uzun yıllardır hayalimde olan biriyle birlikteliğimiz var,3 aylık bi ilişki olmasına rağmen ufak tefek sebeplerden dolayı çok trip atıyor ve konuyu uzatıyor,bugün en basitinden bugün beni sevdiğini hiç söylemedin diye trip attı ve günümü zehir etti,onu sevdiğimi söylediğimi binlerce kez belirtmeme rağmen illaki ağzımdan seni seviyorum lafını duymayı istiyormuş,sen ilgi manyağı mısın diye sert çıkıştım biraz bugün ve saatlerce ağladı,ve eminim yarın da başka bir sebepten dolayı böyle kavga çıkartacak sizce ne yapmalıyım? yaşlar 26-29 |
Kız Arkadaşın Seni Yoruyor
Anahtar Kelime: Trip Atan Kadın
Kız arkadaşınla olan ilişkinde, onun seni aşırı yoruyor olabileceğine dair işaretler yaşıyorsan, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurman önemlidir:
- Sık Sık Trip Atma: Trip atan kadın, partnerine genellikle küçük meseleleri abartma, duygusal silahlar kullanma ve iletişimi kesme eğilimindedir. Bu durum, ilişkide sürekli bir gerilim ve stres yaratabilir.
- Duygusal Manipülasyon: Trip atan kadınlar, partnerlerini suçluluk duygularına boğma, onları küçük düşürme veya duygusal şantaj yapma gibi duygusal manipülasyon taktikleri kullanabilirler. Bu taktikler, kendilerini kontrol altında tutmalarına ve partnerlerinin davranışlarını şekillendirmelerine yardımcı olur.
- Sürekli İletişim İhtiyacı: Trip atan kadınlar, genellikle sürekli iletişim ihtiyaçları vardır. Partnerlerine sürekli mesaj atar, arar veya sosyal medyadan mesaj gönderirler. Bu durum, özellikle iş veya kişisel zamanlarında sınırlarına saygı duyulmadığı duygusuna neden olabilir.
- Özsaygı Eksikliği: Trip atan kadınlar, genellikle özsaygıları düşüktür. Partnerlerinin kendilerini değerli ve sevilmiş hissettirmelerine ihtiyaç duyarlar. Bu, sürekli ilgi ve onay arayışına yol açabilir ve partnerlerini bunaltabilir.
Sonuç:
Kız arkadaşının seni aşırı yoruyor olması halinde, ilişki dinamiklerinizi yeniden değerlendirmek önemlidir. Trip atan davranış kalıplarının farkına varmak ve bunları ele almak, ilişkini iyileştirmene ve sağlığını korumana yardımcı olabilir. Gerekirse, bir terapist veya danışmandan destek alman, sağlıklı sınırlar belirlemen ve ilişkinde dengeyi sağlaman konusunda yardımcı olabilir.