Şimdi Ara

Klima Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
6.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim evimdeki klimam çalıştıktan yaklaşık 45 dk sonra koku yapıyor. Soğutmada herhangi bir problem yok. Geçen sene de yapmıştı. Carrefour'dan Klima temizleyici sprey almıştım. Ama faydası olmadı. Yada ben beceremedim!
    Bu sene tekrar aynısı oldu. Ne yapmam gerekiyor? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• Bakım Yaptırınız ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekerler -- 14 Temmuz 2011; 23:20:01 >
  • ewet bakım yaptırmanız gerekiyor. bakımıda işinde uzman birine yaptırın çünki iç ünite kimyasalı ayrı dış ünite kimyasalı ayrıdır servisler aynı asidi iç dış kullanmıp gecio!
  • Klimanız bakım istiyor.
    Ben klimanın bakımını son 2 senedir kendim yapıyorum. 20 dk mı alıyor. Son derece kolay. Ne koku kalıyor ne kir.

Merak edenler için.:

1-klimanın Elektrik fişini çekin.
    2- Ön kapağını ve alttaki havalandırma kapağını sökün

3-Tortu bırakmayan güçlü bir temizleyici (ben mr.muscle limonlu kullanıyorum
    1 şişe temizleyicinin tamamını peteklere ve alttaki kapağın altındaki fan pervanesine sıkın. (pervaneyi çevire çevire güzelce sıkmayı unutmayın.)

4- 10 dk bekleyin kir iyice yumuşasın. sonra tazyikli su ile güzelce durulayın. taa ki borudan akan kapkara su billur gibi oluncaya dek.
    (Not1: 1.5 lt lik bir pet şişenin kapağını delmek suretiyle basınçlı su elde edebilirsiniz.)

5- 1-2 saat kurumasını bekledikten sonra klimanız kullanıma hazırdır.
    (tabi 1 saat camlar açık çalıştırın ki deterjan solumayın.)

Not2: Klimanın radyatörüne döktüğünüz su tahliye borusundan akıp gider. .yanlız pervaneyi durularken altına bir kap koyun. Yerler batmasın ve yine çevire çevire bol suyla durulayın.

Dış üniteyi de aynı şekilde hortumla güzelce yıkayıp temizleyebilirsiniz. Lakin Kokuyu yapan iç ünitedir.

iyi günler.

• deneyeceğim.
    teşekkürler,
  • Kormayın ! Alın Hortumu Elinize Dış Üniteyi Resmen Yıkayın , Dış Üniteye Birşey Olmaz Yağmur vb.den Olurdu zaten
  • Emin olmak için tekrar soruyorum. Mr.Muscle ile İç üniteyi yıkayacağız değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DAİKİN KLİMA KOKU SORUNU
    8 yıl önce açıldı
    Klima Gazı / Gaz Kokusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 99ajanx

Emin olmak için tekrar soruyorum. Mr.Muscle ile İç üniteyi yıkayacağız değil mi?

evet.
  • yılda bır kere verecegınız 50-100 tl den kacıpda bence daha fazla zarar dogurmayın bırakın herkez kendı ısını yapsın tabıkı evde flıtre temızlıgı ve genel toz alma v.s yapabılırsınız ama bence bakım ısını uzmanına bırakın tabıkı uzman bır ekıp yetkılı servısle cozun nasılkı arabanızı vakı geşldıgınde servıse goturup bakım yaptırıyor ısenız klımada aynen bu sekıldedır
  • Merhaba, out arkadaşıma teşekkürler, dediğini yaptım sonuç muhteşem.

Önce iç ünitenin altına gazeteleri serdim. Daha sonra Mr. Muscle Limonlu Mutfak temizleyici sprey(6,5 TL) ile iç üniteyi (fanını, alüminyum soğutma ızgaralarını) nerdeyse yıkadım :)

Aradan 1 saat geçti yine boş bir plastik püskürtmeli şişeye(glade oda spreyi) su doldurdum ve su ile de duruladım. Şimdi canavar gibi
    Herkese ilgisi için teşekkürler. selamlar,

NOT: Temizlik yaparken sigortayı kapatmayı unutmayın ve ayrıca elektrik bağlantı yerlerine herhangi bir şey püskürtmeyin.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Aşağıdaki ürünlerin klimanızın temizlenmesi ve çalışırken koku yapmasının engellenmesi için yardımcı olacağını düşünüyorum.

http://www.supurgemarket.com/hijyenik-klima-filtresi-temizleyici-p-4906.html
    http://www.supurgemarket.com/hijyenik-klima-temizleyici-koku-p-4409.html
    http://www.supurgemarket.com/lykia-klima-parfumu-p-5102.html

• 5 dakikalık işi var , bakım yaptır
  • bakımını kendin yap bakıma para verme derim iç ünitenin üst panelini kırmadan açın toz haznelerini çıkarın güzelce yıkayın sonra toz haznesinin bulundugu üst taraftan elinizle su dökün (su klimanın içine dökülecek şekilde yatağa gidecek ve ordan dışarı atılacak ) sonrasında toz tutan haznelerı yerıne sabıtleyıp uzerıne bıraz parfum sıkabılırsınız kolay gelsin , yapacağınız işlemlerde dikkatli olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eksi-1

bakımını kendin yap bakıma para verme derim iç ünitenin üst panelini kırmadan açın toz haznelerini çıkarın güzelce yıkayın sonra toz haznesinin bulundugu üst taraftan elinizle su dökün (su klimanın içine dökülecek şekilde yatağa gidecek ve ordan dışarı atılacak ) sonrasında toz tutan haznelerı yerıne sabıtleyıp uzerıne bıraz parfum sıkabılırsınız kolay gelsin , yapacağınız işlemlerde dikkatli olun

