Şimdi Ara

Klima açınca fan neden cok ses yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
26.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her 10 arabadan 4 ünde böyle, bazi araçlarda klima açıkken ses bile duyulmazken, bazılarında vuuuu diye motor sesini bastiracak şekilde çalışıyor. Neden acaba?

Birde klima acikken 100 ile gidiyoruz diyelim, klima fanı döner mi?

Klima bakim zamani vs. Geldi ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 1 Temmuz 2017; 19:41:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıcak havadan dolayi benimkide wuuuu ama ne wuuu çok sesi var fanin

• 2.0 tdi 102 transporter fan calisiyor ama cok sessiz rolanti yukselmesi ve guc kaybi yok

1.3 multijet doblo fan calisiyor araba komple titriyor ses o bicim rolanti yukseliyor guc kaybi cok fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2.0 tdi 102 transporter fan calisiyor ama cok sessiz rolanti yukselmesi ve guc kaybi yok

1.3 multijet doblo fan calisiyor araba komple titriyor ses o bicim rolanti yukseliyor guc kaybi cok fazla

Bende fio var 1.3 araba klima açik virajlarda 2.vitesle cikiyor kilimasiz 4.vites 1.6 en ideali sanirim

• uğultunun bir çok sebebi var güçsüz motor ya da kompresör gitmeye yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 1 Temmuz 2017; 23:4:20 >
  • Gerek 1.5 dCI Symbol gerek bizim 1.6 Focus dahil epey sesli çalışıyor.Bende nedenini bilmiyorum.

• 320d var ses degisimi sıfır. Performans kaybi elbet 1-2 beygir belki daha fazla vardir ama hic hissetmedim. Klima acik 180 le giderken bile gaza dokununca koltuga yapistiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

320d var ses degisimi sıfır. Performans kaybi elbet 1-2 beygir belki daha fazla vardir ama hic hissetmedim. Klima acik 180 le giderken bile gaza dokununca koltuga yapistiriyor.

320d 180 ile giderken koltuga yapistiriyorsa millet hic 335i, ferrari enzo almasin, gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde renault larda cok duyarsınız. Fan actıgında ayrı bir motor calısıyor gibi. Ancak orta segment bütün araclarda bu ses var. Nedeni zaten motoru sogutmak oldugu icin yüksek hızlarda fan acmaz.

• klima otomatikte 22 dereceye alır içeriyi 22 dereceye getimesini dinlerim.

Klima çalışınca fan dönüyor. 40 derece ve Denizli'deyken yolda ilerlerken fanın daha az çalıştığını durunca fanın daha hızlı dönmeye başladığını hissettim.

Kendi aracım ayarlıyor işte bir şekilde.fazla şeyetmemek lazım.
  • D segment mondeo var ondada klima acinca wuu seklinde fan sesi yapiyor acikca boyle arabalarda bu sesleri duymak sogutuyor arabadan

Cok arastirdim tozlar felan birikince ses yapiyormus

Fani sokup wd40 tarzi seylerle temizleyip yaglayip geri tkiyorlar ses azaliyormus ..

• 1.4 fiesta son ayarda klimayı açınca içerde 10. seviyedeki radyo sesini zor duyuyorsunuz

bir sıkıntısı var mıdır acaba
  • Bütün Fanlar son hızda çalışırken ses yapar

• 1.3 e klima takarsan olacagi budur☺

• Millet yanlış anlamış. Bahsedilen dışardaki fan sesi. O da normal. Klimayı açtığınızda radyatör fanı son hızda çalışıyor. Aracın yalıtımına, fan pervanesinin hızına göre vs. değişiyor. En çok ses yapanlar duyduğuma göre 206, 307, eski doblo.

• Son hızda açarsan çoğu arabada ses yapıyor hatta bazı araçlarda yanındaki adamla konuşamuyorsun bu ses yüzünden.Ben hep 2. Kademeye kadar açarım zaten fazlası gereksiz yine aynı sürede soğutuyor kuru gürültüye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

1.4 fiesta son ayarda klimayı açınca içerde 10. seviyedeki radyo sesini zor duyuyorsunuz

bir sıkıntısı var mıdır acaba

Ahahaah son kademede hic acmadim ;) o kadar butceye sahip değilim henüz..

Saka saka, sesi adami fıtık ediyor :))

• klimayı son kademede açarsan illaki her arabanın fan sesi duyulur içeriye gelmez bazı arabalarda oda yalıtımla alakalı ama fan sesi duyulmicak araba yok yalıtımı kötü olan arabadan sesi daha fazla duyarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

320d var ses degisimi sıfır. Performans kaybi elbet 1-2 beygir belki daha fazla vardir ama hic hissetmedim. Klima acik 180 le giderken bile gaza dokununca koltuga yapistiriyor.

320d 180 ile giderken koltuga yapistiriyorsa millet hic 335i, ferrari enzo almasin, gerek yok.

Bu kadar sacma yorum gormedim. Senin mantigina gore butun arabalar serceden hizli oldugu icin kimse 335i almasin. Herkes gitsin clio alsin.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    180 ile giderken koltuğa yapıştırıyor hee ?

vay be gidelim 50-60a bizde ilk nesil ahı gitmiş bahı kalmış e90 alalım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.