Şimdi Ara

KLAVYEDE HARFLERiN YERiNi NASIL DEĞİŞTİRİRİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
30.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşyerimde Türkçe için Q Klavye kullanıyorum, işim gereği çok sık Rusça yazmak durumundayım, Dili Rusça'ya çevirdiğimde örneğin Rusça "D" harfi klavyenin "L" harfine ve diğer harfler de yine aynı şekilde farklı farklı harflerin yerine denk geliyor. Rusça harfleri nasıl istediğim Türkçe harflerin yerine atayabilirim ?

Evdeki bilgisayarımda Pardus 2007 kurulu, Pardus'ta harflerin yerlerini değiştirmek çok kolay, hatta Pardus bir güzellik yapmış Rusça harfleri birkaç farklı şekilde dizmiş Alfabetik,Basic ve Phonetik diye ki Phonetic tam istediğim gibi ; Rusça Z harfi Q Klavyenin P harfine değilde Z harfinin yerine geliyor vs.

Neyazıkki işyerimde Windows 2000 kullanmak zorundayım ve Bilgisayara Pardus kuramam.

Benim için gerçekten çok önemli , Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden Teşekkürler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisKatOr -- 11 Şubat 2007; 22:32:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavyende Harflerin Yerini Değiştirme

Klavyendeki harflerin yerini değiştirmek, bir dizi nedenden ötürü faydalı olabilir. Örneğin;

• Yazma hızınızı artırmanıza yardımcı olabilir.
    • Belirli diller veya semboller için özel düzenler oluşturmanıza olanak tanır.
    • Engelliliklere sahip kişiler için erişilebilirliği iyileştirebilir.

Klavyendeki harflerin yerini değiştirmek için şu adımları izleyebilirsin:

Windows İşletim Sistemi:

1. Denetim Masası'nı aç.
    2. Saat, Dil ve Bölge'ye tıkla.
    3. Dil sekmesine tıkla.
    4. Gelişmiş Ayarlar'a tıkla.
    5. Değiştir Tuş Sıralama seçeneğine tıkla.
    6. Klavyendeki Harflerin Yerini Değiştirme iletişim kutusundan istediğin düzenlemeleri yap.

Mac İşletim Sistemi:

1. Sistem Tercihleri'ni aç.
    2. Klavye'ye tıkla.
    3. Giriş Kaynakları sekmesine tıkla.
    4. Artı (+) işaretine tıkla.
    5. Listeden istediğin klavye düzenini seç.
    6. Klavyendeki harflerin yerini değiştirmek için Düzenle düğmesine tıkla.

Kullanılabilir klavye düzenleri, işletim sistemine ve yüklü dillere bağlı olarak değişir. İstediğin özel düzenleri oluşturmak için üçüncü taraf yazılımları da kullanabilirsin.

Klavyendeki harflerin yerini değiştirdikten sonra, yeni düzenlemeye alışmak için biraz zamana ihtiyacın olabilir. Ancak, zamanla faydalarından yararlanmaya başlayacaksın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir önerisi olan yok mu ? windows ta böyle birşey yapılamaz mı ?
  • tradekeys programıyla tuşları değiştirebilirsin

rusça yazmak için şu site de işini görebilir

http://www.yandex.ru/keyboard_qwerty.html
  • Çok teşekkür ederim erhanalankus , "Keyboard Layout Manager Midium"http://www.klm32.com/Download.html programı ile istediğim bütün harfleri istediğim tuşlara atadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanalankus

tradekeys programıyla tuşları değiştirebilirsin

rusça yazmak için şu site de işini görebilir

http://www.yandex.ru/keyboard_qwerty.html

çoğu kişinin işine yarar bu,teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: RisKatOr

Çok teşekkür ederim erhanalankus , "Keyboard Layout Manager Midium"http://www.klm32.com/Download.html programı ile istediğim bütün harfleri istediğim tuşlara atadım.

BEN BU ATAMA İŞİNİ YAPAMADIM YA.
    KLAVYEDE TUŞLARI ATIYORUM RUSCA HARFLERİ AMA YİNEDE OLMUYOR KAFAYI YIİYECEM.
    BU PROGRAMIN BİR AYARI MI VAR BEN BİR ŞEY KAÇIRIYOM BİRİ YARDIM ETSİN ARKADAŞLAR YA..
  • Arkadaşlar ''Keyboard Layout Manager Midium'' programında ''a'' hrfinin yerini değiştirmem gerekiyor,ama uygulayamadım..
    Bilen veya başka yöntem tavsiye edeceklerden yardım bekliyorum..
    Dizüstü olduğu için ve servis dahi yapamadığı için kesin değiştirme yapmam lazım harfin yerini...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar mevcut klavye düzenlerinde oynama yaptığımızda program kapandıktan sonra yaptığımız ayarlamalar sıfırlanıyor. işe yaramıyor yani.
    sorunu aşmak için program açıldığında dil ve klavye seçtiğimiz ekrandan "new" butonuyla yeni bir klavye oluşturuyoruz. tuşları istediğimiz gibi yerleştiriyor ve çıkıyoruz. bölge ve dil seçeneklerinden yeni dil ekliyoruz. bu eklemeyi yaparken oluşturduğumuz yeni klavyeyi seçiyoruz. ben sorunu böyle çözdüm...

biraz geç ve karışık oldu ama inşaallah birilerinin işine yarar...
  • Bahsi geçen programı indirdim denedim. Tuhaf aksilikler oldu , bazen değiştirdiğim harf hiç işlemez oldu vesaire. Bende ilgili bütün programları aradım 15'e yakın program indirdim denedim. 1 tanesi varki kesinlikle hiç bir sorun çıkarmadan mükemmel şekilde çalışıyor. Programımızın adı Keycustomize son versiyonu 3.96.
    Trial sürümünü indirmek içinhttp://www.softsia.com/Key-Customizer-download-try9.htm adresine gidiniz. 15 seferlik çalışıyor. Mükemmel bir program kesinlikle en iyisi bu. 10-15 tane program denedim gece boyunca ve bunda karar kıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forshire -- 3 Şubat 2009; 16:35:56 >
  • Konuyu hortlatıyorum ama ileride ihtiyacı olanlar yararlansın.
    Keyboard Layout Manger kurduktan sonra çalıştırdığınızda NEW butonuna tıklayarak istediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra kaydetmek için önce "Resolve VKs" daha sonra is "ok" butonuna tıklayarak kaydediyoruz. Daha sonra bilgisayarı resetledikten sonra artık çalışıyor ...
  • hocam bu linkin güncel versiyonu yok mudur windiows 7 için falan

• madem konu hortladı banada lazım.

a harfim bozuldu a yerine başka bir harfe basıp kullanmak istiyorum yardım lütfen

• Deh arkadaş ya 14 yıllık konuyu nası hortlattınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    windows 2000 diyor adam nasıl bi yerde çalışıyor acaba diye düşündüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.