Şimdi Ara

Kitlenme Sorunu??(Sorun Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (SoArkadaşlar bilgisayarımın ağ kablosunu taktığım zaman en fazla 5 dakika sonra bilgisayar kitleniyor hiç bir müdahale yapamıyorum.Wlan ile bağlandığımda bile bu sorun değişmiyor.Ağ kablosunu çıkardığımda hiç bir problem yok.Makina tıkır tıkır.

Şu işlemleri denedim pc üzerinde
    1-\ 3-5 defa format attım olmadı.
    2-\ HDD yi söküp arkadaştan başka bi HDD alıp ona Xp kurdum olmadı.
    3-\Tüm Donanım bileşenlerini söküp temizleyip terar taktım olmadı.
    4-\Ethernet kartını söküp başka slota takıp denedim olmadı.

neleri yapmam gerekir neleri denemem gerekir başka tavsiyeniz var mı ya da daha önceden başına gelipte sorununu halleden biri yardımcı olursa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __SNOOPY__ -- 24 Mayıs 2008; 0:35:40 >

• Ethernet kartından veya driverinden dolayı böyle problemlere rastladım. Ethernet kartını değiştirmek veya farklı driver denemek sorunu çözebilir. Ağ kablosunu taktığınızda Explorer'e bağlanmadığınızda da kitleniyorsa problem budur. Bağlanınca kitleniyorsa diğer donanım parçaları; ram, harddisk, işlemci vs.. de problemli kısıma girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

Ethernet kartından veya driverinden dolayı böyle problemlere rastladım. Ethernet kartını değiştirmek veya farklı driver denemek sorunu çözebilir. Ağ kablosunu taktığınızda Explorer'e bağlanmadığınızda da kitleniyorsa problem budur. Bağlanınca kitleniyorsa diğer donanım parçaları; ram, harddisk, işlemci vs.. de problemli kısıma girer.
    Ağ kablosunu takıp hiç birşey çalıştırmasam bile 5 dk sonra masaüstünde bile öylece donup kalıyor :-((

6 tane ethernet kartı denedim sonuç yine aynı bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum ilk defa böyle bişi oluyor kafayı yemek üzereyim yokmudur bir çaresi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: __SNOOPY__

Ağ kablosunu takıp hiç birşey çalıştırmasam bile 5 dk sonra masaüstünde bile öylece donup kalıyor :-((

6 tane ethernet kartı denedim sonuç yine aynı bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum ilk defa böyle bişi oluyor kafayı yemek üzereyim yokmudur bir çaresi ??

Alıntıları Göster
    Bılgısayarın kullanım seklı cok onemli burda.
    Sureklı verı alıp gonderen bir makinemi Bu.
    Yada 1 yıl boyunca o sekılde mı calıstı?
    onboard ethernetın uretıcısı nedır yanı hangı chıp kullanılmıstır
    Onu bılmek lazım realtekse hemen anakart uzerınde 2 tane realtek chıp vardır bırı ses ıcın dıgerı ethernet ıcındıronun sag tarafında ıslemcıye yakın olan kondansatorleri bı kontrol etmelisin.
    Birde sunu unutmayınki wlanda baglasanız makınanız aynı ethernet chıpını dogal olarakta bu chıpe destek olan kondansatorlerı kullanacaktır.

Dogal olarak bu sorunu cozmek ıstersenız.Bıostan onboard device kısmından dısabled ederek o takıp denedıgınız ethernet kartlarından biriyle yenıden deneyın.

Sorun devam ederse uplayın bır daha dusunelım arkadaslar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mastery

Bılgısayarın kullanım seklı cok onemli burda.
    Sureklı verı alıp gonderen bir makinemi Bu.
    Yada 1 yıl boyunca o sekılde mı calıstı?
    onboard ethernetın uretıcısı nedır yanı hangı chıp kullanılmıstır
    Onu bılmek lazım realtekse hemen anakart uzerınde 2 tane realtek chıp vardır bırı ses ıcın dıgerı ethernet ıcındıronun sag tarafında ıslemcıye yakın olan kondansatorleri bı kontrol etmelisin.
    Birde sunu unutmayınki wlanda baglasanız makınanız aynı ethernet chıpını dogal olarakta bu chıpe destek olan kondansatorlerı kullanacaktır.

Dogal olarak bu sorunu cozmek ıstersenız.Bıostan onboard device kısmından dısabled ederek o takıp denedıgınız ethernet kartlarından biriyle yenıden deneyın.

