Şimdi Ara

Kız arkadaşımın ailesiyle tanışmaya gittik.Yaradana Şükür.(NİŞANLANDIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
19.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ..::nET::..

Siz aşın artık böyle şeyleri. Yeni nesilde böyle olacaksa ohooo...
    Ne çikolatası, ne çiçeği Allahım....

Biraz değişin kardeşim. Yeni nesil değişsin bari de öteki nesillerde kalmasın böyle şeyler. El öpmek vs. elini uzatırsa öp ama uzatmazsa ne öpüyorsun. Padişah mı o eteğinden öpermiş gibi ?

Batılılaşmak her zamna yanlış anlaşıldı ve uygulandı ama doğru anlaşılanları yapın bari. Ne klişe hayatlar yaw.

Sen uçmuşsun kardeşim nerde yaşıyorsun Batılıya kendini kaptırıp özünü kaybetme sakın.Senin baban anneni nasıl istedi bir sor istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 14092012 -- 8 Haziran 2009; 12:40:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLTuu

bu akşam ıslatalım bunu bende çorludayım.

ıslatmıyormuyuz?
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: elk_35

Allah tamamına erdirsin inş.Bi an kendimi senin yerine koydum.Kız istemeye gitsem kapıdan girerken ayağım takılır düşerimAdamlar çay verir şeker almayı unutur şekersiz içmeye çalışırım çayıAşırı terlerim zaten.Harbiden de stresli iş bi 10 sene daha yanaşmam bu işlere

Sen de ayda bir kız istemeye gidermiş gibi konuştun

• quote:

Biraz değişin kardeşim. Yeni nesil değişsin bari de öteki nesillerde kalmasın böyle şeyler. El öpmek vs. elini uzatırsa öp ama uzatmazsa ne öpüyorsun. Padişah mı o eteğinden öpermiş gibi ?

Batılılaşmak her zamna yanlış anlaşıldı ve uygulandı ama doğru anlaşılanları yapın bari. Ne klişe hayatlar yaw.

Batıyı seviyorsan rotanı batıya çevirebilirsin dostum.Kimse seni zorla burada tutmuyor.
    Sen öyle yapmazsın olur biter.Yani illa yazılan herşeye bir çomak sokacaksınız.

Arkadaşım hayırlı olsun.İnşallah evlenir mutlu yaşarsın.
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: wind_king

quote:

Atatürk der ki biz batının kültürünü değil medeniyetini aldık.Ben burda medeniyete aykırı bi şey göremedim buda bizim Türklerin bir kültürüdür.Kültürümüzü kaybedersek kendimizi kaybetmişiz demektir

• Abi 21 yaşında ne sözü ne nişanı ne evliliği yahu?
  • quote:

quote:

quote:

Atatürk der ki biz batının kültürünü değil medeniyetini aldık.Ben burda medeniyete aykırı bi şey göremedim buda bizim Türklerin bir kültürüdür.Kültürümüzü kaybedersek kendimizi kaybetmişiz demektir

Sen Atatürk'ün yaşlı bir dedenin elini öperken gördün mü ? Ya da okudun mu ?
    Medeniyete aykırılık değil. Bize ait olmayan kültürel yozlaşmanın ürünleri bunlar. El öpmek, yok kız evine çiçek götürmek vs. Hiç öyle yapmayın bari kültürümüzde görücü usulü var öyle evlenin.

Bunlar atalarımız adetleri herkes bu şekilde evlenmiştir.Saplamadan lambur lumbur eve girip peder merhaba demem mi gerek.Yani yazarken kendini o kadar çağdaş o kadar Atatürkçü bahsetmişsin ki bizi de bilinçsiz kültürsüz insan olan görüyorsun benim ailem okumuş ve hayatı gerçekten yaşamış insanlar.Son olarak bunlar atalarımızn adetleri biz el öperek yanlış bir şey yapmıyoruz saygının edebin bir simgesi olarak görebilirsin.Nasıl bayramlarda babanın ananın elini öpüyorsun onlarda senin anan baban olacak.

