Şimdi Ara

kitap pdf kul hakkı mı cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
16.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru: Hocam hayırlı sabahlar, hayırlı günler. Kitapların orjinalini satın almak yerine fotokopi çektirmemiz, internetten bulduğumuz deneme sınavlarını indirip çözmemiz falan doğru mudur? Sonuçta telif hakkına sahip olan kişilere herhangi bir katkısı olmuyor öyle olunca onların hakkına girmiş olur muyuz?

Cevap: Selamü aleyküm, hayırlı günler Satmamak ve ticaretini yapmamak kaydıyla kitapların fotokopilerini çekmenin ve internetten test ve kitap PDF’lerini indirmenin bir sakıncası yoktur.

Kaynak:http://keremonder.com/kitaplarin-fotokopilerini-cekmek-ve-pdf-indirmek-caiz-midir/

satmamak ve ticaretini yapmadığımız sürece pdfden fotokopi çekilebilirmiş yani

• antipatorr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kitabı almadan acil yayınları tyt matematik çözmüş olacağım telif hakkı sahibine bi katkım olmayacak ne bileyim doğru olmaması lazım aslında. Neredeyse yarı fiyatına kitabı fotokopi çıkarıp çözücem artık.
  • bazen hocalar yanlış cevap verebilir. bu konuda da öyle bir şey olduğunu düşünüyorum. O kitabın içindeki her soruda emek var. sen o emeğe, alın terine izin almadan veya sahibinin biçtiği bedeli ödemeden kullaniyorsan sence kul hakki değil midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hocamız kılıf uydurmuş doğru olacağını sanmıyorum diyanet internetten müzik indirmeye bile caiz değil diyor şu yazılana insanın inanası gelmiyor

• Bu soruyu sorduğun hocan, o kitabı yazan kişi olsaydı emin ol sana bunu demezdi. İşlerine ne gelirse onu söylüyor bu dinciler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    fetvayı veren sorumlu değil mi_?
  • Herkes farklı konuşuyor kime inanıcaz?
    Fotokopi 32 TL kitap 50 TL arada 18 tl fark var. Ne yapsam bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 9 Aralık 2018; 15:1:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDF KULLANMAK KUL HAKKI MI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Hocam bana "minareyi çalan kılıfını hazırlar" sözünü hatırlattı bu durum. Böyle konuşan hoca sayılıdır kanımca. Kitapları ucuza getirmek için hepimiz kılıf arıyoruz. Ama ben bayağı bir araştırdım eninde sonunda gidip orijinal aldım (aydın kimyaya o parayı vermemek için araştırmıştım). Yani ben internette en ucuz hangi sitedeyse iki üç kitap alıp kargoyu da bedavaya getirerek piyasadan uyguna alıyorum fakat pdf çektirmeyeceğim sanırım. Çünkü mantığıma yatmıyor düşünsenize yazara 5 kuruş gitmiyor kârı kırtasiye yapıyor. Kırtasiye sahiplerinin de öteki tarafta yatacak yeri var mı bilinmez kul hakkı basit bir günah değil

• paran yetiyorsa 50 lira ver yapacak bir şey yok.

PDF Kitap kullanmanın tek bir açıklaması var bence. O da maddi durumunun elvermemesi. Fakat gidip de cafeye 20 lira bırakan birisiyseniz benim durumum elvermiyor pdf kitap alacağım demeyin kendinizi kandırırsınız.
  • sen çektirdiğinde kırtasiyeci kazanıyor ticarete vesile olmuş oluyorsun ama eğer pdf tarzı kendin kullanırsan hoş değil ama sorun olmaz bence zaten yazarların asıl yakındığı durum kırtasiyecilerin ve dersanecilerin çoğaltması o yayınları

• Kendinizi kandırın buyrun devam edin.

Vicdanınızın sesi gelmiyor herhalde, istediğiniz bahaneyi söyleyin hepsi hikaye sayısız kişiyle tartıştım

Kırtasiyeye girip bir kitabı parasını ödemeden alabilir misiniz?

O kitabı yazanı soruları oluşturanı editörü düzenleyeni kontrol edeni baskıda çalışanları yayın evinin vs hepsinin kazancını hiç ediyorsunuz. Herkes sizin gibi yapsa ne olur hiç biri tek kuruş kazanamaz ve bu adamlar emek vermiş. Siz düpesüz karşılıksız emek çalıyorsunuz

Kendinizi kandırmayın

Paranızın yettiği yere kadar Orijinal kullanın çok zor durumda kalmadığını sürece vicdanınızı dinleyin derim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveen -- 9 Aralık 2018; 19:31:52 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveen -- 9 Aralık 2018; 19:32:3 >
  • Kardeşim fiyatlar hala uçuk ama 60 lira da değil Allah aşkına neredeyse tüm kitaplar 40-45 bandında. Pdf i yarı fiyatı gibi göstermek için abartmayın. Pdf le 30 tl orijinal 40-45 tl kitaplar. İnternetten sürekli kitap alıyorum ve fiyatlara hakimim 60 liraya hiç kitap almadım

• 50-60 lira arası 345 acil Nihat bilgin

• Paran varsa kitabı al, yoksa pdf indir. Yok arkadaş ben ille de fotokopi istiyorum dersen, bilgisayardan pdf indirip, yazıcı ile çıktısını al.. Fotokopi çeken adamlara para kazandırmanın mantığı yok..
  • 345 ve nihat bilgini 40 ya da 42tl ye acilin tyt sini de ayt sini de 33-34 tl ye aldım internetten

• quote:

Orijinalden alıntı: Raveen

.
    İsterlerse tek kitabı 500tlden satarlar,yasal yollardan kitabı temin edebilirken yasadışı yollara başvurmanı haklı kılmaz bu.

"Serbest Piyasa"
  • birilerin bahçesine girip mandalinalara dadanabiliriz ama satarsak mı kul hakkı olur aynı durum bbence hiçbbir fark yok hatta meyvede sahibinin daha az emeği var
    Kim ne derse desin kul hakkı ama en pdf kullanıyor muyum evet vicdan azabı çekiyor muyum hayır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.