Şimdi Ara

Klasik Amerikan arabaları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klasik Amerikan arabaları hakkında bilgisi olan varmı ilerde almak istiyorum. filmlerdeki gibi gerçektekilerinde motorları diğer arabalara göre güçlümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrep12098 -- 4 Eylül 2014; 14:32:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klasik Amerikan Arabaları: Tarihi ve Mirası

Klasik Amerikan arabaları, otomotiv tarihinde özel bir yere sahiptir. Bu güçlü makineler, uzun yıllar boyunca Amerikan kültürünün ayrılmaz bir parçası olmuştur ve bugün hala dünya çapında tutkuyla toplanmaktadırlar.

Amerikan arabalarının tarihi, 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanır. 1896'da Henry Ford, ilk benzinle çalışan otomobili icat ederek otomobil endüstrisinde devrim yarattı. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde kitlesel otomobil üretiminin yolunu açtı ve otomobilin Amerikan yaşam tarzının temel bir parçası haline gelmesine yol açtı.

1. yüzyılın başlarında, Amerikan arabaları daha güçlü, daha lüks ve daha şık hale geldi. Cadillac ve Lincoln gibi markalar, üst sınıf tüketicilere yönelik gösterişli ve pahalı araçlar üretti. Ford ve Chevrolet gibi markalar ise daha uygun fiyatlı ve erişilebilir modellerle kitle pazarına hitap etti.

1950'ler ve 1960'lar, klasik Amerikan arabalarının altın çağı olarak kabul edilir. Bu dönemde, güçlü V8 motorları, aerodinamik tasarımlar ve gösterişli krom süslemeler ile karakterize edilen ikonik modeller üretildi. Chevrolet Corvette, Ford Mustang ve Pontiac GTO gibi arabalar, hız tutkunları ve koleksiyoncular arasında efsane haline geldi.

Bugün, klasik Amerikan arabaları dünyanın her yerindeki koleksiyoncular ve meraklılar arasında büyük talep görmektedir. Bu arabalar, sadece birer ulaşım aracı olmaktan ziyade, Amerikan kültürünün ve endüstrisinin tarihini ve mirasını temsil etmektedir.

İster nadir bir koleksiyona sahip tutkulu bir koleksiyoncu olun, ister sadece klasik otomobillerin güzelliğini takdir eden bir meraklı olun, Amerikan arabaları otomotiv tarihinin zamansız bir parçası olmaya devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu canavar bir Mustang olmalı :) , motorunu geçelim verdiği keyif ve motor sesi paha biçilemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyedeki fiyatları nedir bulunurmu bunlardan
  • Türkiyede bildiğim 3 tane var ilerde almak istiyorsun iyi güzelde parası da güzel haberin olsun
  • şimdi ilanlara baktımda fiyatlar fena. peki yurtdışından getirme gibi bir şansımız varmı
  • akrep12098 A kullanıcısına yanıt
    yurt dısında 60-70 bin dolar olsa burda 300- 350 bin tl
  • Amerikan arabalarının motorları güçlüdür tabi, o güç alacağın arabayada bağlı 1959-1957 chevrolet araçlar eski dolmuş arabalarıdır, 6 silindir koldan vitestirler. Chevrole'nin Belair olanları var, impala olanları var. Yani çeşit çok.

Bu 1959 Chevrolet,in taksiden çıkma, yeşili 1976 da bizde vardı ben aracı kaçırıyorum diye babam satmıştı, bunların kontağına ne soksan çalışır

1967 Mustang gibi performans araçları motor silindir hacimleri 3000 cm3 ve yukarısıdır otomatik ve çakma vitestir (yani manuel)
    Mustang
    bu sayfada birkaç örneği var.

