Merhaba arkadaşlar, türü fark etmeksizin (tercihen bilimkurgu, fantastik) kesinlikle okunmalı dediğiniz kitapları önerir misiniz? Tek şartım okunması kolay olsun, fazla betimleme olmasın. Okuyan bilir Rothfuss'un Kralkatili Güncesi vardır, ya da Buz ve Ateşin Şarkısı serisini ben zevkle okuyabiliyorum, çünkü olay odaklı ve bütün o gereksiz Shakespeare vari betimlemeler yok. Başım ağrıyor öyle kitapları okurken neden bilmem. 5 sayfa boyunca hikayede hiçbir gelişme olmadan aynı durum anlatılınca kıl oluyorum. O kadar kıl oluyorum ki dün gece yatmadan önce yeni başladığım Centilmen Piç serisinin ilk kitabının (Locke Lamora'nın Yalanları) 50 küsür sayfalarına zar zor gelmişken kitaba söve söve bıraktım yattım. Şu an elime bile almak istemiyorum o kadar övülen kitabı. Uzunluğu önemli değil kitabın, aksın yeter benim için.
hımm, aslında betimleme iyi yazarlardan okununca gayet keyifli olabiliyor. Mesela Hemingway'in yaşlı adam ve deniz romanındaki betimlemelerde resmen kitabın içine girip yaşıyorsun. Çok kısa bir kitap çerezlik. Bu kitabı okuduktan sonra betimleme hakkında düşüncelerini duymak isterdim mesela. Kitaplığıma dönüp baktığımda okumalısın diyeceğim çok kitap var ama kesinlikle okumalısın diyebileceğim tek kitap hakkım olsaydı jack london - martin eden derdim. Bilimkurgu demişsin , hp ve lotr serisini saymıyorum bile , okumuşsundur sanırım. Okumadan diğerlerine geçmek zor çünkü onlar başta gelir :) Ursula kitaplarını çok övüyorlar ben henüz başlayamadım , diğer yandan millenium serisi de çok övülüyor. Lotr-hobbit, hp bittiyse yerinde olsam millenium serisine başlardım
quote:
Orijinalden alıntı: simsekmakkuin
hımm, aslında betimleme iyi yazarlardan okununca gayet keyifli olabiliyor. Mesela Hemingway'in yaşlı adam ve deniz romanındaki betimlemelerde resmen kitabın içine girip yaşıyorsun. Çok kısa bir kitap çerezlik. Bu kitabı okuduktan sonra betimleme hakkında düşüncelerini duymak isterdim mesela. Kitaplığıma dönüp baktığımda okumalısın diyeceğim çok kitap var ama kesinlikle okumalısın diyebileceğim tek kitap hakkım olsaydı jack london - martin eden derdim. Bilimkurgu demişsin , hp ve lotr serisini saymıyorum bile , okumuşsundur sanırım. Okumadan diğerlerine geçmek zor çünkü onlar başta gelir :) Ursula kitaplarını çok övüyorlar ben henüz başlayamadım , diğer yandan millenium serisi de çok övülüyor. Lotr-hobbit, hp bittiyse yerinde olsam millenium serisine başlardım
Evet hocam betimleme yerinde ve güzel olursa hoşuma gider zaten. Mesela Buz ve Ateşin Şarkısı'ydı galiba öyle bir yemek anlatılıyor ki acıkıyordum canım çekiyordu. Ama boş ve anlamsız betimlemeler var ya, sadece kitabı uzatmak için yapılan onlara uyuz oluyorum. Kitapların başlarında çok olur bu. Yazarlar karakterleri tanıtayım derken derinleştirmek için abartır, abartırken boş boş betimler kaşını gözünü sonra ben kitaptan koparım. O yüzden atıyorum 400 sayfalık kitabın ilk 100 sayfasını okumak işkence olur bana neredeyse her zaman. Martin Eden listemdeydi teşekkür ederim öne çekebilirim kancayı taktım