş oluyorsunuz en iyi belki dürüst alıcı ama fiyatı kiracak dayanamayıp indireceksiniz en kötü gasp edilip hunharca bicaklanabilirsiniz de.

• Satıcı hiç bir zaman uğraşmaz bu tür satışlarda, ne olursa olsun. Havale, EFT limiti yükseltilebilir çok basit şekilde. Adam her seferinde farklı farklı macera üretmiş, oltaya takıldı mı geçmiş olsun. Çok dikkat etmek lazım, paranı hazırla gel al, sen gelemiyor para göndermiyorsan ben hiç gelip mal gönderemem misali.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer oradan çıkmasaydın ilk akla gelecek ihtimalle (zaten çiğ köfteci de işin içinde olduğu için) usta arkada lavoboya gidecekti elemanlar seni silah/bıçak zoruyla arabaya atıp, konuştuğun adamın yanına götürecek orda (en iyi ihtimalle) dövüp biyere atacaktı. Kötü ihtimalle organ mafyasına teslim edeceklerdi. Aman dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JMaharaja -- 29 Ekim 2019; 8:39:16 >
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Asla GET açmam o yaşananları okuduktan sonra hele. Fatura kesemiyoruz mağaza değiliz çakal alıcılar içinden ürünü alıp bozuğunu koyup iade ediyor vs. Bu sebepten GET açmam diyen kişi dolandırıcı olmuyor yani. Güvenemiyorsa alıcı aynı şehirde elden arayacak. Ha ben ayrıca şehir dışına da satmıyorum orası da ayrı alacak adam gelecek görecek alacak 3-5 binlik ürün için de (bilindik kişiler hariç) parayı gönderen de ne bileyim. Çok uyguna bulduğunu mu düşünüyorsun adamla konuş elden alacağım diye haftasonu git gel otobüs tren uçak vs ile. En azından 200-300tl kaybın olur şehir gezmiş olursun mahkemelerde sürünmezsin.

• TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    Ben get açmaktan kaçmayan satıcı dedim get actiririm demedim. Kaldı ki önemli olan get açıp açmaması değil guveni vermesi sizin gibi dusunen yüzlerce satıcı gördüm kararına saygı duyup alışveriş yapmadim alıcının parası satıcınında mali kiymetlidir. Bu güne kadar saydigim yontemi uyguladim onlarca alim satim yaptim dolandirilmadim, bana hep dürüst insanlar denk geldi nasılsa. Sizede hep dürüst alıcılar çıkmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkrc -- 29 Ekim 2019; 9:6:51 >
  • Facebookta hesabı hacklenmis eski bir arkadaşımdan bir mesaj: Falan bankadan alıp da kullanamadıgim puanlar var kart numaranı ver de kartına tanimlayim dedi. Ben de verdim 1111 1111 1111 1111

• Satıcı olduğun için ya alıcı ayağına gelecek yada senin belirlediğin ortak ve güvenli bir noktadan gelip alacak aksi durumda üzülme ihtimali çok yüksek. Geçmiş olsun.

• havale kargo margo dedikten sonra kaparım telefonu bu bütçede görmediği ürüne kim para verir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.