arkadaşlar ben geçen hafta bir kızla tanıştım.Bu kızla üye olduğum kulübün tanışma kokteylinde tanıştım.Bi 10 dk lık filan güzel muhabbetim filan oldu okul yurt filan.Ben 2. sınıf o 1. sınıf olduğum için biraz da tavsiye dolu bir muhabbet oldu.Tanıştıktan sonra bir daha hiç karşılaşmadık.Zaten görürsem de anca kulüp etkinliklerinde görürüm diye tahmin ediyorum ama kulüp de fazla etkinlik gezi filan yapmıyor.Şimdi kızı facebook dan eklesem ya da instagram ordan muhabbete girsem şansım olur mu beni hatırladın mı falan filan gibisinden?Tabi ki yüz yüze konuşup görüşmen daha iyi olur diyeceksiniz ama dediğim gibi yüz yüze gelme şansım pek fazla yok.Napmalıyım?Facebook dan eklesem bir şansım olur mu?Kızın da erkeklerle pek ortamı yok anladığım kadarıyla.
İlk önce karşındaki kişiye bir "kadın, partner, sevgili" gözüyle bakmayı teğet geçip onun bir "insan" olduğunu ve öncelikle arkadaş olabileceğinizi hatırla. Bu kadar taktiksel ve zor olmasın her şey sizin için. Bu tür sorularınız gerçekten rezillik. Kız seni o anda isteseydi belki konuşmayı bir şekilde uzatır, bu "tavsiye" ve "nasihat" dolu muhabbetin sonunu mutlaka "cep telefonu numarası" almaya kadar çevirebilirdi. Ama bir iki konuşmuş, tanış olmuşsunuz, belki bir arkadaştan daha öteye gidemeyecek veyahut gitmeyeceksiniz. Bir başkası da 6-7 aydır bakışıyor olduğu kız için "konuşayım mı?" diye soruyor. Gidin ne bok yapıyorsanız yapın abi, yeter yani.
ConservatorC
kullanıcısına yanıt
kızla amacım zaten sevgili olmak değil arkadaş olmak.Tabiki de bu tür şeyler hemen olacak değil.
up
up
Eğer amacın arkadaş olmak olsa; zamana bırakır, onunla karşılaşır veya karşılaşmayı bekler, sohbet ve muhabbet ile, ortak paylaşımlar yararıyla belli bir ilişki içerisinde olursun. Sen burada "şansım var mı?" diye kendini sorguluyorsun. Facebook'tan eklesen ne, yüzyüze görüşsen ne; amacın özel ve kişisel. Arkadaş olmayı bil önce, dediğim gibi. Partner gözüyle bakmışsın direkt. Yine sonuca geliyorum; ne bok yapıyorsan yap, dediğim gibi.