Şimdi Ara

MEGANE 3 FRANSIZ ÜRETİMİ OLAN MI..? TÜRK ÜRETİMİ OLAN MI...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar malum fransız üretimi megane 3 lerde digital kadran mevcut,,türk yapımında da analog kadran mevcut (bildiklerim bu)

**yakın bir arkadaşıma ikinci el megane 3 düşünüyoruz fransız yapı mı mı türk yapımı olan (bursada üretilen) modellerden hangisini tavsiye edersiniz...

**birbirine üstünükleri var mı,,,,,?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_gorunmez -- 17 Ocak 2011; 21:27:40 >

• yerli üretimde sinyal kolları değişik yerli üretimde laazer kaynak yerli üretim yerden 2 cm yüksek.Biz de megane 3 hb aracımızı satıyoruz ilgilernirseniz linki yayına girince atayım
  • yani kalite vs olarak fark var mı hangisi kalitelidir veya hiç fark yok mu
  • kalite farkı yok gibi bu konuda başka arakadaşlar yorum yaparsa daaha doğru bizim araç 12000 km'de araç kalite konusunda bize hiç skıntı çıkartmadı bundan önceki arabımızı(fiat linea) kaliteszliği yüzünden satmıştık fakat bunu sadece nüfusumuz 5 kişi olduğuiçin satıyoruz bu konuda endişeniz olmasın eğer ilgilenirseniz bizim araba 12000 km de garaj arabası fiyat 40.000 tl.Arabanın bugünkü liste fiyatı 47.250 fakat pazarlıkla 45.000 e bırakıyolar elimde teklif kağıdıda var .
  • bence yerli üretim.
    çünkü bizim işçiliğimiz daha iyi.
  • Malesef ithal üretim daha iyi ben 1 yıldır kullanıyorum yerli sahibi arkadaşımda var defalarca inceledimde.

Lazer kaynak,sinyal kolu dışında bir kaç şey daha var.

Mesela konsol'un plastiği imkanınız varsa ikisinide inceleyin farkı anlarsınız zaten.

Kol dayamanın olduğu plastik bölge kaplamanın farkına bakın kendiniz inceleyin.Bunun dışında aracın aracın ön direkleri yerlilerde plastikken ithallerde plastiğin üstüğü kumaş kaplı tavan kumaşı devam ediyor ordada.

Bunun dışında ithallerde camlar ve sunroof kumandadan kapatılıyor,kadran dijital,stepne içerde,gündüz farı var.

İşçilik konusunda yerli megane'da çok iyi fakat malzeme konusunda 1-2 ufak tefek eksikliği var sadece.Ama sınıfına göre kesinlikle kötü değil yinede yerlisi.

Yerliside gönül rahatlığıyla alınır.
  • demekki bizdeki privilege megane 3 1.6 full+full bva baz modeli dedikleri türk yapımı hız ve devir göstergeleri analog. 2010 model 3000 de satacağız ama fiyatı ne eder bilginiz var mı. 3000 km ye gelmedi daha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Saat Üreticisi Var mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TÜrk işçisinin Fransızdan daha iyi olduğunu söyleyebilirim...

Onun dışında dijital kadran çok kötü...

Yerlide arkada havalandırma kanalları var artı olarak.

Yabancıda da panaromik sunroof var,

Lazer kaynak olsa ne oluur olmasa ne olur, , bir de stepne içerde olsa nee oluur dışarıda olsa ne olur, bu iki şeye bakarak araba mı alınır

Sinyal koluna diyene kadar dikkat bile etmedim. O da saçmalık.

Bence hiç mi hiç fark yok..

