Şimdi Ara

Japon ve Kore araçlarını mı tercih etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
1
Favori
12.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere ülkemizde satılan araçların çok çok büyük bir çoğunluğu Avrupa, Japon ve Kore menşeili.

Ancak bir tarafta başta Fransa olmak üzere Almanya dahil Avrupa ülkelerinin çoğunun ülkemiz aleyhine aldıkları kararlar, diğer taraftan alttaki haberde Japonlardan ve önceki yaşananlarda da Korelilerden gelen örnek davranışlar böyle bir konu açmaya yöneltti beni.

Bunlar Japon bir Belediye Başkanının yaptıkları:

quote:

JAPON BAŞKAN'DAN TÜRKLERE BÜYÜK SAYGI Japon Kralı Meiji'yi ziyaretten dönerken, 16 Eylül 1890 tarihinde, Kuşimoto Adası açıklarında kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan 550 denizcinin mezarlarının bulunduğu Türk Şehitliği'nde, Belediye Başkanı Katsuma Taşima’nın bizzat gelip temizlik yaptığı ortaya çıktı. Elinde süpürge ve su bidonuyla şehitliği temizlerken görüntülenen Kuşimoto Adası Belediye Başkanı Katsuma Taşima'nın, her ayın 16’sında (Geminin batış günü) kültür müdürüyle Türk şehitliğine gelip temizlik yaptığı ve dua ettiğini görüntülendi. Ertuğrul Fırkateyni Kazı Başkanı Tufan Turanlı, rehber Alper Buluttekin ile birlikte şehitliğe gittiklerinde gördükleri bu durum karşısında çok şaşırdıklarını ancak çok da gururlandıklarını söyledi.

Videosu burada:

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/27015/19699152/1/japon-baskan-dan-turklere-buyuk-saygi.aspx

Japon Belediye Başkanının ve yıllardır bizle dost olduklarını vurgulayan ve bunu bize hissettiren Kore'lilere bu davranışları karşısında bundan sonraki araç alımlarımızda Japon ve Kore araçlarını tercih ederek teşekkür edilebileceğini düşünmekteyim.

Ne dersiniz?

Ekleme: Arkadaşlar gördüğüm lüzum üzerine bu sayfanın altlarında yazdığım bir mesajı biraz değiştirerek buraya da ekliyorum.

Konuyu açmadaki amacım bundan önceki açılmış "Alman mı döver yoksa Japon mu" tarzı konulara bir yenisini eklemek değildi.

Bu vesileyle bu konuya bu mentalite içinde yazan forumdaşlarımıza da bunun böyle olmadığını hatırlatmış olayım.

Honda başta olmak üzere Japon araçlarını severim.

Kore araçları da çok ciddi gelişme gösterdiler ve büyümeye devam ediyorlar.

Ama bu konuda mesajı bulunan arkadaşlarımın bir kısmının da yazdığı gibi konu araç alımına gelince bazen alışkanlıklar, beklentiler, öncelikler, kriterler değişebiliyor ve olay tıpkı benim gidip geçen sene hiç aklımda yokken Fiat Bravo, 4,5 ay önce de Renault Megane almamla sonuçlanabiliyor.

(Araç bulabilseydim Golf alacaktım. )

Bu iki aracımdan da memnuniyet oranım % 90 üzerindedir.

Önceki aracım Toyota Auris ise aldığım gün satmak isteyecek kadar keyifsiz bir tecrübe yaşattı bana.

Yani diyeceğim şudur ki ben de halihazırda tercihimi Avrupalı üreticilerden yana kullanan birisiyim.

Ama konunun ilk mesajında paylaştığım Japon Belediye başkanının örnek davranışı son dönemde Avrupa'nın bize karşı olan tutumunu bir kez daha ve öncekilerden daha fazla şekilde sorgulattı bana.

Ben de bu konu vasıtasıyla bunu forumla paylaşıp görüşlerinize başvurdum.

Bazı Avrupa ülkeleri tarafından bize gösterilen davranışların çeyreğini biz bir Avrupa ülkesine (hatta bu ülkelerin birkaç vatandaşına) göstermiş olsak zaten binbir güçlükle ve aşağılamaya varan bürokrasi ve angarya ile vermiş oldukları vizeye başvurumuzu anında ve uzuuuun bir süreliğine askıya alacaklarını söyleyebilirim.

Durum böyleyken bir sonraki araç alımında bu durumu hatırlayıp tercihimizi bize karşı husumet beslemeyen, altımızı oymaya çalışmayan, eğer bu tespitimde yanılıyorsam da bunu çeşitli Avrupa ülkeleri kadar aleni yapmayan Japonya ve Kore gibi ülkelerin ürünlerinden yana kullanabiliriz diye düşünüyorum.

