Şimdi Ara

Kitap Yazmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir olayı değil, bir kurmaca ülkeyi anlatan kitap yazmayı planlıyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Profesyonel şekilde değil fakat yinede iyi olacağına inanıyorum.

Tavsiyeleriniz neler?

• ister amatör ol ister profesyonel.

bu soruyu soran biri yazamaz.

mozart'a dersten sonra "ne kadar çabalarsam çabalayayım beste yapamıyorum. nasıl yapacağım ben bu işi?" diye yakınmış, mozart ise sabırlı olmasını salık vermiş kısaca. sabi "ama siz daha altı yaşındayken mükemmel besteleriniz vardı, ben niye yapamıyorum" diye üsteleyince, mozart cevaben "ama ben kimseye nasıl yapacağımı sormuyordum miniğim" diyebilmiştir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    İçerik olarak sormadım ben nereden başlayacağımı sordum yani kitap yazmak için belli bir birikim gerekiyor.
  • Anladığım kadarıyla kitap yazmakla ilgili teknik bilgileri öğrenmek istiyorsunuz ama bu tür bilgileri bulabileceğiniz yerin bir forum olduğunu sanmıyorum. Eminim sizin gibi bir şeyler yazmak isteyenler için yapılmış siteler vardır.
  • Kurmaca ülke derken ütopya gibi mi
  • Ütopya ise mesela ana maddeleri belirle. Sonra bunların uygulayış biçimlerini belirle, sonra bunları hikaye ile birleştir derim ben.
  • Biraz yazıp çöpe atman lazım. Bunun için önce kısa taslak olarak kitabı yazıya dökmeni öneririm. Bir kaç sayfa olarak özetini yazdıktan sonra bence ana bölümleri belirle. Sonra alt bölümlerin başlıklarını seçebilirsin. Ana ve alt bölümlerin içeriğini özetle not alabilirsin. Ondan sonra istediğin bir bölümü yazmayı dene. Biraz yazdıkça değişeceksin, daha iyisini yazmaya başlayacaksın. En başta yazdıklarını beğenmeyip ilerlediğini düşününce yol almışsın demektir. Tamamen yazdıktan sonra güvendiğin arkadaşlarına yolla, onlar okusun. Onay verdikleri zaman bir de kendin baştan elden geçir ve en son yayımcılara yolla fakat cepten para verince kitap basanlardan uzak dur çünkü onlar gelen her eseri basmak için can atarlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortaya bir konu veya kafanda kurduğun bir kurgu var ise eğer kurguyu aktarırsan nereden başlaman gerektiğini söyleyebiliriz diye düşünüyorum. Konunun ne olduğunu bilmeden nereden başlayacağını anlatmak zor.

Konu eğer kişisel gelişim ile alakalı ise başlayacağın yer kesinlikle öncelikle okurun gözünde güvenilir bir yer edinmek olmalı.

Eğer bir macera kitabı olacaksa bu bol diyalog, ana ve alt karakterlerin yaşamlarının ve tarzlarının tanıtımı gibi konular olmalı.

Eğer bir çocuk masalı olacak ise mümkün olan en sade ve anlaşılır dil kullanılmalı. Direkt olarak olay örgüsüne geçilmeli.

Liste böyle uzar gider. Öncelikle siz ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

ister amatör ol ister profesyonel.

bu soruyu soran biri yazamaz.

mozart'a dersten sonra "ne kadar çabalarsam çabalayayım beste yapamıyorum. nasıl yapacağım ben bu işi?" diye yakınmış, mozart ise sabırlı olmasını salık vermiş kısaca. sabi "ama siz daha altı yaşındayken mükemmel besteleriniz vardı, ben niye yapamıyorum" diye üsteleyince, mozart cevaben "ama ben kimseye nasıl yapacağımı sormuyordum miniğim" diyebilmiştir...

Ne alakası var saçma sapan klasik laflar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edebiyat hocam lisede "dolmadan taşamazsın" demişti...

Önce çok okumalısın. Misal Orhan pamuk iki kitabını öneririm: manzaradan parçalar ve öteki renkler.

Otobiyografik ve anı günlük deneme gibidir ve çok ilginçtir... Mutlaka edin ve oku...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.