Panaromik sunrooflu olan aracı tek geçerdim ama

o yönden Fransız akar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 18 Şubat 2011; 0:07:28 >
  • peki fransız üretimle yerli üretim arasında fiyat farkı var mı?yani bir bayite gidip ben fransız üretimi megane istiyorum diyebiliyor muyuz,yoksa şans işi mi?
  • yerli daha yüksek ve süspansiyonları Türkiye'ye daha uygun diye biliyorum ithal olan ise Fransa'da üretilmiyor şuan hatırlayamıyorum ama fransa'da üretilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_007

yerli daha yüksek ve süspansiyonları Türkiye'ye daha uygun diye biliyorum ithal olan ise Fransa'da üretilmiyor şuan hatırlayamıyorum ama fransa'da üretilmiyor.

aynen arkadaşım,ithal olanlar ispanyol yapımı.

bursalı işçi abilerimiz gayet iyi iş çıkarıyor artık.bursa üretimi olanlar türkiye şartları için uyarlanmıştır,yükseklik v.b.

kalite olarak fark yok,donanım benzer.bu durumda karar tamamen kişiye kalıyor.
    ben olsam yerli tercih ederdim,öylede yaptım zaten.
  • Bildiğim kadarıyla Megane II modelinde sedan modeli yerli üretim,HB modeli Fransız üretimiydi.Kapıların kapanışından dahi anlaşılacağı üzere Fransız üretimi araçlar bana daha kaliteli gelmiştir..
  • Yerli üretimde süsyansiyon sisteminde ve aracın yüksekliğinde Türkiye şartlarına göre birkaç olumlu fark var diye biliyorum. Ayrıca yabancı üretim olanla ilgili pek bilgim yok ama Bursadaki işçiliğin çok iyi olduğunu biliyorum. Ben size yerli üretimi tavsiye ederim.
  • yerli üretim olanı aldım 5 gündür kullanıyorum daha 310 km de. ben kusur , tıkırtı veya bir sorun görmedim maşallah diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aa.aslan -- 18 Şubat 2011; 11:55:08 >
  • bende de yerli üretim var tek canımı sıkan nokta en üst donanımda camları kumanda ile kontrol edemiyorum. çok mu zor kapatıver diyenler olabilir ama 2007 leon alt versiyon bir araç yanımda kumanda ile kapatıp açarken camını 2010 full pakette olmaması can sıkıyor... bu arada çaresini bulan varsa haber versin neolur
  • ithal olanlar yerden daha alçak, yerliler leylek gibi duruyor
    ithal olanlarda, lazer kaynak var, yerlilerde yok (tavan çıtalarından anlarsın zaten montaj teknolojisini)kullanımda fark edilmez, fark uzun vadede anlaşılır.
    ithallerin orta havalandırma ızgaraları kapanabiliyor yerlilerde böyle bir imkan sunulmamış, deseni kare kare değil(daha kaliteli duruyor)
    ithallerin gösterge dijital
    ithallerin silecek ve far kumandaları küçük, Laguna tipinde, yerlilerinki daha iri
    ithallerin kaplaması aluminyum gibi bir malzeme, kaliteli duruyor, yerlilerdeki ahşabımsı kaplamayı ben elimle söküyordum az kalsın.. işçilik daha problemli
    ithallerde daha kalın bir yalıtım malzemesi varmış,(bunun doğruluğunu bilmiyorum başkalarından duydum)
    ithallerde navigasyon orta konsola entegre geliyor, yerlilerde pioneer ticari teybi gibi uzaktan kumanda veriyor
    ithal olanlarda camlar kumandayla kapatılabiliyor, yerlilerde yok
    ithallerde panoramik komple cam tavan var, yerlilerde normal sunrof.
    ithallerde gündüz farı var.
    ithallerde stepne içerde.

• 2000 model ithal berlingo ile yerli partneri baya incelemiştik.ithal olan daha iyi duruyordu
  • Fluence ve yerlli Megane'a çeşitli donanımlarda dijital gösterge geldi bilginize
  • bende megane 3 fıransız modeli var, arkadaşımda da yerli üretim var,
    benim araçda (fıransız)
    lazer kesim kaynak
    diital gösterge
    panoramik cam tavan
    kumanda ile kapanan camlar,ayna katlama, tavan kapama
    spor süspansiyon (yere birazdaha yakın)
    yedek lastik içerde
    birazdaha kaliteli malzeme
    farki var
    yanı kısacası ithal megane 3 bence daha mantıklı tercih olur çunku atrısı var,
    yerli üretim megane 2 vardı bende cok dandıkti, bu daha kaliteli
    yinede tercih sizin

panoramik tavan, dijital gösterge, kontrol kumanda özelliği yeter ya
  • Merhaba, Megane 3 HB ve SW modellerde hangi yıllar Bursa, hangi yıllar İspanya üretimi bilen var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.