Şimdi Ara

KiTmTm KULLANICI YORUMLARI ve TERCİH SEBEBLERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
19.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Trabzon bayine uğradım fiyat ve bilgi için ancak oradaki yetkili bayiliğini bıraktığını ifade etti.
  • Kimin ve neyin reklamini yapayim anlayamadim.Aracin üstündeki kitin gaz filitresini degistirmek istedim ve Belçika'da bu marka ile çalisan biryer bulamadim.Reklam yapsam da Türkiye'de taktiracak yer bulamassiniz korkmayin.Taaaa buralardan kimsenin müsterisini çalamam zaten benim meslegim ap ayri ve gida sektöründe çalisiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindoman

Kimin ve neyin reklamini yapayim anlayamadim.Aracin üstündeki kitin gaz filitresini degistirmek istedim ve Belçika'da bu marka ile çalisan biryer bulamadim.Reklam yapsam da Türkiye'de taktiracak yer bulamassiniz korkmayin.Taaaa buralardan kimsenin müsterisini çalamam zaten benim meslegim ap ayri ve gida sektöründe çalisiyorum

belcika da gasit itali bayi yok demeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayotogaz -- 14 Şubat 2012; 22:16:54 >
  • Hollanda ve belçika'da ciddi lpg bayisi sıkıntısı var, sanırım almanya'dan felan araç alıyorlar ve aracın üzerinde takılı kitin bayisi felan olmuyor. Bu iki ülkeye çok kablo gönderdik, kablo alıp ayar yapmaya çalışan bayanlar bile var
  • Volvo S80 T6 (6 silindir, çift turbo, 2.9 lt 272 beygir) aracıma 3 ay önce KitMTM taktırdım. Başta çok tereddüt ettim ve endişeliydim ama kullandıkça çok iyi bir kit olduğunu anladım. Başta arıza lambasını yakmıyor, aracın yol bilgisayarı çalışmaya devam ediyor, cihaz tüm verileri aracın orjinal ecu'sundan aldığı için tam uyumlu çalışıyor, tüm ayarları bilgisayar üzerinden tam otomatik sistemlerle yapılıyor. Bunlar başka kitlerde zor bulabileceğiniz artı yönleri. Bir de, tahmin edebileceğiniz gibi aracımın gaz pedalının dibi yok; yani siz hortumla benzin akıtmak istiyorsanız, araba da gitmem demiyor. Böyle bir motoru besleyebilen bir sistem. En övdükleri şey enjektörler, hem sessiz hem de kaliteli ve uzun ömürlü olduğu söyleniyor. Prins'ten 650 TL daha ucuza aldım ama aracıma daha iyi uyum sağlayan bir sistem aldığımı düşünüyorum.

Sonuç olarak KitMTM'yi tavsiye ederim.

Selam ve sevgilerimle.

• Doğru düşünüyorsunuz, fiyat/performans olarak aracınıza uygun en iyi tercihi yapmışsınız.
  • Yaklaşık 3 hafta önce Kit mtm (Ankara Aydeger Otogaz). Bu markayı ustanın tavsiyesi üzerine tercih ettim. Aklımda Teleflex vardı. Ama Türkiye distribütör problemlerinden dolayı vazgeçtim. Taktırdığımın ertesi günü yola çıktım şu ana kadar yaklaşık 1700 km yol yaptım. Yola çıkmadan önce lpg de deneyim az olmasından ve montajın yeni yapılmasından dolayı çıkabilecek problemler olabilmesinden dolayı sorun çıkabilirliği yüzünden aklımda soru işaretleri vardı. Fakat Allah'a şükür hiç bir problem yaşamadım. Aracım 2003 megane 2 hb. Giderken benzin göstergesi düşüyor bu doğru. Zaten bende görünce şok oldum, nasıl oluyor diye (3/4 depo benz,n vardı) Fakat durunca ve gaz alında eski haline dönüyor kendi kendine. Simit depo taktırdım. Herkes söylemişti simit tüpte şamandıra problemi yaşayabilirsin diye. Olmadı fakat gözlemlediğim kadarıyla 4 ışıklı gösterge çok lineer değil. Full depoda 4.ışık daha çabuk 3. ondan daha yavaş 2. dahada yavaş sönüyor. son yani tek ışıktada aslında yarım depo gaz var. Uzun yol yaptığım için bu durumu çok gözlemledim. Bence montajda bir problem olmadıkça bu markada sıkıntı yaşanabileceğini sanmıyorum. Sonuçta bende 3 haftalık bir deneyim sahibiyim erkende konuşmak istemiyorum.