Birde zamanın en tutulan araçlarından CHEVROLET NOVA var oda bir efsanedir, motor silindir hacmi 2500 cm3 üzeridir, ilk üretim yılı 1974 olarak hatırlıyorum.
    Bir örneği buradadır.
    Nova classic

Benzinlik sahibiysen al sana V8 OTOMATİK PONTİAC
    Buradan

Yani bu verdiğim örnekler gibi biraz araştırısan daha başka klasikler bulabilirsin ama orjinalleri ve temiz olanları çok pahalıdır. Eğer ucuz ise orjinal değil oynama yapılmış, orjinal olmayanlarıdır.
    bu verdiğim klasikler içerinde sende fiyatılarından anlayacağın gibi orjinal olmayanlar, lpg gibi ilave yapılanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patriot34 -- 4 Eylül 2014; 16:37:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arabalar sizce iyimi biri 10 bin 500 dolar diğeri 8 bin 300 dolar=http://www.carsforsale.com/used-cars-for-sale/1972-ford-mustang-calabasas-ca-234831368 http://www.carsforsale.com/used-cars-for-sale/1972-ford-mustang-headquartersinplano-tx-226519981
     Klasik Amerikan arabaları hakkında Klasik Amerikan arabaları hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrep12098 -- 4 Eylül 2014; 18:57:36 >

• Dışı seni, içi beni yakar.

Motorları güçlüdür, daha doğrusu büyüktür. Dolayısı ile güçlü.

Ancak frenleri ve yol tutuşu rezalettir. Düz yol arabası yani. Öyle viraja şuna buna gelmez.

Düzgün viraj ve fren performansı için araca 2 araç parası kadar modifiye yaptırman gerekir.

Lakin gösterişi 110 numaradır, sesi, duruşu, kalkışı tillahını tanımaz. Dertli toplu bir klasik benim diyen aracı madara eder gösteriş babında...

Özetle Muscle car gösteriş ve drag aracıdır. Zaten ortaya çıkış nedeni budur.

1974 petrol krizi, artan sigorta maliyetler ve emisyon zorlaması nedeni ile devri kapanmıştır.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Yani sadece gösteriş için alınır diyorsun. peki değermi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrep12098

Yani sadece gösteriş için alınır diyorsun. peki değermi

Çok kişisel bir soru. Benim için görüntü 2. plandadır hep, ben kaabiliyete bakarım. Güzel görüneceğine, bağımsız süspansiyon olsun isterim mesela.

Yatırım açısından geçerli, bir iki kapı (67 fastback Mustang, 67 Camaro, 67 - 69 charger, 70 cuda, 70 challanger, duster,(türkiyede yok Super Bird)) alıp saklamak tabi ki değer.

Ancak iyi otomobil algısı olarak, ben şansım olsa 560 SEC, e500 veya 190 2.5 Cosworth tercih ederim.

Neticede 350 beygir, en az 2 ton araba ve 4 tekerde kampana frenden bahsediyoruz. Garajda yatırıp, ayda alemde klasik show a gidersin. Miras olarak bırakırsın iyi.

Artık fanatiği bile günlük binemiyor. Neredeki Türkiye şatlarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: akrep12098

bu arabalar sizce iyimi biri 10 bin 500 dolar diğeri 8 bin 300 dolar=http://www.carsforsale.com/used-cars-for-sale/1972-ford-mustang-calabasas-ca-234831368 http://www.carsforsale.com/used-cars-for-sale/1972-ford-mustang-headquartersinplano-tx-226519981
     Klasik Amerikan arabaları hakkında Klasik Amerikan arabaları hakkında

Mach 1 diye bilinir bizde 71 - 73. 1. serinin sonu.

Obez Mustang.

Nadir olanlarından bulabilirsen bir kıymeti olabilir. Onun dışında Mustang sayılmayan Mustanglardan.

O paraya 65 - 69 arası birşeyler bulabilirsin. Belki bunlardan kötü olabilir ama toplarsan para eder (tabii düzgün olarak).

Kırmızı olan, gerçek mach 1 olabilir bakmak lazım. Motora vs de artık herkes uyandı. Ahırda bile bulsan deli para istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delifisek.Tux -- 5 Eylül 2014; 2:05:06 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-skylark-v6-sorunsuz-182697700/detay

Amerikan arabası hiç kullanmadım ama çocukluğumdan beri bi hevestir gider. Link teki araba hakkında yorum yapan olursa sevinirim alınıp binilir mi ?
  • Bende 67 impala istiyorum ama türkiyede zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drag işi olacaksa Dodge Charger veya Plymouth Roadrunner bu işin uçlarında gezer. Virajlı yollarda gidecek araba lazımsa Mini Cooper efsanesini unutmamak lazım. Bazı rallilerde Subaru' dan daha iyi dereceleri vardır.
  • Almak risk, kullanmak risk ama keyifli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.