• quote:

quote:

quote:

Medeniyete aykırılık değil. Bize ait olmayan kültürel yozlaşmanın ürünleri bunlar. El öpmek, yok kız evine çiçek götürmek vs. Hiç öyle yapmayın bari kültürümüzde görücü usulü var öyle evlenin.

Doğulu, batılı, kuzey batılı, iguanalı kültür falan bunları burda konusmanın hiç gereği yok kardeşim.

Arkadasımız en mutlu günlerinden birini bizimle paylaşmış çokta güzel yapmış.

Boşu boşuna ortamda tartışma yaratma.

Bu yapılanlar çiçekler çikolatalar gayet hoş heyecanlar.

@

Dostum öncelikle seni tebrik ediyorum.

Allah tamamını erdirir inşallah.

Yaş konusuna gelince önündeki tek engel askerlik olacak sanıyorum.

Aslında iyi yapmışsın tanışıp kız istemekle bu devirde inan buldunmu gönlüne göre bir kız hemen sözü kesiceksin.

Uzatmayayım bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Yardım edebileceğimiz bir konu olursa tüm DH ailesi olarak arkandayız...

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtztkn

quote:

quote:

quote:

Doğulu, batılı, kuzey batılı, iguanalı kültür falan bunları burda konusmanın hiç gereği yok kardeşim.

Arkadasımız en mutlu günlerinden birini bizimle paylaşmış çokta güzel yapmış.

Boşu boşuna ortamda tartışma yaratma.

Bu yapılanlar çiçekler çikolatalar gayet hoş heyecanlar.

@

Dostum öncelikle seni tebrik ediyorum.

Allah tamamını erdirir inşallah.

Yaş konusuna gelince önündeki tek engel askerlik olacak sanıyorum.

Aslında iyi yapmışsın tanışıp kız istemekle bu devirde inan buldunmu gönlüne göre bir kız hemen sözü kesiceksin.

Uzatmayayım bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Yardım edebileceğimiz bir konu olursa tüm DH ailesi olarak arkandayız...

İyi niyetiniz ve güzel sözlerinizden ötürü teşekkür ederim

• batılaşmaktan bahsediyorsun ama sana şöyle bişey diyim kız istemek kızın ailesi ile tanışmak batıdada var mesela ingilterede biriyle evleniceksen önce gidip babasından ailesinden izin alıcaksın kızın tabikide gidip elini öpmüyorsun ama yine bi nevi kızı babasından istemiş oluyorsun Bunu en güzel örneğini kendimden verebilirim ama tabiki onların kız isteme veya tanışma faslı bizimkisinden çok farklı yukardada dedim kızın ailesi ile tanışmaya gittim ve nişanlım benim evlenicegim insan dedi babasına o sıfatla gittim tanışmaya ve ikimize kayınpeder 1 hafta tatil hediye etti ! Yani biri gidip birinin elini öpüyorsa ve buda örf ise adet ise bunu değiştiremessin istediğin kadar batılaşmak diye bağır burda değişmez
    quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerliz

quote:

Orjinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Yaş kaç bu arada?

Nüfus cüzdanında 88 liyim normal 87 liyim.

88 mi. Bu yaşta söz? Tanışma?

30 dan önce evlenilir mi yahu.

Yazık etmeyin hayatınıza..
  • çok heycanlı olsa gerek ben bile okurken heycanlandım :)

hayırlısı olsun ne diyelim

edit:

başta yazıcaktım ama 2. sayfadakı mesajları gorunce farketttim...

cok saygılı davranmışsın bravo okurken bile vay be bizim nesilden böyle insanlar kaldımı hala diye

evet türk adetlerinde el öpülür bundan utanç duyacak kadar avrupalıysanız yarın komsunuz ille annenizin ilişkiye girmesini de normal görürsünüz ? ne alaka demeyin çok alaka ...