Zamanında bakım denilince kapıleriye kadar sökülüp R12 ile temizlenir sonra tekrar kaynaklanır vs. Bakım 1 gün sürerdi 1 klimanın atölyeye alınırdı. Sonralardan yerinde müdehale çıktı. Şimdi kullanıcı ben yaparım diyor. Hayırlısı ne diyim herkez usta olmuş biz bunca seneyi boşa yemişiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

bakımını kendin yap bakıma para verme derim iç ünitenin üst panelini kırmadan açın toz haznelerini çıkarın güzelce yıkayın sonra toz haznesinin bulundugu üst taraftan elinizle su dökün (su klimanın içine dökülecek şekilde yatağa gidecek ve ordan dışarı atılacak ) sonrasında toz tutan haznelerı yerıne sabıtleyıp uzerıne bıraz parfum sıkabılırsınız kolay gelsin , yapacağınız işlemlerde dikkatli olun

Zamanında bakım denilince kapıleriye kadar sökülüp R12 ile temizlenir sonra tekrar kaynaklanır vs. Bakım 1 gün sürerdi 1 klimanın atölyeye alınırdı. Sonralardan yerinde müdehale çıktı. Şimdi kullanıcı ben yaparım diyor. Hayırlısı ne diyim herkez usta olmuş biz bunca seneyi boşa yemişiz...

burda sorun sadece koku efendim . Söylediklerinizde haklısınız fakat bu türden küçük şeyler için usta olmaya gerek yok , ben çırakken yapıyordum bunları herkesde yapabilir bunu . Gidipde sadece koku yüzünden adamın cebinden servis parasının çıkmaması gerektiğini düşünüyorum ki servis ücretide dolgundur herzaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

burda sorun sadece koku efendim . Söylediklerinizde haklısınız fakat bu türden küçük şeyler için usta olmaya gerek yok , ben çırakken yapıyordum bunları herkesde yapabilir bunu . Gidipde sadece koku yüzünden adamın cebinden servis parasının çıkmaması gerektiğini düşünüyorum ki servis ücretide dolgundur herzaman

Evet haklısın! ya tozdan dolayı derenaj tahliye ağzı tıkandı yada yarı tıkalı su birikiyor ve içeride koku yapmaay başlıyor? bunun için flap motorunun olduğu kısmı çıkarmanız gerekiyor ve buna tahliye tavasıda bağlı tahliye tavasına da drenaj hortumu. Bu hortum yerınden çıktığında ki zor ihtimalde olsa ekseri durumlarıda göz onunde tutmak lazım. Basitmidir yerine takmak? zannetmem burada hiçbir usta o basıt ıştır desın? ki buradakı ustaların yanında benım tecrubem naçızanedır. Sizin o sok yıka tak dediğiniz kullanıcının yapması gerekendır ve servis manuellerinde filtre temizliğinizi yapınız yazar. Ben bu bahsettıklerınızı de yaparım diyorsanız amena lafım yok ozman.

• quote:

emre_sağanak34

Meslek lisesi iklimlendirme mezunuyum elimden ne geliyorsa yaparım .

• quote:

quote:

emre_sağanak34

sen senın elınden gelenı yapıyorsun ve kolay gelıyor sana. Bende anlatmasıı bilirim burada kapağı kaldır sık yağçözü sık suyu oldu bitti diye. Ben ne dükkan sahibiyim nede servis ticaretinde değilim ben bu işin ama bukadar basıtte anlatma madem bu işi biliyorsun!
  • quote:

quote:

quote:

emre_sağanak34

sen senın elınden gelenı yapıyorsun ve kolay gelıyor sana. Bende anlatmasıı bilirim burada kapağı kaldır sık yağçözü sık suyu oldu bitti diye. Ben ne dükkan sahibiyim nede servis ticaretinde değilim ben bu işin ama bukadar basıtte anlatma madem bu işi biliyorsun!

burası forum yazdıklarıma kimse karışamaz iyi günler saçma sapan bi tartışmanın içine soktun konuyu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet haklısın! ya tozdan dolayı derenaj tahliye ağzı tıkandı yada yarı tıkalı su birikiyor ve içeride koku yapmaay başlıyor? bunun için flap motorunun olduğu kısmı çıkarmanız gerekiyor ve buna tahliye tavasıda bağlı tahliye tavasına da drenaj hortumu. Bu hortum yerınden çıktığında ki zor ihtimalde olsa ekseri durumlarıda göz onunde tutmak lazım. Basitmidir yerine takmak? zannetmem burada hiçbir usta o basıt ıştır desın? ki buradakı ustaların yanında benım tecrubem naçızanedır. Sizin o sok yıka tak dediğiniz kullanıcının yapması gerekendır ve servis manuellerinde filtre temizliğinizi yapınız yazar. Ben bu bahsettıklerınızı de yaparım diyorsanız amena lafım yok ozman.

karışmıyim dedim ama. gene karışmıyor sayın. bir ara 3 klimamın birden dış kapağın söktüm hepsini yağ sökücü ile temizledim ama korkumdan dış kapakları yıkıyamadım bile. burda resimler yayınladım alptuğ56 arkadaş temizlemişsin ama olmamış dedi:))

fanlarsa en zor yerleri buhar makinesi ile yumuşatsamda çok zor.

emrebeyin demiş olduğu dernej tavası vs kimse kolaylıkla sökemez fanların sökümüde çok tehlikeli bence kimse o bölgelerle uğraşmasın.

birbirimizi darıltacak bir konu yok yanlız.

ben eksi-1 arkadaşın şunuda demesini isterdim. en azından bir yağ sökücü kullanılması gerekli. yoksa sade su dökmek ile o ağır kokuyu atmak mümkün olmaz. daha sonra püskürtülen koku dahada ağırlaştırır ortamı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.