Şimdi Ara

kızım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam gayet düzgün yorum yazmış aslında. Kabarmanıza gerek yoktu.

Şuna da göz atabilirsiniz. Siyaset bölümü hakkında ama sorduğunuz sorulara benzer sorular yöneltilmişti mezunlara yanlış hatırlamıyorsam. Uluslararasıyla ilgili değil ama kendini geliştirme, özel sektörde çalışma gibi konular konuşuluyor burada.

Geç gelen edit: linki yollamayı unutmuşum pardon:
    http://www.odtumd.org.tr/cg/kim/bbb/km/23112002.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgtkk -- 13 Temmuz 2013; 1:18:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgtkk

Adam gayet düzgün yorum yazmış aslında. Kabarmanıza gerek yoktu.

Şuna da göz atabilirsiniz. Siyaset bölümü hakkında ama sorduğunuz sorulara benzer sorular yöneltilmişti mezunlara yanlış hatırlamıyorsam. Uluslararasıyla ilgili değil ama kendini geliştirme, özel sektörde çalışma gibi konular konuşuluyor burada.

Geç gelen edit: linki yollamayı unutmuşum pardon:
    http://www.odtumd.org.tr/cg/kim/bbb/km/23112002.pdf

çok teşekkürler

• Moral bozmak gibi olmasın ama geçenlerde (tahminen 1 ay önce) vali yardımcısıyla bir sohbetimiz oldu sayısal-tm, meslek seçimi konusunda;adamın dediği gayet net TM okuyacaksan Hukuktan başka çıkar yolun yok dedi. İşletme seçmek intihar dedi. Aynen bu cümleleri kullandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

Moral bozmak gibi olmasın ama geçenlerde (tahminen 1 ay önce) vali yardımcısıyla bir sohbetimiz oldu sayısal-tm, meslek seçimi konusunda;adamın dediği gayet net TM okuyacaksan Hukuktan başka çıkar yolun yok dedi. İşletme seçmek intihar dedi. Aynen bu cümleleri kullandı.

Bunlar bana biraz saçmalık geliyo.Neden dersen ist iktisat mezunlarını biraz araştırırsan ceoluk yapanlarda var aralarında müdür olanlarda ha işsiz olanlarda vardır belki bu kişiyle ilgili bişey ayrıca hukuğunda geleceği çok iyi değil bi İstanbul hukuk okursun falan tamam ama özel hukuklar bilmem neler kontenjan artışları birsürü işsiz avukatda var.
  • Hukukun önü daha açık, diğer alanlara kayma şansın var hukukla işletme bir arada okuyabilirsin seçenek bol hukukta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

Hukukun önü daha açık, diğer alanlara kayma şansın var hukukla işletme bir arada okuyabilirsin seçenek bol hukukta.

bilemiyorum benim iyi bir devlet okulunda hukuk tutmuyor.İsteseydim %50 gidecektim ama özel okulları sevmiyorum.Bende seçenekleri değerlendiriyorum.İyi yerlere gelmek illa hukukla ismi olan bölümlerle olmaz.Bunun büyük örneklerini gördüm.Lise mezunu biri bile azmedince çok şey yapabiliyor.
  • Hukuk okumak, sonrasında da işini sevip de çalışmak herkesin harcı değil gibi gözüküyor. Bence hukuğu seçmeyenlerin uzak durmasının sebebi bu. Her şeyi mesleği hayatını garantiye alıp para kazanmak olarak bakmayalım. Sevmediğin bir işte çalışıp da hayatında mutlu olma şansın yok. Ama düşük bir maaşla bile mutlu bir hayat sürebilirsin. Hukuğa ilgisi varsa düşünsün derim. Ama bu bölüme prestij düşüncesi, aile baskısıyla gidenlerin neler hissettiğini görünce(ekşisözlük'te yazanlar var) çıkardım kafamdan hukuğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgtkk -- 13 Temmuz 2013; 1:39:23 >
  • quote:

Hukuk okumak, sonrasında da işini sevip de çalışmak herkesin harcı değil gibi gözüküyor. Bence hukuğu seçmeyenlerin uzak durmasının sebebi bu. Her şeyi mesleği hayatını garantiye alıp para kazanmak olarak bakmayalım. Sevmediğin bir işte çalışıp da hayatında mutlu olma şansın yok. Ama düşük bir maaşla bile mutlu bir hayat sürebilirsin. Hukuğa ilgisi varsa düşünsün derim. Ama bu bölüme prestij düşüncesi, aile baskısıyla gidenlerin neler hissettiğini görünce(ekşisözlük'te yazanlar var) çıkardım kafamdan hukuğu.

aynen öyle ki çoğuda etiketi için gidiyor maalesef.
  • iki bölümde de kendini geliştirmen lazım acikcasi tm de hukuk dışında hiçbir bölümün iş garantisi yok
  • dersten geçemeyince iş ararken bu taktiği kullanıcan mı? kızım ?
  • Ya harbi kabak tadı verdiniz artık kızım diye konu açmak nedir ya izdivaç programımı kardeşim burası
  • Çok mesaj attım bu konuya aslında ama yine de yazayım. Ben olsam ODTÜ sosyoloji seçerdim. Yatay geçişle uluslararası veya siyasal-kamu gibi bölümlere geçebilme şansınız olur yanılmıyorsam. Artı, bunu başaramasanız bile ODTÜ etiketiniz olur. Ve de kendinizi kişisel olarak geliştirebilmeniz için daha uygun bir üniversite olur ODTÜ. Eğitimi de yabancı dil.
  • quote:

Çok mesaj attım bu konuya aslında ama yine de yazayım. Ben olsam ODTÜ sosyoloji seçerdim. Yatay geçişle uluslararası veya siyasal-kamu gibi bölümlere geçebilme şansınız olur yanılmıyorsam. Artı, bunu başaramasanız bile ODTÜ etiketiniz olur. Ve de kendinizi kişisel olarak geliştirebilmeniz için daha uygun bir üniversite olur ODTÜ. Eğitimi de yabancı dil.

bende öyle düşünüyorum ama işin sonunda yatay yapamamak da var üstelik şehir olarak da pek cazip değil okul mükemmel lafım yok ama İstanbulda ing iktisat tutuyo odtüde iktisattı hedefim ya okul kısmı yada bölüm kısmı gerçekleşecek sanırım

• inanmayın beyler. Bu zamanda kızmı kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İKTSAT MI SOSYOLOJİ Mİ???????????????????????????????????yardım edin bu kıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencgsli_81

inanmayın beyler. Bu zamanda kızmı kaldı

ince
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.