Şimdi Ara

Klasik gitar çalmadan elektro gitar çalmak mümkün mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler yapabilir miyim genelde çalanlar ilk klasik gitar çaldığını söylüyor eğer çalabilirsin derseniz çalışıp para biriktiricem böyle f/p anlamında verimli olan bi kaç gitar önerirseniz sevinirim

• Eğer amacın elektro gitar çalmaksa, elektro ile başlayacaksın. Klasik gitar geçiş enstrumanı falan değil, bambaşka bir teknikle, bambaşka türlerin çalındığı, başka bir enstrumandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Eğer amacın elektro gitar çalmaksa, elektro ile başlayacaksın. Klasik gitar geçiş enstrumanı falan değil, bambaşka bir teknikle, bambaşka türlerin çalındığı, başka bir enstrumandır.

Çok teşekkür ederim hocam peki onerebilecegin bi başlangıç gitarı var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorius kullanıcısına yanıt
    Valla benim ana enstrumanım piyano ama gitar basta çaldığım için, araştırma yapıyorum arada marka modelleri. Yakın zamanda Cort bas aldım hatta. Giriş seviyesi ucuz olarak Cort'un veya SGR (schecterin lat markası) ürünlerine bakabilirsin. İstediğin marka modelde karar kıldıktan sonra, mutlaka Öner Yavuz'un alışveriş sitesinden fiyatlara bak. Ben bas'ı ordan, piyasadan 150+ lira ucuza aldım, hemde Cort ana distrübitöründen direk geldi kutulu. Müzik tarzına göre, alacağın gitarın manyetik dizilimi önemli olacaktır. Zengin ve çok yönlü ton için, H-S-S alabilirsin. Köprü manyetiğide Single olan gitarlarda alt modellerde tonlar pek başarılı olmuyor. Ancak üst modellerde, ki yine heavy metal'e yüksek gain'e gelmez. O yüzden H-S-S yada H-H iyi bir tercih olur. Hareketli köprü, kilitli köprü vs. çok önemli değil ilk başta. Amfi olarak 10-15 watt işini görür. Ton olarak Vox'un kulaklıkla çalışan amfileri var, çok başarılı. bende elektro için lead, bas için bas modeli var. Alınan ton çok başarılı, ancak pahalı amfilerden alınabilecek tonlar (sanki analog setupmış gibi lead'in high gain tonu çok güzel) ama kulaklık için sadece. Ama fiyatı ile normal amfiye iyi bir alternatif olabilir. Bunlar dışında prosesördü, pedaldı, sonraki işler. Dediğim gibi benim ana enstrumanım piyano. Enstrumanı gitar olan arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. (amfi yerine telefon, bilgisayar kullanmak gibi benim pek anlamadığım konularda özellikle)

• quote:

Valla benim ana enstrumanım piyano ama gitar basta çaldığım için, araştırma yapıyorum arada marka modelleri. Yakın zamanda Cort bas aldım hatta. Giriş seviyesi ucuz olarak Cort'un veya SGR (schecterin lat markası) ürünlerine bakabilirsin. İstediğin marka modelde karar kıldıktan sonra, mutlaka Öner Yavuz'un alışveriş sitesinden fiyatlara bak. Ben bas'ı ordan, piyasadan 150+ lira ucuza aldım, hemde Cort ana distrübitöründen direk geldi kutulu. Müzik tarzına göre, alacağın gitarın manyetik dizilimi önemli olacaktır. Zengin ve çok yönlü ton için, H-S-S alabilirsin. Köprü manyetiğide Single olan gitarlarda alt modellerde tonlar pek başarılı olmuyor. Ancak üst modellerde, ki yine heavy metal'e yüksek gain'e gelmez. O yüzden H-S-S yada H-H iyi bir tercih olur. Hareketli köprü, kilitli köprü vs. çok önemli değil ilk başta. Amfi olarak 10-15 watt işini görür. Ton olarak Vox'un kulaklıkla çalışan amfileri var, çok başarılı. bende elektro için lead, bas için bas modeli var. Alınan ton çok başarılı, ancak pahalı amfilerden alınabilecek tonlar (sanki analog setupmış gibi lead'in high gain tonu çok güzel) ama kulaklık için sadece. Ama fiyatı ile normal amfiye iyi bir alternatif olabilir. Bunlar dışında prosesördü, pedaldı, sonraki işler. Dediğim gibi benim ana enstrumanım piyano. Enstrumanı gitar olan arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. (amfi yerine telefon, bilgisayar kullanmak gibi benim pek anlamadığım konularda özellikle)

Hocam başlangıç olarak Squier Bullet Start almaya karar verdim önerdiğin sitede de diğerlerine göre daha ucuz aklıma takılan ben apartmanda oturuyorum amfi çok ses çıkartır kulaklık girşi olan bildiğin iyi bir amfi varsa link atar mısın bi de ilgilendiğin için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doktorius -- 18 Haziran 2016; 21:10:14 >

• Doktorius kullanıcısına yanıt
    Valla amfileri çok incelemedim. Ama vox'unkilere bak. roland cubete olabilir. Ama fiyatlar biraz yüksek olabilir.
  • quote:

Valla amfileri çok incelemedim. Ama vox'unkilere bak. roland cubete olabilir. Ama fiyatlar biraz yüksek olabilir.

Çok teşekkür ederim hocam alacağım zaman dediklerinize bakacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu akustik gitar nasıl?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başlangıç için Ibanez GRG170DX önerecektim de fiyatları uçmuş yahu, ben aldığım sıra 400 civarıydı.
  • Elektro başta parmaklarını acıtır ama çalması klasikten daha kolay
  • Elektro gitar teknikleri bakımından klasik, akustik veya bas gitardan daha zordur. Eğer iyi bir gitarist olmak istiyorsan eğer. İki akor basacaksan elbet elektro daha kolay, sapı küçük çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.