• 2 yıl 3 ay ve 40.000km oldu KiTmTm ile YOLA SORUNSUZ DEVAaam
  • Slm yeni aldığım 2012 honda civic marka aracımın üzerinde kit mtm marka lpg var. Ankara da lpg servisinde bakımlarını yaptırdım. Ancak servis beni hondacı kadir ustaya yönlendirerek aracın sibop ayarını yaptırmamı söyledi ve bu sayede çok ekonomik ve performanslı bir araca sahip olacağımı söyledi. sizce buna gerek var mı? şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kit MTM nasıl bir firmadırki izmirde bir bayisi bulunmaz, anlamadım gitti, istanbuldan ankaradan bu kiti taktırıpta izmire gezmeye gelen adamın arabasında lpgde sorun oldu ne yapacak araki bul kit mtm bayisi, izmirde en azından bunu düşünerek bir bayilik açılması lazım sanki burası köy yada kasaba, 5 aydır bekliyorum belki bir yer açılır diye ama yok, 1 sene önce aradığımda yer bakıyoruz demişlerdi hala bakıyorlar heralde, bence ne söylesem az ama neyse. en yakın aydında var taktırayım dedim 1900tl fiyat istediler, hem aydına gidip gelicem hem sorun olduğunda tekrar git gel vazgeçtim. önce fiyat politikasını sağlamlaştırın ondan sonra bayilik verin derim ben, yazdıklarımında sonuna kadar arkasındayım şu yazıyı okuyupda laf edecek adam varsa helal olsun derim. Markaya saygım sonsuz ama sadece markaya distribütöre değil.
    Kit MTM size çooook iyi çalışmalar ki ihtiyacınız var.
  • Gerçekten Kitmtm'nin en büyük sorunu tanıtım ve bayii ağı gibi görünüyor. Servis sorunu Ankara'da yok. hem distribütör Ankara'da hem de çok sayıda servis var. işin doğrusu irtibata geçtiğinizde distribütör firma son derece ilgili. Ben 3000 km.de daihatsu terios aracıma Keihin enjektörlü Kitmtm montajı yaptırdım. Gerçek anlamda öneririm. Ancak mutlak surette iyi bir servis bulun kendinize. Yoksa hangi marka ile olursa olsun rezil olursunuz. Eğer Ankara'da iseniz Sistem Mühendislik'i öneririm. Onur Usta ve montajcı Erhan usta'ya yaptıracağınız tesisatla sorunsuz kullanırsınız. Benim aracıma mükemmel bir montaj yaptılar. Dikkatli bakmayan tesisatı anlamıyor bile. Ayrıca kit çok kaliteli. Programı ve enjektörleri muhteşem. Çekişte en ufak bir fark hissetmedim desem yeridir.Kitmtm sadece enjektörler için bile alınır.

KiTmTm KULLANICI YORUMLARI ve TERCİH SEBEBLERİ

• Arkadaşım 2009 model 125HP (91-92 kW) Toyota Corolla 1.6 aracı için "Kit MTM" fiyatı almış. KAYRA OTOGAZ diye bir firma telefonda Japon Keihin enjektörlü MTM için 1900 TL fiyat vermiş.
    BRC MY11 için ise bir başka yerden 1700 TL fiyat almış. Tüm komponentler (depo hariç) İtalyan olacak şekilde. Ecu, regülatör yanlış hatırlamıyorsam 1200'lük BRC, enjektörler MTM 2ohmluk turuncu enjektör (Max) falan.