Tabii ki yukarıda da yazdığım üzere herkesin alışkanlıkları, beklentileri, öncelikleri ve kriterleri farklılık gösterecektir ama mümkünse bunları bu iki ülke ürünleriyle kesiştirmeye çalışmak, gerekiyorsa bir seferlik bazılarından bir miktar ödün vermek (CC olmadığını bildiğim halde Auris ve Jazz aldığım gibi) bize çok birşey kaybettirmez herhalde.

Bilakis bize çok ama çok şey kazandıracağını düşünmeye başladım bu gece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 17 Ocak 2012; 14:09:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere ülkemizde satılan araçların çok çok büyük bir çoğunluğu Avrupa, Japon ve Kore menşeili.

Ancak bir tarafta başta Fransa olmak üzere Almanya dahil Avrupa ülkelerinin çoğunun ülkemiz aleyhine aldıkları kararlar, diğer taraftan alttaki haberde Japonlardan ve önceki yaşananlarda da Korelilerden gelen örnek davranışlar böyle bir konu açmaya yöneltti beni.

quote:

JAPON BAŞKAN'DAN TÜRKLERE BÜYÜK SAYGI Japon Kralı Meiji'yi ziyaretten dönerken, 16 Eylül 1890 tarihinde, Kuşimoto Adası açıklarında kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan 550 denizcinin mezarlarının bulunduğu Türk Şehitliği'nde, Belediye Başkanı Katsuma Taşima’nın bizzat gelip temizlik yaptığı ortaya çıktı. Elinde süpürge ve su bidonuyla şehitliği temizlerken görüntülenen Kuşimoto Adası Belediye Başkanı Katsuma Taşima'nın, her ayın 16’sında (Geminin batış günü) kültür müdürüyle Türk şehitliğine gelip temizlik yaptığı ve dua ettiğini görüntülendi. Ertuğrul Fırkateyni Kazı Başkanı Tufan Turanlı, rehber Alper Buluttekin ile birlikte şehitliğe gittiklerinde gördükleri bu durum karşısında çok şaşırdıklarını ancak çok da gururlandıklarını söyledi.

Videosu burada:

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/27015/19699152/1/japon-baskan-dan-turklere-buyuk-saygi.aspx

Japon Belediye Başkanının ve yıllardır bizle dost olduklarını vurgulayan ve bunu bize hissettiren Kore'lilere bu davranışları karşısında bundan sonraki araç alımlarımızda Japon ve Kore araçlarını tercih ederek teşekkür edilebileceğini düşünmekteyim.

Ne dersiniz?

Size katılıyorum Haluk bey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackElantra -- 16 Ocak 2012; 22:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackElantra

quote:

Arkadaşlar merhaba,

quote:

Videosu burada:

Ne dersiniz?

japon ve kore arabalarını küçük ama bana göre çok önemli bir ayrıntıdan dolayı tercih etmem.

sadece sürücü camını tek dokunuşla açılır yapıyorlar ve diğer camları açmak için düğmeye basılı tutumak zorundasınız. neredeyse tüm kore japon araçları böyle. bunun maliyeti nedir ki böyle salaklık yapıyorlar anlamıyorum.

• foreva Japan
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

quote:

Videosu burada:

Ne dersiniz?

kesinlikle katılıyorum dostumuzu düşmanımızı bilip düşmanımza para kazandırmak yerine dostumuza kazandıralım.
    böyle bir paylaşım yapıp bu konuyu açtığınız için size canı gönülden teşekkür ediyorum.
    birdahaki aracımı volvo almak niyetindeydim ama gidişat sadece mazda diyor

• Bana uyar. Özellikle otomotiv sektöründe Japonlar çok iyi yerdeler..

Maddi durumum elverse şuanda gidip Honda Civic Rlegance-Otm için sipariş geçerim; Sırf dostluk ifadesi için
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

quote:

Videosu burada:

Ne dersiniz?

