Şimdi Ara

Kitap okumanın yks de faydası var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilen arkadaşlar ya da çok kitap okuyan sınavda faydasını gören arkadaşlar var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• küçüklüğünden beri okumuyorsan faydası olmaz

• son senede okumanın hiçbir faydası olmaz. Türkçe denemesi 14 kat(evet tam 14 katz Facebook onaylı) daha yararlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuduğun kitaplar felsefe kitabı değilse bir işe yaramaz hele son senense hiç işe yaramaz otur deneme çöz
  • Sınava hazırlık için/paragrafım gelişir kafasındaysan bir işe yaramaz

• İşe yarar kardeşim otur oku

• Sınav için değil fakat bunu kültür haline getirin. Bana çok faydası oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence tarih ve felsefi ağırlıklı okunursa çok faydası olur. Okuma tarzı da cok önemli.Örneğin küçüklükten beri kitap okumayı çok seven biriyim.Kütüphanem de oldukça zengin ama Ösymnin istediği kalitede zengin değil.Ağdalı uzun anlatılan dilleri sevmezdim.Polisiye çok okurdum.Kitapliğimin %80 i diyebilirim polisiye için.
    Ösym felsefi ağırlıklı,edebi kökenli daha çok karmaşık bir cümleden direkt kelimeleri seçip anlamını istiyor.Bu da cok kitap okuyan birini seçmiyor.Felsefi edebi metin okuyanları seçiyor.Zülfü Livaneli,Ayşe Kulin vs bu tür yeni yazarlarımızın dili de Ösym ye yakın değil.Kemal Tahir, Orhan Pamuk gibi yazarlar daha çok yakın.Eski İstanbul Türkçesi ile yazılan eserler bir nevi.Anlatmak istediğim,çocukluğundan beri kitap okuyan kimse de Ösym Türkçesinde başarılı olamaz.Çocukluğundan beri Felsefi edebi ağırlıklı okuyup uzun ağdalı cümleleri bir okuyuşta anlayan kimse başarılı olur.Bu çok ince bir çizgi.

• Dili ağır kitaplar ,anlatmak istediğini derin ve kapalı şekilde anlatan kitapların çok faydası olur .Ekstra makale ,deneme vb şeylerde okumanı öneririm .Felsefe dersine çalışman paragraflarda seni bir adım öne taşır.

• Düzenli olarak kitap okumaya sınav senesinde başladım. Genelde felsefe , psikoloji, popüler bilim kitaplarıydı okuduklarım.
    Türkçe netlerime bariz bir şekilde etkisi oldu. Özellikle felsefe ve psikoloji ile ilgili kitaplardaki paragraflara alışınca tyt türkçe paragrafları kolay ve düz gelmeye başladı. Kitap okuyamaya ek dil bilgisi çalışmıştım. 2019'da Türkçede 35 net civarı bir şey yapmıştım.
    Ayrıca kitap okumanın diğer tüm derslere de faydası oldu. Okuduğunu anlama kabiliyetini artırıyor. Zamanla okuduğunu daha da hızlı anlamana yol açarak tytde süre olarak sana çok fayda sağlıyor.
    Bir de sırf yks için kitap okumak, eylemin özüne ters bir durum. Yks'ye katkısına yanında cabası olarak bakmak lazım.

• paragraf konusunda bir senede pek bir etkisinin olacagını dusunmuyorum ama uyku duzeni konusunda cok yardımcı olacaktır. Ben uyuyamadıgım zamanlar acardım kitabı yorulana kadar uyurdum öbür türlü telefona bakarsam günlerim gidiyordu. Hiç degilse kitap sayesinde uyuyabiliyordum
  • K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Pm baksana

• Agir kitaplarin faydasi olabilir. Malum osym anlasilmayan paragraflari sormayi seviyor. Okudugunu anlama becerini gelistirebilir kitap okumak.

Yararli degil diyenlere pek bakma, genellikle kitap okumayanlar onlar. (buyuk ihtimal super zeka'nin teki gelip bana laf atacak okudum bir sey olmadi diye.)

• Hocam ben bu yıl türkçe denemesi çok çözmedim. Toplasanız 1 elin parmağını geçmez. Dil bilgisndede ortalama bilgim var. Sağlam anlatım bozukluğu sorularında zor öğe sorularında bos bırakıyordum. Ama paragrafım iyiydi. Bu yil kitap okumadım ama lisede sayısalcı olmama rağmen en iyi dersim edebiyattı. Edebiyat şiir cok okuduğum için anlatımı kapalı olan metinleri daha kolay idrak edebiliyordum. Bu yil türkçe 38-2 geldi. 2 soru kaybım da 20. Soruda dikkatim dağıldı odaklañma problemi yaşadım ard arda gitti sorular. Yanı son yıl okumanın faydası ne kadar olur bilemiyorum ama önceden de okumaya ilginiz varsa faydasını görürsünüz diye düşünüyorum. Bende böyle oldu çünkü hocam.

• Bu yıl boş zamanlarımda biraz kitap okumuştum, gözle görülür bir artış sağlamamıştı netlerde ya da ben fark etmedim.
    Amacın netse bence türkçe denemesi daha faydalı olur
  • Yararlı olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.