Sorun devam ederse uplayın bır daha dusunelım arkadaslar...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam deniyorum sonucu buraya yazarım. İlgilendiğiniz için tşkler.

Bu arada bilgisayar toplasan 2 GB dowload yapmamıştır bile genelde oyun için ve ofis programları için kullanılıyor.

• quote:

Teşekkürler hocam deniyorum sonucu buraya yazarım. İlgilendiğiniz için tşkler.

Bu arada bilgisayar toplasan 2 GB dowload yapmamıştır bile genelde oyun için ve ofis programları için kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    Eminmisin Outlookdamı kullanmıyorsun?
    Verıden kastım Download demek degıldır..
  • quote:

Eminmisin Outlookdamı kullanmıyorsun?
    Verıden kastım Download demek degıldır..

Alıntıları Göster
    Outlook kullanmıyorum Abim öğretmen olduğu için o genelde Word powerpoint gibi şeyleri baya kullanıyor.

Peki veriden kastınız nedir?
  • quote:

Outlook kullanmıyorum Abim öğretmen olduğu için o genelde Word powerpoint gibi şeyleri baya kullanıyor.

Peki veriden kastınız nedir?

Alıntıları Göster
    makıne herhangı bır aga dahilmi?
    Ayrıca makineler arası aktarımda olabilir.
    backup unıtesı olarakta kullanabılırsın vs vs..
  • quote:

makıne herhangı bır aga dahilmi?
    Ayrıca makineler arası aktarımda olabilir.
    backup unıtesı olarakta kullanabılırsın vs vs..

Alıntıları Göster
    wlan ı komşudan girdik aynı. Bide bizim kullandığımız sadece kendimize ait olan modemden bağlanıyoruz.

Biraz araştırdım bunu bi Alman virüsü yapıyormuş bi kaç çözüm yöntemi önermişler deneyeceğim bakalım olursa buraya yazarım.

Yine de aklınıza bişey gelirse belirtirseniz sevinirim sürekli takip halinde olacağım.

• quote:

wlan ı komşudan girdik aynı. Bide bizim kullandığımız sadece kendimize ait olan modemden bağlanıyoruz.

Biraz araştırdım bunu bi Alman virüsü yapıyormuş bi kaç çözüm yöntemi önermişler deneyeceğim bakalım olursa buraya yazarım.

Yine de aklınıza bişey gelirse belirtirseniz sevinirim sürekli takip halinde olacağım.

Alıntıları Göster
    dene bakalım.
    Vırusleridemı ırklara bolmusler vay anasını spyware kurulu bende daha hıc bole bırsey olmadı denmenı tavsıye ederim spyware doctor 5.5 with antivırus....

• quote:

dene bakalım.
    Vırusleridemı ırklara bolmusler vay anasını spyware kurulu bende daha hıc bole bırsey olmadı denmenı tavsıye ederim spyware doctor 5.5 with antivırus....

Alıntıları Göster
    Ruslar ve Almanlar çok uğraşıyorlar bu işle hocam hatta bi ara bilgisayarda Alman.bilmem ne die virüs bulmuştum bi tülü silemedim. baya kasmıştı beni.

Kendi yaptıkları Avira yı kurdum o halletti.. Herşey gayet açık ve net adamlar sadece kendi antivirüs programının silebileceği virüs üretiyor.Hatta bi ara ODTÜ lü elemanlarda yapmıştı bi virüs sadece Dracula temizliyodu öle bişi işte.

spyware kullandım ama açıkçası pek memnun kalmadım.

Aslına bakarsan en sağlam antivirüs Avira Premium Sec. Suite ama baya sağlam ne bulursa siliyo :-)) systm32 dosyalarını bile siler bunu format attıktan sonra kuracaksın öyle kullanacaksın makina baya sağlam kalır.

istersen 90 günlük deneme sürümü var hemde yasal kendi sitesinden.

BURDAN ADSOYAD MAİL ADRESİ YAZ MAİLİNE LİSANS GELSİN
    http://www.avira.com/en/evaluate/vnu.php
    maile eklenmiş dosya olarak gelicek HBEDV.key dosyasını çekin
    BURDAN PROGRAMI İNDİRİN=
    http://www.avira.com/en/downloads/avira_premium_security_suite.html

Diceksin ki sen neden kurmadın.. Avast kuruluydu bişi olmaz dedim idare ediyodu. ama etmiyomuş.Bunu denemiştim daha önceden herşeyi sildiği için kaldırmıştım.
    gelelim püf noktasına öncelikle avira gerçekten muhteşem av-comparativeste nod32ye taş çıkardı mail ve adı değiştirip değişik maillere key alın süre doldumu yeni keyi girin süresiz kullanın kısıtlı bi süre için kampanya kaçırmayın

• quote:

Ruslar ve Almanlar çok uğraşıyorlar bu işle hocam hatta bi ara bilgisayarda Alman.bilmem ne die virüs bulmuştum bi tülü silemedim. baya kasmıştı beni.

