Şimdi Ara

klasik ankastre bulunan binaya gpon altyapı nasıl kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun zamandır kullanmadığımdan dolayı önceki hesabımı ve şifresini unuttuğumdan yenisini açtım,
    sorunumu kısa ve öz açıklıyorum, lütfen sadece bilgili arkadaşlar cevap yazsın, kafamın karışmasını istemiyorum,
    ilgili herkese şimdiden teşekkürler.
    sorunum şu:
    bizim binada 24 daire var kooperatif yani site değil,

binada eski ankastre kutusu mevcut, vdsl2 hizmeti alınabiliyor ama online oyunlarda ping çok yüksek maalesef,

neyse bina altında turuncu fiber kablo çekilimiş ama telekom kutu felan yerleştirmemiş,

bizim caddede ve yandaki binada fiber internet var, buna istinaden fiber internet için başvurduğumda bina altyapısının olmadığını söyledir ve gittiler,

şimdi sorum şu:
    şu ağızlarına sakız ettikleri ama ne olduğu anlatılmayan, anlaşılamayan bina altyapısı nedir?
    nasıl kurulur?
    ve msrafı ne olur?

mahallede gpon sistemi mevcut,

ben kendim bina girişine fiber sonlandırma kutusu yerleştirsem ve bu kutudan eve cat6 kablo çeksem yeterli olur mu, bina olmasa da en azından benim daire fiber altyapısı kazanmış olurmu?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmaz 2019 -- 8 Nisan 2019; 16:24:35 >

• Malesef, Turk telekomu beklemeniz gerekecek.
    Turk telekom bina altına Fiber kutusu koyup sonlandırma işlemini yapacak, sonlandırma işleminden sonra binanızın durumuna göre dairelere CAT6 kablo veya Fiber kablo takılacak. Ondan sonra ancak fiber internete kavuşabileceksiniz.
    Turk Telekomda tanıdığınız varsa bu süreci hızlandırabilirsiniz .
    Sanırım biraz daha sabırlı olmanız gerekecek.
  • şu altyapının ne halt olduğunu yok mu bilen, telekom kutu mutu koymuyor binaya kablo çekip gitmiş, sorduğumdu bina tesisatını kastederek binada gpon için altyapı yok diyorlar, işte bu aşama da benim ne yapmam gerek, kendi imkanlarımla kendim fiber sonlandırma kutusu binanın girişine koysam olmaz mı?

turkish.opticalfiberpatchcord.com
    Bina Fiber için FTTH 2 Limanlar Mini Fiber Sonlandırma Kutusu
    http://turkish.opticalfiberpatchcord.com/quality-9558974-ftth_2_ports_mini_fiber_termination_box_for_fiber_to_building.html

yada

https://canovate.com/product_category/ic-mekan-fiber-sonlandirma-kutulari/

yada

www.protel-elektronik.com
    FTTH Sonland�rma Kutusu Kaliteli, ithal fiber optik ek kutular� :: PROTEL
    https://www.protel-elektronik.com/asp/product/1707/FTTH-Sonlandirma-Kutusu

bu kutuları kendi imkanımla binaya yerleştirsem bina gpon için hazır olmuş olur mu?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmaz 2019 -- 10 Nisan 2019; 11:48:33 >

• bakır cat6 kabloya gerek yok, eve kadar fiber için telekomu beklemen gerekiyor, onlar halleder. telekom müdürlüğüne gidip ne zaman yapacaklarını sorabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.