Flash Page Flip ile 30-40 sayfalık bir flash e-book tarzı bir düzeleme yaptım. Fakat e-book'u göndermem gereken kişilere e-posta ile göndereceğim için (ve dosya alıcılarının bilgisayar bilgisinin neredeyse sıfır olması nedeniyle) dosyayı tek bir exe halinde göndermem gerekmekte. Fakat yaptığım çalışma ortalama 50 dosyadan oluşuyor ve kullanıcının sayfaları bütün halinde görebilmesi için sadece içindeki swf dosyasının çalışıp diğer dosyaları aynı dizinden alması gerekiyor. Yani içinde belirttiğim dosyayı autorun tarzıyla çalıştıracak ve diğer dosyalara erişimde bir sorun çıkartmayacak bir exe oluşturucusu (veya arşivleyicisi) arıyorum. Konu ile ilgili yardım edebilirseniz beni mutlu bir insan haline getireceksiniz :) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
aklımda isim yok şu anda ama dosyaları senin belirlediğin klasöre çıkaracak setup oluşturma tarzında bi program işini görür sanıyorum...
veya benzer birşeyi exe olarak winzipin self extractor yardımcısı ile de yapabilirsin...
Üstadım, Denedim dersem yalan olur. Sadece o programların açıklamalarını okudum. Bulduğum bütün programlar setup dosyasının açılacağı bir yer soruyor ve install şeklinde oluşturuyor. Winzip ile yaptığımda da aynı durum ortaya çıkıyor.
Ama şimdi bunu yazarken aklıma gelen bir durum daha oldu. Setup programını windows'un temp klasörüne açtırabilir miyim ve bu tür programlar o açılacak dosyanın içinden mesela swf dosyasını dosyanın klasöre çıkarılmasıyla çalıştırır mı ? Yani dosyayı gönderdiğim kişi ayrıca swf dosyasını aramaması gerekiyor.
Fikriniz için teşekkürler. Ben şimdi bunu yapabileceğim bir program aramaya başlıyorum. Eğer sizin de aklınıza gelirse bu tür bir program yazarsanız çok sevinirim.
Üstadlarım;
Tam olarak istediğim olmasada winrar ile kısmen hallettim sorunu. Fakat şimdi başka bir sorunum daha var. Winrar ile dosyaları temp'e açtığımda, açma işlemi sonrasında default.html dosyası çalışıyor. Fakat otomatik olarak Internet Explorer ile açılıyor. Ki bu durum bilgisayardan bilgisayara değişecek ve html dosyalarının ön tanımlı programı Internet Explorer olan bütün makinalarda üstte bir uyarı çıkacak ve bu uyarı e-book'u okumak isteyen ve bilgisayardan anlamayan kullanıcılarım için bir çekingenlik ortaya çıkartacak. Acaba bu html dosyasını bir exe veya swf veya bu şekilde uyarının çıkmayacağı ve genel olarak bütün bilgisayarlarda sorunsuz çalışabilen bir uzantıya dönüştürebilir miyim ? Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme