Şimdi Ara

Klavye seçimi. (logitech G15 V2 seçildi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
1
Favori
7.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4yıldır kullandığım microsoft standart q klavyemin kullanım süresi dolmuş durumda. Çok fazla yazı yazdığım ve çok bilgisayar kullandığımdan dolayı artık klavyenin yuvaları bozuldu harfler falan eksik çıkmaya başladı. 3 aydır idare ediyorum da artık klavye almamın vakti geldi. Aklımda logitech g15 yeni modeli vardı. Çok aşırı oyun oynamam. Böyle şekli yamuk yumuk olan klavyelerde de yazamıyorum. Eğimli olması şeklinin düz olması ve rahat yazılabilir olması benim için en önemli şeyler. Fiyatta 150ye kadar çıkabilirim. Dediğim gibi çok fazla yazı yazdığım için klavyenin rahat olması çok önemli. Zaten klavyeyi almadan önce denemeye çalışacağım. Sadece güzel bir önerisi olan var mı diye bir bakayım dedim buralara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 2 Mayıs 2010; 11:07:05 >

• amac sadece yazi yazmaksa pahali kacmak mantikli degil gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

amac sadece yazi yazmaksa pahali kacmak mantikli degil gibi

Amaç yazı aslında, ama oyun oynarım arada. Bazen bölye oturup 16-17 saat oyun oynarım kalkmadan sonra tabi 2-3 hafta oynamam o ayrı mesele de. Yani oyun alt öncelikte. LCD ekran olması hoşuma gitti. Sistem çok yoğun oluyor tasarımla uğraşırken, ekrandan sistem durumunu okumak güzel olur. Gece çalıştığım için klavye aydınlatması da kafama yattı... Bilemedim ben de ne yapsam...

• Logitech'in
    illuminated
    k300
    g15yeni
    g110 modelleri arasından birini seçeceğim gibi gözüküyor. Ne dersiniz?
  • Ben g15 v2 derdim,ama sen g110 serisinide koymuşsun listene.Bilmiyorum ama g110 bütçeni biraz zorlayabilir.
    Acaba birisi g15 v2 ve g110 serileri arasındaki belli nitelikdeki farkları belirtebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timecatz

Ben g15 v2 derdim,ama sen g110 serisinide koymuşsun listene.Bilmiyorum ama g110 bütçeni biraz zorlayabilir.
    Acaba birisi g15 v2 ve g110 serileri arasındaki belli nitelikdeki farkları belirtebilirmi?

g15in enter tuşunun küçük olması ve türkçe karakterlerin bulunmaması açıkçası beni düşündüren şeylerden biri... Onun dışında v2 gayet güzel görünüyor ve mantıklı, ama dediğim gibi enter ve türkçe karakterler...
  • Uzun zamandır G15 v2 kullanıyorum enter tuşuyla ilgili bir sorunum olmadı türkçe karakterler için de etiket bulup tuşların üzerine yapıştırabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealthmass

Uzun zamandır G15 v2 kullanıyorum enter tuşuyla ilgili bir sorunum olmadı türkçe karakterler için de etiket bulup tuşların üzerine yapıştırabilirsin

Etiket olayından pek hoşlanmıyorum. Eriyorlar hemen, sonra yapış yapış oluyor...
  • ben etiket kullanmıyorum başlarda biraz zorlanmıştım ama klavye kullanmaya alışıksan zaten 1 ay bile geçmeden alışırsın
  • quote:

ben etiket kullanmıyorum başlarda biraz zorlanmıştım ama klavye kullanmaya alışıksan zaten 1 ay bile geçmeden alışırsın

Etiket kullanmak derdim değil Zaten klavyeye bakmadan yazıyorum. Sadece karakterlerin kayıyıor olması kötü oluyor. noktanın virgülün yeri aynı olmuyor... g110 modelinin galiba türkçe harfli olanı var. O zaman hiç tereddüt etmeden ondan alırım...
  • Gerçi o modelde de boşu boşuna ses akrtına para vermiş oluyorum. Bende zaten profesyonel ses kartı var.
  • bakmadan yazıyorsan hiçbi sorun yok hatta bazı oyunlar ingilizce klavyeye göre çalıştığı için faydasını bile görürsün sen g15 al pişman olmazsın.yalnız g15'in usb girişleri 2.0 değil 1.1 bunu da göz önünde bulundur
  • quote:

bakmadan yazıyorsan hiçbi sorun yok hatta bazı oyunlar ingilizce klavyeye göre çalıştığı için faydasını bile görürsün sen g15 al pişman olmazsın.yalnız g15'in usb girişleri 2.0 değil 1.1 bunu da göz önünde bulundur

evet bu tavsiye sizin işinizi hertürlü görecek nitelikte,tabiki takdir sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

bakmadan yazıyorsan hiçbi sorun yok hatta bazı oyunlar ingilizce klavyeye göre çalıştığı için faydasını bile görürsün sen g15 al pişman olmazsın.yalnız g15'in usb girişleri 2.0 değil 1.1 bunu da göz önünde bulundur

