Şimdi Ara

klasörü silmeden format atılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar belgelerim klasörünü silmeden format atmanın bir yolu varmıdır acaba?

• hayır sadece diskin 2 bölümden oluşuyorsa c ve d gibi belgelerimin içeriini c den d ye koplayarak bu sorunu çözebilirsin aksi takdirde format atmak hdd de bulunan tüm bilgileri siler
  • üzerine windows kurarsan gitmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cuneytoz

üzerine windows kurarsan gitmez.

evet ama yinede yedek almak gerekir bazen problem çıkarabiliyor
    en güzeli diskin iki bölümse belgelerim>sağ tıkla>özellikler>hedef olarak yedek diske depolayabilirsin...
  • c sürücüsündeki bilgileri d ye kopyalarsan olur aksi taktirde formatta c dekileri kaybedersin
  • windows repare(tamir) yaparsan olur ama sadece sp2 silinir oda muhim degi
  • quote:

Orjinalden alıntı: colomb

arkadaşlar belgelerim klasörünü silmeden format atmanın bir yolu varmıdır acaba?

belgelerim klasörünün yedeğini alman gerekir aksi halde formatla hepsi gider
    hdd c ve d ise d ye yedekle eğer tek sürücü ise cdrw ile cd ye atman gerek buda yoksa ek olarak başka bir hdd takıp yedekleme yapman gerekli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozulan Save dosyası !
    13 yıl önce açıldı
    format
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: colomb

arkadaşlar belgelerim klasörünü silmeden format atmanın bir yolu varmıdır acaba?

bişey diil colomb,teşşekküre değmez ...
  • benim bilgsyrcı arkadaş bazı dosyaları silmeden format atabiliyor.
    formattan önce C sürücüsünde benim bunlar kalsın dediğim dosyalar D sürücüsüne sığmadı o da bunları ayrı bir klasörde topladı ve bunların korunmasını sağlayacak bir ayar yaptıktan sonra format attı.

gerçktende onun korunmaya aldığı dosyalar silinmedi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

benim bilgsyrcı arkadaş bazı dosyaları silmeden format atabiliyor.
    formattan önce C sürücüsünde benim bunlar kalsın dediğim dosyalar D sürücüsüne sığmadı o da bunları ayrı bir klasörde topladı ve bunların korunmasını sağlayacak bir ayar yaptıktan sonra format attı.

msdos komutları ile bunu yapmak cok basit..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RYS

quote:

disk tek partition ise çok güzel bir çözüm
    peki hangi komutla yapılıyor biliyor musun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cango34

quote:

quote:

acikcasi bende merak attim.. yani format sonrasi o dosyalar nasil hala diskin uzerinde kaliyor ?? komutu soylerseniz ve tam olarak tarif ederseniz cok sevinirim.. simdiden tesekkurler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Inf_onb

quote:

Orjinalden alıntı: Cango34

quote:

quote:

acikcasi bende merak attim.. yani format sonrasi o dosyalar nasil hala diskin uzerinde kaliyor ?? komutu soylerseniz ve tam olarak tarif ederseniz cok sevinirim.. simdiden tesekkurler.

baslangıc disketi olusturmak msdos modunda deltree komutu yardımı ile bu iş yapılır.daha uzun ve açık bi sekilde topic acarak bu anlatırım..

• evet dostum böyle bir komut var. biyerde gözüme çarptı ama nerde gördüğümü bitürlü hatırlayamadım bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
  • deltree komutu ile sadece klasörleri silersin.. bu da format la eş değer bi işlem değil. yani format kadar sağlıklı değil. fakat klasörleri msdos da görünmez yaparsanız belki format esnasında gitmeyebilir. bu tabi sadece bi düşünce. gizli dosya yapmak içinde attrib komutu artı bir parametre kullanılıyordu. hatırlarsam buraya yazarım.
  • evet var belgelerim her zaman c ye bağlıdır onun için o bilgiyi kopyala varsa d diskine at ve format atarkende sadece c dikine at eğer hdd sadece c diski var ise o zaman tek şansın cd ye çekmek

• format ile deltree gibi komutların ne olakası var.Format adı üzerinde sabit disk üzerindeki tüm verinin geri dönüşümsüz olarak silinmesi..Windows üzerine windows kurmak ne kadar sağlıklıdır.Ayrıca xp ve 2000 de belgelerim klasörü xp üzerine xp kurulumda silinir...Kurulumda üstüne basa basa anlatır zaten...Ancak hdd içersine bir başka partition atılarak sonra bu partiiion tekrar diske eklenerek yapılabilir bu bile sağlıklı bir işlem değildir..
  • Norton Commonder prg var...diskette sığar...FDİSK ile disketten açıyorum..NC yazıp NC disketi takıyorum..enter...mavi bir ekranda Harddiskte ne varsa önümde..Windows system.i siliyorum..daha silmek istediğim ne varsa siliyorum..silmek istemediklerime dokunmuyorum...sonra NC disketi çıkarıyorum Fdisk takıyorum...CDROOM da WİN CD var...KUR: enter....kuruyorum..TERTEMİZ işletim sistemi.silmek istemediğim dosyalarda duruyor..format kadar lüzumsuz bir işlem görmedim..win98 kullanıyorum..XPde denemedim..ben bunu hep yapıyorum tüm arkadaşlara tavsiye ederim..formata hiç lüzum yok..
  • benim hardisk var pc takınca biçimlendir diye ileti gliyor ama hardiskin içinde bir sürü veriler ve videolar resimler gibi birçok veri var
    bu verilerin yok olmamasını saglamk için harddiske ne yapmam lazım yardımcı olursanız şimdiden teskr ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.