Tam karar vermedi ama aradaki fark sadece 200 TL olunca ben olsam Kit MTM'ye yönelirdim. Bakalım o neye karar verecek...
  • Herkese iyi akşamlar.11000 km deki walve matic aracıma çarşamba günü kitmtm lpg sistemi taktırdım.bugün dip gaz yapınca acaba benzine geçiyormu diye deneme yapıyım dedim.Ama karşılaştığım şey beni çok üzdü Yaklaşık 40km hızla giderken dip gaz yaptım araba silkelenmeye (teklemeye) başladı gazdan ayağımı çekince silkeleme geçti.gaza yüklenmeden hafif hafif bastığımda hiçbir sıkıntı yok. aynı şeyi benzinde denedim bir sıkıntı yok.Acaba sıkıntı nedir?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avast_

2 yıl 3 ay ve 40.000km oldu KiTmTm ile YOLA SORUNSUZ DEVAaam

Herkese iyi akşamlar.11000 km deki walve matic aracıma çarşamba günü kitmtm lpg sistemi taktırdım.bugün dip gaz yapınca acaba benzine geçiyormu diye deneme yapıyım dedim.Ama karşılaştığım şey beni çok üzdü Yaklaşık 40km hızla giderken dip gaz yaptım araba silkelenmeye (teklemeye) başladı gazdan ayağımı çekince silkeleme geçti.gaza yüklenmeden hafif hafif bastığımda hiçbir sıkıntı yok. aynı şeyi benzinde denedim bir sıkıntı yok.Acaba sıkıntı nedir?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • dün ustam sorunu halletti. Programda auris ile ilgili bir yer tıklanması gerekirken tıklanmamış. Usta düzeltince sorun düzeldi.
  • 3 yıl 55.000 km tık yok çok şükür...
  • Merhabalar,
    Bende 2005 Honda Accord 2.0 aracıma, İtimat ettiğim Anelsan firmasının önerisi ile KitMTM Lpg kiti taktırdım. Şu ana kadar 17000 km yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım ve benzinin tam yarısı kadar masraf yaptım. Performans açısından benzinlemi gazlamı kullanıldığını anlayacak şoför çok az çıkar. Kesinlikle öneririm..
    Ama lpg taktırmadaki en önemli konunun iyi ustalık olduğunu asla unutmamak gerekiyor...
  • KitMTM'i Avensis 1.8 vvti aracımda 10 aydır kullanıyorum. Maalesef benzin ve lpg de yüksek devirlerde fark hissediyorum. Dolayısıyla uzun yolda sollamalarda kimi zaman aracı benzine almayı tercih ediyorum. Bununla ilgili şikayet araştırması yaparken KitMTM'in regülatörü ile ilgili şikayet ve değişimlerin olduğunu duydum. Bu sorunu yaşayanların regülatörleri değiştirilmiş ama ben Şafak beyle konuştuğumda aynı yaklaşımı göremedim. Farklı illerde görüştüğüm bir kaç usta KitMTM'i beğendiklerini ama regülatörle ilgili sıkıntı yaşadığını keşke BRC ile aynı regülatörü kullansa gibi bir açıklama yaptılar. Yaşadığım problemin de BRC regülatör takarak giderileceğini söylediler. Mademki garantiyle değilde parayla değiştireceksem BRC marka regülatör takmaya karar verdim. Bu değişim de bana minimum 350TL'ye malolacak. Bu sebeple benim muhtemelen bir sonraki Lpg tercihim bugünün şartlarında BRC olacak. Bu ara yaşadığım bazı telaşelerden dolayı fırsatım olmadı ama en kısa zamanda sonuçlandırıp yazacağım.