evet bu tavsiye sizin işinizi hertürlü görecek nitelikte,tabiki takdir sizin

USB girişleri, hiç derdim değil. Kasanın önünde zaten 4 giriş var ki ayrıca sağda solda da uzatmalarla çıkışlarım var. Çekmecenin içinden usb çıkışı verdim mesela telefonu atıp bırakmak için .
    USB olayı hiç derdim değil. Önemli olan çok hızlı yazabilmem. 2. sınıftan 10parmak çalışmıştım. O zamandan beri yüksek hızlarda yazarım. Ama klavyenin bana falso vermemesi gerek. Onun için zaten bu kalvyemi değiştriyiorum. Eskidiği için tuşlar çıkmıyor bu da benim her seferinde tekrar tekrar geri dönüp o hatayı değiştirmek zorunda bırakıyor. Bu da büyük bir zaman kaybı benim için. Ekranada klavyeyede pek bakmıyorum yazı yazarken. Sadece elimi koyarken bakıyorum ve belirli tuşlar üzerinde ellerimi sabit tutarak profesyonel şekilde yazı yazıyorum. Onun için enter tuştunda biraz tereddü ettim. Aslında az önce yazarken dikkat ettiğimde enter tuşuna basarken küçük parmağımı kullandığımı ve tuşun alt kısmına bastığımı fark ettim. Enter'ın küçük olması da büyük bir problem yaratıcak gibi gözükmüyor. g15in yeni modelinin ölçüleri ne civarda yüksekliği ve genişliği benim için çok önemliçünkü klavye çekmecesine sığmazsa tüm hayallerim suya düşer... Birde komple akranlıkta sadece ekran açıkken çalışırken klavye aydınlatması göz alıyor mu? Daha önce aydınlatmalı klavye hiç kullanmadım ve hiçbir deneyimim yok. Kararımı G15in yeni modelinde kılıyorum gibi.

- Hemen kısa özet olarak klavye eğimli pozisyondayken klavyenin en yüksek noktası durduğu düzlemden kaç cm yükseklikte?
    - Klavyenin uzunlupu toplamda kaç cm?

Herkese çok teşekkürler...

• Aydınlatmayı istersen kısabilirsin ya da kapatabilrsin.Boyutları "20.2 x 8.8 x 1.9 inches" olarak gözüküyo amazon'da
  • o büyük ihtimalle düz pozisyondaykenki yüksekliğidir. Ben eğik kullanacağım için eğik pozisyondayken de sığması lazım... Onun ölçüleri lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata326

o büyük ihtimalle düz pozisyondaykenki yüksekliğidir. Ben eğik kullanacağım için eğik pozisyondayken de sığması lazım... Onun ölçüleri lazım...

2.5 inçe kadar, aşağı yukarı 6cmye kadar maks yüksekliğim var. 20 inç ve 8.8 inç tam cuk diye oturuyor. 21 inçten fazla olsa bana problem çıkarıcak...

Edit: İmla. Deli olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 26 Nisan 2010; 22:02:05 >
  • Kaptanım izmir yakınlarında oturuyorsan ,g15 v1 v2 yi bizzat deneyip görme şansın var best buy'da sanırım.Boyutları konusunda kesin bir yargıya varabilirsin böylece.Bende senin yaşadığın endişeleri yaşıyor vede g15 v2 vede sidewinder x6 arasında gidip geliyorum ama kararım büyük ihtimalle g15 v2 üzerinde olacak.Ürünü aldıkdan sonra deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.Ayrıca g15v2 ninde türkçe harf destekleyen bir modelinin olduğunu okumuştum bir yerde ama ne kadar doğru bilemem Ayrıca sen sorunun sırf tuş sorunu değil,bazı imla tuşlarınında yerlerinin değişik olduğunu söylemişsin,hangileri mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timecatz

Kaptanım izmir yakınlarında oturuyorsan ,g15 v1 v2 yi bizzat deneyip görme şansın var best buy'da sanırım.Boyutları konusunda kesin bir yargıya varabilirsin böylece.Bende senin yaşadığın endişeleri yaşıyor vede g15 v2 vede sidewinder x6 arasında gidip geliyorum ama kararım büyük ihtimalle g15 v2 üzerinde olacak.Ürünü aldıkdan sonra deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.Ayrıca g15v2 ninde türkçe harf destekleyen bir modelinin olduğunu okumuştum bir yerde ama ne kadar doğru bilemem Ayrıca sen sorunun sırf tuş sorunu değil,bazı imla tuşlarınında yerlerinin değişik olduğunu söylemişsin,hangileri mesela?

İngilizce klavyeye türkçe seçim yapınca üst taraftaki rakamların olduğu bölümlerdeki alt ve shift ile yapılan işaretler bir soldaki tuşa kayıyor. En azından birkaç kere denk geldi. Ben İstanbul'dayım biraz bakacağım. V2 birçok yerin stoklarında yok zaten... Biraz daha araştıracağım. Cumartesi klavye denemeye gideceğim. Birkaç klavye önerisi geldi. Onlara bir bakacağım. Sonra ona göre artık bir seçimde bulunurum...

• Microsoft sidewinder a da bir bak istersen. LCD yok ama, o da hoş bir klavye, Türkçe desteği de var diye biliyorum. Bir de şeye dikkat etsen iyi olabilir mesela, klavyede yazı yazarken takır takır sesler çıkınca uyuyan kardeşim uyanıyor bazen, uykusu hafif olanları uyandırabilecek sesler çıkıyor seri ve hızlı yazılarda. Bu nedenle soft tuşlu, yani basınca ses çıkarmayan klavyerele de yönelebilirsin. Çok oyun oynamayan biriysen G15 gibi komplike ve pahalı klavyeler üzerindeki macrolara ve/veya diğer ekstra özelliklere çok da ihtiyacın olmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.