Olaya milli hislerle yaklaşmak güzel. Fakat nihayetinde bu insanlar ürettiklerinin kalitesi ve fiyat/performansı oranında kazanıyorlar. Şahsen Hyundai almam, alana da mani olmam. Japonların da Subaru ve Nissan haricinde aman aman araçlarını beğenmiyorum. İki araç her konuda denk olacak ki, o zaman gider Japon'u tercih ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

kesinlikle katılıyorum dostumuzu düşmanımızı bilip düşmanımza para kazandırmak yerine dostumuza kazandıralım.
    böyle bir paylaşım yapıp bu konuyu açtığınız için size canı gönülden teşekkür ediyorum.
    birdahaki aracımı volvo almak niyetindeydim ama gidişat sadece mazda diyor

Alıntıları Göster
    98' yılından beri özellikle mazda olmak üzere bütün araçlarımız 0 km ve japon olmuştur. Bu sene istisna yapıp bir de opel aldık o da fiyatı çok uygun olduğu içindi. Bundan sonra da araç alacağımız zaman ilk tercihimiz japon olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Olaya milli hislerle yaklaşmak güzel. Fakat nihayetinde bu insanlar ürettiklerinin kalitesi ve fiyat/performansı oranında kazanıyorlar. Şahsen Hyundai almam, alana da mani olmam. Japonların da Subaru ve Nissan haricinde aman aman araçlarını beğenmiyorum. İki araç her konuda denk olacak ki, o zaman gider Japon'u tercih ederim.

Japon arabaları zaten iyi. Ancak bir iki puan kötü de olsa düşmanıma (Avrupalı ve Amerikalılar) tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Bir sonraki arabam japon olacak inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChemtraiLs

Bana uyar. Özellikle otomotiv sektöründe Japonlar çok iyi yerdeler..

Maddi durumum elverse şuanda gidip Honda Civic Rlegance-Otm için sipariş geçerim; Sırf dostluk ifadesi için
    şahsen benim Japon veya Kore araçlarını tercih edebilmem için adamların kültürlerinin ve perspektiflerinin komple değişmesi gerekir, keza bu da imkansız..

Bir japon veya koreli firmanın yaptığı otomobilde en önemli şey: üretim aşamasının kolaylığı, mümkün olan en az parça ile en çok ürünü çıkartabilmek, fonksiyonel araçlar üretebilmektir..
    Bir Avrupalı'nın (özellikle Almanya) ürettiği otomobilde en önemli şey: Sürücünün poposunun rahat etmesi, daha sessiz yolculuk yapabilmesi, icabında daha çok parça ile üretim yapmak ama sonuçta en iyi ürünü çıkartabilmektir..

iki kültürün farkını görebileceğiniz bir sürü detay çeşitli markalarda mevcuttur.. Forumda defalarca yazılan japon araçlarındaki yolcu camının tek tuşla açılıp kapanmaması buna örnektir, en iyi yalıtıma sahip araçların Avrupa'dan özellikle Almanya'dan çıkması da buna bir örnektir.. Civic'te zerre kadar yalıtım kullanılmamasından tutun, bir Golf'te ön camın içinde sırf daha az rüzgar sesi için ilave malzeme kullanılması da buna örnektir..
    Avensis 1.6 'nın şöför tarafında yükseklik ayarlı koltuk varken sağ tarafında yükseklik ayarı olmaması da buna bir örnektir... "Gerek yok" mantığı işte..

şimdi bir sürü japon fanatiği ardı ardına mesajıma giydirecektir ama , 10 seneden fazladır araç kullanan hemen hemen herkes demek istediklerimi çok iyi anlayacaktır..

Biz Çocukken Bmx bisikletler vardı.. Vites yoktu, hiçbirşey yoktu bisiklette, taş gibi binerdin, hiç bir sorun çıkartmazdı...
    Sonra Vitesli bisikletler çıktı, 18 vites, 21 vites, 24 vites vs vs... Bunları kullanması çok daha zevkliydi, bayır çıkarken büyük kolaylıktı, hızlanmak daha kolaydı ... Ancak vitesli bisikletlerde düzgün vites değiştirmediğin taktirde zincir atarken, BmX'lerde böyle bir derdin neredeyse hiç olmazdı...

Bilmem anlatabildim mi ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

98' yılından beri özellikle mazda olmak üzere bütün araçlarımız 0 km ve japon olmuştur. Bu sene istisna yapıp bir de opel aldık o da fiyatı çok uygun olduğu içindi. Bundan sonra da araç alacağımız zaman ilk tercihimiz japon olacaktır

Alıntıları Göster
    Japon halkı, Koreli'lerle birlikte Dünya üzerinde en çok saygı duyduğum, sempati beslediğim, imkanım olursa bir gün mutlaka gidip görmek hatta bir süre kalmak istediğim bir ülkenin halkı...

Avrupa'lılar da tam tersi, Türk halkına zerre önem vermeyen, bütününe bakıldıgında bir Egoistler topluluğu.

