Şimdi Ara

kızıl ötesi,bluetooth ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir bilgisayar ile blutooth , kızıl ötesi teknolojileri kullanıldığında bilgisayarın içinde neler oluyor???
    veya bu teknolojilere sahip diğer cihazlarda. msela; bilgisayarın işletim sistemi bu teknolojilerden birini kullanmaya başladığında ram inde şu olaylar gerçekleşiyor veya harddisk inde şu oluyor...gibi
    böyle bilgiler edinmem için yardımcı olursanız sevinirim.

bilgilenmek için araştırmalar yaptım ancak işin teknik boyutuyla alakalı bilgiler edinemedim..
    hep bunların ne olduğuyla ilgili bilgiler buldum.
    teşekkürler.

• işe yarar bişeyler bulamadım ama ben şöyle tahmin ediyorum.
    -ilgili program hdd den çağırılır.
    -işletim sisteminden handle alınarak RAM e yerleştirilir.
    -program sürücülerini aktif eder, ilgili donanıma ulaşmak için port açar ve veri alışveri için RAM de yeterli seviyede buffer oluşturur.
  • tşekkürler arkadaşlar;
    arttıran varmı???
  • Diyelim ki Winampı açtın.Çift tıkladığında işlemci HDD'den Winamp için gerekli dosyaların RAM'a yüklenmesi için HDD'ye komut yollar.HDD'de kendi içinde bulunan yönetim kartı aracılığı ile Winamp ile ilgili dosyaları bulup kendi tampon belleğine,oradan da RAM'e yükler.İşlemci bu verileri işler ve kullanlıır hale getirir.Grafik kartı da aynı anda Winamp'ın görüntüsünü ekrana yansıtır.Aralarda daha başka olaylarda olur ama genel olarak böyle.

Sonra bir şarkıya tıkladın.
    Yine işlemci HDD'ye bu şarkıyı bul ve RAM'a yükle der.HDD'ninde kendi kontrol kartında ufak bir işletim sistemi varır.Ayrıca HDD üzerinde tampon bellek bulunur.HDD'den alınan data yani şarkı verisi HDD üzerindeki tampon belleğe alınır.Tampon bellekten veri RAM'a alınır ve işlemci bunu işler ve kullanılabilir hale getirir.Ancak ses bilgisi hala digital haldedir.Hoparlör için analog ses lazım.Bunun için şarkı verisi ses kartına(anakarta entegre veya PCI yuvasında)iletilir.Ses kartı digital ses bilgisini analoğa çevirir ve hoparlöre yollar.Hoparlör içindeki amfi sesi yükseltir duyulabilir seviyeye getirir.
    Tabiki olayların içine başka şeylerde giriyor.Bu en yalın hali.Mesela kuzey-güney köprüleri var.

PC içinde her olay için bir arabirim bulunur.Mesela LAN için arabirim çipi ve sürücüsü vardır.

RAM ise içinde elektrikle beslendiği sürece veri saklayan geçici bir bellektir.Bir nevi yoldur.
    Elektrik gidince RAM üzerindeki bütün veri silinir.
    RAM'in içinde ızgara gibi bir yapı vardır.Tabi bu biraz sanal.Bu ızgaranın her bölmesi birer hücredir ve buralarda veri saklanır.
    RAM için.
    http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=255

Kızılötesi Nedir ?
    Kızılötesi aslında ışıktır.Ancak gözle görünmeyen ışık çeşididir.
    Üretilen kızılötesi ışığın belli bir frekansı vardır.Mesela 40 kHz.Bu taşıyıcı frekanstır.Bunun üstüne data bilgisi yüklenir ve iletilir.Karşı taraf bunu alır ve taşıyıcı frekanstan datayı süzer ve kullanır.
    ----------------------------------------------------------
    Bluetoot'ta aynı fakat onda ışık yerine 2.4 GHz elektomanyetik radyo dalgaları kullanılır.
    Kızılötesinden farkı karşı tarafı görmesi gerekmez.
    -----------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Ekim 2006; 19:38:15 >

• İşletim Sistemleri bilgisayar donanımlarını yönetir.
    Donanım olarak kullanılan aygıtların adresleri açılış sürecinde ram belleklere aktarılır.
    Size sistemi windows mantığında anlatacam
    //Hatırlarsanız Xp den önceki sürümlerde neredeyse her donanım yüklemede windows yeniden başlatılırdı.

Bunun sebebi windowsun donanım ayarlarını açılış noktalarına koymasından kaynaklanıyordu.
    bunu Xp de %90 olarak çözümledi.

Windowsun port dinleme özelliği sayesinde USB portlarından gelen verilere karşılık bir notify (algılama) rutini oluşturulmuştur.Bu sayede windows aygıtımızın takıldığını algılar ama takılan aygıt ne?

Bunu windows cihaza sorgu komutu atarak cihazın üretici bilgilerini alır cevap olarakta
    cihaz ben xxx firmasının Bluetooth uyum veya yyy firmasını Kızılötesiyim diye
    gönderilen sorguyu windowsa yankılar

Windows ise bize BallonTip halinde DeviceID bilgisini görüntüler.
    Eğer DeviceID windows içinde bulunan bir değer içeriyorsa aygıt ayarlarını
    windows otomatik olarak yapar.

Eğer yoksa windows bizden driver dediğimiz cihazın adres bilgilerini ve nasıl kullanılacağını windowsa tanıtan
    yazılımı istiyecektir.

Yazılım yükleme işi tamamlandıktan sonra windows artık bu aygıtı kullanmaya hazır olur
    çünkü cihazın tüm fonksiyonlarını içeren bir tanıtım yazılımı olan driver yükledik
    artık aygıtın fonksiyonları belirli olduğu ve windows bunu tanıdığı için
    aygıtımızı istediğimiz gibi kullanabiliriz.

Teknik detaya girersek 100 lerce sayfa tutan bir not oluşturmam lazım.
    Size tavsiyem teknik detay için Bluetooth kontrol işlemcisi üreten firmaların web sitesine
    gidip oradan uygulama Notlarını (Application Notes) incelemenizdir.
    Saygılarımla.

• evet dediğiniz gibi çok ayrıntıya girmek gerek.
    bloetooth ile sayfalara girince ayrıntılar yabancı dille anlatıldığı için anlamak çok zaman alıyor...
    bazense hiç anlaşılmıyor.

yardımlarınız için teşekkürler.....( bilmediğin bir konuyu yazı yoluyla anlamak zor oluyor bilirsinizki...:))))

uğraşıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gezgin iletişim dersini alırken arkadaşların hazırladığı bir ödev vardı bluetooth ile ilgili. İşinize yarar umarım.

Link :http://w10.easy-share.com/661847.html
    Pass : wireless
  • yardımınız için ; bu ek bilgiler için teşekkür ederim:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.