yerim batılısını türk adetlerinden kralı yok çok seviyorum böyle işleri acaba bizimkiler nasıl geçicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 8 Haziran 2009; 13:54:05 >

• istnabuldayım 2 sevgilim vardı biri bulgaristanda biri tokatta ikisindende hayır görmedim
    Sonra dedimki istanbulda kızmı bitti? Sonra dedimki istanbuldan kızmı alınır :)
    Ama benim basıma bu olay gelse bu kadar acemi olmazdım. Ortamı sen yarat..
    Bırak istememeyi söz en azından kesin olmalıydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

quote:

Ne :D Onlar benim hiç bir şeyim olmayacak. Eşimin babası ve annesi olacak sadece.
    Bir de baba anne diyeyim istersen

çok sert eleştirmişin ben de senin gibi düşünüyorum ama batı özentiliğinden değil
    kasmaya gerek yok sonuçta onlar da benim gibi insan,ha el saygıdan öpülür,ben el öpme olayına karşıyım ancak öyle bir yerleştiki türk kültürüne çıkaramayız bu saatten sonra,mecbur kızı seviyorsan öpeceksin

ve eşinin ailesine de eşek gibi anne ve baba diyeceksin,benim de en kıl olduğum şey ama yapacak başka birşey yok
    inşallah ileride 50 milyar dolarım olur ve amerikada yaşarım çünkü bıktım türk kültüründeki bazı şeylerden

@İlteriş Kutluk Kağan
    70.de evlensin?
    parası işi varsa neden evlenmesin

Neden evlenmesin diye bi soru olur mu ya. Asıl neden evlensin dir soru :)

Ha tabi hayatta tek amacı evlilik olan insanlar toplumumuzun büyük yüzdesini oluşturuyor orası bambaşka..

Yetişme tarzı, sosyal baskı vs vs. Derin mevzular.

• quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

çok heycanlı olsa gerek ben bile okurken heycanlandım :)

hayırlısı olsun ne diyelim

edit:

başta yazıcaktım ama 2. sayfadakı mesajları gorunce farketttim...

cok saygılı davranmışsın bravo okurken bile vay be bizim nesilden böyle insanlar kaldımı hala diye

evet türk adetlerinde el öpülür bundan utanç duyacak kadar avrupalıysanız yarın komsunuz ille annenizin ilişkiye girmesini de normal görürsünüz ? ne alaka demeyin çok alaka ...

yerim batılısını türk adetlerinden kralı yok çok seviyorum böyle işleri acaba bizimkiler nasıl geçicek

usta çok doğru demişsin kültürümü seviyorum gerçekten ama sagopa diyor ya "tenine dokunan ellerden bir koleksiyon yapmışsın aferin" yaşıtlarımızda böyle bir anlayış var nereye kadar böyle gidcek? dilerim hak ettiğimiz ve bizi hak eden eşlerimiz olur

• ya herkez evleniyor birbir biz sap gibi kaldık

ayrıca @NET el öpmenin çağdaşlaşmakla ilgisi nedir çok alakasız bir tespit olmuş her ülkenin farklı kültürleri vardır mesela italyada herkez birbirni yanaklarından öper vesayre yani bu bizim bir kültürümüz sen çağdaşlaşmayı yanlış algılıyorsun çağdaş olmak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır ! bunu yaparken kendi kültürünü yok etmek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 8 Haziran 2009; 14:58:40 >
  • e sende kızlara haşin yaklaşma
    quote:

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

ya herkez evleniyor birbir biz sap gibi kaldık

ayrıca @NET el öpmenin çağdaşlaşmakla ilgisi nedir çok alakasız bir tespit olmuş her ülkenin farklı kültürleri vardır mesela italyada herkez birbirni yanaklarından öper vesayre yani bu bizim bir kültürümüz sen çağdaşlaşmayı yanlış algılıyorsun çağdaş olmak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır ! bunu yaparken kendi kültürünü yok etmek değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.