Şimdi Ara

klima fiyatları ve kablo uzunlugu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben eve servis keşif yaptırdım,klimanın takılacagı yerle elektrik kablosunun çekilecegi yer arasında 25 metre var acaba bu 25 metre kablo bana elektrik sarfiyatı getirirmi yani ne kadar uzun olursa ısınma ve güç kaybı olurmu yoksa 50 metrei5 metre hiç bir şey farketmezmi.

daıkın ınverter 8500btu;1700 ytl
    hitachi ınverter japon 10000 btu 1700 ytl
    elektra ınverter 12000 btu 1725 ytl
    zibro 2035 1900 ytl
    toshiba daiseku 13000 btu 2100 ytl
    arçelik 12000 ınverter 1321 ytl

• Neden o kadar uzun kablo çektiriyorsunuz.Bu cihazların hiçbirine panadon özel hatta gerek yok.Topraklı bir priz hattı yeter
  • ben hepsine ayrı ayrı sigorta olsun istedim ama 12000 btu olanın takılacagı yerle arasında 25 metre var,birde yanında priz var ama ben korktum.
  • Bakın 12 000 klima birde İnverter en fazla1000 Watt çeker,bu güç sizin ütünüzden,saç kurutmanızdan,çamaşır ,bulaşık makinanızda,ve fırınınızdan en az yarıyarıya azdır.Yani bu araçlardan daha az akım çeker.Hiç gerek yo topraklama olsun yeter boşuboşuna kendinize iş çıkarmayın derim.Hemde görünüş kirliliği.Tabiki son karar sizin ildede çekeceğim kablo derseniz 3x2,5 çekin hiç sorun olmaz.
  • görüntü kirliligi olmaz elektrikçi arkadaş buatların içinden panoya direk götürecek hiç bir kablo ortada görünmecek ama sadece bana bir zararı olumu onu merak ettim elektrik arfiyatı açısından.
  • Hiç bir zararı yok!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: pentana

ben eve servis keşif yaptırdım,klimanın takılacagı yerle elektrik kablosunun çekilecegi yer arasında 25 metre var acaba bu 25 metre kablo bana elektrik sarfiyatı getirirmi yani ne kadar uzun olursa ısınma ve güç kaybı olurmu yoksa 50 metrei5 metre hiç bir şey farketmezmi.

daıkın ınverter 8500btu;1700 ytl
    hitachi ınverter japon 10000 btu 1700 ytl
    elektra ınverter 12000 btu 1725 ytl
    zibro 2035 1900 ytl
    toshiba daiseku 13000 btu 2100 ytl
    arçelik 12000 ınverter 1321 ytl

arkadaşım ne gereği var o kadar kabloya. Bence çok gereksiz bir iş. mbirol açıklamayı yapmış zaten fazla söze gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.