Buraya kadar herşey doğru. Fakat, iş otomotiv sektörüne girince çekik gözlü arkadaşlarımız Türk halkına hiçbir zaman tam olarak hitap etmeyi başaramadı ki... Sence bu kadar insan nazi hayranlığından mı gidip VW alıyor, yada Sarkozy'ye bayıldıgı icin mi Renault alıyor, veya Fiat...?

Ülkemizdaki vergi sistemi farklı olsaydı, eminim bu markaların değerini daha iyi bilecektik. Fakat, genel artışa rağmen satışları azalan japonların esasında pazar olarak ne kadar umrundayız?

Adam, Golf TSI-DSG ayarında araç üretse ben niye gidip onu almayayım? ama yok...

Yada, üstte birkaç arkadaşın dediği gibi, benim gidip japon tercih etmem için ya Type-R gibi, s2000 gibi çok özel bir model olcak, ya YENI CIVIC gibi çok uygun fiyatlarla piyasaya gircek Yada, birtakım japon karakteristiklerinden vazgeçmeliler;

- Sert ve kalitesiz plastik fetişi
    - 4-ileri otomatik şanzıman kullanımı (tamam sorunsuz ama nereye kadar ya...)
    - benzinli motorlar için düşük hacimli turbolar (170hp'lik giulietta 5.8 yakıyor, 125'lik civic in ortalaması kac? tamam sorunsuz ama yine nereye kadar....)
    - düşük hacimli dizel motor
    - Mercekli xenon far
    - AYDINLATMASI olmayan cam açma kumandaları, özellikle gece sürüşlerinde hepsine birden basmak zorunda mıyım ben ya!
    - Tek dokunuşta açılan ön-arka camlar
    - pek çok japon aracının tavan aydınlatma lambasının olduğu bölgenin aşırı dandin ve kalitesiz olması (infiniti-lexus ları tenzih ederim...)
    - kendilerini çok geliştirmelerine rağmen hala kompakt araçlarının inatla YALITIM MALZEMESİNDEN çalmaları, yeni civic kullanmadım ama yine de bir golf veya c4 ayarında oldugunu sanmıyorum...
    - inatla, Torpido gözlerine D segmentinde bile yalıtım malzemesi kullanmamaları, ARKADAŞ KAÇ PARADIR Kİ ŞU SÜNGER KAPLAMA!
    - Yıllar boyu, cep düşmanı ekmek bıçağı kıvamında anahtar üretmeleri
    - Hala 2012 model araçlarında bile bagajı, bagajdan açamıyor oluşumuz ve oraya cücük gibi kilit mekanizması koymaları (bkz: Lancer, Corolla,)
    - Çoğu japonun veya korelinin orta konsoldaki havalandırma ızgalarının açma-kapaması yoktur, yine beni fitil eden bir Cost-Cut. !
    - Toyota gibi firmaların, Auris gibi enkazlık modellerine sırf sorunsuz diye kanımca daha kaliteli üretimler olan Auris-Golf'ten DAHA PAHALI fiyat çekmesi. (sorunsuz tamam ama nereye kadar!!!!!)
    - Hyundai gibi firmaların 2-3 sene içinde birden bire biz Premium olduk havasına girip, Dogus Oto'yu örnek almaları... Bkz: Accent Blue-Elantra fiyatlandırması.
    - Mazda dışındaki japonların, özellikle Toyota'nın tasarım özürlü olması (görecelidir kabul ederim)
    - Kia Rio'nun fiyatının şu an B segmentinin en pahalı aracı olması!!!!

vs. vs. Bunlar tamamen KİŞİSEL, BANA AİT VE KİMSENİN HAK VERMEK ZORUNDA OLMADIGI görüşlerimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 16 Ocak 2012; 22:46:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dor Niro

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Japon arabaları zaten iyi. Ancak bir iki puan kötü de olsa düşmanıma (Avrupalı ve Amerikalılar) tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Bir sonraki arabam japon olacak inşallah.

Alıntıları Göster
    Her ne kadar avrupalı olmaya çalışsakta atalarımız asyalı. Bunu ne biz inkar edebiliriz nede avrupalılar. Zaten bu yüzden daimi düşmanlar bize. Yüzyıllardan beri süre gelen tüm oyunlar bizim üzerimizde neden ?.

Kore ve japonlar içinde bizim daimi dostumuz diyemem ama düşman olmadığımızda aşikar. Bu yüzden otomobilde mantık çerçevesinde japon araçları , elektronikte samsung , lg , sony dışında ürünleri mümkün olduğunca tercih etmemeye çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Her ne kadar avrupalı olmaya çalışsakta atalarımız asyalı. Bunu ne biz inkar edebiliriz nede avrupalılar. Zaten bu yüzden daimi düşmanlar bize. Yüzyıllardan beri süre gelen tüm oyunlar bizim üzerimizde neden ?.