Kendi yaptıkları Avira yı kurdum o halletti.. Herşey gayet açık ve net adamlar sadece kendi antivirüs programının silebileceği virüs üretiyor.Hatta bi ara ODTÜ lü elemanlarda yapmıştı bi virüs sadece Dracula temizliyodu öle bişi işte.

spyware kullandım ama açıkçası pek memnun kalmadım.

Aslına bakarsan en sağlam antivirüs Avira Premium Sec. Suite ama baya sağlam ne bulursa siliyo :-)) systm32 dosyalarını bile siler bunu format attıktan sonra kuracaksın öyle kullanacaksın makina baya sağlam kalır.

istersen 90 günlük deneme sürümü var hemde yasal kendi sitesinden.

BURDAN ADSOYAD MAİL ADRESİ YAZ MAİLİNE LİSANS GELSİN
    http://www.avira.com/en/evaluate/vnu.php
    maile eklenmiş dosya olarak gelicek HBEDV.key dosyasını çekin
    BURDAN PROGRAMI İNDİRİN=
    http://www.avira.com/en/downloads/avira_premium_security_suite.html

Diceksin ki sen neden kurmadın.. Avast kuruluydu bişi olmaz dedim idare ediyodu. ama etmiyomuş.Bunu denemiştim daha önceden herşeyi sildiği için kaldırmıştım.
    gelelim püf noktasına öncelikle avira gerçekten muhteşem av-comparativeste nod32ye taş çıkardı mail ve adı değiştirip değişik maillere key alın süre doldumu yeni keyi girin süresiz kullanın kısıtlı bi süre için kampanya kaçırmayın

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de var idi. Muhtemelen "Chenzi.exe "virüsü bulaştı sana da...

iğğğğrenç bir şey...

Norman Malware Cleaner programı buldu ve sildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 10 Mayıs 2008; 10:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

aynı sorun bende de var idi. Muhtemelen "Chenzi.exe "virüsü bulaştı sana da...

iğğğğrenç bir şey...

Norman Malware Cleaner programı buldu ve sildi...

Alıntıları Göster
    Hocam o programı nerden bulailiriz.
  • quote:

Hocam o programı nerden bulailiriz.

Alıntıları Göster
    http://www.majorgeeks.com/Norman_Malware_Cleaner__d5450.html

ben bu linkten indirmedim. ama başarman lazım..

regrun5 kullarıyorum iyi bir program virüs taraması yapıp siliyor. şu anda ağda her tarafında virüs var. bir pc den silsek bile diğerinden geliyor. o yüzden her defasında tarama yapmak lazım pc açıldığında çok kısa sürüyor.

şu an pc de 3 antivirüs programı var. prevx buluyor ama para istiyor silmek için..

norman siliyor.

regrun ise yeni girişimleri engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 10 Mayıs 2008; 19:42:40 >

• quote:

http://www.majorgeeks.com/Norman_Malware_Cleaner__d5450.html

ben bu linkten indirmedim. ama başarman lazım..

regrun5 kullarıyorum iyi bir program virüs taraması yapıp siliyor. şu anda ağda her tarafında virüs var. bir pc den silsek bile diğerinden geliyor. o yüzden her defasında tarama yapmak lazım pc açıldığında çok kısa sürüyor.

şu an pc de 3 antivirüs programı var. prevx buluyor ama para istiyor silmek için..

norman siliyor.

regrun ise yeni girişimleri engelliyor.

Alıntıları Göster
    saol dostum denicem bunların hepsini.

• quote:

saol dostum denicem bunların hepsini.

