Bildirim
Kitap okumanın faydaları nelerdir ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bazi kitaplar insanin yüzüne ciddiyet getirir. bazi kitaplar disarda farketmedigin seyleri görmene yol acmaya baslar.. nasil kitap okunduguna bagli -
Okuduğum bazı kitaplardan örnekler vereyim;
- Gogol'un Palto'sunu okuduğumda, insanın maddeye verdiği kıymetin aslında lanete dönüşebileceğini öğrendim. Paranın satın alabildiği şeylere çok kıymet vermemeyi ve her istediğim şeyi de anında elde etmek için çabalamamayı öğrendim.
- Zülfü Livaneli'nin Serenad'ında devletlerin insanlarla piyonlar gibi oyun oynadığını, insanın hiçbir kıymetinin olmadığını öğrendim.
- Conan Doyle'un Suç Detaylarda Saklıdır'ında bir olayın en küçük detayına kadar bakmak gerektiğini öğrendim.
- Poe'nun Morgue Sokağı Cinayetleri'nde insanın kafayı taktığında cinayete bile yeltenebileceğini ve delirebileceğini öğrendim.
- Havanın Rengini Gören Çocuk'ta engelleri aşmak için her yolu denemenin, aşamıyorsan da elinden geleni yapıp boş oturmamak gerektiğini öğrendim.
Bunun haricinde kitap okumak (benim durumumda dinlemek) başka insanların derilerini giymek gibi, onların hayatlarından kesitler edinmek gibi. Fransa'ya gidemem belki ama orada bulunanların hikayelerini dinleyebilirim. 1956'yı görmedim ama o dönemde yaşanan aşkları bile öğrenebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X