Kore ve japonlar içinde bizim daimi dostumuz diyemem ama düşman olmadığımızda aşikar. Bu yüzden otomobilde mantık çerçevesinde japon araçları , elektronikte samsung , lg , sony dışında ürünleri mümkün olduğunca tercih etmemeye çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    hyundaı ,kıa aşama kaydetti epey tercih edilebilir fransızlara karşı

• quote:

Alıntıları Göster
    JanJan gayet mantıklı şeyler yazmış ben de tüm cam açma tuşlarının tek dokunuş olmamamasına ek olarak kore japon araçlarındaki diğer olumsuzluklara değineyim.

kötü tasarım
    kalitesiz plastik
    kötü ses yalıtımı
    ışıklandırmasız tuş ve düğmeler
    yüksek motor hacmi düşük beygir sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: ohara

JanJan gayet mantıklı şeyler yazmış ben de tüm cam açma tuşlarının tek dokunuş olmamamasına ek olarak kore japon araçlarındaki diğer olumsuzluklara değineyim.

kötü tasarım
    kalitesiz plastik
    kötü ses yalıtımı

Alıntıları Göster
    Bu arada, bir sonraki aracım -fiyatına ve kalitesine- bağlı olarak yeni civic hb 1.6 dizel de olabilir... ben japon arabası karşıtı değilim... sadece bu saydıgım seyleri inatla sürdürmeleri, pahalı araçlarında bile şaka gibi maliyet kısmaları beni delirtiyor... Mesela, forumun en çok eleştirdiği araçların başını Golf çeker.

Fakat, bu aracın iç mekanını incelediğiniz zaman maliyetten çalmaya yönelik bir uygulama bulmanız çok zordur. (en fazla ortak klima-radyo-direksiyon uygulaması olur)

• Tamam dostluk, kardeslik, saygi, sevgi, efendilik..vb guzel seyler de, biraz da musteri isteklerine cevap verin be kardesim. Ozellikle japonlarin ulkemizdeki bu " alirsan ekime almazsan ...." ci pazarlama anlayisini bir turlu sindiremiyorum icime.

Fazla degil yaa, 2 motor, 2 sanziman, 2 de donanim secenegi koysalar d segmentine, yemin ediyorum avrupa avrupa olali hitlerden beri boyle zulum gormemis olacak ama yok iste, anca vw nin ekmegine yag sursunler.

Yani ozetlersek: tamam kardes mezara saygi gostermen takdire sayan, ama 1.6 otomatik dizel accord gonder bize ulan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Bu arada, bir sonraki aracım -fiyatına ve kalitesine- bağlı olarak yeni civic hb 1.6 dizel de olabilir... ben japon arabası karşıtı değilim... sadece bu saydıgım seyleri inatla sürdürmeleri, pahalı araçlarında bile şaka gibi maliyet kısmaları beni delirtiyor... Mesela, forumun en çok eleştirdiği araçların başını Golf çeker.

Fakat, bu aracın iç mekanını incelediğiniz zaman maliyetten çalmaya yönelik bir uygulama bulmanız çok zordur. (en fazla ortak klima-radyo-direksiyon uygulaması olur)

Alıntıları Göster
    Işıklandırmasız tuşlar ne ya ilk defa duyuyorum

• quote:

japon ve kore arabalarını küçük ama bana göre çok önemli bir ayrıntıdan dolayı tercih etmem.

sadece sürücü camını tek dokunuşla açılır yapıyorlar ve diğer camları açmak için düğmeye basılı tutumak zorundasınız. neredeyse tüm kore japon araçları böyle. bunun maliyeti nedir ki böyle salaklık yapıyorlar anlamıyorum.

Fiat'ta da böyle...
  • quote:

kötü tasarım
    kalitesiz plastik
    kötü ses yalıtımı

Alıntıları Göster
    Kore malı Hyundai den gayet memnunum tekrardan tercih etmemem içinde hiçbir sebep yok.

• quote:

Alıntıları Göster
    başta mazda ve honda olmak üzere son nesil motorlarını piyasaya sürüp güzel şanzıman çıkarttıklarında yalıtıma önem verdiklerinde birde kalıtelı plastık kullandıgında neden almayalım ki şahsen 2013 de mazda veya honda almayı düşünüyorum özellıkle skyactıve sabırsızlıkla beklıyorum ama şuda bi gerçek avp lı üreticiler kullanıcıların isteklerıne çok daha hızlı ve kalıtelı cvp verıyor malesef el mahkum şuan

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.