Alıntıları Göster
    Bi arkadas da anlatmıstı bu şekilde bi durum daha yeni olmus bi cafede 35 pc varmıs bi virüs bulasmıs daha sonra ağ üzerinden diğer pc lere de sıcramıs. ghost yöntemi de sanırım fayda etmiyormus.35 pc ye de Format atılmasına ragmen bu sefer de ağ bağlantısı düzelmemiş. Bununla ugrasıyolardı. Çok dişli bi virüs anlasılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberyeniceri

Bi arkadas da anlatmıstı bu şekilde bi durum daha yeni olmus bi cafede 35 pc varmıs bi virüs bulasmıs daha sonra ağ üzerinden diğer pc lere de sıcramıs. ghost yöntemi de sanırım fayda etmiyormus.35 pc ye de Format atılmasına ragmen bu sefer de ağ bağlantısı düzelmemiş. Bununla ugrasıyolardı. Çok dişli bi virüs anlasılan.

Alıntıları Göster
    Evet genelde internet cafecilerin baş belası olmuş bu sorun ama benim gördüklerim kadarıyla asus marka anakartlarda meydana geldi.
    Bizim yurtta bilgisayar odasında birsürü bilgisayar var ve 2 kişinin başına geldi.ikisinde de anakrt asus tu. birisi daha yeni toplamıştı servisine götürdü halletmişler.ama diğer arkadaş pc yi toplayıp eve postaladı işin üstesinden gelemeyince.

• quote:

Evet genelde internet cafecilerin baş belası olmuş bu sorun ama benim gördüklerim kadarıyla asus marka anakartlarda meydana geldi.
    Bizim yurtta bilgisayar odasında birsürü bilgisayar var ve 2 kişinin başına geldi.ikisinde de anakrt asus tu. birisi daha yeni toplamıştı servisine götürdü halletmişler.ama diğer arkadaş pc yi toplayıp eve postaladı işin üstesinden gelemeyince.

Alıntıları Göster
    Kesin çözümü yok mu bilmiyorum. Asus olması ile bir alakası yok anakartın. bende hiç yok. ama virüs var. Legal Xp kullananlarda olabileceğini söylüyorlar.

bu virüsle ilgili bir kaç konu açılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_22718103/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#23032958

http://forum.donanimhaber.com/m_22777178/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#22788721

http://forum.donanimhaber.com/m_22738962/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#22740417

aslında hepsi birleştirilebilir.varsa kalıcı bir çözümü olan söylesin artık ..

ağdaki bütün hdd leri çıkarıp o şekil tarama yapsak etkisiz hale gelebilir mi? ya da windows klasörüne yazmayı engelleyecek bir program var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 11 Mayıs 2008; 11:23:40 >

• quote:

Kesin çözümü yok mu bilmiyorum. Asus olması ile bir alakası yok anakartın. bende hiç yok. ama virüs var. Legal Xp kullananlarda olabileceğini söylüyorlar.

bu virüsle ilgili bir kaç konu açılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_22718103/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#23032958

http://forum.donanimhaber.com/m_22777178/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#22788721

http://forum.donanimhaber.com/m_22738962/mpage_1/key_chenzi//tm.htm#22740417

aslında hepsi birleştirilebilir.varsa kalıcı bir çözümü olan söylesin artık ..

ağdaki bütün hdd leri çıkarıp o şekil tarama yapsak etkisiz hale gelebilir mi? ya da windows klasörüne yazmayı engelleyecek bir program var mı?

Alıntıları Göster
    galiba çözümünü buldum.

http://www.arswp.com/download/arswp2/arswp2.zip

Pc yi ağ desteği ile güvenli kipte açıp yükledim...

1 saattir bir kitlenme görülmüyor. linkteki antivirüsü indirip tarattırın. buluyor pislikleri ve siliyor..

inmesi bira uzun sürüyor ama olsun..... herkese tavsiye ediyorum. tüm antivirüsleri kaldırın bir işe yaramıyor bundan başka. Çince ama işinizi görüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 12 Mayıs 2008; 7:54:39 >

• quote:

galiba çözümünü buldum.

http://www.arswp.com/download/arswp2/arswp2.zip

Pc yi ağ desteği ile güvenli kipte açıp yükledim...

1 saattir bir kitlenme görülmüyor. linkteki antivirüsü indirip tarattırın. buluyor pislikleri ve siliyor..

inmesi bira uzun sürüyor ama olsun..... herkese tavsiye ediyorum. tüm antivirüsleri kaldırın bir işe yaramıyor bundan başka. Çince ama işinizi görüyor..

Alıntıları Göster
    kaspersky internet de buluyor virüsü, ama "izin ver". diye diye çıldırtıyor.

Alman.B virüsü bu. ve de pc deki dieğer .exe lere kendini yamıyor.

bu yüzden sadece C yi formatlamak çare değil. yapsan bile o java vb.programları yeniden indireceksin. ya da temizliyeceksin..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.