Mevcutta yaşadığım problemler: Yüksek devirlerde geç hızlanma, regülatörün hırıltı yapması, ayarın sürekli bozulması ve yüksek yakıt tüketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahony -- 30 Kasım 2013; 20:08:37 >

• Aynen haklısın arkadaşım yaşadıklarını birebir bende yaşadım ilimdeki servis dışında onlar sağolsun çok yardımcı ancak distribütör firma umursamıyor.Bu şekilde olursa bu kit biter bende garanti devam etmesine rağmen paramla başka marka regülatör almayı düşünüyorum çünkü değişimde çözüm olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahony

KitMTM'i Avensis 1.8 vvti aracımda 10 aydır kullanıyorum. Maalesef benzin ve lpg de yüksek devirlerde fark hissediyorum. Dolayısıyla uzun yolda sollamalarda kimi zaman aracı benzine almayı tercih ediyorum. Bununla ilgili şikayet araştırması yaparken KitMTM'in regülatörü ile ilgili şikayet ve değişimlerin olduğunu duydum. Bu sorunu yaşayanların regülatörleri değiştirilmiş ama ben Şafak beyle konuştuğumda aynı yaklaşımı göremedim. Farklı illerde görüştüğüm bir kaç usta KitMTM'i beğendiklerini ama regülatörle ilgili sıkıntı yaşadığını keşke BRC ile aynı regülatörü kullansa gibi bir açıklama yaptılar. Yaşadığım problemin de BRC regülatör takarak giderileceğini söylediler. Mademki garantiyle değilde parayla değiştireceksem BRC marka regülatör takmaya karar verdim. Bu değişim de bana minimum 350TL'ye malolacak. Bu sebeple benim muhtemelen bir sonraki Lpg tercihim bugünün şartlarında BRC olacak. Bu ara yaşadığım bazı telaşelerden dolayı fırsatım olmadı ama en kısa zamanda sonuçlandırıp yazacağım.

Mevcutta yaşadığım problemler: Yüksek devirlerde geç hızlanma, regülatörün hırıltı yapması, ayarın sürekli bozulması ve yüksek yakıt tüketimi.

Eğer yolunuz ANKARA'ya düşerse KAYRA Otogaz'da Tufan ustaya ya da telefonla arayıp KitMTM'ye baktığına emin olup Memduh Usta LPG'ye uğrayınız.

http://www.kayraotogaz.com/
    http://www.memduhusta.com/

Servislerin bir kısmı Toyota'lara yanlış enjektör takabiliyor, ya da nozulları gereğinden ufak takabiliyorlar. Altı üstü ufak bir KW hesabı var, piston başına düşen KW cinsinden güç miktarını hesaplayamıyorlar. Hesaplasalar enjkektör seçimi o KW değerine göre yapılıyor. Aracınıza MAVİ KEIHIN enjektör takmış olabilirler. Normalde 124 BEYGİR Corolla motoruna bile TURUNCU etiketli KEIHIN enjektör takılır, ustaların bir kısmı MAVİ takarlar. Maviler daha düşük güçlü araçlar için. Turuncular yanılmıyorsam piston başına 22KW üzeri araçlar için... Buna göre 119 BEYGİR üzeri 4 silindirli her araca TURUNCU ENJEKTÖR takılması gerekir.

Dediğim gibi bir de ustalarımızın nozul dediği üfleçler (NOZZLE) uygun çaplı ayarlanmamış olabilir. Bunu da yazılıma bağlayıp Benzin-LPG arası Milisaniye değerlerinden görebilirler.
    Benim de aracımda KİT MTM var. Canavar gibi. Benzin ile LPG arasında biraz fark oluyor fakat çok az. O farkı da araca sürekli binen anlıyor, arkadaşlarım aracımı kullandığında LPG performansına bayılıyor, benzin-lpg arası farkı ilk bakışta anlayamıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.